Şimdi Ara

Piranha ActiveHD Z Type vs. Toshiba Camileo H20 HANGİSİ???YARDIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
6.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kasete kayıt yapan sony trv418e kameramı sattım.Hafızaya kayıt yapan bu tarz bir ürün almak istiyorum.
    İhtiyaç çekim yapsın,foto çeksin ve bu medyaları pcye atabileyim ve hdmi bağlantıyla lcdme bağlayabileyim.

Sizce bu ürünler doğru seçim midir?(Sony,Canon demeyin fiyatlar yüksek:))
    Bana Piranha güzel geldi.
    Sizden ricam bu ürünleri bilen,duyan,kullanan varsa bana yardımcı olmaları.
    Şimdiden teşekkürler.

# Full HD 1080P 30fps video çekim (1920X1080)
    # 5X Optik zoom
    # Dokunmatik ekran
    # 12.0 Megapiksel fotoğraf çekme çözünürlüğü
    # 3.0 İnç ekran genişliği (16:9)
    # 10X Dijital zoom
    # Titreşim dengeleyici (Electronic image stabilizer)
    # Şarjlı kullanım
    # Uzaktan kumanda
    # LED Flash aydınlatma
    # Türkçe menü dili desteği
    # 16 GB SD/ MMC/ SDHC Class 6 Hafıza kartı desteği
    # 128 MB Dahili hafıza
    # Televizyona bağlantı (HDMI/ NTSC/ PAL)
    # 1/2.3” CMOS 5.0 Megapiksel hardware çözünürlük
    # Wide: F3.5~F32, f=6.8mm, Tele: F3.7~F33.8, f=34mm lens
    # Normal: 10cm ~ inf. (Wide), 1cm ~inf. (tele) Makro: 2cm ~ 80cm (Wide)
    # JPEG (EXIF2.2), DCF fotoğraf format desteği (1/ 3/ 5/ 12MP)
    # H.264 (MOV) Video formatı
    # WQVGA (240fps), WVGA (30fps), WVGA (60fps), 720p (30fps), 720p (60fps), 1080p (30fps) çekim
    # Beyazlık dengesi ayarı(Auto/ Sunny/ Cloudy/ Tungsten/ Flourescent)
    # EV ayarı (-2.0~+2.0)
    # Renk efektleri (Natural/ B&W/ Sephia)
    # Süre ayarlı resim çekebilme
    # Boşta kalınca otomatik kapanma
    # Makro çekim yapabilme (Yakın plan)
    # Date stamp efekti (Tarih ekleme)
    # HDMI Portu (HDMI Kablo paket içinden çıkmaktadır.)
    # USB 2.0 Veri transfer hızı
    # Taşınabilir disk olarak kullanılabilme (Hafıza kartına da ulaşılabilir.)
    # Li-Ion NP120 pil ile şarjlı kullanım
    # 57x70x129 mm boyutlar ve 292 gram ağırlık
    # 2 Yıl garanti
    # Paket İçeriği
    # Cihaz
    # Uzaktan Kumanda
    # Pil
    # Şarj Aleti
    # Kılıf
    # CD
    # Kullanma Kılavuzu
    # Garanti Belgesi
    # USB Bağlantı Kablosu
    # AV Kablosu
    # HDMI Kablo

# 5 MP CMOS Sensör
    # (1080p HD) 1440x1080
    # Odak aralığı: 1-30 cm (makro) / 30 cm (normal) / sonsuz modu
    # HDMI / Mini USB 2.0 / TV çıkışı
    # Film çözünürlüğü: HD1 (1080p/30fps) / HD2 (720p/30fps) / WVGA (848x480/60fps) / VGA (30fps) / QVGA (30fps)
    # Fotoğraf çözünürlüğü: Yüksek: 3200x2400 / Standart: 2592x1944 / Düşük:2048x1536
    # Genel özellikler: Dijital Video - ses kaydı, Dijital fotoğraf çekimi, Kart okuyucu, Slayt gösterimi, Bilgi depolama, Sahne desteği, YouTube''a yükleme, Dahili flaş (kırmızı göz azaltma modu)
    # Kutu içeriği: HDMI kablosu, AV kablosu, USB kablosu. ArcSoft yazılımı, Bilek askısı, Tripod ayak, Taşıma çantası, Temizleme bezi

