Şimdi Ara

Pochemuchka (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
3
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    O zaman bu seferde hayat etsiz geçer mi diyorum bence ortasını bulmak lazım
  • Oraya +1 olarak beni de ekleyin
    Yok abi kilo alınmıyor, 60 kilo dolaylarında sabitlemişler beni.
  • http://www.kitapyurdu.com/kitap/beyaz-zambaklar-ulkesinde-amp-ataturkun-askeri-okullarin-mufredatina-konulmasini-emrettigi-kitap/100482.html

    Atatürk'ün askeri okulların müfredatına eklenmesini emrettiği bir kitapmış bunca zaman niye okumadım ki ben bunu okuyan varmı? Tesadüfen siteyi karıştırırken gördüm

    Kitapyurdunda kitapla ilgili en beğenilen yorumlar:

    >Atatürk'ü etkileyen ve okunmasını tavsiye ettiği bu kitap gerçekten çok güzel... yoktan kendini var etmeye çalışan bir millet ve onların mücadelesini okurken, finlandiyaya ve finlilere hayran kalıp onları merak etmemek elde değil... zaten ince bir kitap olduğundan herkesin rahatlıkla okuyabileceğini düşünüyorum ve herkese tavsiye ediyorum...


    >Anlatılanların bizim Kurtuluş Savaşımıza benzemesinden dolayı kitabın albenisi var. İnsan merak ediyor, Finlandiya kurtuluşu için ne yapmış, halkımızın yaptıklarına benziyor mu diye. yani konu bir kere ilgi çekici, dil de sade kullanılmış fakat yabancı kişi adları yer adları, mekan adları insanın bir hayli kafasını yoruyor.


    >Bir öğretmen olarak şimdiye kadar okumadığım için kendimi şanssız hissediyorum. tüm arkadaşlarıma tasiye ediyorum. 1900 lü yıllarda yazılmış bir kitap.. bizim için güncel sayılır.. bu da bizim avrupadan en az 100 yıl geri olduğumuzu gösteriyor...


    >Bize her yönden ışık tutan bir eser. Okuyun ve aydınlanın. Yokluklar ülkesinde "yok"u "yok eden" bir avuç insanın öyküsü... Şu düsturu unutmamak gerekir: Bir ülkeyi yoktan var etmek için el birliği ile herkesin -öğretmenin, doktorun, askerin, din adamının...- çalışması gerekir. Her ne olursa olsun birlik ve beraberlik şart. Kim ne olursa olsun birbirimizi sevmeliyiz. Sevmeyenleri de ayıklamalıyız...


    >Bir ülkenin yoktan nasıl var olduğunun gerçekçi öyküsü aslında .Finlandiyanın gelişimi anlatılıyor fakat aslında bizim ülkemizle ne kadar benzer olduğunu anlatımda göreceksiniz. Bizim gibi ülkeler için baş ucu kitabı olması gereken yapıt. Bize umut vermesi açısından okunması gerekli diye düşünüyorum. Herkesin yapması gereken birşeyler var ülkemizin geri kalmışlığını aşmasında. İşte bu mantığı okuyanlara benimseten önemli bir kitap.Zaten Bu yüzden de Atatürk kitabı çok beğenmiş.


    >Sürükleyicilikten çok ibretlik yanı ağır basan bir kitapdı. Bence Atatürk'ün okutulmasını tavsiye etmesinin sebebi de gençlerin bu kitaptan ibret almasını sağlamaktı. Bir ülkenin yoktan nasıl şahlandığını okudukça göreceksiniz.


    >bencede herkesin okuması gerek ama sadece banamı öyle geldi bilmiyorum.zaten bunlar mantıklı olan herkesin yapması gereken şeyler diye düşündüm .. yoktan varlık değil belkide temelleri(temelden kastettiğim şey iyi veya kötü) olan şeyi bambaşka bir düzene getirmek .. ama diğer yorumlara katılıyorum. kesinlikle okunmalı ....


    >Kitabın kapağında "Atatürk'ün Askeri Okulların Müfredatına Konulmasını Emrettiği Kitap" yazıyor. Bu yüzden ilgimi çekti ve bir çırpıda okudum kitabı. Kitap Fin Halkının ayağa kalkışını deneme ve hikayelerle anlatıyor. Asıl ilgi çekici olan Fin uyanışı ile Türk uyanışının benzerlikleri. Kitap gerçekten çok hoşuma gitti. Çok inanılmaz, hiç söylenmemiş şeyler söylemiyor ama gene de bu yakınlık sizi bağlıyor. Bu kitabın en çok okunduğu ülkenin Türkiye olması zaten durumu yeterince açıklıyor. Herkese tavsiye ederim.


