Şimdi Ara

PLAKA OLAYLARINDAN ANLIYANLAR İÇERİ. ÖNEMLİİ!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
8.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLPhinuSs

Adınızı değiştirin daha kolay...

Sen ne isim önerirsin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Knoxville*

quote:

Orijinalden alıntı: RAN99

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dragão

quote:

07 ONR plaka alamazsın çünkü O harfi ile başlayan plakalar yasak ondan hiç heveslenme.

Ne alakası var?

ne demek ne alakası var, O harfi ile başlayan ve biten plakaları almak yasak bir alakamı olması lazım.

Müdür olurmu öyle saçmalık ortada ki harfi nasıl 0 la karıştırıcak? ortadaki sayı olamaz zaten harf oluacğı için 0 la ansıl karıştırıcak ağır saçmaladın.

arkadaşım alkollümüsün ?

ben mesajımda ortada O harfi olamaz yazmışmıyım? O harfi ile başlayan ve O harfi ile biten plakalar yasak demişim sen bana gelmişsin saçmalıyosun ortadaki nasıl 0 ile karşılaştırılacak diyorsun.

Muhtar ben iyiyimde senin için aynı şeyi söyliyemem. Ne yazdığını kendinde bilmiyosun! Yazmışsın 0(sıfır) ile karışabilir o yüzden olabilir diye. ve ayrıca başa ve sona O koyamassın diye hadi sonu anladımda Şu yazıcağım plakayı bana bi telafuz etsene ÖRN. 07 ONR 69 bi telefuz etsene ? NR nin yanındaki o yu 0 ra benzeticek beyinsiz kim olabilir sonda da değil yani başta bide akıl mantığın alıyomu senin ?

Sen cidden içmişsin. Bak bir kez daha türkçe olarak ilkokul çocuğuna anlatır gibi anlatıyorum il kodundan sonra gelen harfler O,Ö,Ü,I,i harfleri ile başlayamaz. kanun bu yönde senin neyi nasıl telaffuz ettiğine kimse bakmıyor. İlerde bir gün il sayısı üç haneli rakamlara ulaşır diye ve sondaki sayılarla karıştırmasın diye böyle bir kural çıkartmışlar. Aynı şekilde A ile başlayan polis araçları, T plaka ile ticari taksiler, J plaka ile servis minibüslerine tahsis edilmesi gibi. Sen gelmişsin bana hala teleffuz edilirken sıkıntı olmaz diyorsun.

• Arkadas yasak diyor hala ısrar ediyorsunuz. La havle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalyada şu an 3 haneli olarak Fxx şeklinde alabilirsin . Biraz ücret verip , mavi zemine basılı isimli plaka alacaksın . Malum onunda vergisi var .
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dragão

quote:

07 ONR plaka alamazsın çünkü O harfi ile başlayan plakalar yasak ondan hiç heveslenme.

Ne alakası var?

ne demek ne alakası var, O harfi ile başlayan ve biten plakaları almak yasak bir alakamı olması lazım.

Müdür olurmu öyle saçmalık ortada ki harfi nasıl 0 la karıştırıcak? ortadaki sayı olamaz zaten harf oluacğı için 0 la ansıl karıştırıcak ağır saçmaladın.

arkadaşım alkollümüsün ?

ben mesajımda ortada O harfi olamaz yazmışmıyım? O harfi ile başlayan ve O harfi ile biten plakalar yasak demişim sen bana gelmişsin saçmalıyosun ortadaki nasıl 0 ile karşılaştırılacak diyorsun.

Muhtar ben iyiyimde senin için aynı şeyi söyliyemem. Ne yazdığını kendinde bilmiyosun! Yazmışsın 0(sıfır) ile karışabilir o yüzden olabilir diye. ve ayrıca başa ve sona O koyamassın diye hadi sonu anladımda Şu yazıcağım plakayı bana bi telafuz etsene ÖRN. 07 ONR 69 bi telefuz etsene ? NR nin yanındaki o yu 0 ra benzeticek beyinsiz kim olabilir sonda da değil yani başta bide akıl mantığın alıyomu senin ?