• Piranha gibi markalara açıkçası ben pek güvenmiyorum. Toshiba daha fazla güven veriyor. Özelliklere bakarsak piranhada 5x zoom var gözünün önünü bile zor görürsün bu 5x ile. 12 mp görünce ilgi çekiyor ama bu cihazlar yazılımsal olarak bu kaliteye ulaşıyor o yüzden kayıplar oldukça fazla. Benim tavsiyem marka olarak toshibadır. Ancak bu 2 kameranında gerçek hd görüntü vermediğini hatırlatmak isterim. Bunun yerine canon legria fs200 yada sony sx30e önerebilirim sd formatta çekim yaparlar ancak ccd objektif ile yukardaki kameralardan daha iyi performans verirler. Her hd yazan kameraya inanmamak lazım.
  • zaten yaklaşık 1-2 saattir sony sx30 ve canon fs200 incelemesi yapıyorum:)
    bu cihazların bu fiyata hd görüntü vermesi zaten tam olarak beklenemez
    fakat full hd demesi hdmi bağlantısı olması bunlar insanı cezbediyor
    peki bu sony sx30 ve canon fs200 sony ve canon'un fiyat olarak ucuz ürünleri
    bu cihazlar laf olsun diye midir? yoksa gerçekten performanslarıda tatmin eder mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: venomboy_85

zaten yaklaşık 1-2 saattir sony sx30 ve canon fs200 incelemesi yapıyorum:)
    bu cihazların bu fiyata hd görüntü vermesi zaten tam olarak beklenemez
    fakat full hd demesi hdmi bağlantısı olması bunlar insanı cezbediyor
    peki bu sony sx30 ve canon fs200 sony ve canon'un fiyat olarak ucuz ürünleri
    bu cihazlar laf olsun diye midir? yoksa gerçekten performanslarıda tatmin eder mi?

Bu fiyat aralığında alınabilecek kameralar dediğim 2 modeldir. Bu fiyat aralığında kesinlikle cmos sensörlü kamera alınmamalı cmos sensörlerin çok kaliteli olanlarıda var ancak bu fiyata olanları değil. O yüzden bu fiyata ccd objektifli bir sd kamera tercih etmek en mantıklısıdır.

Sana önerdiğim 2 modeli tartışırsak canon fs200 de objektif boyu 1/6, sony de 1/8 o yüzden ben canon fs200 tercih ettim. Ayrıca canon fs200 ün gece çekim modu var sonye göre gece çekimleri daha iyi. Onun haricinde sonynin avantajı lcdnin dokunmatik olması birde carl zeiss lens var ve kendi hafızası var bu da sony nin artıları. Ama 1/6 ve 1/8 objektif boyu ufak görünsede fark görüntüleri aktardığında ortaya çıkacaktır. Gece çekimide bir kameradaki öneli şeylerden biridir. Ben canon fs200 öneriyorum webdenal.com da yüzde 15 indirim ile 576 liraydı. Normalde fiyatı 620-700 tl arası. 500-550 lira toshibaya vereceğine bu işin ustası olmuş canon yada sony tercih edebilirsin.

• yardımlar ve verdiğin bilgiler için çok teşekkürler
    bildiğim birşey var canon lenste bence 1 numara(çalıştığım şirkette full hd stüdyo kamera lensi sattığımızdan biliyorum)
    fakat sonyde bu işlerde oldukça iyi
    zaten eski kameramda hi8 sony idi

teknoloji ihtiyaçlara göre seçilmeli
    alacağım kamerayı yılda 3-4 kere anca kullanırım özel gün veya geceler ve yaz tatilleri
    bu yüzden ihtiyacım ne olmalı çok kararsızım
  • quote:

Orijinalden alıntı: venomboy_85

yardımlar ve verdiğin bilgiler için çok teşekkürler
    bildiğim birşey var canon lenste bence 1 numara(çalıştığım şirkette full hd stüdyo kamera lensi sattığımızdan biliyorum)
    fakat sonyde bu işlerde oldukça iyi
    zaten eski kameramda hi8 sony idi

teknoloji ihtiyaçlara göre seçilmeli
    alacağım kamerayı yılda 3-4 kere anca kullanırım özel gün veya geceler ve yaz tatilleri
    bu yüzden ihtiyacım ne olmalı çok kararsızım

Gece çekimi yaparım diyorsan kesinlikle canon fs200, youtubeda sonynin gece çekimleri videolarını izlersen başarısız olduğunu görebilirsin. Ama gündüz çekimi yaparım görüntü kaliteside çok önemli değil dersen sony al objektif boyutu farkına zaten dikkat etmessin. Sonyin abartılan carl ziess lenslerindense dediğin gibi canon lensi tek geçerim kalitesi tartışılmaz zaten. Yinede karar sizin.

