Şimdi Ara

POLİS İFADEYE ÇAĞIRIYOR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
75.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Bugün sabah eve sivil polis gelmiş.Bir kağır bırakmış bizimkilere.Küçük bir kağıtta karakol şubesine gelmeniz gerekmektedir yazıyor.Bugüne kadar hiçbir kavgaya karışmadım işten eve evden işe gidip geliyorum.İlk defa geldi başıma böyle olay.Sizce ne olabilir.Suçlu olsam gelir alırlardı ifade için.Moralim çok bozuk lütfen yardım

Polis İfadeye Çağırıyor: Neden Çağırılabilir ve Ne Yapmalısın?

Polis tarafından ifadeye çağrılmak, herkes için endişe verici bir durum olabilir. Ancak neden çağrıldığınızı ve neler yapmanız gerektiğini bilmek, stresi azaltmanıza yardımcı olabilir.

Neden Çağırılabilirsin?

Polis, çeşitli nedenlerle ifadeye çağırabilir:

• Bir suçun mağduru, şüphelisi veya tanığı olman
    • Bir soruşturma kapsamında bilginin alınması
    • Güvenlik nedeniyle uyarılman
    • Kimlik tespiti için
    • Trafik ihlali veya diğer idari işlemlerle ilgili olarak

Çağrı Belgesi Nasıl Ulaşır?

Polis, ifadeye çağrıyı genellikle yazılı bir belgeyle ulaştırır. Bu belgede, çağrının nedeni, ifade vereceğin tarih ve saat ile polis karakolunun adresi belirtilir.

Ne Yapmalısın?

Polis tarafından ifadeye çağrıldığında, aşağıdaki adımları izlemelisin:

• Belirtilen tarih ve saatte karakola git.
    • Yanında kimlik kartın veya pasaportunu götür.
    • Polis memurlarına saygılı ve işbirlikçi bir tavır sergile.
    • Sorulan soruları dürüstçe ve doğru bir şekilde cevapla.
    • Bilmediğin soruları cevaplamaktan çekinme.
    • İfade verdikten sonra, bir kopyasını iste.

Önemli Hususlar:

• Polis ifadeye çağrısı, zorunludur.
    • Çağrıya uymamak, ciddi sonuçlara yol açabilir.
    • İfaden sırasında bir avukattan yardım alma hakkın var.
    • İfaden, senin aleyhine delil olarak kullanılabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • lütfen yardım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Zengin Değil Varlıklı

Evlere sivil gelmez. İnanmayın.
    hocam küçük bir kağıt vermiş karakolun adı yazıyor.
    evrak işleri filanmıdır sizce.

Orijinalden alıntı: scorpion3560

hocam küçük bir kağıt vermiş karakolun adı yazıyor.

Alıntıları Göster
    Önemli bir şey olsa kağıt göndermez direkt seni alırlar panik yapma

Geçmiş zaman banada bir çağrı gelmişti karakoldan. Bende senin gibi kafada binbir kurgu ile gitmiştim karakola. Sonra iş meydana çıktı. Askerdeyken bir kavgaya şahit olmuştum benide şahit olarak yazmışlar ve askeri savcılığa gitmem konusunda ihbarname bırakmışlar karakola.... Gittim verdim ifadeyi geldim....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Polis mi Jandarma Astsubay mı?
    8 yıl önce açıldı
    Kapıya sivil polis geldi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Önemli bir şey olsa kağıt göndermez direkt seni alırlar panik yapma

Geçmiş zaman banada bir çağrı gelmişti karakoldan. Bende senin gibi kafada binbir kurgu ile gitmiştim karakola. Sonra iş meydana çıktı. Askerdeyken bir kavgaya şahit olmuştum benide şahit olarak yazmışlar ve askeri savcılığa gitmem konusunda ihbarname bırakmışlar karakola.... Gittim verdim ifadeyi geldim....

Alıntıları Göster
    hocam inş öyledir.bu yaşıma kadar sigarayı bile elime almamışım.böyle olaylar çok moralimi bozuyor.

