Şimdi Ara

Plazma TV'lerin ömrü hala kısa mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni Plazmacı biri olarak (http://resim.donanimhaber.com/m_47308334/tm.htm ) plazmalarla alakalı daha çok bir araştırmacı oldum.
    Artılarını eksilerini öğrendim. Ama bu eksi maddelerden biri olana "Kısa Ömür" en moral bozucu olan.

Bu geyiği uzun zamandır duyarım. Günümüz teknolojisinde "Plazmaların ömrü LCD'ye göre kısadır." kuralı hala geçerli midir?

• Kardeş sen bunları okurken kafan iyimiydi yoksa tam tersinimi okudun bu yazının

Vakit bulursam bir "Panel Efsaneleri" çalışması yapıp bunu Forumlara koyacağım ama Satıcılarla ve Üreticilerle
    papaz olmak var sonunda

Allahım daha ne kadar palavra-sallama panel bilgileri ve boş lafları v.s duyacağız vede okuyacağız,ülen bitirin şu sallama
    işini gari,kafayı yiyeceğim sonunda be

İşin başıda şu çekik-gözlü çakal üreticiler,onlardan başlıyor bu "hileli" sözüm ona bilgiler,bu arada en büyük sallamacı ise
    Samy dir kardeşi LGE de ondan aşağı kalmaz!!

Bu Samy öyle uyanturki kafayı yersiniz bunların,işi bilen birisi olarak öğrendiğiniz zaman

Herifler bir "LED-TV" dediler;bütün dünya yedi bu palavrayı sonra İngilizler DAVA açtılar UK de ve kazandılar tabiki, ama Samy
    hiç kimseyi takmadığı gibi kimseden de korkmaz heriflerin neredeyse bütün kapıt üstü değerleri palavradır!
    Hatta palavra olmayı bırakın;birde bunlara "çeşitli tanımlar" koyarlar(İngilizce olarak) ama ne bir Amerikalı nede bir İngiliz
    bu tanımları filan bilmez yada ne manaya geldiğini

Bu uyanıklar piyasaya salarlar palavra bilgileri ve bilen -bilmeyende(daha doğrusu bilmeyenler tabiki!) bunarı alır dahada çoğaltarak
    verirler piyasalara,sonrada bunlar sizlere ulaşır yani "yersen olayı" olayı oluyor ama ciddi biçimde millet yiyor bunları

Bu panel işinin prof.manada bilindiği-kullanıldığı USA da bile insanlar birbirleriyle yaw bu nedir ne demek isteniyor neden böyle denmiş
    diye tartışırlar dururlar!!!

Örneğin "MEGA-Contrast" ne demek yaw;bilen beri gelsinde bir anlatıversin bende öğreneyim!
    "Ultra-Constrast" nedir!!!
    "Sonusuz Contrast" nedir yaw!!

"Dynamic Contrast"* nedir kardeşim???? bunuda Samy uydurmuştur geçmişte,tam "yersen" tanımı yani

*DC=aslında bir dinamik CR üretimi vardır ama böyle milyar/milyon filan değildir yaw

Alt tarafı elinizdeki en baba panelin CR si(Native) 5.000;1 dir(veya 8.000;1 dir) ANSI değerde ise(normal çalışma modunda
    2000/3000;1 dir) üretilen Dynamic CR değeri ise en fazla bir kaç yüzbin dir!!! ama bu değer hikayedir ve hiç bir şeyde ifade
    etmez!!

PDP lerde ise CR değeri 10.000/25.000/50.000;1 lere kadar çıkar ama bu değerde örneğin bir LCD nin 5 katı veya 10 katı gibi
    fiziki-teknik bir üretimde yapmaz!!!

Bir sürü teknik kavramları ve değerleri bu çakal üreticiler değiştirip-sulandırıp ve palavra-hileli tanımlarla ortaya karışık sunuyorlar

Çok basit ve çarpıcı ama "doğru" bir değer vereyim size PDP ler; Pio 5080 ki bu panel hala excellent-referance gibi paneldir ve CR si 3100;1 dir!!!
    veya 5090 da ise bu CR değeri 5.000;1 NATIVE dir tabiki!!! gerisini siz anlayın gari!!

