Şimdi Ara

PIONEER Plazma Ansiklopedisi ® (134. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20.731
Cevap
59
Favori
944.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: HUSAMET

Akseaus Teşekkür ederim.

Tesadüfen galiba, Panasonic Topiğinde Kürşat Üstad kurşun konusuyla ilgili birşeyler yazmıştı bugün...

Onu okudum. Kürşad değil de başka bir arkadaş yazmış ve Panasonic'in bir linkini vermiş. O linke baktığımda kuşunla ilgili kısım şu:

"Kurşunsuz Ürünler
    Hiçbir VIERA Plazma Görüntü panelinde kurşun kullanılmamıştır. Böylece, gelecekte
    geri dönüştürüldükleri ya da atık haline geldikleri vakit çevre üzerindeki etkileri en aza indirilmiş olur.

Enerji Tasarruflu Büyük Ekran Tasarımı
    Yüksek Verimli Çalışma
    Plazma gösterge panellerinde güç tüketimi, gösterilen görüntünün parlaklığıyla değişir.
    VIERA’da elektrik gücünün sahneye göre verimli olarak kullanılmasını sağlayan bir
    devre tasarımı bulunmaktadır. Bu şekilde güç tüketimi ve elektrik faturanız azalır.
    Panasonic’in çevre dostu yaklaşımı, üretim aşamasına da yansımaktadır. Örneğin,
    VIERA’da kullanılan devre kartları kurşunsuz lehimle imal edilmiştir.
    Kurşunsuz gösterge"

Panasonic'i çevre duyarlılığı için tebrik ederim. Ama burada kurşunla ilgili fazla bir açıklama yok. Ayrıca bu çevre duyarlılığı japon firmalarının tamaında var. Bilinen birşey.

Benim merak ettiğim şey Pio'lar ne durumda? Arkadaş %30 kurşun kullanılıyor Pio'larda demiş. Kaynak nedir? Ve bu durum ne kadar zararlı? Kullandığımız pcden tutun, mutfak eşyalarına, otomobillere, elektroniklere, mobilyaya kadar binlerce üründe kurşun kullanılıyor zaten. Kurşun dışında da bir çok zararlı madde kullanılıyor. Örneğin kimyasallar. Plazmaların ekranlarındaki şu yansıma önleyici kimyasal. Araştırın o da zararlı. Panny kullanmıyor mu? Bütün elektronik cihazların az ya da çok ürettiği radyasyon. O da zararlı. E ne yapacaz şimdi? Vaz mı geçelim hepsinden?
  • Kurşun adres sormaz ki deyip konuyu sulandırmak geldi içimden ama yapmayacağım Yoksa yaptım mı?
  • Benim de aklımdan aynı şey geçmişti ama konu sulanmasın diye yazmamıştım :)
  • Arkadaşlar
    digicom'un çiftehavuzlar showroom'unda kredikartı tek ödeme ile 4.050 ytl fiyat aldım 4280 xa için , ücretsiz kurulum ve swap garantisi veriyorlar ( 2 yıl boyunca birebir değişim garantisiymiş )
  • quote:

Orjinalden alıntı: FBlegend

Arkadaşlar
    digicom'un çiftehavuzlar showroom'unda kredikartı tek ödeme ile 4.050 ytl fiyat aldım 4280 xa için , ücretsiz kurulum ve swap garantisi veriyorlar ( 2 yıl boyunca birebir değişim garantisiymiş )

Bilgilendirme için çok sağol.
    4280 için 3900 ytl peşin fiyat almıştı sadays, dolayısıyla bir ay için 150 ytl. çok gibi geldi bana.
  • muhtesem bir cevap olmus
    olaya akademik bir dip not bildirme havasi vermis

quote:

Orjinalden alıntı: Akseaus

quote:

Orjinalden alıntı: ahmedcan

arkadaşlar herkese selam bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim
    bu dirty screan dediginiz ne ola ki şimdiden tşkler

Bakınız sayfa 1 / mesaj 2 / SSS.
  • boşver bu seride yok dirtyscreen
    427lerdeydi o kimsede anlamıyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 16 Kasım 2007; 13:46:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: felmali

muhtesem bir cevap olmus
    olaya akademik bir dip not bildirme havasi vermis

Boşuna ansiklopedi demedik buraya hocam..:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmedcan

neden olmasın sevgili akansus
    allah derim

o ne ya öyle kızıldereli reisi gibi aksansus

gerçi haksız da sayılmazsın Akseaus da bu topiğin reisi sayılır
  • quote:

Orjinalden alıntı: otnemem

quote:

Arkadaşlar

4280 için 3900 ytl peşin fiyat almıştı sadays, dolayısıyla bir ay için 150 ytl. çok gibi geldi bana.

yalnız arkadaşlar benim yazdığım fiyatlar bayağı bayağı nakit kredi kartına tek çekim ne olur diye sordum fblegend arkadaş özelden sorunca %2 dediler puan muan veriyor ya puştlar hemen yüklüyorlar satıcıya
  • eğer fblegende özel bir fiyat değilse özellikle 2 yıllık swap için bence 50 ytl hiçbir şey oradan alın sevgiyle kalın
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadays

quote:

Orjinalden alıntı: otnemem

quote:

Arkadaşlar

yalnız arkadaşlar benim yazdığım fiyatlar bayağı bayağı nakit kredi kartına tek çekim ne olur diye sordum fblegend arkadaş özelden sorunca %2 dediler puan muan veriyor ya puştlar hemen yüklüyorlar satıcıya

Biliyorum hocam peşin olduğunu o yüzden bir ay için 150 YTL çok dedim.
    Aslında çok demek de yanlış zaten banka komisyonları 1.50-1.60 gibi ama bir ay geç ödeme için o para bana fazla geldi onu belirtmek istedim.
  • diğer forumda bir arkadaş insan gözünün algılayabileceği piksellerle ilgigi bir test yayınladı kaynak ne bilmiyorum ancak pioneer alacak arkadaşlara bir nevi doping etkisi olsun diye koyayım 2 metreden sonra algılanan piksel sayısı full hd bile olsa hd ready seviyesine geliyor yahu full hd mi alsaydık diye tereddüt geçirenlere ithaf olunur

edanur 'un affına sığınarak
    "Son zamanlarda bir FullHD çılgınlığı aldı yürüdü. Millet artık öyle bir hale geldi ki almışken FullHD alayım diye ( en azından bana göre ) boşuna fazladan para ödüyorlar veya sırf FullHD olsun diye çok kaliteli bir HD panel alabilecekken performans olarak daha kötü bir FHD panel alıyorlar.

Aşağıdaki tabloda 50" ( 127 cm ) bir paneldeki çözünürlüğün uzaklıklara göre insan gözünün algılayabileceği çözünürlükler yer almaktadır.

Bu tabloya göre, seyretme mesafeniz 2 metreyi geçtiği anda tv panelinizin FullHD veya HD olmasının bir anlamı kalmamaktadır. Başka bir deyişle 50 inç tvyi 2,5 metreden seyrediyorsanız, 16:9 formatına göre algılayabileceğiniz maximum çözünürlük 1376:774 olacaktır.

Bu sebepledir ki önde gelen panel şirketleri 60, 65 veya 103" gibi devasa boyutlardaki panelleri FHD olarak üretmektedir.

Sonuçta ortalama izleme mesafelerimizin 3-5 metre civarında olduğunu düşünür isek, 50" panel bile alsak gözümüz HD çözünürlüğün çok çok altında olacaktır. Hele benim gibi 5.5 metreden izliyorsanız FHD çözünürlüğünü tam olarak algılayabilmek için 103" plazma şarttır.

Bu sebeple, eğer televizyonu 2 metrenin altında izlemiyorsanız ( 42" için 1.5 mt ) panel çözünürlüğünde FullHD tercih etmenizin çok fazla bir önemi olmayacaktır. Ancak panele çok yakın oturup PS3 oyun oynamayı düşünüyorsanız veya Projeksiyon makinelerinde büyük ebatlı perdeye yansıtmak istiyorsanız FullHD tercih edilmelidir.

Umarım açıklamalarım tercihlerinize yardımcı olur.
    Hayırlı günler..."
  • quote:

quote:

Akseaus Teşekkür ederim.

Tesadüfen galiba, Panasonic Topiğinde Kürşat Üstad kurşun konusuyla ilgili birşeyler yazmıştı bugün...