    >muhtesem bır bas yapıtı m.k. ataturk bosuna dememıs okunması zorunlu olsun dıoye fakat sadece askerı degıl tum okullarda okunmasaı gerekır bence cunku bır kısın degısmesıyle tum halkın degısmesının nasıl baglantılı oldugunu anlatan bır kıtap mutlaka okuyun ozellıklede ebebeynlerle ılgılı bolumu


    >uzun zamandır okumak istiyordum bu kitabı.sonunda okudum.bir azınlığın savaşmadan sadece kendilerini geliştirerek bağımsızlıklarını nasıl kazandıklarını mükemmel anlatmış yazar.zamanında bu kitabın neden tavsiye edildiğini-tabiiki o zamanın şartları altında-daha iyi anladım.ayrıca bu kadar zaman öncede insanların,politikacıların,öğretmenlerin bugünden farklı davranmadıklarınıda tekrar görmüş oldum.eğitim ve kültürün bir milletin yaşamında nasıl rol oynadığını açıkça görmek ve ders almak amacıyla okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.


    >Derin düşünmeyi,yaşamı gerçekçi ve umut dolu bir zihniyetle sorgulamayı, idealistliğin boyutlarını tarihsel bir yaklaşımla anlatan oldukça farklı bir kitap..Mustafa Kemal Atatürk zamanında ilk defa dilimize çevrilerek, bu büyük insanın Askeri okullarda okutulmasını bizzat emrettiği bir eser olması belki de bu kitabı çok daha cazip hale getiriyor.Okuduğunuz satırlarda bir zamanlar Ulu Önder’in gözlerinin de gezinmiş olduğunu bilmek bir başka lezzet katıyor okuma zevkinize..Zaman zaman ağır bir dil kullanıldığını fark ediyorsunuz.Bu ağırlık kelimelerin arasına gizlenmiş bilgi yoğunluğundan kaynaklanıyor.Bu detayı fark ettiğinizde kitapta akıcılığı yakalayabiliyorsunuz.Tarihi seven kitap dostlarına kesinlikle tavsiye ediyorum.


    >"Beyaz Zambaklar Ülkesinde",Finlandiya'nın kahramanca mücadelesini anlatan kitap,sanki bizleri,Türk milletini anlatıyor.Ama bir alttaki arkadaşa katılıyorum.Kitap sadece askeri okullar da değil,bütün okullarda okutulması gerekiyor.


    >Bu kitabı ikili kitap fırsatlarından tesadüfen almıştım. İyiki de almışım. Finlandiya'nın nasıl büyük çabalar sonucu bugüne geldiğini büyük bir keyifle okudum. Aslında her ülkenin ibret alması gereken yerler var. Kültüre ve eğitime ne kadar önem verdiklerini imrenerek okudum. Atatürk'ün askeriyede okutulmasını emretmesini çok haklı buluyorum. Çocuklara ve gençlere de mutlaka okutulmalı.


    >Aydın nasıl olur yada aydın nasıl olmadılır diye merak edenler,bir ülke nasıl azimle yeniden inşa edilir merak edenler bence bu kitabı kesinle okumalı.Özellikle Türkiye'de Ab hayranı olan milli kavramını bilmeyen sözde aydınlar sizde bu eseri okuyun.


    >bu bir ülkenin sıfırdan başladığı ve insanların kanunsuz cezasız yaşayabileceğini anlatan kitap...aslında beyaz zambaklar ülkesi bataklıklar ülkesi..bakın her sey nasıl da değişecek özgürlükle birlikte


    >sanırım şu zamanlarda türkiyede yaşayan herkesin okumasının şart olduğu bir kitap..bir ülkeyi dipten çıkaracakların devletin başındakiler değil o ülkenin insanları olduğunu çok iyi anlatıyor..kesinlikle tavsiye ediyorum...ne olacak bu ülkenin hali demekten sıkılanlara özellile..


    >kitabı okuduktan sonra ATATÜRK 'ÜN askeri okul müfredatlarına konulmasını emrettiğini iyi anladım.gerçek vatanseverliğin ne olduğunu gayet iyi anlatılmış.acaba bu kitaptan birer adette meclisemi göndersek nasıl olur.ne dersiniz


    >Bir halkın nasıl yoktan var olduğunu ve bu olurken kimlerin nasıl pay aldığını ve alması gerektiğini anlatan, herkesin kendi yaptığı işle ülkesine nasıl katkı sağlayabildiğinin güzel bir örneği bencede okullarda zorunlu bir kitap olarak okutulmalı. Bu kitaptan herkes kendine bir pay çıkarabilir.


    >Kuzeyi buzullarla güneyi verimsiz topraklarla kaplı bir ülke ve İsveç vesayetinde yaşayan o ülkenin insanları, işte böyle başlıyor kitabın hikayesi daha doğrusu Suomi’nin hikayesi.

