Git açıkögretim birosuna hemen 3 sınıf işletme ya da kamu yönetimi yaz son gün yarın mazeret dahilinde sonra 4 yılı tamamla kpss puanı ile direk geç
Arkadaşlar dün AÖF kaydımı yaptırdım Hazırlık +3 sınıfdan devam edeceğim inşallah Ayrıca bu şekilde yardımcı olmanız mümkünmü?Yaşım hala çokmu? Polis olmamız imkansızmı?
Fakülte mezunu olursam bundan sonra yapmam gereken nedir?
Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum
Evet arkadaşlar inşallah 3 yıl içerisinde bitirirsem ve KPSSden yeterli puanı alırsak allahın izniyle olacak bu iş
merak ettiğin hususu olursa yardımcı olmaya çalışırım polislik iyidir...üniversiteden sonra alımlar kolaylaştı ve de en güzeli 6 ay polis okulu
Şimdi ben 25/01/1986 Doğumluyum
3 sene sonra İnşallah Lİsans mezunu olursam kaç sene hakkım kalıyor polislik için
Orijinalden alıntı: karasimsek06
sen şimdi polis olmak istiyorsan tek şnsın var oda 4 yıllık okulu bitirip kpss3 puanından 60 ve üzeri alıp açılacak pomem başvurmak. Buda sana normal rütbetsiz polislik getirir. Eğer pomem girmeye hak kazanırsan 6 aylık bir eğitimden sonra okul bitimine doğru her birimden gelip eleman seçiyorlar mesela son eğitim döneminde kim özel harekatı istediyse aldılar çünkü açık vardı. Bu şekildede özel harekat veya başka birime gidebilirsin. Eğer şansın yaver giderse sınavlarla komser yardımcısı olabilirsin fkat en son olacağın emekliliğine yakın baş komserliktir. Yaşın geçmiş yadeyse akademi okuyarak valileğe kadar yolun açık olurdu polislikte. [/quotil
Sınava girip illa 4 yıllkı bir üni okumana gerek yok. 2 yıllık myo mezunu veya lise mezunu isen sınava girip LYS-1-2-3-4 bölümlerinden 140 baraj puanı geçip pmyo sınavına giriş için ön kayıt yaptırıp girebilrisn. 4 yıllık mezunu isen pomem sınavına girip 6 aylık bir eğitim sonucu olabilrisn. inş istediğini olursun .saygılar
quote:
Orijinalden alıntı: _KARDELEN_
Şimdi ben 25/01/1986 Doğumluyum
3 sene sonra İnşallah Lİsans mezunu olursam kaç sene hakkım kalıyor polislik için
en son hali ile lildiğim kadarıyla askerliğini yapanlara 30 yapmayanlara 29 yaş sınırı..sende 3 yıl sonra 27 yaşında olacaksın..ay ve yıl da önelmi olmak kaydıyla galiba askerliğini yapmadan 2 defa girersin..
Girebilirsin yaş konusunda sıkıntın olmasın.. Boy Kilo uyumu olsun ve kriterleri karşılasın,Bunun haricinde önemli bir sağlık sorununun olmaması gerek ve Gözlerinin sağlam olması tabi..
Kilonada mutlaka dikkat et fit bir vücudun olsun ne çok cılız nede çok yağlı..
Polislik güzeldir Üni mezunu pomemli mesleğe yeni başlayan polislerin maaşı 2200 birde yabancı dil vb. varsa deme keyfine,2 yılda taşra görevi yapıcaksın bide oranın getirisi olur.. Valla bu devirde doktor almıyo 2 bin lira maaş
amcam emniyet müdür ama bilmiyorum gördügümde sorarım.
quote:
Orijinalden alıntı: Duratec
Girebilirsin yaş konusunda sıkıntın olmasın.. Boy Kilo uyumu olsun ve kriterleri karşılasın,Bunun haricinde önemli bir sağlık sorununun olmaması gerek ve Gözlerinin sağlam olması tabi..
Polislik güzeldir Üni mezunu pomemli mesleğe yeni başlayan polislerin maaşı 2200 birde yabancı dil vb. varsa deme keyfine,2 yılda taşra görevi yapıcaksın bide oranın getirisi olur.. Valla bu devirde doktor almıyo 2 bin lira maaş
maaş konusunda yanlışın var o kadar almıyorlar
quote:
Orijinalden alıntı: Fuckir boy
Önce cemaate gireceksin evlat gerisi kolay.