Bu çakallar Pio nun daha yanından bile geçemiyorlar yaw ama heriflerede bütün değerler milyar yada milyon

++
    PDP lerin kağıt üstü ömrü kafadan 100bin saattir,bütün üreticilerde bu değer "fix tarifedir" buda küllyen palavra tabiki!
    yaw CRT bile 100bin KM çok çok zor gider ama benim Sony CRT şuanda 120bin KM de ve hala süper!!(1987 Modeldir kendileri!)

Herifler ne fizik kuralı tanıyor nede matematik kurallarını!! adamlar hesap yapmasını bilmiyor yaw

LCD lerin ömrüde kafadan 60bin saattir,bu sürenin yarısı kadar bile gitmez,o da ayrı bir konu!!
    PDP lerde 50bin KM yaparsa süper demektir!!!

Bu heriflerin yaptıkları "Aging-test" dediğimiz yaşlandırma testleride bir kritere bağlı değildir ve çok ciddi hilelidir!!

Bu işin tekniğine girersem,2 sayfa daha yazmam gerekiyor sizde kafayı yersiniz sonra,yeter ülen deyip verirsiniz bana odunu

++
    yaw Hakkı kardeş takılma böyle sallama işlere,otur panelini izle,hiç gerilme ve unut ne aldığını bile!

Eyvallah

CAN++

• can abi,
    yazıları okurken sarhoş değildim.
    yıllardır süre gelen "plazmanın ömrü kısadır?" durumunu sordum sadece.

sarhoşken foruma girmiyorum.
  • yaw bende zaten latife yapıyorum

ama hani olurda;kafası kıyak olur birisinin,o zaman anlarım!

yaw itele gitsin böyle sallama bilgileri,zaten ortada aslında gerçek değilde sürekli sallama şeyler konuşuluyor,
    kısaca panel işinde bunlar artık doğru diye kabul ediliyor;yani doğru diye bilinen yalnışlar demek lazım aslında

++
    Kardeş PDP lerin ömrü kafadan LCD lerin tam 2 katıdır!! hatta sıkı bir PDP ise Pio gibi örneğin 3 katıdır bu süre!
    ömür konusunda ayrıca "şans faktörü" PDP lerin lehinedir! ama Burn-in/Retention konusunda ise PDP lerin
    şans faktörü oldukça kötüdür

Sonuç olarak ömür konusu bu panel tip TV lerde oldukça risklidir! ancak yinede tüm koşullarda PDP ler LCD lerin
    bayağı bir önündedir ömür konusunda!

Ancak iş ömre kalsa herşey süper olur ama bütün mesele diğer faktörlerde,zaten sorun ömürden çıkmıyorki;panel öldü diyelim;
    panel çok büyük çoğunlukla bir sürü başka şeylerden mortu çekiyor!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 11 Mart 2011; 16:11:19 >

• abi tüketicinin haklı olarak kafası karışık.
    her firma değişik bilgiler veriyor.
    fısıltı gazeteleri de yayılınca tam bir keşmekeşlik yaşanıyor.
    neye inanacağımızı şaşırdık.

Plazmalar için söylediğin saat süreside hoşuma gitti (:
  • Can Bey merhaba,

bence zurnanın malum sesi çıkardığı nokta şu;
    bu yeni panel tvlerin "ömürleri" nden kastedilen hangi ömür ?
    ciddi görüntü kalitesi kaybımıdır yoksa çöpe atılması gereken zamanmı ?

yazılarınızdan anladığımız doğrumudur bilemiyorum;
    ömür konusundaki problem plazmaların gazı, lcd lerin lambaları mıdır ?

teorik led lamba ömürleri düşünüldüğünde en makulu bunlar mıdır ?

yoksa elbette en büyük problem farklı çözünürlüklerdeki / kalitelerdeki kaynak görüntülerin
    mümkün olduğunca çoğunun en doğru ve hızlı şekilde başarıyla görüntülenebilmesi hususudur ki
    bunu tam manasıyla uygun fiyata yapabilen bir panel olduğunu sanmıyorum / yanılıyormuyum ?
  • bence bu tv konusundaki forumlarda araştırılanların çoğu şu noktalarda birleşiyor;
    bütçe en azından biraz zorlanıp,
    almışken üçüne beşine bakmadan daha iyisi olsun! "mantık motoru" kafanın bir yanında çalışırken,
    en iyi fiyat / performans oranı aranıyor..

lakin, işin iç yüzünü araştırdıkça bilgi sahibi oldukça bir bakıyorsunuz ki..
    daha işin başında üretici firmaların çoğu soyguncu..