Açıkçası bende çok terettüdeydim ikisininde birbirine göre artıları vardı ama gece çekimi benim için önemliydi görüntünün tırnak ucu kadar bile daha iyi olmasına kurgu sırasında kayıpların minimum olmasına dikkat ettiğimden canonda karar kıldım eğer benim gibi düşünmüyorsanız gece çekimiyle işim olmaz derseniz sony alın arada uçurumlar yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 7 Kasım 2009; 1:44:20 >

• karar vermesi zor araştırma safhası uzun olacak gibi:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Açıkçası bu fiyat aralığında alınabilecek çok çeşit yok. Ya ufak çocukların elinde oyuncak yaptığı sözde hd ufak el kameraları alacaksınız yada amatör çekimler için işinizi görecek ccd objektifli sony canon panasonic gibi markaları tercih edeceksiniz. Tabi ben tam bütçenizide bilmiyorum dahada arttırırım bütçeyi 1000-1500 e kadar derseniz o zaman farklı modellerde önerebilirim.
  • açıkçası önceki mesajlardada belirttiğim gibi kamerayı çok fazla kullanmadığımdan parayı gömmekte istemiyorum.
    Bugün Darty,Media Markt,TeknoSA da canon fs200 ve sony fx30ları inceledim.
    Sanki Sony daha cazip dokunmatik ekran,dahili hafıza gibi fiyatta uygun media marktta 560 civarıydı...
  • Piranha yı görüntüsünü bilmiyorum ama toshiba h20 süper bir kalitesi var. Yanlız zoom yaparken odaklanmasında sorunu var gibi. Onun dışında full hd çekerken sadece 2x zoom u var zoom önemli değil dersen aslında görüntü kalitesi olarak 10 numara diyebilirim fiyatına göre. Bunları yotube deki test videolarına dayanarak söylüyorum:) piranha hiç bir videosunu bulamadım. Ve eğer sadece bu iki model arasında kaldıysan bence toshibayı seçmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kewin_Nash -- 7 Kasım 2009; 18:31:55 >
  • Benim canon fs200 üm bugün geldi. Oldukça memnun kaldım gece çekimleri çok iyi kendi ışığı var. Görüntü kalitesi iyi televizyona bağladım memnun kaldım görüntü kalitesinden tungsten lambalı odada çektim ve hiçbir özel ayar yapmama rağmen otomatik ayarda gayet iyiydi. Gündüz çekimleri bakalım nasıl olacak gece çekimlerinde bu kadar iyiyse gündüz çekimini tahmin edemiyorum. Bataryası 40 dakikada falan doluyor ve 3.5 saat çekim yapılabiliyor. Yanlız 8 gb kartım olduğundan en yüksek kalitede 1 saat 50 dakika kayıt yapabiliyorsun. Normal kalitede 5 saate kadar çekim yapılabiliyor. Mikrofonu çok başarılı uzaktaki sesleri iyi bir kalitede alıyor. Zoom çok başarılı kaç km uzaktaki evlere zoom yapıyorum gecenin karanlığında çok başarılı hızlı bir netleme tepkisi var. Sabitleme özelliği çok başarılı elim bir süre sonra titremeye başlıyor ama görüntüde kıpırdamadan eser yok. Menü türkçe ve basit kamera hafif ele tam oturuyor şık bir görüntüsü var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 10 Kasım 2009; 21:51:17 >

• canon fs200

cok iyi bir tercih

• bende bir video kamera almayı düşünüyordum. fakat canon un bu modelini hiç görmemiştim. Gerçekten iyiye benziyor. ben aslında Panasonic HDC-SD1 üzerinde duruyordum. Fiyatına göre özellikleri canondan daha ileride sanki. Üstadlardan bir karşılaştırma yorumu alabilirmiyim acaba.

mesela HDMI olayı Panasonic te var. Çıkışıda var. Nelere bakmalıyım?