Onu okudum. Kürşad değil de başka bir arkadaş yazmış ve Panasonic'in bir linkini vermiş. O linke baktığımda kuşunla ilgili kısım şu:

"Kurşunsuz Ürünler
    Hiçbir VIERA Plazma Görüntü panelinde kurşun kullanılmamıştır. Böylece, gelecekte
    geri dönüştürüldükleri ya da atık haline geldikleri vakit çevre üzerindeki etkileri en aza indirilmiş olur.

Yüksek Verimli Çalışma
    Plazma gösterge panellerinde güç tüketimi, gösterilen görüntünün parlaklığıyla değişir.
    VIERA’da elektrik gücünün sahneye göre verimli olarak kullanılmasını sağlayan bir
    devre tasarımı bulunmaktadır. Bu şekilde güç tüketimi ve elektrik faturanız azalır.
    Kurşunsuz gösterge"

Panasonic'i çevre duyarlılığı için tebrik ederim. Ama burada kurşunla ilgili fazla bir açıklama yok. Ayrıca bu çevre duyarlılığı japon firmalarının tamaında var. Bilinen birşey.

Benim merak ettiğim şey Pio'lar ne durumda? Arkadaş %30 kurşun kullanılıyor Pio'larda demiş. Kaynak nedir? Ve bu durum ne kadar zararlı? Kullandığımız pcden tutun, mutfak eşyalarına, otomobillere, elektroniklere, mobilyaya kadar binlerce üründe kurşun kullanılıyor zaten. Kurşun dışında da bir çok zararlı madde kullanılıyor. Örneğin kimyasallar. Plazmaların ekranlarındaki şu yansıma önleyici kimyasal. Araştırın o da zararlı. Panny kullanmıyor mu? Bütün elektronik cihazların az ya da çok ürettiği radyasyon. O da zararlı. E ne yapacaz şimdi? Vaz mı geçelim hepsinden?

Küçük bir bilgi : tüplü tv 37 ınch kurşun miktarı : 3400 gram

Geleneksel plazmalar kurşun miktarı : 70 gram

Tüplü tv lerin çevreye verdiği zararın yanında plazmaların esamesi okunmaz.

kaynak : panasonıc firmasının CEBIT fuarı sonrası hazırladığı tanıtım dergisi.
  • Sadays,
    5,5 metreden 42'' izliyorsun, bana da 3,5 metre için 50'' almalısın diyorsun, şaka bir yana, 5,5 metreden 42'' nasıl görünüyor ? sıkıntı çekiyormusun ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadays

diğer forumda bir arkadaş insan gözünün algılayabileceği piksellerle ilgigi bir test yayınladı kaynak ne bilmiyorum ancak pioneer alacak arkadaşlara bir nevi doping etkisi olsun diye koyayım 2 metreden sonra algılanan piksel sayısı full hd bile olsa hd ready seviyesine geliyor yahu full hd mi alsaydık diye tereddüt geçirenlere ithaf olunur

edanur 'un affına sığınarak
    "Son zamanlarda bir FullHD çılgınlığı aldı yürüdü. Millet artık öyle bir hale geldi ki almışken FullHD alayım diye ( en azından bana göre ) boşuna fazladan para ödüyorlar veya sırf FullHD olsun diye çok kaliteli bir HD panel alabilecekken performans olarak daha kötü bir FHD panel alıyorlar.

Aşağıdaki tabloda 50" ( 127 cm ) bir paneldeki çözünürlüğün uzaklıklara göre insan gözünün algılayabileceği çözünürlükler yer almaktadır.

/>

Bu tabloya göre, seyretme mesafeniz 2 metreyi geçtiği anda tv panelinizin FullHD veya HD olmasının bir anlamı kalmamaktadır. Başka bir deyişle 50 inç tvyi 2,5 metreden seyrediyorsanız, 16:9 formatına göre algılayabileceğiniz maximum çözünürlük 1376:774 olacaktır.

Bu sebepledir ki önde gelen panel şirketleri 60, 65 veya 103" gibi devasa boyutlardaki panelleri FHD olarak üretmektedir.

Sonuçta ortalama izleme mesafelerimizin 3-5 metre civarında olduğunu düşünür isek, 50" panel bile alsak gözümüz HD çözünürlüğün çok çok altında olacaktır. Hele benim gibi 5.5 metreden izliyorsanız FHD çözünürlüğünü tam olarak algılayabilmek için 103" plazma şarttır.

