Şimdi Ara

plesk panel yedekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar plesk panelde yedekle diye bir bolum var buradan yedek aldıgımda neleri yedekliyor acaba ftp deki dosyaları ve sql yı yedeklermı ayrıca oradan yedek aldıgımda mesela sıteme bısey oldu ordakı yedegı gerı yukledıgımde sıte oldugu gıbı eskı halıne gelırmı

şimdiden tesekkur ederim

• windows içinde httpdocs klasörünü
    veri tabanlarını
    aktif mail adreslerini ve içinde olan mailleri
    her türlü özel ayarınızı
    istatistiklerinizi
    loglarınızı

kısacası herşeyinizi.

Bilginize,
  • teşekkür ederim cevabın için byLilattah peki benim için şu önemli pek bilgim yok kusura bakmayın sitemi hacklediler içindeki herşey gitti 1 gun oncede o yedekleme bolumunden yedek almıştım diyelim o yedeği geri yükle dediğimde site dunku haline gelirmi ayrıca phpmyadmin yedeği olması gerekirmi elimde , eger eski haline gelirse bu geri yukleme işlemi orta boyutlu bır sıte ıcın ne kadar zaman alır tahminen birde şu sorum olucak oradaki yedeği depoda sakla dediğim zaman benim hostumun kotasını etkilermi
  • evet backup direk sizin aandan gider.

geri yüklemeye gelince geri yükle demeniz yeterlidir. hiç bir ayar yapmanıza gerek yok herşeyi ile bir gün önceye döner. bir sıkıntı yaşamazsınız.

Geri yükleme süresine gelince, bir kaç hosting firmasının server bakımını yapıyorum. 2 ayrı serverde geri yükleme yaptım bugün.

server sahiplerine vermek için log saklarım firma ismi vermeden paylaşayım sizle

1-) 127.54 MB disk alanı kullanan a.com un geri yüklemesi 7 dk 16 sn sürdü
    2-) 53.71 MB disk alanı kullanan b.com un geri yüklemesi 9 dk 43 sn sürdü

yani uzun lafın sen yedek geri yüklerken serverin durumu çok önemli. örnek genelde geceleri load değerleri düşer çok giren olmadığı için. cpu en rahat gecedir ve ram tabiki. gece yaparsanız çok daha hızlı olur.

Bilginize,
  • bu arada eğer yedek geri yüklerken "lütfen bekleyin" yazısı uzun süre kalırsa sıkılırsanız sakın ha sakın kapatmayın paneli yada yenile demeyin ciddi hata verir. ne kadar sürerse sürsün mutlaka bekleyin. yüklenmeyecek se bile bırakın kendi hata versin siz müdehale etmeyin.

Saygılarımla,
  • teşekkür ederim bylilattah verdiğin bilgiler benim için çok onemliydi hayırlı aksamlar dilerim hersey gönlünüzce olsun
  • Herşey herkesin gönlünce olsun. ve teşekküre gerek yok.

Windows 2003, Plesk, IIS, Componenet ve güvenlik konularında her zaman elimden geleni fazlası ile yaparım. Paylaşmazsak bilgiyi ve sevgiyi anlamıda kalmaz..

Saygılarımla,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vbulletin kurulum ve ayarlar
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bide sunu merak ediyorum bylilattah benım sıtenın ftp dosyaları galıba 20 mb civarı fakat burada yedek alınca yedek dosyası 6M olarak yazıyor galıba 6 mb bu normalmi
  • yaa cokmu soru soruyorum bılmıyorum ama otomatik yedeklemeyi açarken yedekleme dosyaları depo adresi diyor seceneklerde domain yedekleri ve ftp var domain yedeklerini seçersem nereye kaydeder yedekleri
  • plesk kendi yedeğini çok daha düşük boyutta alır kodlayarak alır. örnek mailleriniz vb.. hepsi şifrele ve özel bir algoritmadadır.

Bu nedenle son derece normaldir. yalnız karamsarlığa kapılmanızı istemem ama hizmet aldığınız firma eğer en azından hafta 2-3 kez plesk reconfig yapıp güncelleme yapmıyorsa aldığınız yedek çalışmaz. umarım yapıyorlardır. bi deneyin sonucu yazarsanız ona göre bir yol daha belirleyebiliriz.

Saygılarımla,
  • plesk reconfig nedir acaba
  • yedekleri sizin hostunuza bağlı ama sizin göremeyeceğiniz bir yere yedekler. burda şunu karıştırma ftp yi seçersen ftp ne atmaz senden ftp bilgisi ister istediğin bir ftp yaz stersen o makinede olmayan bir ftp yaz direk oraya yollar. eğer download dersende yedeği ne hosta ne başka ftp ye yedeklemez direk sana download ettirir. ama download ettiğini geri yükleme zahmetlidir.

Evet çok soru sordunuz ama çok soru sormadanda bir şeyler öğrenilmez. merak etme böyle güzel soruları yanıtsız bırakmam.

Saygılarımla,
  • Plesk'in genel taramasıdır..

Hizmet aldığınız yer düzenli bir şekilde yapıyor ise sorun yoktur. Ancak tersi ise biraz yedekte sıkıntı olur kısacası çalışmaz..
  • plesk aslında arka planda sürekli sisteme yansıtmasa bile hatalar veren bir sistemdir. kolay kolay kimse fark etmez. reconfig edilmezse düzenli bir şekilde bir gün baya kasar yada alınan yedekler çalışmaz mailler çalışmaz. panel yavaşlar ftp hatası verir vb..

Config = Ayarlama
    Re = Replayın kısaltması = Tekrarlamak

Yani kabaca yeniden en baştaki sorunsuz günlerine döndürmek denebilir.

Çok basit bir dille izah ediyorum sakın yanlış anlamayın sizi küçümsediğimden değil hitap tarzım. her zaman bir şey anlatırken karşımdakini 10 yaşında bir çocuk olarak görür ona göre basit anlatırım. ve sonuçta 10 yaşındakide anlar 50 yaşındakide

Saygılarımla,
  • evet anlatış tarzınız cok ıyıde bunu ben anlayabılırmıyım reconfig yapıp yapmadıklarını
  • anlayamazsınız bu mümkün değil. sadece hizmet aldığınız yer bilir bunu.ispatı ise yoktur reconfig log yani kayıt dışı tutulan bir işlemdir.. siz bi geri yükleme yapın zaten ortaya çıkar.

Saygılarımla,
  • ok yedek aldıktan sonra kaç gün beklıyım bunu anlamak için
  • hiç gün :) siz yedeği geri yüklerken eğer hata vermez siteniz açılırsa sorun yok demektir. ama yedeği yüklerken üst kısımda yazdımya hata verirse bilin ki sorun reconfig edilmemiş bir pleskden yedek aldığınız içindir. siz sormadan cevap verim hata verirse geri yüklemede düzeltmek kolay değildir işini iyi bilen bir firma ise ancak düzeltebilir.

Saygılarımla,
  • içinde sadece index olan bir sitenın yedegını gerı yukluyorum sımdı 5 dakkadır yükleniyor lütfen bekleyin yazıyor normalmi acaba
  • Client Id is undefined.
    ---------------------- Debug Info -------------------------------
    0: C:\Program Files\SWsoft\Plesk\admin\htdocs\index.php:53 psaerror(string "Client Id is undefined.")

bu hatayı verdi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.