Canon FS200 :
    Türkçe menü ile kolay kullanım
    Kompakt ve ergonomik tasarım
    SD/SDHC hafıza kartı üzerine video kayıt
    800.000 piksel CCD
    Yüksek çözünürlükte 16:9 gerçek geniş ekran video kaydı
    Elektronik görüntü sabitleyici
    37x optik, 2000x dijital, 45x gelişmiş zoom
    DIGIC DV II görüntü işlemci
    2.7" 123.000 piksel geniş LCD ekran
    Hızlı başlangıç özelliği
    Düşük ışık koşulları altında mükemmel çekimler için LED destekli gece
    modu
    1.1 lux minimum aydınlatma
    Hafıza kartına fotoğraf çekme özelliği
    Kulaklık ve mikrofon girişi, AV çıkışı
    Hızlı veri aktarımı için USB Hi-Speed

Efektif Piksel (Megapixel) : < 1.0
    Sensör : CCD
    Arabirim : USB 2.0
    Maksimum optik zoom : 34X
    Maksimum Dijital Zoom : 2000X
    Gece Çekimi : VAR
    Kayıt Çözünürlüğü : STANDART DEFINITION
    Kayıt Ortamı : KART BELLEK
    Bellek Kartı Standardı : SECURE DIGITAL
    Sesli video kayıt : EVET
    LCD Ekran : Var
    Lcd ekran boyutu (inch) : 2.7
    Tripod Yuvası : VAR
    Satış Garanti Süresi (ay) : 24

Panasonic HDC-SD1
    Teknik Özellikler:
    Genel
    Güç kaynağı: DC9.3 V/ 7.2 V
    Enerji Tüketimi: 8.0 W
    Ağırlık (pilsiz): 430 g
    Ölçüler (G x Y x D ): 74.1 x 67 x 137 mm
    Kayıt Medyası: SD/SDHC Hafıza Kartı

Kamera Bölümü
    Minimum Aydınlatma: 2 Lux (renkli gece görüşü)
    Odak: AF/Manuel
    Beyaz Dengesi: Otomatik/ İç mekan/ Dış Mekan/ White Set
    Perde Hızı: 1/50—1/8000 sec. (Hareketli Görüntü), 1/50—1/8000 sec. (Hareketsiz Görüntü)
    Iris: Otomatik/ Manuel
    Ters ışık kompensasyonu: Evet
    EVF: 0.44″Geniş (183k pixels)
    Monitör: 3.0″ Geniş LCD (250 k pixels)
    Mikrofon: Stereo 5ECM, 5.1-ch Surround Sound, Zoom Mic, Rüzgar Sesi Azaltma
    Tarihli Kayıt: Auto Date (in Data Code)
    Dil: English/ German/ French/ Italian/ Dutch/ Swedish/ Spanish/ Polish/ Czech
    Görüntü Sabitleme: O.I.S.
    Dijital Zum: 30x—700x
    Flaş 1 m—2.5 m (yaklaşık)

Objektif
    Görüntü Sensörü: 1/4″CCD x 3 (560 k x 3piksel Toplam/ 520 k x 3 [16:9]
    F Değeri: F1.8 (Geniş)/ F2.8 (TELE)
    Optik Zoom: 12x Değişken Hızlı Zum
    Odak Mesafesi: 4.0—48.0 mm
    Filtre Çapı: 43 mm
    35mm Eşiti: 38.5—462 mm [16:9] (Hareketli Görüntü / Hareketsiz Görüntü)
    Objektif Markası: Leica Dicomar

Kart Bölümü
    Kart Girişi: SD/ SDHC
    Hareketsiz Görüntü: JPEG Resim Boyutu: 1920 x 1080 [16:9] 2.1MEGA
    DPOF: Maks. 999hareketsiz
    PictBridge: Evet
    Kayıt Bölümü
    Format: AVCHD(Hareketli Görüntü)
    Kayıt Modu: HF (13Mbps/CBR), HN (9Mbps/VBR), HE (6Mbps/VBR)
    Gösterim Modu: HF (13Mbps/CBR), HN (9Mbps/VBR), HE (6Mbps/VBR)
    Ses Kayıt Sistemi: Dolby Digital/5.1ch or 2ch

Arayüzler
    AV çıkış
    HDMI çıkış
    S-Video: Hayır
    Mikrofon: Hayır
    Kulaklık: Hayır
    USB: Hi-Speed USB (USB 2.0) (miniB)
    DV Giriş/Çıkış(IEEE1394): Hayır
    Video komponent: çıkış

Standart Aksesuarlar
    AC Adaptör: Evet
    AC Kablo: Evet
    DC Kablo: Evet
    Pil: Lithium - Ion
    Video Komponent kablosu: Evet
    AV Kablosu: AV çoklu
    Objektif Kablosu: Hayır
    IR Remote: Evet
    PC Kablosu: USB
    SD Hafıza Kartı: 4GB
    CD-ROM: HD Writer Ver 1.0E