Bu sebeple, eğer televizyonu 2 metrenin altında izlemiyorsanız ( 42" için 1.5 mt ) panel çözünürlüğünde FullHD tercih etmenizin çok fazla bir önemi olmayacaktır. Ancak panele çok yakın oturup PS3 oyun oynamayı düşünüyorsanız veya Projeksiyon makinelerinde büyük ebatlı perdeye yansıtmak istiyorsanız FullHD tercih edilmelidir.

Umarım açıklamalarım tercihlerinize yardımcı olur.
    Hayırlı günler..."

Sadays sana ve nezdinde edanura teşekkürler.

Hep söylediğimiz şey burada güzelcene tabloya dökülmüş.

Bu tabloda aslında daha da ilginç bir husus göze çarpıyor. 50 inch televizyon eğer 3.5 metreden seyredilecekse HD bile anlamlı olmuyor. Görülebilen efektif dikey piksel sayısı 983. Ki bu HD'nin altında. Full Hd'yi geçtik Hd bile anlamını biraz yitiriyor yani.

60 inchteki efektif pikselleri hesaplamak istiyorsanız bu pikselleri 1.2 ile çarpın. Bu durumda 3.5 metreden gözle görülebilir dikey efektif piksel sayısı 1180 oluyor. İşte şimdi 3,5 metreden HD için makul bir ekrana sahibiz.

İlk mesajda verdiğimiz optimum izleme mesafeleri de zaten aynı temelle hesaplanıyor. 50 inch bir tvniz varsa HD yayını en optimum 2.9 metreden seyredebilirsiniz, 42 varsa 2.4 metre, 60 inch varsa 3.5 metre. Biz de bu yüzden 3.5 metre izleme mesafesi için en ideal tv 60 inch diyoruz.

Arkadaşlar bunlar ideal mesafeler. Yoksa seyrettiğiniz en büyüğü 86 ekran tüplülerden sonra 106 ekran plazmalar size dev gibi gelecek. En azından bir süreliğine. Ama siz yine de alabildiğiniz kadar büyük alın.
  • Arkadaşlar, daha önce, TV üreten 2 ayrı şirkette çalıştım, doğrudur, yanlıştır kurşun konusunda bildiklerim şunlar:

Bir kere, kurşun nerede kullanılıyor onu bilmek lazım. PCB'ler kurşunlu olabiliyor, lehimler kurşunlu olabiliryor bir de devre elemanları kurşunlu olabiliyor. Bunun dışındakiler hakkında bilgim yok.

Neyse, o firmalarda çalışırken, bu kurşunlu malzeme konusu ileride olacak büyük bir sroun olarak gözüküyordu. Neden derseniz, bunca yıldır bu insanlar bu işleri hep kurşunlu yapmış. Şimdi, kurşunsuz yap deyince, adam bilmiyor, aynı performansı gösterecek mi devreler, komponentler vs. Tabii ki bazılarını stok sıkıntıları da olabilir, özellikle CRT'ler gibi artık çok ucuza mal etmek zorunda olduğunuz parçalar için bu çok önemli bir şey.

Neyse, peki neden kurşunsuz üretime çalışıyor firmalar? Çünkü Avrupa Birliği bu konuya el atmış durumda. Belli bir zamandan sonra kurşunlu pcb, komponent vs. kullanan cihazların Avrupa'da satışı yasaklanacak. En azından belli bir yüzde olacaktır, %10u geçenlerin satışı yasak gibi. Firmalar da buna ne kadar çabuk adapte olurlarsa o kadar iyi. Ben çalışırken bu firmalarda, 2007 son diyorlardı, bilmiyorum şimdi durum nedir.

Peki kurşunun zararları nedir? Kurşunun bir TV kullanıcısına zararı olduğunu sanmıyorum. Ama üretiminde çalışan insanlar için zararlı. Sonuçta lehim yapıyorlar, ve o havayı soluyorlar. Ayrıca eliyle deyip de daha sonra yiyecek içecek yoluyola ellerinden vücutlarına giriyor olabilir. Gerçi yıllardır sadece o çalışanlar değil çoğu insan lehim ile uğraşıyor.

Neyse sonuç olarak, kurşunlu bir ürün alırken, o ürünün yapımında çalışanların gördüğü zararı ve siz o ürünü kullanıp attıktan sonra çevreye vereceği zararı düşünmelisiniz. Siz TV'nizi izlerken ya da mikserinizi çalıştırırken, telefonunuzla konuşurken, bilgisayarınızda foruma yazı yazarken vs.vs. yani elektronik herhangi bir ürün kullanırken, kurşunla temas etmediğiniz sürece ve kurşunun eriyip lehimdeki gibi, havaya kokusu yayılmadığı sürece zarar görmezsiniz diye biliyorum.

