Şimdi Ara

Pitbull Yasaklanması İçin Bimer Cimer Yazalım (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
1
Favori
51.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
609 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Communist

bu küçük ayrıntılarla hala üste çıkmaya çalışıyorsun, okadar istatistiki veri koyduldu saçma salak de da muhabbetiyle hepsini alt ettin bravo sana. sabahtan beri sana laf anlatmaya çalışanlarda hata. zaten aklı başında bir insan bu hayvanı savunmaz eğer savunuyorsa ya çıkarı vardır yada pitbull hakkında yeterli bilgiye sahip değildir.
    " zaten aklı başında bir insan bu hayvanı savunmaz eğer savunuyorsa ya çıkarı vardır yada pitbull hakkında yeterli bilgiye sahip değildir"

Klasik bir no true scotsman örneği, helaaaaal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ted Mosby

" zaten aklı başında bir insan bu hayvanı savunmaz eğer savunuyorsa ya çıkarı vardır yada pitbull hakkında yeterli bilgiye sahip değildir"

Klasik bir no true scotsman örneği, helaaaaal.

Alıntıları Göster
    boş2 geldi

• quote:

boş2 geldi

Alıntıları Göster
    Sen dediğimi internette aratmadan anladın mı, onu söyle bana.
  • Ted Mosby kullanıcısına yanıt
    şimdi arattım cevabımı değiştirecek birşey değil maleseef okadar istatistiksel veriler koyuldu sallama yok bizde
  • Yasak zaten. Uygulaması eksik. Yüksek para cezası var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

şimdi arattım cevabımı değiştirecek birşey değil maleseef okadar istatistiksel veriler koyuldu sallama yok bizde
  • Soruna çözüm olacağını sanmıyorum.Pitbullar doğası gereği dominant köpekler.Bu köpeklere söz geçirmek diğerlerine göre zordur.Şimdi tamam pitbulları yasakladık.Bu kekolar gidip başka bir dominant ırk bulacaklar ve yine aynı olaylar olacak.Bu dogo olabilir, cane corso olabilir, rottweiler olabilir.Bu kekolar hayvanı agresif ve saldırgan bir tarzda eğittikleri için saydığım cinslerde de aynı şey olur.Hayvan zaten doğası gereği korumacı ve agresif.Bu kekolarda bunu kamçıladıkları için hayvan çıldırıyor.Bence kekoları yasaklasak daha iyi olur.En etkin çözüm çok ağır cezalar ve sıkı denetim. O kedi parçalatan şerefsizlere ibretlik bir ceza verin bakın bakayım bir daha oluyor mu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 27 Temmuz 2019; 1:47:13 >
  • alicho kullanıcısına yanıt
    Deli galiba

• Her iki taraftan saçma sapan görüşler de ortaya atılmış, herkesin kendine göre haklı/mantıklı bir argümanı var.
    -Ben de besledim, sahibine bir şey yapmayacağının garantisini verebilirim ama başkalarına bir şey yapmayacağının garantisini vermek mümkün değil.
    Şöyle de bir gerçek var; bu köpek maalesef yanlış ellerde birer canavara dönüşüyor (tıpkı diğer köpeklerde olduğu gibi) fakat bir tık fazla. Mesela benim köpeğimi 2-3 yaşındaki yeğenim falan da gayet seviyordu.

-Benim için herhangi bir köpekten farkı yok. Fakat şu bir gerçek; insanlar bu köpeklerden gerçekten korkuyor. Besleyen arkadaşların anlamadığı da bu, korkuyorlar işte kardeşim anlasana! İnsanların olduğu yere sokmayın köpeği, ne kadar uysal olsa da o bir hayvan, ne yapacağını tamamen kestiremezsin.
    Ben köpeği 10 dönüm arazinin içinde besledim, sahile vs gideceğim zamanlarda bile araçtan indirmedim herkesin gitmesini bekledim. Köpeğe güvenmediğimden değil, insanlara korku yaşatmaya hakkım olmadığından.

