öğrendiğime göre baktığında şeyini görebilen polis anlamına geliyormuş yani devriyeler merkezde oturanlar göbek büyüttükleri için onlara aynasız denmezmiş.
quote:
kökeni şudur: eskiden her erkek vatandaş cebinde ayna ve tarak taşırmış, bıyığını tarayıp düzgün tutmak için. polislerin bıyık bırakması yasak olduğundan bu aksesuarları taşımazlarmış.
quote:
polislere tahsis edilen renault marka arabaların sağ dikiz aynası olmadığından dolayı bu camiaya verilen ad.
polislere tahsis edilen renault marka arabaların sağ dikiz aynası olmadığından dolayı bu camiaya verilen ad efsane tabi ki
Argo işte...
quote:
Orjinalden alıntı: radyasyo_N
Argo işte...
bence lafııı lömbbb diye yerıne oturtmak gece gece ne aydınlatıcı ınsanlarız nbeaaaa
quote:
Orjinalden alıntı: EmyRocK
quote:
Argo işte...
bence lafııı lömbbb diye yerıne oturtmak gece gece ne aydınlatıcı ınsanlarız nbeaaaa
Gece gece... Sonuçta argo dedim argoların nerden çıktığı belli mi?
benim bildigimde sürekli çalıştıklarından dolayı polis memurları aynalara bakamazlarmış işe hep saç baş dagınık gelirlermiş o sebeple aynasız denmiş diye biliyorum
quote:
quote:
quote:
Argo işte...
ben bişi demedim yaw argo değil demek istemedim.sen argo demişssin benim kanımca lömb kızma bana gece gece kapatır gideriz dükkanı walla
quote:
quote:
quote:
quote:
Argo işte...
ben bişi demedim yaw argo değil demek istemedim.sen argo demişssin benim kanımca lömb kızma bana gece gece kapatır gideriz dükkanı walla
Aynasız argo değil mi şimdi? Aç sözlüğü bir aynasız diye bir kelime varmı bak
polislerin kendi yaptıkları hataları farketmediklerini düşündüklerinden bu lakabı takmışlardır diye düşünüyorum
anlaşamıyoz galiba ben sana aynasız argo kelime değildir demedim.Sen argo dedın bende lömb die oturtmak dedim.
Bu suna benzer sen sağ kulagını sag elinle tutuyosan bende sol elimle ama sonucda tutulan sağ kulak.höhhh yaaaaaaaa