20 yıl öncenin en azından sd yayınları doğru düzgün gösterebilen
    crt tvlerinin işini bile doğru düzgün yapamayacağını,
    ömürünün çok daha az olduğunu,
    en fazla 1 yıl sonra aynı paraya çok daha iyi modellerin alınabileceğini
    bile bile
    en azından ben almıyorum sabır taşı oldum valla..
    inat da bir murattır :)
    soyguncu üreticilerin en azından tatminkar modeller üretip
    uygun fiyata satmalarını yıllarca bekledim yine inatla bekleyeceğim..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LCD TV LERİN ÖMRÜ NE KADARDIR?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • parlaklık ne kadar az açılırsa ömrü o kadar uzun olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: pierce

Can Bey merhaba,

yoksa elbette en büyük problem farklı çözünürlüklerdeki / kalitelerdeki kaynak görüntülerin
    mümkün olduğunca çoğunun en doğru ve hızlı şekilde başarıyla görüntülenebilmesi hususudur ki
    bunu tam manasıyla uygun fiyata yapabilen bir panel olduğunu sanmıyorum / yanılıyormuyum ?

++

>>İlk paragrafta sorduğun durum;burası bizler için ne problem nede sıkıntı v.s değildir(işi bilenlerden bahsediyorum
    ve zaten biz hep gülüyoruz bu sallama işlere aynen )

Evet hangi ömür??? ben ne ömrü olduğunu biliyorum ama bunu vatandaşa anlatamıyorum!!
    Geçmişte TF de çok kavgalar yapmıştım bazı tiplerle bu konularda! DH de çok kişiyle papaz olmuştum,ancak bunların hiçbirisi
    "aging" konusunda tek kelime bilmeyen tiplerdidsolasıyla muhatapsız bir tartışma yaşıyordum doğal olarak,çünkü bu tipler
    Sony dünya devi diyordu,veya Pany bilmem ne aleminin babası deniyordu veya Samy şöyle dev deniyordu v.s v.s kısaca bunlar
    birer "Slogan" laflar idi
    Hatta bazı tipler şöyle yazarlardı bana hitaben ....yaw kardeşim bahsettiğin üretici koskoca Sony veya bir diğer dev üretici;iyide
    bu herifler şimdi yalanmı yazıyorlar..... diye olayı tipik düz bir mantıkla ve hiç bir zemine oturmayan görüşle sadece bunları yazabiliyorlardı!!

Evet Samy sallarmı veya Sony uçarmı v.s!!!

Evet aynen çoğu bilgiler bir kere sallama-palavradır! ama çok büyük kısmıda "hilelidir" bu kadar basit!!
    Ne dediğimi anlamak için biraz üreticilerin katalog bilgilerini okuyun,durumu şak diye anlarsınız; ...ülen bu kadarda sallanırmı... diyeceksiniz
    bazı şeyleri öğrenince;evet ciddi bir sallama vardır!

Bir tek üretici vardır hiç "sallamaz" en harbi delikanlıda budur bu alemde>> Pioneer
    Diğer alayıda sallamacıdırlar bunların!

+

-Life-span(panel-life);kısaca;panelin gideceği son durak olarak belirlenir,ama bu son durağa nasıl gider veya gidecektir orasını
    hiç sormayın,çünkü cevabını ben değil Üreticide veremez vede veremiyor!

