Şimdi Ara

Pompasız sıvı soğutma test edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pompasız sıvı soğutma test edildi
    Oyuncu kasalarının en büyük derdi gürültülü sıvı soğutmalara karşı farklı çözümler gündeme gelmeye devam ediyor. Alman Wieland firması, geliştirdiği prototiple bu soruna ilginç bir yaklaşım getirmeye çalışmış.



    Wieland AIO nedir?



    Wieland AIO hepsi bir arada sıvı soğutucu 2 adet 120mm fan ile gelirken herhangi bir pompa barındırmıyor. Bunun yerine geleneksel bir metot tercih edilmiş. İşlemcinin ısısı borulardaki su tarafından emiliyor ve su molekülleri içerisinde soğuk olan bölgeye doğru transfer ediliyor.



    Ayrıca Bkz.Bu dizüstünde RAM, SSD hatta güç adaptörü bile yok: Peki neden?



    Çok hızlı bir döngü yaşanmadığı için haliyle soğutma performansı da düşük ancak ses konusunda tatmin edici. Corsair H150i ile karşılaştırıldığında oyunlarda görece bir performans vermiş ve ortalama sıcaklık farkı 8 derece civarında gerçekleşmiş.



    Maliyetleri düşüren ve kolay kurulumu olan pompasız sıvı soğutma bununla birlikte sistemi zorlayan işlemlerde, hız aşırtma gibi durumlarda fayda sağlamayabilir. Yine de belirli sıcaklıkların üzerine çıkmayan kullanıcılar için alternatif olabilir.



     











  • Bunlar termodinamik bilmiyor bence, o plastik borudan suyun taşınımıyla olan ısı transferi (convection) ile sudaki iletimle olan ısı transferi (conduction) hiç bir olur mu ! :)

  • Hadi içerikleri çevirip siteye yapıştırmanıza alıştık, altına da kaynak linki koyuyorsunuz tamamdır. Ama bu ne baba? Videoyu izle, anlayabildiğin kadarını yazıya dök, siteye yapıştır. İçeriği üretenin baş harfini bile geçirme. Yazık ya... Bu kadar düşmeyin...

  • Isınan hava yükselir. Isınan su da yükselir. Bu mantıkla çalışan sistemi radyatörün yukarıda konumlandırılmasıyla anlayabiliyoruz. Onun için bu sistem powersupply yukarda ise işe yaramayacaktır.

  • Yav arkadaşım adamlar analizlerle kanıtlarla ortaya koyuyor siz bu sistem dogru degil diyorsunuz vay be nekadar zekisiniz ya ????

  • Pompaya göre her zaman sıcaklık daha yüksek olur doğru ama pompa çok büyük külfet kullanıcı için. Sıvı soğutmalarda sızdırma olayı neredeyse bitti, pompa arızası sık görülür oldu. Bu işi düzene bindirirlerse güzel düşünmüşler. Hava soğutma mantığında ama daha verimli olur. Blok üzerine bir fan vb. yapı eklenip VRM soğutması da yapılabilir. Eleştirilmiş ama prototip bu zaten, bir adım atılmış sonunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluelife27 -- 10 Mart 2024; 12:53:8 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.