Şimdi Ara

Pirelli Modem Frimware Sorunu (Yeni süründeki sorun) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
11.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

Bu gidişle bizim de sonumuz Tilgin modem olacak gibi. Hemen herkes bu sorunu yaşıyor ama bir çözüm bulamadılar halen. Pirelli modem kullanan kişiler mecburen Tilgin mi almak durumunda kalacaklar acaba. Müşteri hizmetlerine sordum bu konuda bir yazılım geliştirmesi var mı diye. Ama adamlar ısrarla sorundan habersizlermiş gibi davranıyolar.

Çoğu kişi bu sorunu yaşıyor ama büyük ihtimalle haberleri yok. Bazıları modemlerini gün içerisinde görmüyor bile. Bu yüzden bu anlık kesintilerin de farkında değillerdir büyük ihtimalle. Bu yüzden de yeterli şikayet gitmemiştir merkeze. Çok fazla şikayet olsa, kesin müdahele ederlerdi.

şunu anlamak istiyorum; bu sorun pirelli e4202g (antensiz model) de mi var? var ise hangi fw versiyonu var sizde?
    yukarıda da yazmıştım, ben şu an hangi versiyon fw kullanıyorum bilmiyorum ama 2-3 aydır bu modeli kullanıyorum, bu şekilde bir kopma yaşamıyorum, fark etmemem de imkansız çünkü çok sık oluyor diyorsunuz. ben haftada en az 2 film indiriyorum, indirmeyi sürekli takip ediyorum, veri akışında kesinti gözlemlemiyorum. kullandığınız fw versiyonunu söyler misiniz? akşam ben de kontrol edeyim.

• Sorun eski antenli Pirelli'de ortaya çıkmaya başladı. Modemi değiştirdiler, antensiz olanı verdiler ama sorun ortadan kalkmadı. İlk geldiğinde modemde eski versiyon yüklüydü ve sorun devam ediyordu. Daha sonra PRGE4202G_TEL_4.3.2.0248 versiyonunu yüklediler karşıdan. Değişiklik olmadı.

Video VLAN ayarlarının aktif olmasından dolayı bu sorunun ortaya çıktığını söylediler ilk önce. Antensiz Pirelli'lerde bu özelliği elle kapatmak gerekiyordu. Şu anda kapalı olmasına rağmen sorun devam ediyor.

12.01.2011'de alınan arıza kaydım neticesinde incelemelere başlanmış. Bugün bilgi aldım. Ama ısrarla sorundan habersizmiş gibi davranıyorlar. İşin tuhafı, eve gelen teknik eleman durumdan haberdar ve bütün Pirelli modemlerin bu sorunu yaşadığını söyledi. Batıkent bölgesinden bahsediyor da olabilir sadece. O kadarını sormadım. Ama ortada genel bir problemin olduğu gerçek.

Buradaki bayiide Tilgin modem kalmamış sanırım. O yüzden modem değişimi yapmam sıkıntılı olabilir. Pirelli veya Discus firmasıyla yeni bir yazılım üzerinde çalışmadıkları haberini de aldım. Zaten yazılımla alakası olduğu da sanmıyorum. Çünkü her iki modelin her iki yazılımında da sorun oluyor.

Sorunu görmek biraz zor. Modemi odasının bir köşesine koymuş ve görmeyen kullanıcılar farketmez. Film indirirken veya dosya upload ederken de bilgisayarda bir değişiklik olmuyor. Modemin ışıkları kapandığında, 1-2 saniye sonra geri geliyor. İnternet kesilmiyor. Dosya indirme hızı o anda sıfırlanıyor ama hemen ardından eski hızında devam ediyor. Telefon konuşmasına denk gelirse, o esnada ses gidiyor iki taraflı.

Sorun bazen ard arda oluyor, bazen saatlerce olmuyor. Modeme yük binse de, modeme bağlı olan tüm cihazlar kapalı da olsa, ışıklardan sorunun devam ettiğini anlayabiliyorum.

Pirelli modem sahipleri test edebilirler. Bu sorun ne kadar fazla kişide ortaya çıkarsa, o kadar hızlı bir şekilde çözüme gidilir diye düşünüyorum.

• Zamanında Pirelli dandik demiştim. Tilgin ise daha da dandik.

Bu tip ucuz cihazların 20mbit ve üstü hızları kaldırması bile mucize.

Hafızaları ve işlemci gibi özellikleri de dandik olduğu için yazılımda bir hata varsa, çok rahat yansıtır bunu kullanıcıya.