Bizim "aging-test" ler(yaşlandırma)çok farklı koşullarda ve genelde bir kritere bağlı olmadan daha genel manada;hem teste göre hemde
    çeşitli pratik işlemlere göre sadece "tahmin" ediliyor! NEDEN böyle oluyor??
    Çünkü Üreticide bilmiyor neyin ne olduğunu,aslında "bilen biliyor" ne olacağını veya olduğunu v.s

PDP ler için 100bin KM külliyen sallama bir rakamdır!!
    Ben bunun daha teknik ve şimdiki gibi şaka yollu olmadan yazdığım açıklamalarımda,durumu çok güzel defalarca anlatmıştım!!

TFT-LCD lerde ise 60bin KM yine külliyen palavra bir rakamdır bazı uyanık üreticiler ise 75bin hatta 100bin KM bu LCD panel
    gider diye çaktırmadan sallıyorlar

Sonuç;Beyler kimse lütfen kafasına panel ömrü v.s gibi "absürt" konuları hiç takmasın,sonra bu takıntı size kötü takılır!
    Oturun panelinizin keyfini çıkarın yaw,başınıza işmi çıkarıyorsunuz şimdi panel ömrü diye;yani aynen yumurta-tavuk misali gibi olur bu olay sonra

++

>>ikinci paragrafta sorduğun durum;işin gazı-tuzu veya lambası ilede çok alakası yoktur!!
    Evet PDP lerdeki Fosfor gazının ömür ve teknik olarak bazı durumlarda etkisi vardır,zaten bu gaz kaçtımı,artık Benzinciye götürüpte gazda basamıyorsun
    ancak gaz PDP lerde ciddi etkendir,ama gaz kaçmasada,zaten panel bu konuda normal gazla bile sorunlu çalışmaktadır! asıl problem burada!
    ayrıca zaman geçtik eksilme ilede sorunlar büyüyerek devam ediyor,ışık şiddeti etkisi azalıyor(zaten yeterince iyi değil sayılır!)
    yani gaza maza kadar,sistem bir kere sorunlu gidiyor ve KM fazlalaştıkçada çeşitli sorunlar olarak devam ediyor v.s

İlk paragrafta sorduğun soru ilede bu ikinci soruda ilişkilidir! yani "görüntü kaybı" yaşanmasıda kaçınılmazdır!

"Lamba" diye bahsettiğin(TFT-LCD lerdeki);CCFL/HCFL/EEFL gibi ve LED ler dahil;gazlı tiplerde zaten bir kalite sorunu vardır(hepsi Çin malı dandik tüplerdir bunlar)
    bazı Hitac ve özel panellerdekiler hariç tabiki!ama bu gazlı flöresan lambalar artık bitti gibi,bunlarda da ömür sıkıntısı vardır 15/20bin saat pek gitmez bunlar,ama
    uyanık panel üretici;60bin KM gider diyor(ama ne teknik bilgi nede lambalarda bahsetmiyor,Araba süper ama içinde Benzin yok hesabına geliyor)
    iyide yakıtsız araba nasıl 60bin KM yol yapacak yaw

Kısaca Flöresan tüplü panellerde bu lamba sorunu ciddi vardır!

LED lerde ise hala tartışması bitmedi!kimileri ömrü kısalır/yanar/gücü azalır diyor(ben bunu diyenler takımındayım); kimileri ise LED ler böyle olmaz
    hep aynı gider ve bir gün şak diye kararır diyor,aslında ben bu tartışma içinde asla değilim! yani lamba gider-gitmez,yok LED e bir şey olmaz v.s
    gibi bir takıntımda yoktur!
    Sizede tavsiyem ne teorik nede pratik olarak;bunlarada takılmayın

++

Kardeş bugün kullandığımız panel teknolojisi ve teknikleri sakat bir durumdur,zaten sakat olmasa bütün dünyada bu konular bu kadar konuşulmazdıki

Dünyada hiç bu kadar konuşulan bir başka konuda yoktur

valla ben çooook rahatım,sizede tavsiyem;sizde çok rahat olun ve görüyorsanız onada eyvallah deyin
    yani panel işinde bardağın daima dolu tarafına bakın! o zaman mutlu olursunuz,yok kılı-tüyü orası-burası diye
    bu işe dalarsanız bir daha hiç çıkamazsınız,bu arada panelinizde ölmüş olur ...ülen bu nasıl öldü....diyede
    hala düşünüp durur ama hiç bir şey bulamazsınız!

