ben 2 tane 3.5"lik external hdd 3 sene içinde ufak düşmelerden kaybettim. tüm datamı 2 kez kaybettim ve illallah geldi artık en ufak düşme yüzünden herşeyi kaybetmekten. acaba bu portable diye geçen 2.5"lik hdd'lerden alsam düşmelere karşı bi nebze daha dayanıklı olması gibi bişey var mı? yoksa tek farkı elektrik kullanmadığı için daha pratik olması mı?
düşürdüğün sürece aynı
yeni ssd almanı tavsiye ederim ama çok pahalı
ssd'lerin kapasitesi henüz çok ufak kalıyor, anca fotoğraf gibi şeyleri yedeklemeye yeter. dizi film yazılım vs gibi şeyler için çok yetersiz
yapısı gereği yani içinde hareketli parçalar olduğu için hangisini düşürürsen düşür sorun olur
disk çantaları-deri kılıfları olduğu için biraz da olsa çarpışma şiddetinin emilmesi olayı var ama 2.5lar ince yapılmaya çalışıldığı için malzeme kalitesi-şok emilimi de azalabiliyor.dikkatli kullanmak lazım , yedek tutmak lazım
yahu 700 gb ın yedeğini nerde tutucam :) bunların nie sağlamı yok yaaa
daha küçük oldugu için saklaması ve muhafaza etmesi daha kolay tabiki mantıklı bir seçim olabilir.wd elite modellerine baknaı tavsiye ederim 1 tb olanları sarsıntıda kafasını geri çekiyor