Sonuçta bu konuda hassas biriyseniz ( ki aslında herkesin öyle olması lazım, bravo panasonic'e diyelim) en küçük elektronik bir şey aldığınızda, rhos compliant ürün almanız gerekmektedir, sadece plazma alırken değil. En çok da pillere dikkat etmek lazımdır.

rhos nedir diyenlere wikipediden:
    RoHS
    İngilizce "The Restriction of Hazardous Substances Directive " kelimesinin baş harflerinden oluşur (RoHS) Elektronik kartlarda ya da malzemelerde bazı maddelerin bulunmamasını şart koşan direktiftir. Bu maddeler 1. Kurşun 2. Civa 3. Kadmiyum 4. Chromium VI veya Cr6+ 5. Polybrominated biphenyls (PBB) 6. PBDE (polybrominated diphenyl ether)dir. Kursun lehim bileşiminde vardır ancak kalay gümüş ya da kalay bakır karışımı lehim yerine tercih edilerek bu direktife uyum sağlanabilir. Civa pillerde bulunan bir katkı maddesidir ancak civasız pillerde imal edilebilir. Diğerleri genellikle kontak temizliğinde kullanılan spreylerde bulunur. Genel olarak insan sağlığına zararlı maddelerdir. Hamile kadınlarda çocuk düşürmeye yol açar ya da kana karışırak hücrelerin ölmesine neden olur kansere de yol açabilir bu sebeplerden dolayı elektrik - elektronik malzemelerin imalatında 1000 de 1 in altında bulunabilir. Analizi ise malzeme sıvı fazına geçirilerek analiz cihazlarında ölçülür.

bir de kurşunun azarlarıyla ilgili yazının ilk paragrafı:

Çevremizde artık eskisi kadar fazla kurşun yok. Bunu kurşunsuz benzine borçluyuz. Ancak kurşun gene de büyük bir sorun olmaya devam ediyor. Kurşun kirli havada, eski boyalarda, lehimde, bazı yapı malzemelerinde ve hatta hergün kullandığımız bazı ürünlerde hala mevcut. Kurşun zararlı bir madde olduğundan vücudu kurşuna karşı nasıl koruyacağımızı bilmek önemlidir. Vücuda kurşun sızması, içinde kurşun tozu bulunan havayı, solumak, içine kurşun bulaşmış gıdaları yemek ve kurşun bulaşmış suları içmekle olur. Dört yaşından küçük çocuklarda kurşun zehirlenmesi ise ellerine ve oyuncaklarına bulaşmış kurşun tozunu ağızlarına götürmek yoluyla olur. Kurşun tozu topraktan kolayca vücuda sızabilir.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bjk_fan

Arkadaşlar, daha önce, TV üreten 2 ayrı şirkette çalıştım, doğrudur, yanlıştır kurşun konusunda bildiklerim şunlar:

Bir kere, kurşun nerede kullanılıyor onu bilmek lazım. PCB'ler kurşunlu olabiliyor, lehimler kurşunlu olabiliryor bir de devre elemanları kurşunlu olabiliyor. Bunun dışındakiler hakkında bilgim yok.

Neyse, o firmalarda çalışırken, bu kurşunlu malzeme konusu ileride olacak büyük bir sroun olarak gözüküyordu. Neden derseniz, bunca yıldır bu insanlar bu işleri hep kurşunlu yapmış. Şimdi, kurşunsuz yap deyince, adam bilmiyor, aynı performansı gösterecek mi devreler, komponentler vs. Tabii ki bazılarını stok sıkıntıları da olabilir, özellikle CRT'ler gibi artık çok ucuza mal etmek zorunda olduğunuz parçalar için bu çok önemli bir şey.

Neyse, peki neden kurşunsuz üretime çalışıyor firmalar? Çünkü Avrupa Birliği bu konuya el atmış durumda. Belli bir zamandan sonra kurşunlu pcb, komponent vs. kullanan cihazların Avrupa'da satışı yasaklanacak. En azından belli bir yüzde olacaktır, %10u geçenlerin satışı yasak gibi. Firmalar da buna ne kadar çabuk adapte olurlarsa o kadar iyi. Ben çalışırken bu firmalarda, 2007 son diyorlardı, bilmiyorum şimdi durum nedir.