-Önerim pitbull beslemek isteyenlerin kayıt altına alınması, köpeğin herhangi birine saldırdığı zaman şahsen sorumlu olacaksın. Yargılanırken olası kastının varlığını kabul edeceksin. İşin ciddiyetini kabul edenler bırakacaksın beslesin. Kabul etmiyorsa, kayıtdışı besliyorsa fahiş cezalar keseceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9DB7A8DFB -- 27 Temmuz 2019; 3:40:50 >

• stylerbb kullanıcısına yanıt
    Yasak değil. Hangi yasaya göre yasak gösterin görelim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok mantıklı
    Sadece pitbul için değil herhangi bir hayvan besliyorsan bunun için kimlik almak gerekir. Hayvan öldü mü şiddete mi uğradı şiddet mi yaşattı hepsi kayıt altında olmalı. Üstelik yıllık vergilendirme de getirilmeli. Kimliği olmayan hayvan sahiplerine ceza kesilmeli.

• Bu dünyada en çok sevdiğim hayvan türü köpek ırkıdır. Ama net söylüyorum dostlar, acımadan palayla doğrayacağım tek hayvan/köpek pitbulldur. Çünkü bu hayvan yırtıcı kategorisine girip devlet tarafından, aslan, kaplan, çita, sırtlan, komodo ejderi vs vs gibi yırtıcılara gösterdiği önlemleri göstermeli. Yahu hiç inisiyatifi yok hiç acıması yok. Yanımda kız arkadaşım olduğu için Şahsen bir tekmem var pitbull a ve hiçbir şekilde tepki vermedi kıza dedim ki sen git. Köpek psikopat eroinman gibi gözlerime kilitlendi. Şuan bunları yazamıyordum belkide. Allah yardım etti kurtulduk. Bu işe bir el atılması lazım. Bebekleri falan konuşmak dahi istemiyorum.

• Nasıl yasak değil? Yaşadığın ülkedeki kanunlardan haberin yok. Pitbull Yasaklanması İçin Bimer Cimer Yazalım Pitbull Yasaklanması İçin Bimer Cimer Yazalım

Tabi bu da var. Madem bu kadar kanun/yasa sever arkadaşlar, biraz dönüp de insan gibi görünen hayvandan daha aşağıda yaratıklara da baksın. Pitbull Yasaklanması İçin Bimer Cimer Yazalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baykus_reyis -- 27 Temmuz 2019; 9:59:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _RaGoN_

Pittbulların suçu yok ki. Suç pitbull besleyip daha yavru olduğu dönemden beri saldırgan olarak yetiştiren keko tiplerde. Başka bir çok cins köpek de saldırgan olarak yetiştirilebilir. Yoksa hayat kurtaran pittbull da gördüm. Pittbull'u yasaklarsın bu sefer bu keko tipler başka bir cins köpek bulurlar besleyecek böyle böyle bütün köpek cinslerini yasaklayalım o zaman.
    Belliki kedi ve kopeklerin dna aktarimi hakkinda bilginiz yok.
    Kopekler hakkinda bir belgesel izleyin anlayacaksiniz. Kopeklerde neredeyse tum davranislar genetikdir ve en hizli gen aktarimi olan hayvandir. (Bunu net aciklayamamis olabilirim) soyle soyleyeyim. Siz bir domuzu oldurecek ayni zamanda iri bir kopek istiyorsaniz. Sürü ile avlanmayi bilen avci bir kopek ile en iri kopegi ciftlestirirsiniz. Ortaya buyuk ihtimalle iri ve suru halinde avlanan avci bir kopek cikacaktir. Mendel caprazlamasinda en iyi gen aktarimi bu hayvanatlarda. O yuzdendirki en iyi kopek sivas kangalidir asla insana saldirmaz. Ama kurt gorurse anasini ....

Baska bir örnek fazla buyumeyen ev hayvani olacak bir köpek uretilmek istenir basarili olunur ancak uretilen cinsde bayilana kadar kuyruk kovalama hastalığı olusur ve uretimi durdururlar.

Vel hasil bu hayvanin genetigi bogaza saldirmaktir. O tipi nasil degismezse saldirganligida degismez.