    Milli Mücadeleyi hepimiz biliriz; Ulu önderin çizdiği yolda milletimizin ne fedakarlık yaptığını gidenlerden çoğunun dönmediğini kalanların ise ülkeyi imar için çalıştığını.
    Finlandiya’nın yaşadığı evrim bizim yaşadığımız evrimin belki de öncülü, bu ifade tam olarak doğrumudur bilemiyorum ama benim tespitim bu yönde nitekim Ulu önderin bu kitaba tutkuyla bağlı olması ve tüm okullarda özellikle askeri okullarda okutulmasını istemesi de bunu doğruluyor.

    Millet bilincinin en önemli noktasının dil birliği olduğu herkesçe kabul gören bir durumdur, Beyaz Zambaklarda Snelman’ın önderliğinde öncelikle dilde olmak üzere tüm öğelerde bir bütünlük sağlamayı başarmışlar ve bugünkü Avrupa Birliği üyesi Finlandiya’yı yaratmışlardır.

    Atatürk devrimlerinin ne kadar tutarlı ve gerekli olduğunu Finlandiya’nın yaşadığı evrimden de anlıyoruz, öyle birilerinin dediği gibi travmalar yaşanmadığı aksine milletin buna ihtiyacı olduğu ve bu devrimler sonucunda Türkiye Cumhuriyetinin bu günlere geldiği açıktır.

    Beyaz Zambakların yaptıklarına hayran kaldım, kitabı mutlaka okuyun belki bazı bölümlerde sıkılabilirsiniz akıcılığın kaybolduğu anlar oluyor ama bırakmayın, bırakmayın ve görün Beyaz Zambakların bataklıkta yaşamayı nasıl başardıklarını.

    Finlandiya evrimi ve devrimine emek verenlere en içten saygılarımla…


    >Kendi yorumum:Kitabı okumadım ama Nutuk'dan sonra okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum Ata'nın önerdiği kitap boş olmaz heleki müfradata eklensin diyorsa kesinlikle okunmalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jouska -- 18 Şubat 2017; 23:19:55 >




  • mrsmrc kullanıcısına yanıt
    Neyse şükretmek lazım başka dert vermesin bende yıllardır şuanki kilomdan gram düşmüyorum ve yükselmiyorum millet su içse yarar bizde ne yapsa alamayanlardanız
  • kendimi bildigimden beri yani 2-3 yasindan beridir hic et yemedim. eksikligini de hissetmedim
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Erdem o zaman israilliler sana ozel olarak.



    Ot yiyip gubre uretip yeni ot yetismesine sebep olan buyukbas hayvanlarin diskilamadigi ortamda yetistirilmis domates mi hazirliyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Aaaa tamamen kuru iftira.



    Hemde kuşbaşı etli kuru

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendimi elestirdigim konularin basinda gelir, okudugum kitap sayisinin yuksek olmamasi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    sentetik gubre kullaniyoz biz
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Evet kitap okuyan insanlara imrenerek bakıyorum ne yalan söyleyeyim ama bu kitabı es geçmeyeceğim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Find yourself and be that

    millet enerji veren bildiğiniz bir vitamin yada özel besin takviyesi varmı son 4-5 aydır ruh gibiyim hiçbirşey yapasım yok

    Hoşgeldin adım Yelda.



    20 lı yaslarda senin gibiydim kilo almazdım. 30 karsa başladı kilo sorunum. 39 in din evresındeyım halen devam ediyor.



    Yasını bilmediğimden tam yorum da yapamıyorum. Dahiliye ye görünsen önce bi, vitamin için.



    Bu aralar havalardan da Öyle oluyoruz, bitkin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Okunmaması Hata Olan Kitaplar #1

    Üşü’den yılın hizmeti! Karşı cinsten hoş insanların olduğu masalarda, havalı ortamlarda “favori kitaplarınız” muhabbeti dönünce kuruyup kalıyor musunuz? Millet patır patır alıntılar yapıp, yazarları sıralayıp artislik yaparken sizin cümleleriniz “Stefın Kink’in bi romanı vardı yaa neydi adı?”, “Ben İlber Ortaylı okuyorum :(“ “Pink Floyd aslında çok iyi romancı” falan seviyelerinde mi? Üzülmeyin, doğru yerdesiniz!


