Bence Pc'ye oyun getirmesi sebep değil sonuç. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 29 Ocak 2025; 14:49:21 > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6540. sayfa)
-
-
100K verilip alınan 65 inch OLED'de 1080p oyun da oynanmasın bi zahmet ya.Bu gerçek oyunseverlik ile falan olumlanacak bi durum değil.600 FPS peşindeki FPS manyaklarını bi kenara koyuyorum,iyi değerden upscale edilmiş 2k/4k 60 fps lüks değil ihtiyaçtır.Ha bu oyununa göre 4k 30 FPS de olabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu kafayla gittikleri sürece ps6 dönemimde bırak ps4 neslini ps5 neslini bile arayacak Sony bu yeni japon CEO özel oyuna karşı verdiği röportajda açıkça deli getirmişti eğer dediklerini yaparsalar Xbox konsollarin düştüğü duruma düşerler konsollardan PC oyunculuğu kayan çok kitle var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam eskiden ps almak zorunluluktu. Ben o harika exc oyunları başka türlü nasıl oynayacaktım ? Aynı şekilde nintendo oyunları pc’ye çıksa kim alır nintendo konsolunu. Elde oynamak istese bir sürü el konsoluda var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Parayı konsolun kendisinden değil oyundan kazanma peşinde bu firmalar belli ki. Artık o zaman "Pc'ciler bekleyecek" olayı da çürüyebilir. Bakalım ne denecek artık "Asla Pc'ye gelmez"den ne günlere.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 29 Ocak 2025; 15:3:20 > -
Xbox a gelseydi +10 bin adet daha satardı haklısın😂 , o oyuna çok bile o rakamlar. Ben ilk defa oynadım o oyunu, bu kadar sıkıntıdan bunaltan başka bir oyun hatırlamıyorum. Hiç genel kitleye hitap eden bir oyun değil.quote:
Orijinalden alıntı: Caped 117 Crusader
beslenemediği için gaas kovalıyor zaten bak silent hill 2 remake 2 milyon satmış
70 milyon konsol satan markanın exc oyunu 2 milyon satıyor yarısı pc'dir
rezillik resmen
Ana kitleyi kaybetmezler zaten xbox tarafından geçen geçti aynı şekilde tek konsola düşüren herkes ps tarafına geçti ana konsol olarak yanına PC çekti Sony mantıksız adım atmıyor aslında iki taraftada eli olmalı şuan bu firmalar 5-10 demeden kazanmalı çalışan maaşlarını gördüğümden beri sebebini anlıyorum
2K/4K gerçekten güzel ama bu çözünürlüklerde çalışan çok güzel grafikli oyunların geliştirilme süreleri, kaliteleri bir oyuncu olarak genel manada sizi tatmin ediyor mu?
Oyuncular en iyi şartlarda oyunlarını oynasınlar, p ve fps düşmanlığı yapmak cidden saçma bir şey ama bunların içinde boğulmuş ve donanım zehirlenmesi geçirmiş oyuncuların oyun adına ne istedikleri biraz belirsiz. Yani kaliteli oyun mu istiyorlar, harika görünen oyunlar mı? Her ikisi biliyorsunuzdur nadiren bir araya gelebiliyorlar, senede 2-3 tane bu ayarda oyun görsek şükür diyoruz.
Açıkçası stüdyoların mali kaynaklarını bu tarz çözünürlükleri destekleyen, harika görsellere sahip oyunlara harcayacakları paraları, oyunun mekaniğine, level dizaynına, sunulan üründeki zeka pırıltısına para harcamalarını tercih ederdim. Bu arada grafiğe kasmayın derken 16 bit grafikli oyunlardan bahsetmiyorum. Bir Elden Ring grafikleri aslında anlatmak istediğim grafik düzeyi için harika bir örnek.
Bir oyuncu oled ekran, yüksek çözünürlük, yüksek fps arıyorsa bunları bulmak için geldiği yer konsollarsa bence yanlış yerlerde arıyor bulmak istediklerini, bunlar için en güzel platform PC. Konsollar, konsol gibi üretilsin zaten bir çok sorun ortadan kalkacaktır...
-
astro bot 5 yasındaki cocuga da hitap ediyor o da 2 milyon satmış demek ki ps kullanıcıları oyun almıyorlar
-
Fotnite filan demiyorum, kendisinin özel Gaas oyuna ihtiyacı yok, hele şimdi hiç ihtiyacı olmayacak, çünkü microsoft sağolsun 0 sermaye ile %30 ek geliri olacak Sony nin. Sony aslında rakibini 3.parti yaparak Gaas oyunu yaptırmasına da gerek kalmadı. Nur topu gibi 3.parti publisherı oldu.quote:
Orijinalden alıntı: Bati-Wan_Kenobi
Sony en çok oradan besleniyor muhtemelen
Genshin mi ne o birde fortnite milyar dolardan fazla kazanmıştı bir senede yüzde otuz cukkalamasi bu tarz oyunlardan ayakta tutuyor firmayı.