Hatta egitim demissiniz her kopek de egitilmez. Dikkat edin bakin ayni cins kopekler egitiliyor. Gotu yiyen kurdu egitsin bakalim gibi birseydir bu. Safkan bir kurt asla insana guvenmez. Bu sebeple kurtla evcil bir kopegi birlestirip huyu evcil gorunusu kurt kopek beslenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcqlock -- 27 Temmuz 2019; 10:13:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: baykus_reyis

Nasıl yasak değil? Yaşadığın ülkedeki kanunlardan haberin yok.

Tabi bu da var. Madem bu kadar kanun/yasa sever arkadaşlar, biraz dönüp de insan gibi görünen hayvandan daha aşağıda yaratıklara da baksın.
    Hayret. Şaşkınım. Bunun anlamı pitbul beslemek her şart altında yasak demek mi?

• LucidDream L kullanıcısına yanıt
    Neden bu güzel arkadaşın 'istatistikli, bilime dayanan' iletisine cevap gelmemiş? Hani partizanlık olmasın da forumdaki bazı konuların altına cevap dahi atamayan bazı kullanıcılara benzemişsiniz.

Bu 3 hur çocuğunu asla savunmuyorum. Kanunları çiğnedikleri çok açık. Ancak aynı şekilde kendimizden düşünürsek çevre ve aile etkisi ile bazı 'insan ırkı' çocuklarının da suça daha yatkın olduğunu söylemek mümkün. Şimdi napalım? Üremesin mı o toplumlar, kısırlaştıralım mı? Ülkeden mi defedelim? Fotoğrafa güvenmeyen varsa aşağıda teste giden ve nasıl yapıldığını görebileceğiniz bağlantıyı da bırakayım:

Kaynak

Benim dünya tatlısı, yumuşak huylu ve komutları dinleyen AST kızımdan ve 'KANGAL'dan bile daha iyi sonuç almış. Bu da benim kızım bu arada. Maşşallah diyin. Evimizde kedi de var ve sıfır agresyon yani...

Pitbull Yasaklanması İçin Bimer Cimer Yazalım Pitbull Yasaklanması İçin Bimer Cimer Yazalım

• Kesinlikle ve kesinlikle yasak. Ben küçükçekmecedeyim bilen bilir cennet mahallesi diye kapalı bir sokak var canlı böyle minik istiklal gibi. Arada 'göstermelik' kontroller yapıp ceza kesiyorlar. Ama köpeği pitbull da olsa sahibinin elinden alıp alamadıklarını bilmiyorum. O konuyla ilgili bir şey bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baykus_reyis -- 27 Temmuz 2019; 10:21:7 >
  • baykus_reyis kullanıcısına yanıt
    Verecek cevapları yok çünkü.
    Bu biraz şeye benziyor.
    Bıçak kullanımı yasaklansın, adam öldürüyorlar.
    E ben ekmek kesiyorum benim suçum ne.

Bir köpeği anne sütü bile emmemişken alır, bodruma kapatır, gece gündüz şiddet gösterir, karakteri ile oynar, çiğ et ile beslersen o köpeğin saldırgan olması için pitbull olmasına gerek yok ki. Golden'a yapsan bu eziyeti o da saldırgan olur. Ama bu insan müsvetteleri hem gücü hem görünüşü itibari ile pitbulları tercih ediyorlar.

Pitbullları topladık hadi. Peki bu ruh hastalarını ne yapacağız. Neden onları da toplamıyoruz.
  • LucidDream L kullanıcısına yanıt
    Toplamakla bitmezler ki) Dediğiniz gibi, pitbullu alsan AST, ROT, American Bully ya da benzeri kaslı ve güzel vücutlu başka bir şey gezdirir. Paraları yetse zaten direk Tosa Inu/Cane Corso/Dogo Argentino tarzı köpekler alacaklarına adım gibi eminim. Şu el koyma şartlarına bakıyorum da tüm köpekler için geçerli bir çevreye zarar verme/tehlike oluşturma ya da gereken bakımın verilmemesi şartı var sanırım. Şimdi bu pb yasak olmasına rağmen belediye cidden alamıyor mu hiçbir köpeği sahibinden?

• Birisi bir dilekçe yazsı hepimiz onu cimer e gönderelim. Sizde ilk mesaja o dilekçeyi eklersiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.