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgeyazilim -- 16 Kasım 2009; 11:07:29 >

• Objektif panasonicte 1/4 canonda fs200 de 1/6 gece aydınlatması panasonicte 2 lux canonda 1 lux o yüzden panasonic daha ağır basıyor.
  • Yeni konu açmayayım dedim.
    HD ler arasında gece çekimi iyi olan hangi kamerayı tavsiye edersiniz?
    1500 lirayı pek geçmesin. Sanki Canon HF200 iyi gibi.
    Yalnız bu konuda araştırma yaptıkça batıyor insan. Batmamak için tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Objektif panasonicte 1/4 canonda fs200 de 1/6 gece aydınlatması panasonicte 2 lux canonda 1 lux o yüzden panasonic daha ağır basıyor.

Sen sanırım yeni almışsın. Hayırlı olsun. Güle güle kullan. Merak ettiğim çektiğin video yu en fazla kaça kaç pikselde çekebiliyorsun. HDMI kalitesi varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgeyazilim

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Objektif panasonicte 1/4 canonda fs200 de 1/6 gece aydınlatması panasonicte 2 lux canonda 1 lux o yüzden panasonic daha ağır basıyor.

Sen sanırım yeni almışsın. Hayırlı olsun. Güle güle kullan. Merak ettiğim çektiğin video yu en fazla kaça kaç pikselde çekebiliyorsun. HDMI kalitesi varmı?

Çözünürlüğü seçme gibi bir şansın yok. Standart olarak 720x576 çözünürlükte çekiyor ancak kalite olarak seçebiliyorsun 3 - 6 ve 9 mbit seçenekleri var. 3 mbit seçersen yine 720 x 576 sd kalitede çekiyor ama daha az veri kullanıyor ve kalite düşüyor fps ve bitrate ile ilgili büyük ihtimalle. Ben 9 mbit yüksek kalitede kullanıyorum televizyona bağladığımdada bilgisayarda izlediğimdede görüntü kalitesi gayet tatmin edici. Sonuçta evde 51 ekranda normal uydu alıcıdan izlediğiniz görüntüde sd 720 x 576 yada 704 x 576 kalitededir ama kamera objektifine göre görüntü kalitesi değişir.

500 lirayada sözde full hd kameralar var çözünürlüğe bakıyorsunuz vay anam 1900 x 1080 ama yalan tabiki. Normalde bu cihazlarda sd objektife sahip ama yazılımsal olarak cihaz çektiği görüntünün çözünürlüğünü arttırıp içindeki görüntü işlemciyle ve birkaç codec ile (h264) karta yüksek kalite kayıt yapıyor. Yani tamamiyle aldatmaca. Hiç kamera kullanmamış biri için aldatıcı olabilir çekilen görüntüler ama biraz amatör bir ruhla bu işle ilgilenen biri gerçek kalite farkını anlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 16 Kasım 2009; 14:45:21 >

• Açıklamaların için teşekkürler.

O zaman panasonic hd çekim yaptığı için çözünürlük 720*576 dan daha büyüktür diyebilirmiyiz? 1080p lcd de sorunsuz izleyebilirim sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgeyazilim

Açıklamaların için teşekkürler.

O zaman panasonic hd çekim yaptığı için çözünürlük 720*576 dan daha büyüktür diyebilirmiyiz? 1080p lcd de sorunsuz izleyebilirim sanırım.

Evet büyük ihtimalle çözünürlük daha fazladır birde şimdi birşeye daha dikkat ettim kameranın objektifi 3ccd imiş sırf bu özellik için bile alınabilecek bir kamera. Gerçek hd olup olmadığını ise çekilmiş görüntüleri izleyerek karar verebilirsiniz ama gerçek hd olmasa bile 3 cdd objektif ve 1/4 lens boyu ile sd kayıt için mükemmel bir kamera.

Gördüğünüz gibi ben canon fs200 kullanıyorum ama kendi aldığım cihazı hiçbir zaman körü körüne savunmam bazı arkadaşlar olayı marka model taraftarlığına kadar getiriyor ama ben teraziye koyarım hangisi ağır basıyorsa çekinmeden onu söylerim. Sonra yanlış yönlendirme yapıp arkamdan iyi dilekler duymak istemem

• Eyvallah, sağol.

Sanırım Panasonik son kararım olacak. Birde video kayıt çözünürlüğünü bulabilsem içim hepten rahat olacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.