• büyük ihtimal askerlik ile ilgili bir mevzudur haa şuda var diye biliyorum askerde yaptığın bir kavga varsa şimdi gider 3-5 gün diskoda kalır gelirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: TaLeBee

büyük ihtimal askerlik ile ilgili bir mevzudur haa şuda var diye biliyorum askerde yaptığın bir kavga varsa şimdi gider 3-5 gün diskoda kalır gelirsin
    askerde tümgeneralden ödül alacak kadar iyiydim.hiçbir olaya karışmadım.ankarada şofördüm zaten.belkide adıma sahte evrak filan düzenlediler aklıma o geliyor.

askerde tümgeneralden ödül alacak kadar iyiydim.hiçbir olaya karışmadım.ankarada şofördüm zaten.belkide adıma sahte evrak filan düzenlediler aklıma o geliyor.

Alıntıları Göster
    Hangi şubeden çağrıldığınız yazıyor mu (mali şube, ahlak veya asayiş şubesi gibi) ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vires -- 6 Şubat 2014; 19:42:40 >

Panik yapma.... Hakkında şikayet Vs. olsa, ifade için günün her saati seni resmi polis ile alı,r karakola götürürler....

Belliki bir olay için görüşüne başvuracaklar... Mesela uzaktan tanıdığın birinin başına bir şey gelmiştir, telefonunda adın kayıtlıdır, bu adamı tanıyormusun derler.... Gibi Gibi münferit bir şeydir....

Çok meraktaysan al kağıdı yanına çık git şimdi merkeze illaki bilgi verirler.....

++ O çok acele yazısıda insanı her zaman gerer dikkate alma standart bir uygulama o ++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 6 Şubat 2014; 20:04:19 >

• quote:

quote:

Panik yapma.... Hakkında şikayet Vs. olsa, ifade için günün her saati seni resmi polis ile alı,r karakola götürürler....

Belliki bir olay için görüşüne başvuracaklar... Mesela uzaktan tanıdığın birinin başına bir şey gelmiştir, telefonunda adın kayıtlıdır, bu adamı tanıyormusun derler.... Gibi Gibi münferit bir şeydir....

Çok meraktaysan al kağıdı yanına çık git şimdi merkeze illaki bilgi verirler.....

++ O çok acele yazısıda insanı her zaman gerer dikkate alma standart bir uygulama o ++

Alıntıları Göster
    allah razı olsun hocam.biraz olsun rahatlattın :)

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Hiç birşey olmaz merak etme bir ara htta hemen edevletine bi bak mahkeme vb birşey varmı yokmu.kontrol etmek iyidir.Sıkma canını hiç birşey olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: eLroS

Hiç birşey olmaz merak etme bir ara htta hemen edevletine bi bak mahkeme vb birşey varmı yokmu.kontrol etmek iyidir.Sıkma canını hiç birşey olmaz

Alıntıları Göster
    e devlet şifremi bloke etmiştim.ama bugün 11870 i aradım.ordan davaları öğrenebiliyorsun.hiçbir dava yokmuş.

e devlet şifremi bloke etmiştim.ama bugün 11870 i aradım.ordan davaları öğrenebiliyorsun.hiçbir dava yokmuş.

Alıntıları Göster
    Hocam verdikleri adresin karakol olduğundan önce emin olun derim.
    Bu arada altta yazan numarayı neden aramıyorsunuz açmıyorlar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: dersimli62f

Dediği gibi numarayi ara konu ne de önemli birşey değildir olsa gelir alirlardi ilk kezde böyle birşey gördüm
    kardeş bi konu dolayısıyla ifaden var. Gitmezsen daha sonraki zamanlarda senin için sıkıntı olur. Telefonla ararsan bir nebze bilgi alırsın ama ifadeye yine de gitmek zorundasın. İfadeye her türlü gitmelisin konu hakkında orada yazan numarayı ararsan mesai saatleri içinde de ararsan evraktan neden çağırdığını söyleyebilir. İşin özü budur.

Orijinalden alıntı: dekasel

kardeş bi konu dolayısıyla ifaden var. Gitmezsen daha sonraki zamanlarda senin için sıkıntı olur. Telefonla ararsan bir nebze bilgi alırsın ama ifadeye yine de gitmek zorundasın. İfadeye her türlü gitmelisin konu hakkında orada yazan numarayı ararsan mesai saatleri içinde de ararsan evraktan neden çağırdığını söyleyebilir. İşin özü budur.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar maalesef durum kötü.eski kız arkadaşımla tartışmıştık.hakaret ve küfür etmiştim.oda mahkemeye vermiş.demin ifade verdim.uzlaşma için savcıyla konuşcakmışız.ne olur sizce? hapis cezası olurmu veya tazminat?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.