eveet yavaş yavaş ödevler gelmeye başladı. ilk olarak arkadaşımız hera bir takım bilgiler anlatıcak dikkatle dinleyelim lütfen. ben yılmayan ve azimli çalışmaları nedeniyle roket takımına hayranım. bizlere ne olursa olsun vazgeçmemeyi öğretti onlar. başarısız da olsak yüzlerce ve binlerce kez kazanamasak bile yine de ısrarla hedefe ilerlemeliyiz. evet roket takımı azim,cesaret,kararlılık timsali olarak herkesin örnek alması gereken müsemma karakterlerdir. (özellşkle james gibi bi erkek arkadaşım olamdı ya ona yanarım) peki kimdir bu örnek şahsiyetler,yüce insanlar işte roket takımı: her şeyden önce üç kişi değillerdir. on binlerce kişiden oluşurlar. jessy james ve meowthun aksine roket takımı dunyayı kısmen kontrol etmektedir. polis patronun kim oldugunu cozememiştir. oysa patronu giovannidir. hava güçlerince uçaklar zeplinler ve savaş helikopterleri deniz kuvvetlerinde 'magicarp' ve gyarados şeklinde denizaltıları ve de seadra seklinde denizsikletri vardir. amaçlari olabildiğince kar etmektir. bunun için pokemonları kullanırlar zira tüm pokemonları yenilen eğitmen yenilmiş sayılır. oyunda red blue ve yellowun sonunda çokmüş gold silver crystal in başında geri donmuşlerdir ancak bu sefer sonsuza kadar çökmuşlerdir. sapphire ve ruby de yokturlar. roket takimi bu amaclarda kullacaklari pokemonlari ajanlarıyla elde eder. bu ajanların en beceriksizleri olan jessy james ve meowth patronlarına nadir veya guçlü pokemonlar götürmekle yükümlüdürler.
eveet budur arkadaşlar. ödev budur. iyi araştırılımış temiz yazılmış,düzgün bir kaynak araştırması yapılmış.(gerçi bana ekşi sözlükten fazlasıyla etkilenmiş gibi geldi ama olsun hepimiz yaptık zamanında böyle irtihaller) afferim hera sana verecek not bulamıyorum. al sen ver notunu kaç istiyosan yaz kendine.
ikinci ödev de geldi. sardı bakıyorum bu pokemon konusu. ama bu konuda hep aynı kaynağa başvurmuşsunuz. buraya kadar iyi de başvurduğunuz kaynağı belirtmrmişsiniz. allahtan önceden okudum da tanıdım ekledim kaynaklarınızı ben altına. bunlar gördüklerimiz görmediğimiz daa neler var kim bilir neyse.
aşağıdaki ödevi de anofel nickli bi arkadaşımız göndermiş. ödev güzel de biraz arak olduğu için notunu kırdık tabi. iyi bir pokemon egitmeni olmanın kuralları -çok sabırlı olmalı, bir sürü ecik cücüğü* biribirinden ayırdedebilmeli, hatta özelliklerini de ezbere bilmeli. -elementleri çok iyi tanımalı, kayanın toprağa, suyun ışığa üstün geleceğini tereddütsüz bilmeli. -kalın camlı güneş gözlükleri olmalı. -pokemonları arasında ayrım yapmamalı, hepsini özenle sevmeli, pokemon toplarını her gün parlatmalı, silmeli, uygun bir ısıda tutmalı. -kalın kafalı pokemonlarını dövmemeli, kamçı kullanmamalı. pokemonların digimonlara olan üstünlüğüne her zaman inanmalı. -pokemon eğitmenliğini bir sanat haline getirmeli, şapkasında ve yakasında pek çok zafer rozeti taşımalı, dünyayı dolaşmalı, breeder'lık sanatında usta olmalı. -erkekse pembeli karı pokemonlarına yüz vermemeli, delkanlı gibi elektrik, kaya, toprak pokemonlarna prim vermeli, delikanlı pokemon eğitmeni sesle şarkıya türküyle savaşmamalı. -iq'su 80'i geçmemeli. obsesif olmalı. -pokemon topları için hem candan hem canandan feragat edebilmeli. -pokemon egitmenligine hayatini adamali. -annecigini, minik kasabasini terk edip azimle dunyayi gezmeli ancak hirsi yuzunden hic bir pokemona kotu davranmaya ya da rakiplerine saygisizlik etmeye kalkmamali. -bir pokemon gibi dusunebilmeli ve yaratiklarinin morali yuksek kalsin diye fazla uzerlerine gitmemeli. -onlarin kapasitelerini cok iyi tanimali. -insan iliskilerinin de iyi olmasi yolda tanisip ogut alacagi pokemon egitmenleri acisindan iyi olur. -biraz da deli olmali, surekli bir arayis icinde "gotta catch em all" diyerek cabalayip durmali.
kaynakça: -Ekşi sözlük -pokemon eğitimi el kitabı, pokemon: dokuzuncu dan, pokemon for chrush test dummies
evet ödev güzel ama bireysel araştırma ve yorum içermediği için sadece bilgiden dolayı 6 verdim kanaat notu da kullanmıcam ona göre. (halbuki söylese ben bak buldum ekşi sözlük diye bi yerde aynen kopi pest yaptım dese en az 8 alıcak ama yok hırslı tabi.) _______________________________________________________________
pek bişe anlamadım ama bence de en iyisi Roket Takımı