Sen cidden içmişsin. Bak bir kez daha türkçe olarak ilkokul çocuğuna anlatır gibi anlatıyorum il kodundan sonra gelen harfler O,Ö,Ü,I,i harfleri ile başlayamaz. kanun bu yönde senin neyi nasıl telaffuz ettiğine kimse bakmıyor. İlerde bir gün il sayısı üç haneli rakamlara ulaşır diye ve sondaki sayılarla karıştırmasın diye böyle bir kural çıkartmışlar. Aynı şekilde A ile başlayan polis araçları, T plaka ile ticari taksiler, J plaka ile servis minibüslerine tahsis edilmesi gibi. Sen gelmişsin bana hala teleffuz edilirken sıkıntı olmaz diyorsun.

İlk baştan böyle yaz o zaman hem senin için daha iyi hem bizim için daha anlaşılır olurdu dimi boboli ? Gelmiş yazmışın O hafriyle başlıyan plaka yasak okunurken 0 ile karışır diye bizde doğal olarak mantara bağlıyoruz. herneyse eyw.. aydınlattığın için. Kısacısı hiç bi şansım yok özel plaka haricinde anlaşıldı

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl
    bugün ehliyetimi almaya gittiğimde babamın arabasını benim üstüme devir yaptırdığımızda sordum bu plakayı almak istiyorum diye . ve dediğiniz gibi bir cevap aldım ancak. 250 lira bir ücreti varmış eğer bunu verirsem o harfi ile başlayan normal plaka alabilirmişim ancak vergilendirmesi özel plaka statüsünde olucakmış. bu yüzden bende vazgeçtim o plakadan
    Şöyle bir mesaj buldum başka bir konudan
  • quote:

Orijinalden alıntı: serco05

quote:

bugün ehliyetimi almaya gittiğimde babamın arabasını benim üstüme devir yaptırdığımızda sordum bu plakayı almak istiyorum diye . ve dediğiniz gibi bir cevap aldım ancak. 250 lira bir ücreti varmış eğer bunu verirsem o harfi ile başlayan normal plaka alabilirmişim ancak vergilendirmesi özel plaka statüsünde olucakmış. bu yüzden bende vazgeçtim o plakadan

Bu bahsedilen plaka normal araçlarda kullanılan beyaz zeminli plaka olmuyor, özel plaka olarak adlandırılıp mavi zemine yapılıyor ve çok fahiş bir fiyatı var.

örnek:

PLAKA OLAYLARINDAN ANLIYANLAR İÇERİ. ÖNEMLİİ!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RAN99 -- 14 Ekim 2012; 19:10:23 >

• quote:

quote:

Yok artık şimdi onu okudum paylaşıyodum tesadüfe bak

• quote:

quote:

quote:

Bu bahsedilen plaka normal araçlarda kullanılan beyaz zeminli plaka olmuyor, özel plaka olarak adlandırılıp mavi zemine yapılıyor ve çok fahiş bir fiyatı var.

örnek:

Peki aşağı yukarı ne kadar aga ben bi ara 8 9 bin ödiyen vardı diye biliyorum yalnış hatırlamıyosam ama o plaka da komple adı yazıyodu

• yukarıdaki aracın sadece plakası gösterilse mercedes olduğunu çok kolay anlayabilriiz

herneyse.. bende bir sorum olacak şimdi emniyete gittik ve plaka alıcaz..ve plakayı biz seçebiliyoruz ancak belli bir ücret talep ediyorlar? bu yasal mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: swat882

yukarıdaki aracın sadece plakası gösterilse mercedes olduğunu çok kolay anlayabilriiz

herneyse.. bende bir sorum olacak şimdi emniyete gittik ve plaka alıcaz..ve plakayı biz seçebiliyoruz ancak belli bir ücret talep ediyorlar? bu yasal mı

