Hocam inan ps'de oyun daha çok satar. Micro'da bunu biliyor o yüzden bırakamadı zaten. Bence sony micro anlaştı. MP'leri exc etmeyelim, single oyunlarda yarışa devam... |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (1350. sayfa)

-
-
call of duty mw2
ps5 799tl
xbox 0tl :D
-
Saçmalamaya devam ediyorsun. Önce Türkçe yazdığım şeyleri anla sonra cevap yaz olur mu?
Hala Series S 'in güncel fiyatıyla karsılastırıyorsun? Ben 3000 e aldım kardeşim Series S i banane 6500 den? Şuan kur yüzünden 6500 TL olduysa bu konsolun suçu mu?
Blogu hakettin
-
nasıl banane sen ne sıkıntılı problemli bir adamsın sen aldın diye bu konsolu tercih edicek adam taş mı yiyecek cihazın fiyatı bu güncel neyse o sen 3000 e aldın diye cihaz hala 3000 tl mi nasıl bir yazı
partili dayılar gibisin adam diyor zamlar iyi oldu ticaret rahatladı diyen tiplerden birisisin
-
Adamlar size acıyıp , sizin konsola da oyun cıkartacagı için "zuhahah" emojisi atıyorsun.
Kendinizi rezil ediyorsunuz gerçekten
-
Sony şirketlere siz yaptığınız oyunu Xbox'a çıkarmayın ben öderim derken, Microsoft tüm oyuncuları düşünerek dev ipleri heryere çıkarıyor. Burda kazanan oyuncular oldu xbox sahipleri bu içeriğe extra ücret ödemeden gamepass üzerinden erişirken, sony ve nintendo oyuncuları 70-80 dolar ile erişecek bu bile microsoft için bir kazanç zaten. Son çıkan rainbow extraction xbox üzerinde daha çok oynanmış bir oyunun gamepasste olması diğer platformları zaten etkiliyor.
-
Bunda gülünecek ne var ki? Ps kullanıcıları hem Xbox tarafına para kazanacak ayrıca da oyunların dayone Gamepass olması ve diğer tarafta para ile alınacak olması da Microsoft'a ücretsiz reklam yazar :)
Adam bunu ezikleyip gülmüş 😄😄
Bizim neye güldük biliyor musun: uncharted işin gow için ps alacaksınız zuhahha diyenlere güldük :))) Bunun acısını buradan çıkartamazsın... 😏
Microsoft'a kalsa Gamepass zaten Ps'de de olur :) acaba onun yolunu mu yapıyorlar Sony ile :))) haberi zaten Ps fanı gözü ile değerlendirmezsen onaylayan kişinin Nintendoya da getirmek istediklerini görürsün :))
Kardeşlik ile 25tele'ye oynarsınız artık 😄
Bir
benden gelsin ama;
Eeeeeeeeqqqwsssğqğaşsşcşd için oyun alınan platformda ilk 10'da XGS'dan 2-3 oyun alacak...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
-
Yani arkasinda illa daha çok kâr , finansal durumlar vardir bu kararin ancak ben kesinlikle çok sacma buluyorum getirmelerini . Senin rakibin bi taraflarini yirtiyor sirf xbox platformunda olmasin bazi oyunlar diye , sen biz getirecegiz diyorsun . Geçen nesil zaten seni rezil etmisler gerek sosyal medyada gerek sonynin bizzat yaptigi videolarla(iste bizde boyle takaslanir diyip birbirine ps4 oyunu verdikleri video) sen hala daha biz oyuncu dostuyuz takiliyorsun . Jeton olarak kullan bari . Bazi ps exclusive oyunlari xbox konsoluna getirme jetonu olarak kullan , agirligini koy . Bunlari sirf sonynin ders almasi için soyluyorum bu arada . Yoksa ben oynayabiliyorken baska platformdaki kiside oynayabiliyor diye üzülecek degilim .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Microsoft Lays Out New App Store Rules as It Seeks Approval of Its Activision Deal
· Software giant also commits to making Call of Duty for Sony
· Moves are meant to help ease approval of Activision deal
FTC salca olmasin diye boyle bir karar aldiklarina gore demekki Activision satin alimi cok dusuk de olsa iptal edilebilir. Ha Activision alimini sorunsuz tamamlanirsa. Warzone 2 ve overwatch 2 disinda direk fikir degistirler gibime geliyor.
-
Hadi hadi 15-20 imiş 😄
Yandan sen yandan 🤫
Bethesda konusunda da konuşmuştuk, o zamandan beni bilen bilir, oldum olası exclusiveleri anlamsız bulurum. Exclusive son kullanıcıya hiçbir faydası olmayan, saçma sapan, çağ dışı bir iş yöntemidir. Bir oyunun bir platformda exclusive olması o platformda oynayan adama hiçbir fayda sağlamaz. Exclusive olmaması da hiçbir zarar getirmez. Psychonauts 2 PS5'e geldi de Xbox'ta oynayan adama ne zararı oldu? Xbox'taki adam yine Gamepass'ten indirdi oynadı. Starfield PS5'e çıkmayacak da Xbox'ta oynayan adama ne faydası olacak? Sifu misal işte daha yeni oyun, Xbox'a çıkmadı da ne kazandı PS5 oyuncuları? Sifu'nun Dying Light 2'den ne farkı var PS5'de oyun oynayan adam için? Yazdık bunları geçen sene.