Zaten bu uyanık üreticilerde panel tip TV lerden bir cacık olmayacağını anladıkları son 10/12 senedir kafayı patlatıyorlar ve bazı şeyler buldular
    ama bunuda henüz çıkarmıyorlar,bunuda aslında çoğunuz biliyorsunuz AMOLED/OLED/SED/FED/TOLED/P_MOLED v.s gibi yeni nesil paneller ama
    bunlar çıkıncaya kadar teknolojileri eskiyecek yaw

En iyisi ise SED ve FED,peki neden en iyisi bunlar;çünkü CRT tabanlıda ondan herifler kafalarını patlattılar hala CRT yi yakalayan ve sorunsuz
    panel üretemeyince .....yaw bari şu bizim CRT yi,panel gibi hale getirelim dediler(SED getirdi bunu)ve olayı bitirdiler gibi oldular
    bunları bulanlarda bizim uyanık çekik-gözlüler değil;bizim "coniler" buldu bu teknolojileri!! ve Patentlerinide aldılar bu uyanıklar ve bizim caponlara/koreliler
    bunları şimdi lisans yoluyla kullandırıp köşe oldular

NANO Prop.INC/USA bu işte dünya devi bir numaralı teknoloji Babasıdır
    NANO-LED şimdilerde ürettiler ve Lisansınıda LGE ye verdiler bile!!(Baclit sisteminin çalıştırılması tekniğidir bu olay)

++
    Adamlar kullan-at panel üretecekler yakında ama fiyatlar henüz çok düşük değil!!zaten kalite giderek Çine kaydığı için ciddi düşmektedir!
    görüntü süper ama ama mal dandik yani alt-yapı boktan!!

++
    Bakınız Beyler bu işin özü şudur; Öyle herifler PDP üretseler ve bu panelde 100bin KM kafadan herkeste gitse,yaw o zaman bu herifler iflas ederler
    kime nasıl mal satacaklar!! al paneli ve 15/20 sene kullan ve hala 100bin KM olmamış,iyide üreticiler 15 sene senimi bekleyecek yeni panel alasın diye!

Millenium çağındayız,al-kullan-at bu kadar basit!!

• hep bahsettiğiniz gibi uyanık ve soyguncu üreticilerin
    uzun ömürlü iyi mal yapmalarını engelleyen en önemli unsur,
    ürün satma sürekliliğini sağlamak istemeleri herhalde..

ayrıca bir veya birkaç firmanın iyi malı uygun fiyata ürettiklerini düşünürsek
    en basiti piyasada bulunan yüzbinlerce dandik maldan edilecek zarar potansiyeli !.. :)
    ve buna müsade etmek istemeyeceklerin baskınlığı..

malumunuz bilgisiz ve gösteriş meraklısı alıcı profili piyasada baskın oldukça
    maalesef bizim gibi pimpirikli ve verdiği paranın hakkını isteyen alıcı profili
    sürünmeye ve sabır taşı olmaya mahkum olacak gibi görünüyor..

sonuna kadar haklisiniz..
    bu vesile ile verdiğiniz değerli bilgiler için sonsuz teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Can Bey merhaba,

++

>>İlk paragrafta sorduğun durum;burası bizler için ne problem nede sıkıntı v.s değildir(işi bilenlerden bahsediyorum

Evet hangi ömür??? ben ne ömrü olduğunu biliyorum ama bunu vatandaşa anlatamıyorum!!
    Geçmişte TF de çok kavgalar yapmıştım bazı tiplerle bu konularda! DH de çok kişiyle papaz olmuştum,ancak bunların hiçbirisi
    "aging" konusunda tek kelime bilmeyen tiplerdidsolasıyla muhatapsız bir tartışma yaşıyordum doğal olarak,çünkü bu tipler
    Sony dünya devi diyordu,veya Pany bilmem ne aleminin babası deniyordu veya Samy şöyle dev deniyordu v.s v.s kısaca bunlar
    Hatta bazı tipler şöyle yazarlardı bana hitaben ....yaw kardeşim bahsettiğin üretici koskoca Sony veya bir diğer dev üretici;iyide
    bu herifler şimdi yalanmı yazıyorlar..... diye olayı tipik düz bir mantıkla ve hiç bir zemine oturmayan görüşle sadece bunları yazabiliyorlardı!!