Ancak dandik bir modem veya dandik bir yazılım yoğun işlem nedeniyle bilgisayardan LAN ile gelen bir requesti 2. plana atar.

IPTV koyacaz diye modemi daha da dandikleştirmişler, update edenleri de kobay olarak kullanıyorlar heralde, bir nevi firmware beta-testeri

Böyle şaka işlerle uğraşmamak için kendi routerınızı alıp kullanabilirsiniz.

Verecekleri IPTV olayını da büyük ihtimalle kendi modeminiz --> pirelli/tilgin --> IPTV box ---> televizyon bağlantısı yaparak çalıştırırsınız. Zaten bir şekilde box vericekler, kendi modeminiz ----> IPTV box ---> televizyon televizyon bağlantısı yaparak bile olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 14 Ocak 2011; 18:55:12 >

• 2,5 senedir sorunsuz çalışan alet, 2 haftadır saçmalamaya başladı. Keşke kendi seçtiğimiz cihazları kullanabilsek. Böyle abuk subuk şeylerle uğraşmazdık en azından.

2,5 senedir sorunsuz çalışan alet, 2 haftadır saçmalamaya başladı. Keşke kendi seçtiğimiz cihazları kullanabilsek. Böyle abuk subuk şeylerle uğraşmazdık en azından.

Direk firmware o zaman, 2 hafta önce çıkmadı mı bu firmwarelar? Eski firmware'a downgrade edin bir şekilde.

Modemin kontrolü Superonline'da oldukça, kafalarına göre firmware atacakları için dikkat etmek lazım. Root şifresini değiştirin en basidi.

Bu arada kendi routerıma 10,000 e yakın ping paketi gönderdim uzun bir süre, lost = 0 hala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 14 Ocak 2011; 19:23:04 >
  • İşin enteresanı, yeni modem getirdiler, o eski sürümdeydi. Sorun yine vardı. Daha sonra güncellendi, yine sorun vardı. Bu durumda FW'den olmaması lazım. Öte yandan bu sorunlar FW güncellemesi gündeme geldiğinde başladı. Bu iş iyice kafamı bulandırdı benim
    Firmware Sürümü:: 4.5.3

benim modem sürümü bu şekilde. yaklaşık yarım saattir download yapıyorum, gözüm sürekli indirme hızında ama bir düşüş görmüyorum. sizin sorunun bölgesel olma olasılı var mıdır acaba? ben istanbul ataşehirdeyim..
    fw güncelleme için müşteri hizmetlerini arayacaktım sürekli erteledim, demek ki "çalışıyorsa dokunmayacaksın" mantığı aynen geçerli bu cihazlarda...peki merkezden güncelleme yapmalarını engellemenin bir yolu yok mu? ayarları kurcaladım ama bulamadım..

Orijinalden alıntı: stronger06

28 gündür 100 saniyede bir düşüyordum ki bu sırada modem ile pc'nin bağlantısı da kesiliyordu. Bu kadar zamandır da Superonline bu sorunu çözememişti. En sonunda bu gün sorunu tespit etmişler. Sorun: Yeni siyah, antensiz Pirelli wan modemin ta kendisi. Ta en eskilerden çift antenli kırmızı/mavi Pirelli modemlerden getirdiler ve sorunum çözüldü. 28 gündür saçımı başımı yoluyordum ki bunun sebebide Tılgın wan modemi beğenmeyip yeni modem istemem ve siyah Pirelli wan modemin bana verilmesi ile başlamıştı. Bu sırada bu siyah Pirelliden 3 tane değiştirmişti teknik servis ve hepsinde aynı sorun vardı.

İşin özü 5 kere teknik servis tecrübesinden sonra siz siz olun DSL özelliği olan, 4 portlu, çift antenli eski Pirelli modenize sıkı sıkı tutunun. DSL özelliği olduğu için ve bu modemi insanlar adsl'de de kullandığı için superonline bu modemi topluyordu. Anlaşılan şu an Superonline ve insanların ortak beğeneceği wan modemde Tılgın ki oda hakikaten DHCP server ya da wireless de başarısız bir wan modem.

bu konuda yanılıyorsun bu başlık altında açılan sorun bendede oldu.modemim senin o sıkı sıkı sarılın dediğin çift antenli pirelli modem(kırmızı-siyah).arıza kaydı alındı geldiler pingim bir anda 500-600 lere fırlıyor+-1700 görüyor modemin internet ışıgıda 1-2 sn kapanıyordu.yerine siyah pirelli geldi ve sorun halen devam ediyor.son güncellemeyle alakalı inşallah tılgın gelmeden hallolur zira pek sıcak bakmıyorum.