İstediğim harflerin olması karşılığında benden 100 lira bağış istemişlerdi bende vazgeçmiştim ona vereceğim paraya gidip 100 liralık benzin aldım hadi 20-30 lira anlarızda 100 tl istediler parayı yoldan topluyoruz sanki. bu arada tanıdıklarından para almıyorlar dostunuz akrabanız felan varsa kolayca alabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Performance.

quote:

yukarıdaki aracın sadece plakası gösterilse mercedes olduğunu çok kolay anlayabilriiz

İstediğim harflerin olması karşılığında benden 100 lira bağış istemişlerdi bende vazgeçmiştim ona vereceğim paraya gidip 100 liralık benzin aldım hadi 20-30 lira anlarızda 100 tl istediler parayı yoldan topluyoruz sanki. bu arada tanıdıklarından para almıyorlar dostunuz akrabanız felan varsa kolayca alabilirsiniz

sizden yine az istemişler ama bende size katılıyorum gidip bende benzin alırım o paraya...

acaba ankara emniyet müdürlüğü ne yapar... bakıcaz.. bu işlerin ücretsiz olması lazım aslında

• quote:

quote:

quote:

sizden yine az istemişler ama bende size katılıyorum gidip bende benzin alırım o paraya...

acaba ankara emniyet müdürlüğü ne yapar... bakıcaz.. bu işlerin ücretsiz olması lazım aslında

altı üstü boşa çıkmış iki tane harfe 100 lira istiyorlar. En çok zoruma giden tanıdıklarından 5 kuruş almadan istedikleri plakayı vermeleri. ayrıca diyelimki harften vazgeçtiniz bari sıradaki plakayı değilde bir sonraki plakayı verin dediğinizde onada para istiyorlar ama tanıdık oldumu oda beleş.

• quote:

quote:

quote:

quote:

altı üstü boşa çıkmış iki tane harfe 100 lira istiyorlar. En çok zoruma giden tanıdıklarından 5 kuruş almadan istedikleri plakayı vermeleri. ayrıca diyelimki harften vazgeçtiniz bari sıradaki plakayı değilde bir sonraki plakayı verin dediğinizde onada para istiyorlar ama tanıdık oldumu oda beleş.

bir gidiyim bakıyım... olmadı şikayet ederim polisi

• "O" harfinin verilmesi yasak değilse bile Antalya'da daha "O" harfine gelmedi plakalar. En son "EXX" olarak veriliyordu plakalar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

"O" harfinin verilmesi yasak değilse bile Antalya'da daha "O" harfine gelmedi plakalar. En son "EXX" olarak veriliyordu plakalar..

Fxx'e geçti
  • beyler fazla uzamış mevzu, birkaç anlamayan arkadaş yüzünden. Ben açıklayayım bari:

Plakalarda, başta ve sonda I,O harfleri bulunamaz, 0 ve 1 rakamlarıyla karıştırılma ihtimalleri vardır çünkü. 3 hargli plakaların ortasında ise bulunabilirler.

iyi forumlar.
  • Bu plaka işi zor oluyormuş sanırım Chevrolet satış görevlisi ile görüşmüştüm mesela ben CK istiyordum. Her ilçenin ayrı harflerı varmış atıyorum istediğin plaka başka bir ilçe onu almak için parada versen olmaz demişti. Önceden oluyordu ama artık olmuyor dedi ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum.

Ama tavsiyem illa Onur lu bişey istiyorsanız; Balıkesirden alın 10 UR XXXX gibi bişey yapabilirsiniz. Bir ege turu atıp gelirsin :)
  • Evet Onur'lar için Balıkesir, Oğuzlar için de Ankara uygun. 06 UZ xxx(x) alıp aşağıdaki gibi bastırabilirsiniz..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.