Tüm Sorularının Cevabı Burada Kardeş
Orijinalden alıntı: serhonsi
sen şimdi polis olmak istiyorsan tek şnsın var oda 4 yıllık okulu bitirip kpss3 puanından 60 ve üzeri alıp açılacak pomem başvurmak. Buda sana normal rütbetsiz polislik getirir. Eğer pomem girmeye hak kazanırsan 6 aylık bir eğitimden sonra okul bitimine doğru her birimden gelip eleman seçiyorlar mesela son eğitim döneminde kim özel harekatı istediyse aldılar çünkü açık vardı. Bu şekildede özel harekat veya başka birime gidebilirsin. Eğer şansın yaver giderse sınavlarla komser yardımcısı olabilirsin fkat en son olacağın emekliliğine yakın baş komserliktir. Yaşın geçmiş yadeyse akademi okuyarak valileğe kadar yolun açık olurdu polislikte. [/quotil
Sınava girip illa 4 yıllkı bir üni okumana gerek yok. 2 yıllık myo mezunu veya lise mezunu isen sınava girip LYS-1-2-3-4 bölümlerinden 140 baraj puanı geçip pmyo sınavına giriş için ön kayıt yaptırıp girebilrisn. 4 yıllık mezunu isen pomem sınavına girip 6 aylık bir eğitim sonucu olabilrisn. inş istediğini olursun .saygılar
Nasıl LYS 1 2 3 4 140 puanı alıpta pmyo girmeye hak kazanıyorsun.
YGS 1 2 3 4 5 6 herhangi birinden 280 puan alırsam pmyo girmeye hak kazanıyorsun
quote:
Orijinalden alıntı: STasdemir
quote:
Orijinalden alıntı: Duratec
maaş konusunda yanlışın var o kadar almıyorlar
pomemliler ilk 1800 ile başlıyor..2200 almıyor ama ek terör tazminatı falan varsa olabilir ki o görev yaptığın yere göre dğişir.
Orijinalden alıntı: özgür41
Orijinalden alıntı: serhonsi
Nasıl LYS 1 2 3 4 140 puanı alıpta pmyo girmeye hak kazanıyorsun.
YGS 1 2 3 4 5 6 herhangi birinden 280 puan alırsam pmyo girmeye hak kazanıyorsun
Kısacası sınavın ilk bölümndeki alanlardan herhangi bir bölümden 140 barajını geçtiğin vakit pmyo girmeye adaya oolabiliosun Sınavın ikinci bölümünden ise ham olarak 250 yaptığın vakit ise eğer tabi yasın da tutar ise polis akademisine girme hakkını buluosun tabi ki pmyo nun da polis akademisinden kendi içinde eleme sınavları oluo ...
pmyo barajı 140 değil 280
Arkadaşlar ben askerliği yaptım tek sorunum var oda Lisans mezunu olmak
25/01/1986 doğumluyum 2011 = Yaş 25 2012 = Yaş 26 2013 = Yaş 27 İnşallah 2014 itibari ile ya 1 yada 2 yıl hakkım olur diye tahmin ediyorum...
AÖF DGS ile geçtim işletmedeyim 4 dersimiz var bunları verirsem inşallah 3'den devam edeceğiz
Allah yar ve yardımcımız olsun Ayrıca aramızda polis varmı?
Polis akademisi ile PMYO arasındaki farklar nelerdir?TEcrübesi bilgisi olan arkadaşlar yorum yapabilirmi?
quote:
Orijinalden alıntı: _KARDELEN_
Polis akademisi ile PMYO arasındaki farklar nelerdir?TEcrübesi bilgisi olan arkadaşlar yorum yapabilirmi?
Bir kere polis akademisi 4 yıllık pmyo ise 2 yıllık aradaki en büyük fark bu . Daha sonra ise 4 yıllık PA mezunu olanlar direk komiser yardımcısı olarak göreve başlıyor ve belli süreler içinden terfi alıyorlar.taki bu emniyet genel müdürlüğüne hatta valiliğe kdar gidiyor.
pmyo mezunu olunca 2 yıllık bir eğitim sonrası polis memuru olarak göreve başlanıyor.belli zamanlarda terfi sınavları olup bu sınvalrla beraber eğer başarılı olunursa en falza başkomserliğe kdar çıkılabliryor.
Teşekkür ederim serhonsi
Ben lisans mezunu olunca o zaman kaç yıl girebilirim sınavlara