Evet aynen çoğu bilgiler bir kere sallama-palavradır! ama çok büyük kısmıda "hilelidir" bu kadar basit!!
    Ne dediğimi anlamak için biraz üreticilerin katalog bilgilerini okuyun,durumu şak diye anlarsınız; ...ülen bu kadarda sallanırmı... diyeceksiniz

Bir tek üretici vardır hiç "sallamaz" en harbi delikanlıda budur bu alemde>> Pioneer

+

-Life-span(panel-life);kısaca;panelin gideceği son durak olarak belirlenir,ama bu son durağa nasıl gider veya gidecektir orasını

Bizim "aging-test" ler(yaşlandırma)çok farklı koşullarda ve genelde bir kritere bağlı olmadan daha genel manada;hem teste göre hemde
    Çünkü Üreticide bilmiyor neyin ne olduğunu,aslında "bilen biliyor" ne olacağını veya olduğunu v.s

Ben bunun daha teknik ve şimdiki gibi şaka yollu olmadan yazdığım açıklamalarımda,durumu çok güzel defalarca anlatmıştım!!

TFT-LCD lerde ise 60bin KM yine külliyen palavra bir rakamdır bazı uyanık üreticiler ise 75bin hatta 100bin KM bu LCD panel

Sonuç;Beyler kimse lütfen kafasına panel ömrü v.s gibi "absürt" konuları hiç takmasın,sonra bu takıntı size kötü takılır!
    Oturun panelinizin keyfini çıkarın yaw,başınıza işmi çıkarıyorsunuz şimdi panel ömrü diye;yani aynen yumurta-tavuk misali gibi olur bu olay sonra

++

>>ikinci paragrafta sorduğun durum;işin gazı-tuzu veya lambası ilede çok alakası yoktur!!
    Evet PDP lerdeki Fosfor gazının ömür ve teknik olarak bazı durumlarda etkisi vardır,zaten bu gaz kaçtımı,artık Benzinciye götürüpte gazda basamıyorsun
    ancak gaz PDP lerde ciddi etkendir,ama gaz kaçmasada,zaten panel bu konuda normal gazla bile sorunlu çalışmaktadır! asıl problem burada!
    ayrıca zaman geçtik eksilme ilede sorunlar büyüyerek devam ediyor,ışık şiddeti etkisi azalıyor(zaten yeterince iyi değil sayılır!)
    yani gaza maza kadar,sistem bir kere sorunlu gidiyor ve KM fazlalaştıkçada çeşitli sorunlar olarak devam ediyor v.s

İlk paragrafta sorduğun soru ilede bu ikinci soruda ilişkilidir! yani "görüntü kaybı" yaşanmasıda kaçınılmazdır!

"Lamba" diye bahsettiğin(TFT-LCD lerdeki);CCFL/HCFL/EEFL gibi ve LED ler dahil;gazlı tiplerde zaten bir kalite sorunu vardır(hepsi Çin malı dandik tüplerdir bunlar)
    bazı Hitac ve özel panellerdekiler hariç tabiki!ama bu gazlı flöresan lambalar artık bitti gibi,bunlarda da ömür sıkıntısı vardır 15/20bin saat pek gitmez bunlar,ama
    uyanık panel üretici;60bin KM gider diyor(ama ne teknik bilgi nede lambalarda bahsetmiyor,Araba süper ama içinde Benzin yok hesabına geliyor)

LED lerde ise hala tartışması bitmedi!kimileri ömrü kısalır/yanar/gücü azalır diyor(ben bunu diyenler takımındayım); kimileri ise LED ler böyle olmaz
    hep aynı gider ve bir gün şak diye kararır diyor,aslında ben bu tartışma içinde asla değilim! yani lamba gider-gitmez,yok LED e bir şey olmaz v.s