Peki kurşunun zararları nedir? Kurşunun bir TV kullanıcısına zararı olduğunu sanmıyorum. Ama üretiminde çalışan insanlar için zararlı. Sonuçta lehim yapıyorlar, ve o havayı soluyorlar. Ayrıca eliyle deyip de daha sonra yiyecek içecek yoluyola ellerinden vücutlarına giriyor olabilir. Gerçi yıllardır sadece o çalışanlar değil çoğu insan lehim ile uğraşıyor.

Neyse sonuç olarak, kurşunlu bir ürün alırken, o ürünün yapımında çalışanların gördüğü zararı ve siz o ürünü kullanıp attıktan sonra çevreye vereceği zararı düşünmelisiniz. Siz TV'nizi izlerken ya da mikserinizi çalıştırırken, telefonunuzla konuşurken, bilgisayarınızda foruma yazı yazarken vs.vs. yani elektronik herhangi bir ürün kullanırken, kurşunla temas etmediğiniz sürece ve kurşunun eriyip lehimdeki gibi, havaya kokusu yayılmadığı sürece zarar görmezsiniz diye biliyorum.

Sonuçta bu konuda hassas biriyseniz ( ki aslında herkesin öyle olması lazım, bravo panasonic'e diyelim) en küçük elektronik bir şey aldığınızda, rhos compliant ürün almanız gerekmektedir, sadece plazma alırken değil. En çok da pillere dikkat etmek lazımdır.

rhos nedir diyenlere wikipediden:
    RoHS
    İngilizce "The Restriction of Hazardous Substances Directive " kelimesinin baş harflerinden oluşur (RoHS) Elektronik kartlarda ya da malzemelerde bazı maddelerin bulunmamasını şart koşan direktiftir. Bu maddeler 1. Kurşun 2. Civa 3. Kadmiyum 4. Chromium VI veya Cr6+ 5. Polybrominated biphenyls (PBB) 6. PBDE (polybrominated diphenyl ether)dir. Kursun lehim bileşiminde vardır ancak kalay gümüş ya da kalay bakır karışımı lehim yerine tercih edilerek bu direktife uyum sağlanabilir. Civa pillerde bulunan bir katkı maddesidir ancak civasız pillerde imal edilebilir. Diğerleri genellikle kontak temizliğinde kullanılan spreylerde bulunur. Genel olarak insan sağlığına zararlı maddelerdir. Hamile kadınlarda çocuk düşürmeye yol açar ya da kana karışırak hücrelerin ölmesine neden olur kansere de yol açabilir bu sebeplerden dolayı elektrik - elektronik malzemelerin imalatında 1000 de 1 in altında bulunabilir. Analizi ise malzeme sıvı fazına geçirilerek analiz cihazlarında ölçülür.

bir de kurşunun azarlarıyla ilgili yazının ilk paragrafı:

Çevremizde artık eskisi kadar fazla kurşun yok. Bunu kurşunsuz benzine borçluyuz. Ancak kurşun gene de büyük bir sorun olmaya devam ediyor. Kurşun kirli havada, eski boyalarda, lehimde, bazı yapı malzemelerinde ve hatta hergün kullandığımız bazı ürünlerde hala mevcut. Kurşun zararlı bir madde olduğundan vücudu kurşuna karşı nasıl koruyacağımızı bilmek önemlidir. Vücuda kurşun sızması, içinde kurşun tozu bulunan havayı, solumak, içine kurşun bulaşmış gıdaları yemek ve kurşun bulaşmış suları içmekle olur. Dört yaşından küçük çocuklarda kurşun zehirlenmesi ise ellerine ve oyuncaklarına bulaşmış kurşun tozunu ağızlarına götürmek yoluyla olur. Kurşun tozu topraktan kolayca vücuda sızabilir.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu...

Teşekkürler sevgili dostum. Kurşunun hangi durumlarda zararlı olduğu konusunda epey bilgi edindik. Seyredene değil ama üretim aşamasında çalışanlara ve sonrasında atık hale geldiğinde çevreye zararlı olduğunu anlıyorum. Tüketicilerin ve üreticilerin gereken hassasiyeti göstermesi gerekir. Panasonic'i bu konudaki duyarlılığından dolayı tebirk ediyoruz.