Arada bir exc salsa yeterli insanlar eskisi kadar exc için almıyor açıkçası artık bir marka oldu konsol deyince herkesin aklına PS gelir bunun ekmeğini yiyeceklerdir bu nesil
sony garibanı da böyle olmaya çalışıyor kaç tane ceo değişti
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Switch'e getirse şu an Sony oyunu 2 milyonu 1 haftada geçer
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 29 Ocak 2025; 15:27:12 > -
Last of us, God of War, Spider Man , Gran Turismo 7 satışlarını açıkla. Sen düşünüyorsun ki 70 milyon konsol satıldı 45 milyon Astro Bot satılsın, 60 milyon God of War satsın. Öyle bir dünya mı var? Ps3 te de yoktu ps4 te de yoktu. Bu konsollar mainstream konsollar, nintendonun zeldası mario su gibi satmazlar. Adam zaten cod fifa nba oynamak için değil o oyunlar için o konsolu alıyor. 3.parti AAA oyun çok zor çıkıyor zaten Nintendo konsollarına. Burada öyle değil, burada 3.parti oyunlar yoğunlukta, yanında da kaliteli, çoğu goty adayı exclusive oyunları olduğu için tercih ediliyor. Xbox neden tercih edilmiyor, çünkü kaliteli exclusive oyunu yok denecek kadar az. Bundan sonra da yok zaten, bir sonraki nesil konsol çıkarsın bak 30 milyon bile satamayacak .quote:
Orijinalden alıntı: Caped 117 Crusader
astro bot 5 yasındaki cocuga da hitap ediyor o da 2 milyon satmış demek ki ps kullanıcıları oyun almıyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_6 -- 29 Ocak 2025; 15:30:18 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Doğru ama 70-30 sonuçta kendi platformuna özel isteyip 100 kazanç isteyecektir sony helldivers 2 gözlerini çok açtı keşke bunca tutmasaydı
-
O tutmayaydı iyiydi gerçekten 😅quote:
Orijinalden alıntı: Bati-Wan_KenobiDoğru ama 70-30 sonuçta kendi platformuna özel isteyip 100 kazanç isteyecektir sony helldivers 2 gözlerini çok açtı keşke bunca tutmasaydı
Kötü oyun değil bu arada ben ilk oyununu tee 2015'te vita üzerinden bitirmiştim 2'de fena değil ama bu tarz oyunların şansı şu bir arkadaş beğenince beraber oynamak için 2-3 kişiyi ikna edebiliyor tam fiyattan satıyorsun onlara birde üstüne severlerse kostüm falan derken 3-4 sene getiri sağlatıyor işe böyle bakınca cidden fena değil.
Ama işte Sony ana stüdyolara yaptırarak hata yaptırdı bungie var elinde o yapar yanına 2 stüdyo koy yeter sen güzelim bend stüdyoya neden bu tarz oyun yaptırırsın ki ? Giden paraya days gone 2 yapılırdı en üzüldüğüm seri oldu kendisi veya geçen nesil dreams çıktı farklı olarak gravity rush devam etti tearaway last guardian derken PS4 nesli cidden harikaydı keşke hiç bu toplara girmeselerdi.
-
Hocam konsollar konsol gibi üretilsin den kastınız hangi konsollar acaba ? Oled ekran , fps , çözünürlük isteyen pc ye geçmelidir demişsiniz ama oled dediğimiz cihazlar 10 yıldır piyasadalar ve pc gelmeleri ise 2-3 yıllık mevzu yani asıl kullanan kitle konsol kitlesi ki bu cihazların salon eğlence araçları olarak görürsek daha bir oturuyor taşlar yerine.
Oyun türleri, konsepti gereği bir çok yapım var kimisi gerçekçi kimisi animasyon tadında kimisi pixelart şeklinde ve hepsinin bir alıcısı var, işinin özü kimse 7 yıl hadi daha uzadı 10 yil gidecek bir konsolda elden ring grafiğine takili kalmak istemez ki switch 2 bile aslında piyasa şartları sayesinde hızlandı çıkışı yoksa nintendoya kalsak 2-3 yil daha satardı bu garabet teknolojiyi
Hocam iyi görüntü mevzusu illa bütçe ile çözülecek birşey değil.Bakın Still Wakes The Deep oynuyorum,zımba gibi görünüyor.Bana göre Hades de harika görünen bir oyun,Path of Exile 2 de.Yani illa uçsun kaçsın yapımı 10 yıl sürsün bir durum değil bu.Yine örnek vereyim Guardian Of The Galaxy belki de bu nesil en iyi görünen 10 oyundan biri.Burada mesele geliştiriciden ziyade donanım yetersizliği.
Yani verdiğiniz Elden Ring üzerinden gideyim.Tamam grafik kısmı Elden Ring olsun ama 1080 oynamayayım bunu ben:)Yani beklenti ve istek çok makul.Kimse yercekimsiz ortamda çilek yemek istemiyor yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 29 Ocak 2025; 15:47:4 >
Oled TV'yi oraya özellikle ekledim, mesele onun muhteşem donanımları tamamlaması(!) Zaten olay oyunların hangi donanımlar için, hangi maksatla geliştirildiği, güçlü donanımlara geliştirilen oyunların yapım maliyetleri. Bahsettiğiniz türden oyunlar bir çok platforma yapılabiliyor ama zayıf donanımlara ama güçlü donanımlara (konsolları kast ediyorum)
Meselenin özü donanım ile oyunların birbiri ile atbaşı gitmesi, ne kadar donanım, o kadar fazla emek isteyen oyun yapım süreci. Nintendo oyunlarının maliyetleri ile XBox ve PS oyunlarının yapım maliyetleri bunu açıklamaya yeter herhalde. Bugün ekran kartı almaya gidiyorsun adam sana donanım yerine artık orada bile yazılım satıyor, kimin upscale yöntemi daha başarılı kavgasının yapıldı ve binlerce doların bu ekran kartlarına döküldüğü bir yerde oyunlardan ziyade donanımların konuşulması kadar doğal bir şey olamaz. Bu hastalık konsollara da bulaştı, benim anlatmak istediğim bu.
Sektör her şekilde yolunu bulur, artık canları ne kadar yanar bilemiyorum ama şu son 7-8 yılda kapanan firmalar, işinden çıkartılan insanlara bakınca durumun ne kadar vahim olduğu da ortaya çıkıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X