Şimdi Ara

POCO F7 Pro / F7 Ultra ☠️AnaKonu☠️ Snapdragon🎱 Elite☢️ (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
779
Cevap
28
Favori
33.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam f7 proyu daha çok istiyorum ama F7 de çok iyi gözüküyor hangisini alsam çok kararsızım. F7 proyu almamdaki enn büyük sebep ekranı ve ultrasonik parmak izi sensörü olması. Ayrıca 8 gen 3 olması da ayrı bir sebep. Ekranı da QHD olması çok iyi ve PPI değeri de çok güzel ama dediğim gibi çok kararsızım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tamerdeli kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam.

Chipsetlerine bence çok kafa yormayın, iki cihazda performans anlamında benzer güçte 8gen3 yapay zeka ve görüntü işleme gibi konularda daha iyidir. Ekran konusu ise şöyle bende F7 pro var ancak FHD+ çözünürlükte kullanıyorum ve ekranın keskinliği fazlasıyla iyi, neticede QHD daha fazla güç ve pil demek olduğu için bunlara rağmen kullanır mısınız iyi düşünmek lazım. ( QHD hiç kullanmadığım için pile etkisini bilmiyorum, varsayım üzerinden ilerledim.)

Parmak izi konusunda ise şimdilik çok memnunum. Normalde optik tarayıcılar cihazı ilk aldiginizda harika hızlı olur sonra kullandikta kır, yer vb dış koşullardan performansı düşer 2 3 4 defa dönersiniz kilidi açmak için ultrasonicte bu daha hiç başıma gelmedi, tek denemede ve anında açıyor.

F7 pro artıları;

QHD panel

Primoxity sensörü

Ultrasonic parmak izi okuyucusu

F7 artikari

Büyük ekran

Biraz daha büyük pil (bence 500mah çokta fark edilebilir bir fark yaratmaz ama kağıt üstünde var böyle bir fark)

Uygun fiyat

F7 ile ilgili en büyük sorunsal ısınma konusu, eğer gerçekten çok ısınıyor ise uzun süreler sonra 2 yıl gibi anakart sorunu yaratirmi gibi bir soru isaretim var. Zamanında Poco X3 pro da bu durum çokça yaşanmıştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• wrngdoer kullanıcısına yanıt
    Üstad ben F7’nin ısınma sorunundan korkuyorum çünkü reddit ve internet sayfalarında çoğu kullanıcı durduk yerde ısındığını bile söylüyor bu beni tedirgin ediyo birde şarj ile ilgili sorunlar gene var yani söylenti mi diyeyim bilmiyorum ama var yani kullanıcıların bu sebepten de şikayetçi. Aldıktan sonra böyle sorunlar yaşamak istemedigim için F7 proya yoneliyorum ama kararsız kaldım çünkü f7nin ekrani daha iyi pili dediğiniz gibi daha iyi ama ne kadar fark eder muamma. Ve parmak izi sensörü de beni cidden çekiyor çünkü optik de o dediğiniz sorunları az çok yaşadım o yüzden ultrasonikli bir telefon almak istiyorum

Hocam birşey daha sormak istiyorum, siz ne kadar ekran süresi alıyorsunuz FHD+’de ve QHD da ne kadar alıyorsunuz çok fark oluyor mu

QHD olarak hiç kullanmadım. FHD ise öyle dikkatli ölçüm yaptığım söylenemez ama çift hat kullanıyorum wifi bağlı 7 saatleri görüyorum, karmada 6 saatleri görüyorum. Şarjı %20nin altına hiç düşürmüyorum

Kullanıma bağlı boşta ısınması normalde olabilir ancak şöyle bir realite de var bu işlemci ısınıyor, ısınıyor ki 6000m2lik bir buhar odası kullanılmış. Pro 5600, F7 ultra ise 5400. Neticede bunu ihtiyaca göre ayarlıyorlar.

İşin bu kısmı biraz fiyat avantajının neticesinde alınan risk olarak görüyorum. Çok oyun oynamaz tepe sıcaklarda kullanmazsanız hiç birşeyde olmayabilir.

Yada 2 yılda bir cihaz değiştiriyorsaniz riski azaltacagindan alinadabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wrngdoer -- 18 Ağustos 2025; 10:26:58 >
    Hocam bu sıcaklıklara takılıyorum ben açıkçası. Korkuyorum da çünkü 2-3 yılda cihaz değişmeyi hiçbir aldığım telefonda düşünmedim her zaman bozulana yada kırılana kadar kullanmayı düşündüm ve öyle de yaptım. O yüzden uzun vade de ısınma sorunları yüzünden her türlü problem ortaya çıkmasından korktuğum için F7 pro alayım dedim.

%20 de şarja taktığınız da kaç dakika da tam şarj oluyor

Hayırlı olsun hocam, fiyat farkı çok büyük değil 8gen3, 8sgen4'e bu konuda güvenilir bence de

Açıkcasi hızlı olduğu için buna da pek dikkat etmedim. Şarj standart modta tahminen 30-40 dakika civarlarında doluyor, bazen tam şarj olmasını bekleyemeyecegim durumalrda hızlı moda alıyorum, bu mod kısa sürede daha çok dolum gerçekleştiriyor ama uzun dolumda ısınıp kendini kisacagindan fark etmeyebilir.

Yanlış hatırlamıyorsam standart modun 60w civarlarında cihazı doldurduğunu hızlı modun 95w ile başlayıp ısınma durumuna bağlı olarak 60w Lara veriledigi gibi birşey okumuştum

Anladım. Çok teşekkür ederim hocam.

• Arkadaşlar. Xiaomi kendi telefon arama uygulaması hangi sürümde şuan?

• İyi geceler arkadaşlar. Şimdi az evvel Xiaomi kendi arama uygulamasını indirdim ve kurdum. Tabi Google olan duruyor. Arama yapıyor yalnız Google olan arayüz çıkıyor. Şimdi ben Google aramayı kaldır yapsam indirdiğim APK çalışır mı. Çalışmadı desek google arama tekrar yüklerken sorun olur mu?

• Eşimin telefonu(f7pro) çalarken titreşim oldukça düşük seviyede bunu güçlendirmenin bir yolu var mı?

• Svideoz kullanıcısına yanıt
    bende cok aradim yok , en boktan titreşim motorunu koymuşlar zannimca

• ssbrutality S kullanıcısına yanıt

Bu kötü oldu böyle bir cihaz nasıl redmi note11 den düşük titreşime sahip olur anlamal güç...

• İyi geceler. Geçenlerde f7 modeli cihazımı fabrika ayarlarına döndürmek zorunda kaldım. Kurulum sırasında oturum açarken f7 cıhazına gelen kodu onaylayın diye bir yer açıldı oysaki zaten f7 ile oturum açıyordum. Bunu bir türlü geçemedim. Bu neden olur'

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.