Şimdi sıra geldi Pio cephesine. Orada durum nedir? Bu konuda bizi bilgilendirebilecek arkadaş var mı? Pioneer bu konuda ne kadar hassas? Onlar ne tür ekolojik tedbirler alıyorlar? Kullanılan kurşun miktarı ne kadar? Bir japon firması olması hasebiyle ekoloji konusunda en az panasonic kadar hassas olduklarını umuyor ve tahmin ediyorum. Bilgisi olanlar paylaşabilir mi?
  • 8 serisi bayilere dağıtıldımı net fiyatlar belli mi arkadaşlar
  • quote:

quote:

Akseaus Teşekkür ederim.

"Kurşunsuz Ürünler

Yüksek Verimli Çalışma
    Kurşunsuz gösterge"

Bu konuda biraz ben bilgi vereyim. Avrupa Birliği 2000'li yılların başında Restriction of Hazardous Substances(RoHS) adlı bir direktif kabul etti, Buna göre

The following product categories are impacted under the RoHS Directive:
    1. Large household appliances: refrigerators, washers, stoves, air conditioners
    2. Small household appliances: vacuum cleaners, hair dryers, coffee makers, irons
    3. Computing & communications equipment: computers, printers, copiers, phones
    4. Consumer electronics: TVs, DVD players, stereos, video cameras
    5. Lighting: lamps, lighting fixtures, light bulbs
    6. Power tools: drills, saws, nail guns, sprayers, lathes, trimmers, blowers
    7. Toys and sports equipment: videogames, electric trains, treadmills
    8. Automatic dispensers: vending machines, ATM machines

The following products are currently exempted from RoHS compliance:
    1. Large stationary industrial tools
    2. Control and monitoring equipment
    3. National security use and military equipment
    4. Medical devices
    5. Some light bulbs and some batteries
    6. Spare parts for electronic equipment in the market before July 1, 2006.

malzemelerinin RoHS direktifine uyumlu olmayanlarının 2006 yılı ortasından itibaren satılmasını yasakladı. Bu direktife göre üretilen ürünlerde aşağıda belirtilen maddelerin belirtilen oranlardan yüksek miktarlarda kullanılması yasak.

RoHS Compliant (Pb-Free)
    Pb < 1000 ppm
    Hg < 1000 ppm
    Cd < 100 ppm
    Cr+6 < 1000 ppm
    Polybrominated Biphenyl < 1000 ppm
    Polybrominated Diphenyl Ether < 1000 ppm
    ppm= parts per million)

Pioneer Plazmalar eğer RoHS uyumlu olmasaydı ve %30 üzerinde kurşun miktarını aşan malzeme barındırsaydı EU bölgesinde satılamaması gerekirdi. Kurşunsuz terminolojisi komponent bacaklarının ve lehimlerinin bu oranı aşan miktarda kurşun ihtiva etmesi sebebiyle kurşun muhteviyatı üzerinde yoğunlaşılmasını gerektirdi. Detayına girmeden yukarıda hariç tutulan ekipmanlar dışında kullanılan komponent ve lehimler bu oranın altında kurşun ihtiva edilecek seviyelerde de sağlanmaya başladı ve lehimleme teknik ve sıcaklıkları kurşun ihtiva etmeyen bağlantıları sağlayacak şekilde değiştirildi.

Bununla yetinmeyen bazı üreticiler, RoHS'un bir üzeri olan Green standardını oluşturdular. RoHS direktifinde yer alan maddelere ek olarak aşağıdaki maddelerinde azaltılması yoluna gittiler.

Full Green (Halogen Free Flame Retardant)
    All of the Above Requirements Plus
    Bromine < 900 ppm
    Chlorine < 900 ppm
    Total Halogen 1500 ppm max (IEC 61249-2-21)
    Antimony < 900 ppm
    Tributyltin Oxide Not Used

Şu anda Full Green standardına yönelik çalışmalar sürmekte ve yakın gelecekte benzer şekilde üreticilerin ekipmanlarının speclerinde Full Green ibaresini de görmeye başlayacağız.

Bütün bunlara ek olarak gene Avrupa Birliği Perflorooktan Sülfonat malzemesinin kullanımına da 2008 yılı ortasından itibaren geçerli olmak üzere bir kısıtlama getirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daneel -- 16 Kasım 2007; 15:13:44 >
  • 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.