    Elbette kitaplarla arası iyi olup da okuyacak yeni kitap arayan insanlara da ilham olabilir bu liste. Her neyse, lafı çok uzatmayalım. “Okunmaması Hata Olan Kitaplar” listemizin ilk bölümü şöyle:

    Factotum (Charles Bukowski)
    Mezarlarınıza Tüküreceğim (Boris Vian) İkra!
    İkra!
    Ve Sonra Hiç Kalmadı (Eric Frank Russell)
    Genç Bir İşadamına (Emre Yılmaz)
    Oğlak Dönencesi (Henry Miller)
    Toza Sor (John Fante)
    Şeytan’ın Fısıldadıkları (Emre Yılmaz)
    Yabancı (Albert Camus)
    Açlık (Knut Hamsun)
    Cesur Yeni Dünya (Aldous Huxley)
    Nietzsche Ağladığında (Irvin D. Yalom)
    Çavdar Tarlasında Çocuklar (J. D. Salinger)
    Yolda (Jack Kerouac)
    Tutunamayanlar (Oğuz Atay)
    Bulantı (Sartre)
    Mülksüzler – (Ursula K. Le Guin)
    Yüzüklerin Efendisi ( J. R. R. Tolkien)
    1984 (George Orwell)
    Ölü Ozanlar Derneği (N. H. Kleinbaum)

    Kaynak:http://www.usenenadam.net/2013/06/okunmamasi-hata-olan-kitaplar-1/

    Takip ettiğim bir blog sitesi öneririm aynı zamanda ekşi sözlük yazarı kendisi




  • İzlenmemesi Hata Olan Filmler #1

    Bazen benimle aynı masada oturan bir adam görüyorum, herif sıfır. Sıfır ya. Film kültürü denen şey yok. Adamı al, beynini izlemek için makineye bağla, ekranda ancak Şaban, Jet Li filmleri filan görürsün; iş o derece berbat durumda. Aynı şey bir kadın için de geçerli olabilir tabii. Bu şahıslara bir filme göndermeli bir espri yapıp da sonuç beklediğim zamanlar oldu. Sonuç elbette hüsran. Ondan sonra Üşü espri yapamıyor… Hadi oradan :/

    Onun için aklıma gelen ve bana göre herkesin izlemesi gereken birkaç filmi şöyle bir sıralayayım dedim. Belki ikinci, üçüncü, dördüncü bölümlerini de yazabilirim bunun, neden olmasın?

    Hazırsanız başlayalım.

    1. Before Sunrise(Tren yolculuğunu sevme sebebimsiniz.)
    Harika bir diyalog filmi. Sunset de güzel, muhtemelen Midnight da öyledir. Ama bu bambaşkaydı.

    2. Good Bye Lenin!
    Sadece Lenin heykeli sahnesi için bile izlenebilecek harika bir film.

    3. Dead Poets Society
    Oh Captain, My Captain.

    4. Diarios de Motocicleta
    Sadece Che’nin hayatı olarak bakmayın, bir yolculuk filmi olarak da harika bir film.

    5. Persepolis
    İran’ı, Türkiye’yi ve bu bölgeyi anlayabilmek için bunu mutlaka izlemiş olmanız gerek.

    6. Ted
    Harika bir komedi filmi. Aynı zamanda en sevdiğim film karakterlerinden bir tanesi kendisi.

    7. A Beautiful Mind
    Kafanız mı güzel? Hâlâ izlemediniz mi bunu?!

    8. Good Morning Vietnam
    İsminden tam bir savaş, aksiyon filmi gibi görünüyor olsa da bambaşka bir film kendisi.

    9. Full Metal Jacket
    Bir insanı askerlikten soğutmak istiyorsanız bu muhteşem Kubrick şaheserini izletin.

    10. One Flew Over the Cuckoo’s Nest
    Yorum bile yapmıyorum, izleyin.

    11. Planet of the Apes
    İşte kült bir film daha. Elbette ’68 versiyonu. İzledikten sonra bazı şeyleri sorgulamanızı tavsiye ederim.

    12. The Man from Earth
    Bu da yine hayatı ve inançları sorgulatmalı harika senaryolu muhteşem bir film.

    13. Contact
    Bilim kurgu seviyorsan bunu kesinlikle izleyeceksin. Sevmiyorsan da bunu izleyip seveceksin. Öyle bir film.

    14 ve 15. Factotum ve Barfly
    Bunlar da benim torpilli filmlerim. Aslında o kadar da aşmış filmler değiller ama Bukowski’nin hayatını anlattıkları için izlenmeleri gerek. Zaten Barfly’ın senaryosu da Buk reise ait.

    16. Bonnie and Clyde
    Sevgilinizle aptal aptal aşk filmleri izleyeceğinize oturup bunu izlemenizi tavsiye ederim.

    Kaynak:http://www.usenenadam.net/2013/06/izlenmemesi-hata-olan-filmler-1/




  • Paylaşımların çok güzel bu arada film listesine the pianist eklenebilir :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geriyo bazen işte...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    kendimi bildigimden beri yani 2-3 yasindan beridir hic et yemedim. eksikligini de hissetmedim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatsune Miku kullanıcısına yanıt
    Niye sasiriyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köpek sahiplenmeyi düşünüyorum yanıma karşılıksız sevgi verebilecek bir dost istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi film izleme sitesi keşfettim kaliteli reklamsız bir site

    https://tafdi.com/
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.