++

Kardeş bugün kullandığımız panel teknolojisi ve teknikleri sakat bir durumdur,zaten sakat olmasa bütün dünyada bu konular bu kadar konuşulmazdıki

valla ben çooook rahatım,sizede tavsiyem;sizde çok rahat olun ve görüyorsanız onada eyvallah deyin
    yani panel işinde bardağın daima dolu tarafına bakın! o zaman mutlu olursunuz,yok kılı-tüyü orası-burası diye
    bu işe dalarsanız bir daha hiç çıkamazsınız,bu arada panelinizde ölmüş olur ...ülen bu nasıl öldü....diyede

Zaten bu uyanık üreticilerde panel tip TV lerden bir cacık olmayacağını anladıkları son 10/12 senedir kafayı patlatıyorlar ve bazı şeyler buldular
    ama bunuda henüz çıkarmıyorlar,bunuda aslında çoğunuz biliyorsunuz AMOLED/OLED/SED/FED/TOLED/P_MOLED v.s gibi yeni nesil paneller ama

En iyisi ise SED ve FED,peki neden en iyisi bunlar;çünkü CRT tabanlıda ondan herifler kafalarını patlattılar hala CRT yi yakalayan ve sorunsuz
    panel üretemeyince .....yaw bari şu bizim CRT yi,panel gibi hale getirelim dediler(SED getirdi bunu)ve olayı bitirdiler gibi oldular
    bunları bulanlarda bizim uyanık çekik-gözlüler değil;bizim "coniler" buldu bu teknolojileri!! ve Patentlerinide aldılar bu uyanıklar ve bizim caponlara/koreliler

NANO-LED şimdilerde ürettiler ve Lisansınıda LGE ye verdiler bile!!(Baclit sisteminin çalıştırılması tekniğidir bu olay)

++
    Adamlar kullan-at panel üretecekler yakında ama fiyatlar henüz çok düşük değil!!zaten kalite giderek Çine kaydığı için ciddi düşmektedir!

++
    Bakınız Beyler bu işin özü şudur; Öyle herifler PDP üretseler ve bu panelde 100bin KM kafadan herkeste gitse,yaw o zaman bu herifler iflas ederler
    kime nasıl mal satacaklar!! al paneli ve 15/20 sene kullan ve hala 100bin KM olmamış,iyide üreticiler 15 sene senimi bekleyecek yeni panel alasın diye!

erinmeden yazmışsın helal olsun be

• quote:

Orijinalden alıntı: raskolnikow34

ALBANİ HOCA SD YAYIN İÇİN HEP PLAZMA TAVSİYE EDİLİR VE AÇIKCASI 42VT20 Yİ ÇOKTA BEĞENİYORUZ AMA SİZ NEDERSİNİZ LGLE8500 DE ÇOK BEĞENDİK AMA SD GÖRÜNTÜSÜ NASILDIR BİLMİYORUZ.. BİRDE ELEKTRONİK MARKETLERDE PLAZMALARIN DİĞERLERİNE GÖRE SOLUK DURUYO BİRAZ EVDEDE BÖYLEMİDİR BUNLAR..

42VT20 televizyonda İntelligent frame creation diye bir özellik mevcut standart dijital yayınlar 50hz dir, bu özellik tv ye gelen 2 resim arasına bir çok resim koyarak görüntü kalitesini ve netliğini artıyor. Hem bu nedenle hemde PDP lerdeki sd yayın kalitesi nedeniyle SD yayınlarda gayet güzel bir görüntü elde ediliyor. Ben evde 50G20 kullanıyorum aynı özellik ve aynı panelli çok memnunum hatta bazen hd yayın bile zannettiğim olabiliyor. Bana da ilk alırken soluk duruyor gibi geldi, fakat eve gelince gayet iyi olduğunu hatta dinamik modunda fazla olduğunu bile düşündüm. Panasonic NeoPDP lerde THX modunda gerçek renklerle (gerçek siyah) tv izlemesi süper oluyor. Bu arada LG nin söylediğiniz modeli ayna gibidir çok parlama yapıyor, NeoPDP lerin ekranı diğer plazmalar gibi parlama yapmaz.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: raskolnikow34

ALBANİ HOCA SD YAYIN İÇİN HEP PLAZMA TAVSİYE EDİLİR VE AÇIKCASI 42VT20 Yİ ÇOKTA BEĞENİYORUZ AMA SİZ NEDERSİNİZ LGLE8500 DE ÇOK BEĞENDİK AMA SD GÖRÜNTÜSÜ NASILDIR BİLMİYORUZ.. BİRDE ELEKTRONİK MARKETLERDE PLAZMALARIN DİĞERLERİNE GÖRE SOLUK DURUYO BİRAZ EVDEDE BÖYLEMİDİR BUNLAR..