EVOLV

• quote:

Sorun eski antenli Pirelli'de ortaya çıkmaya başladı. Modemi değiştirdiler, antensiz olanı verdiler ama sorun ortadan kalkmadı. İlk geldiğinde modemde eski versiyon yüklüydü ve sorun devam ediyordu. Daha sonra PRGE4202G_TEL_4.3.2.0248 versiyonunu yüklediler karşıdan. Değişiklik olmadı.

Video VLAN ayarlarının aktif olmasından dolayı bu sorunun ortaya çıktığını söylediler ilk önce. Antensiz Pirelli'lerde bu özelliği elle kapatmak gerekiyordu. Şu anda kapalı olmasına rağmen sorun devam ediyor.

12.01.2011'de alınan arıza kaydım neticesinde incelemelere başlanmış. Bugün bilgi aldım. Ama ısrarla sorundan habersizmiş gibi davranıyorlar. İşin tuhafı, eve gelen teknik eleman durumdan haberdar ve bütün Pirelli modemlerin bu sorunu yaşadığını söyledi. Batıkent bölgesinden bahsediyor da olabilir sadece. O kadarını sormadım. Ama ortada genel bir problemin olduğu gerçek.

Buradaki bayiide Tilgin modem kalmamış sanırım. O yüzden modem değişimi yapmam sıkıntılı olabilir. Pirelli veya Discus firmasıyla yeni bir yazılım üzerinde çalışmadıkları haberini de aldım. Zaten yazılımla alakası olduğu da sanmıyorum. Çünkü her iki modelin her iki yazılımında da sorun oluyor.

Sorunu görmek biraz zor. Modemi odasının bir köşesine koymuş ve görmeyen kullanıcılar farketmez. Film indirirken veya dosya upload ederken de bilgisayarda bir değişiklik olmuyor. Modemin ışıkları kapandığında, 1-2 saniye sonra geri geliyor. İnternet kesilmiyor. Dosya indirme hızı o anda sıfırlanıyor ama hemen ardından eski hızında devam ediyor. Telefon konuşmasına denk gelirse, o esnada ses gidiyor iki taraflı.

Sorun bazen ard arda oluyor, bazen saatlerce olmuyor. Modeme yük binse de, modeme bağlı olan tüm cihazlar kapalı da olsa, ışıklardan sorunun devam ettiğini anlayabiliyorum.

Pirelli modem sahipleri test edebilirler. Bu sorun ne kadar fazla kişide ortaya çıkarsa, o kadar hızlı bir şekilde çözüme gidilir diye düşünüyorum.

sizinle hemen hemen aynı sorunları yaşadım.eski antenli pirelliyi değiştiler siyah pirelli takıldı sorun hala devam ediyor.kullandıgım team speak programında bu olayı detaylı bir şekilde görülüyor.

EVOLV

• quote:

Orijinalden alıntı: hakmel

Yazılım Sürümü:
    PRGE4202G_TEL_4.3.2.0243
    Configuration Version: DWV_TEL_4.3.2.0001

benim modem sürümü bu şekilde. yaklaşık yarım saattir download yapıyorum, gözüm sürekli indirme hızında ama bir düşüş görmüyorum. sizin sorunun bölgesel olma olasılı var mıdır acaba? ben istanbul ataşehirdeyim..
    fw güncelleme için müşteri hizmetlerini arayacaktım sürekli erteledim, demek ki "çalışıyorsa dokunmayacaksın" mantığı aynen geçerli bu cihazlarda...peki merkezden güncelleme yapmalarını engellemenin bir yolu yok mu? ayarları kurcaladım ama bulamadım..

*absolut* arkadaşta da aynı sorun var. Bende de var. Ankara Batıkent bölgesindeyim. Genel bir sorun olduğunu savunuyorum ama bu Batıkent bölgesi sınırları dahilinde de olabilir tabi.

Modemlerin FW güncellemelerini engellemenin bir yolu yok sanırım. Benim modem ilk geldiğinde sizinkiyle aynı versiyondaydı. Sorun devam edince güncelleme yapıldı ve bir değişiklik olmadı.

• tilgin modem kullanıyorum modemi fabrika ayarlarına(reset) döndürsem wan bölümündeki şifre ve kullanıcı adı silinirmi?

