"Pirates of Silicon Valley" filmini yeni izleme şansım oldu. Merak ettiğim şey filmin kurgusu gerçeği ne kadar yansıtıyor?
Filmi izleyen ve konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.
Yıllardır internetten ve çeşitli kaynaklardan Steve Jobs ve Bill Gates arasında yaşananlar hakkında çeşitli bilgiler edindik ve filmde anlatılan pek çok şey hakkında kaba taslak bilgimiz var fakat benim merak ettiğim filmde bu olayların ne derecede gerçeği yansıtıp yansıtmadan aktarıldığı. Yani gerçekten olaylar filmdeki anlatılan şekilde mi gerçekleşti yoksa filmde abartı öğeleri mi kullanılmış?
Filmde anlatılan olayların çoğunu biliyordum zaten ama filmden sonra kafamda şekillenen Steve Jobs ve Bill Gates'e daha farklı bakmaya başladım. Bunun sebebi filmde her iki taraf için de yoğun olarak yansıtılan agresiflik, hırs, çakallık vb. şeyler sanırım.
İzlemeyenler için:
Filmde Apple ve Microsoft firmalarının kuruluşu ve kurulduktan sonraki dönemlerde Steve Jobs ve Bill Gates arasındaki ilişkiler anlatılıyor. Steve Jobs ve Bill Gates dışında Paul Allen, Steve Wozniak ve Steve Ballmer da senaryo içerisinde yer alıyor.