Kardeşim bahsettiğin panellerden birisi LCD diğeri ise PDP!

Sen önce bir karar ver;PDP mi yoksa LCD mi diye

Soluk-cansız-mat v.s gibi tanımlar bana yabancı! zaten böyle görüşlerde oldukça görecelidir!
    kime neye veya hangi kaynağa v.s göre çok değişken durumlardır bunlar

Sen vivid çimisin yoksa

++
    Ben 2010 Pany lerden sadece V2x serisini ve 2009 Modellerden ise 46Z1 leri tavsiyem ediyorum,bütçen kısıtlıysa G/S de olabilir tabiki
    Ancak Z1 leri özellikle tavsiye ediyorum+

Yada biraz daha bekle 2011 lerede bakarsın,çok yakında 3x serileri gelmeye başlıyor!

• albani hala ++ ları ile bölümü şenlendiriyorsun. Sana selam foruma devam
  • OK+ o zaman sen şimdilerde artık bitmeye başlayan ve güzel fiyatlara inen Pany V20x veya 3D destekli olsun istersen VT2x lere bak
    ebat olarak bütçene uygunu alırsın,V2x ler pahalı kaçıyor dersen G2x lerde o zaman OK dir++

Not;sen bu başlığa değil "Panasonicliler" başlığına takıl artık! orada çoğu şeyin cevabını bulacaksın!
  • quote:

Orijinalden alıntı: joven

7 sene önce almış olduğum philips lcd tv sorunsuz kullanmaktayım gerek parlaklık gerek kontras bir kayıp gözle hissediler bir kayıp söz konusu değil

Gerçekten çok şanslıymışsınız. Benim samsung 4 ncü yılında cortladı. LCD Panel değişimi gerekiyor diyorlar.Elektronik şans işidir diye boşa demiyorlar.
  • teknosa dan panasonic 50g20 aldım. cok cok memnunum. siyah derinliginde plama ustune tanımam ki benim aldgım cihazın paneli 13 nesil parlama yok infinite black yani sonsuz siyah. normal kanalları bile bazen oha bu kadar mı net olur diyerek izliyorum. neden hala lcd alıyolar merak icerisindeyim plazma denemenizi tavsiye ederim
  • Şöyle örnek vereyim en aşşağı 7 senelik 42 inç plazma hala taş gibi çalışıyor (japon üretimi profilo)
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Can Bey merhaba,

++

+

++

++

++

++

Ya merak ettiğim diğer nokta şu.

Şimdi ben LG PM6800 düşünüyorum. ( Tavsiye eder misiniz. Benim en çok aynı ağdaki PC üzerinden kablosuz film izlemek fikri hoşuma gidiyor. Malum PC de 12TB HDD var. Tak çıkar olayı olmaz ise süper olur. )

Mesela diyorsunuz ki işte firmalar 100000 saat ömür biçmiş.

Hadi diyelim ki ben şansız bir insanım. 25000 saat dayandı.

Bu da 1041 gün 16 saat eder. Yani 1041 gün diyelim.

Bu da 7/24 açık olsa 3 yıl demek.

E günde bu TV 24 saat değil. 12 saat çalışsa. 6 yıl demek. 6 yıla zaten o TV teknolojik olarak çöp olur haksız mıyım? Yani daha 1-2 yıl önce 1-2 teklik fiyatındaki LCD ler şu an 1 teklik altında 800TL gibi bir fiyata sahip.

Bu şey gibi. Over Clock işlemcinin ömrüü azaltır gibi. Oysa kaç tane OC li PC biliyorum 7-8 yıldır çalışıyor. Kaldı ki zaten işlemci dediğin meretler 7-8 yıl sonra artık çöp oluyor. Millet anahtarlığa takıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.