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/146364671
Üstelik Xbox'ı rakibinden ayıran çok önemli bir nokta var burada: Gamepass. Bu yüzden Xbox'ın exclusive oyunlara hiç ihtiyacı yok. Çünkü yukarıdakinin aksine Gamepass doğrudan son kullanıcıya yansıyor. Sifu ve Crusader Kings 3 oyunlarına bakalım misal. İkisi de bu ara çıkmış/çıkacak oyunlar. Sifu PS5 exclusive. Ama bunun PS5 oyuncusuna hiçbir faydası yok. Mağazadaki diğer 999 oyun gibi bir oyun Sifu. Buradakiler Türkiye'deki yüksek fiyattan dolayı alıp deneyememiştir bile. Crusader Kings 3 ise exclusive değil ama ilk günden Gamepass'te. Bekleyeni ilk günden indirip oynayacak, bilmeyeni en azından bir deneyecek. Bu çok büyük avantaj. Buradaki Xbox oyuncularına soruyorum, Xbox yarın çıkıp Crusader Kings 3 exclusive olacak ama Gamepass'e gelmeyecek ya da Gamepass'e gelecek ama exclusive olmayacak dese hangisini seçersiniz? Aklı başında her insanın cevabı "yemişim exclusive'ini" olur.
O yüzden Gamepass varken bu oyunların PS5'e gelmesine izin vermek hem diğer platformlardaki hype'dan faydalanmalarına "bakın bu oyun Gamepass ile ücretsiz" reklamı yapmalarına hem de oradan gelecek ekstra para ile platformu desteklemelerine imkân verecek en mantıklı seçim. Bethesda'da da keşke böyle yapsalar ve oyunları Playstation'a getirseler demiştim. Ancak getirmeme olasılıklarının daha yüksek olduğunu düşünüyordum.
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/145681631
Bu konuda da öyle düşünüyorum. Son açıklamadan sonra bile 3 oyunluk kontrat bittikten sonra hiçbir şey olmamış gibi Call of Duty'i PS5'e getirmeye devam edeceklerini zannetmiyorum ve Bethesda örneğinde olduğu gibi bu konuda Microsoft'a güvenmiyorum. Satın alma yüzünden böyle açıklamalar yaptıklarını satın alma gerçekleştikten sonra işi yokuşa süreceklerini, türlü yöntemlerde PS tarafını zorda bırakmaya çalışacaklarını düşünüyorum.
-
Aynen dediklerin doğru microsoft şuan bir aksilik çıkmasın diye açıklama yapıyor.Sony'de çok iyi biliyorki boşuna bungie'yi satın alıp 10 tane oyun çıkarıcaz açıklaması yapmıyor.Yabancı kaynakların hepside şu görüşü belirtiyor reddit ve twitter'da insanlar şunu konuşuyor t2'yi de alacak bu anlaşma tamamlandıktan sonra onun için microsoft alttan alıyor diye bas bas bağırıyorlar bakalım zaman gösterecek.
-
Yani eger microsoft açik açik yalan söylemiyorsa getirecegiz diyor call of dutyi playstationa . Bir onceki aciklamalari çok sisliydi hani "getirmeyi arzuluyoruz" veya "suanki kontratlara bagli kalacagiz" gibi cumlelerle kesin konusmaktan kaçinmislardi . Ancak simdi baya baya suanki kontratlar ve ötesinde call of dutyi playstation konsoluna getirecegiz dediler . Tabi en basta soyledigim gibi yalan söylüyorlar ve ftc'nin daha fazla tepkisini çekmemek için yaptilarsa bu açiklamayi bilemem . Tam anlamiyla neler olacagini görmemiz 2024'ü bulur .
Microsoft'un oyuncu dostu gözükmekle vs. bir derdi olduğunu sanmıyorum hocam, asıl amacı bu değildir en azından. Yani ticari olarak oyun sektöründen çok daha öte olan bir firma olan Microsoft burada da ticari yönden bakıyordur olaya. Oyunları PS platformuna getirmeyerek kendi tarafına alabilecekleri oyuncu potansiyelini, bir tarafta bedava bir tarafta ücretliyken yapacakları reklamla birlikte alacakları oyuncu potansiyeline kıyasla daha çok görürlerse exclusive de yaparlar zaten. Bethesdanın single player oyunlarını Gamepassi zorunlu tutmak için exclusive olarak kullanırken multiplatform ve multiplayer Activision Blizzard oyunlarını bu şekilde bırakarak reklam olarak Gamepass yararına kullanmaya çalışmak çok daha mantıklı ticari yönden.
-
Çok haklısınız hocam.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X