101311........@fiber

şifreyi bilmiyorum o yüzden soruyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: hakmel

Yazılım Sürümü:
    PRGE4202G_TEL_4.3.2.0243
    Configuration Version: DWV_TEL_4.3.2.0001

*absolut* arkadaşta da aynı sorun var. Bende de var. Ankara Batıkent bölgesindeyim. Genel bir sorun olduğunu savunuyorum ama bu Batıkent bölgesi sınırları dahilinde de olabilir tabi.

Modemlerin FW güncellemelerini engellemenin bir yolu yok sanırım. Benim modem ilk geldiğinde sizinkiyle aynı versiyondaydı. Sorun devam edince güncelleme yapıldı ve bir değişiklik olmadı.

bende ankara çayyolu/yaşamkent bölgesindeyim

EVOLV

• quote:

Orijinalden alıntı: usmcsas

tilgin modem kullanıyorum modemi fabrika ayarlarına(reset) döndürsem wan bölümündeki şifre ve kullanıcı adı silinirmi?

101311........@fiber

şifreyi bilmiyorum o yüzden soruyorum.

merak etmeyin silinmez otomatik olarak yükleniyor,

bu arada benim fw DWV_TEL_4.3.2.0335 madem yeni fw sorunlu otomatik yükseltme yapmasına nasıl engel olabilirim cihazı hiç kapatmasam belki bir süre idare ederim gibime geliyor, arayüzdeki gelişmiş sekmesindeki "yedekle ve geri yükle" zımbırtısını nasıl kullanabilirim bilgisi olan var mı?
  • arkadaşlar cs 1.6 sw acıyodum arklarla oynuyorduk ttnettekyek şimdi port açamıyorum.Diğer portlarda problem yok utrorrent vb.nası açıcağız bu 27015 i

Orijinalden alıntı: PhantomX

quote:

2,5 senedir sorunsuz çalışan alet, 2 haftadır saçmalamaya başladı. Keşke kendi seçtiğimiz cihazları kullanabilsek. Böyle abuk subuk şeylerle uğraşmazdık en azından.

Direk firmware o zaman, 2 hafta önce çıkmadı mı bu firmwarelar? Eski firmware'a downgrade edin bir şekilde.

Modemin kontrolü Superonline'da oldukça, kafalarına göre firmware atacakları için dikkat etmek lazım. Root şifresini değiştirin en basidi.

Bu arada kendi routerıma 10,000 e yakın ping paketi gönderdim uzun bir süre, lost = 0 hala

Bizim modemdeki sorunu basitçe şöyle anlatiyim , 100km hızla giderken ( yani sürekli bi download yaparken yada ping atarken ) sorun yaratmıyor , sorun kalkışlarda , araç kalkış sırasında ( download yapmazken birden internete girmek yada sayfalar arası geçiş) motor stop ediyor yada tekliyor

modem ani sorgularla karşılaştığında apışıp kalıyo sonra ağ bağlantısı gidiyo. bunu her sorguda yapmasada her 30 sorgunun içinde 1 kere çıkıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Momo-Oz -- 15 Ocak 2011; 0:55:19 >

• Az önce Mentalist izlerken özellikle bilgisayarı kapattım. Modemi kullanan bütün aletleri de öyle. Modem herhangi bir işlem yapmadığı sırada, gayet normal görünüyordu. Diziden sonra bilgisayarı açtım, birkaç siteye girmek ister istemez saçmalamaya başladı. Özellikle bugün akşam hem internet yavaş hem de bu sorun daha fazla olmaya başladı.

Az önce Mentalist izlerken özellikle bilgisayarı kapattım. Modemi kullanan bütün aletleri de öyle. Modem herhangi bir işlem yapmadığı sırada, gayet normal görünüyordu. Diziden sonra bilgisayarı açtım, birkaç siteye girmek ister istemez saçmalamaya başladı. Özellikle bugün akşam hem internet yavaş hem de bu sorun daha fazla olmaya başladı.

ben 3 farklı bilgisayarda denedim birisi laptop 3 ünüde kablo bağlantısı yaptım hepsinde ping sürekli artıp düşüyor laptopu wirelesa aldım modemdeki bütün kablo baglantılarını çıkarıp o şekilde bir sorun olmadı.deneyebilirseniz birde o şekilde bakalım aynısı olcakmı. bu sorun iyice can sıkmaya başladı çözüm için bekliyorum.

EVOLV
  • O şekilde de denerim ama modeme kablo takmama gibi bir şansım yok. 100Mbit bağlantıyı mecburen kabloyla kullanmak zorundayım tam performans almak için. Ama yine de test etmek ve yetkililere bilgi vermek amacıyla bir süre kabloları sökerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vertigo_vh72 -- 15 Ocak 2011; 15:08:22 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.