Şimdi Ara

Ponzi sistemleri yayanlardan şikayetçi olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar bu forumdan MUSTAFAMY denen kişi bana onlarca mesaj

atarak bir yatırım işine beni ikna etti.Ancak bu sözde yatırım işinin ponzi

olduğunu öğrendim tabi parada kaybettim.

Şimdi ben bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunursam bir sonuç alabilir miyim?

Bana bir sürü e mail yolladı bunları kanıt olarak kullanabilir miyim?

Cezası ne olur?

• Merhaba qwsehmus,

Eğer delilleriniz Türk Ceza Kanunu m.157'de yer alan suç unsurlarını kanıtlayabilecek durumda ise suç duyurusunda bulunarak sonuç alabilirsiniz. Dolandırıcılık suçunun oluşması için bu kişinin sizi hileli davranışlarla ikna etmiş olması gerek, size umut vaadetmesi de bu kapsama girer, zira sizin iradenizi zedelemiştir. Sizin zararınıza bir durum olduğu açıktır, nitekim ponzi sistemine (saadet zinciri) para yatırmış bulunmaktasınız. Malvarlığınızda azalma meydana gelmiştir. Ayrıca bu kişi kendine veya başkasına yarar sağlamıştır. Sonuç olarak bu suçun unsurları meydana gelmiştir. Cezası bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası olacaktır. Ancak yine bir avukata danışmanızda fayda bulunmaktadır.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi menefreghista54 -- 15 Ağustos 2017; 23:7:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: menefreghista54

Merhaba qwsehmus,

Eğer delilleriniz Türk Ceza Kanunu m.157'de yer alan suç unsurlarını kanıtlayabilecek durumda ise suç duyurusunda bulunarak sonuç alabilirsiniz. Dolandırıcılık suçunun oluşması için bu kişinin sizi hileli davranışlarla ikna etmiş olması gerek, size umut vaadetmesi de bu kapsama girer, zira sizin iradenizi zedelemiştir. Sizin zararınıza bir durum olduğu açıktır, nitekim ponzi sistemine (saadet zinciri) para yatırmış bulunmaktasınız. Malvarlığınızda azalma meydana gelmiştir. Ayrıca bu kişi kendine veya başkasına yarar sağlamıştır. Sonuç olarak bu suçun unsurları meydana gelmiştir. Cezası bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası olacaktır. Ancak yine bir avukata danışmanızda fayda bulunmaktadır.

Saygılarımla

Hocam size binlerce kez teşekkür ediyorum....

Hocam bana attığı emailer duruyor,ayrıca 2016 nın 11. ayında beni defalarca kez aradı.

Bunları hakime gösterirsem kesinlekle bir sonu alacağım o zaman?

Bu arada forumda açtığı konuların fotoğrafını çektim sizce bu yeterli mi?

• qwsehmus kullanıcısına yanıt
    Ben yalnızca hukuk fakültesi öğrencisiyim. Yani bu konuda, özellikle dolandırıcılık suçu konusunda, mesleki deneyimim yok. Ayrıca benim düşünce yapıma göre hiçbir zaman kesin konuşmamak gerekir. Fakat somut olaya baktığımızda elinizdeki deliller yeterli olacak gibi görünüyor. Dediğim gibi yine de mağdur olarak bir avukat tarafından yönlendirilmeniz size daha faydalı olacaktır.
  • menefreghista54 M kullanıcısına yanıt
    Hangi fakulte hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • qwsehmus kullanıcısına yanıt
    Sonuc ne oldu usta

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizi kandıracak, kandırmaya yetecek hareketlerde bulundu mu önce ona bakmak lazım. yoksa bu işte kar var gelin yapalım dediyse, siz de rızanızla parayı verdiyseniz dolandırıcılıktan sonuç almanız çok mümkün olmaz. parayı ona vererek kullanım şeklinde bir durum varsa bir ihtimal güveni kötüye kullanma söz konusu olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertosman

sizi kandıracak, kandırmaya yetecek hareketlerde bulundu mu önce ona bakmak lazım. yoksa bu işte kar var gelin yapalım dediyse, siz de rızanızla parayı verdiyseniz dolandırıcılıktan sonuç almanız çok mümkün olmaz. parayı ona vererek kullanım şeklinde bir durum varsa bir ihtimal güveni kötüye kullanma söz konusu olabilir

Hocam bu sisten en az 5 yıl gidecek dedi.

E mail adresime aldığı ödemelerin resimlerini yollayıp defalarca kez aradı.

Ondan sonra bende kandım tabi.

Yani bana bu bir Ponzi demedi.

Bu gerçek bir şirket reklam yapıyorlar falan dedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwsehmus

quote:

sizi kandıracak, kandırmaya yetecek hareketlerde bulundu mu önce ona bakmak lazım. yoksa bu işte kar var gelin yapalım dediyse, siz de rızanızla parayı verdiyseniz dolandırıcılıktan sonuç almanız çok mümkün olmaz. parayı ona vererek kullanım şeklinde bir durum varsa bir ihtimal güveni kötüye kullanma söz konusu olabilir

anladım, konuşmaları siz daha iyi biliyorsunuz tabi ki. eğer kandırmaya yönelik hareketler varsa dolandırıcılık olur, şikayetinizi yapın

• quote:

quote:

quote:

anladım, konuşmaları siz daha iyi biliyorsunuz tabi ki. eğer kandırmaya yönelik hareketler varsa dolandırıcılık olur, şikayetinizi yapın

Hocam ilgin için size minnettarım.

Bana 5 yıl gidecek dedi.

bu gerçek bir şirket,

Kairos gibi değil,

Aldığı ödeme resimlerini gösterdi,

Googlela şirket 5 yıl anlaşma yapmış,

gibi şeyler söyledi.

Yani bunlar bariz dolandırıcılık gibi duruyor ama kafam da karşık.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam ilgin için size minnettarım.

Bana 5 yıl gidecek dedi.

bu gerçek bir şirket,

Kairos gibi değil,

Aldığı ödeme resimlerini gösterdi,

Googlela şirket 5 yıl anlaşma yapmış,

gibi şeyler söyledi.

Yani bunlar bariz dolandırıcılık gibi duruyor ama kafam da karşık.

suçun nitelendirmesine takılmayın, şikayeti yapın, gerekirse savcı onu düzeltir

• LorrySossue kullanıcısına yanıt
    Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. sınıf
  • Böyle şeylere kanan insanlar kaldı mı ya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.