Şimdi Ara

Pioneer HTP 073 + Creative Surround 5.1 YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Elimde Creative X-Fi Surround 5.1 ses kartı ve Pioneer HTP 073 ses sistemi var.

Sorum şu ki, masaüstü bilgisayarıma Creative ses kartını bağlayıp, Pioneer sistemi de optik bağlantı ile ses kartına mı bağlamalıyım? Yoksa Pioneer sistemi doğrudan bilgisayara mı bağlamalıyım?

İkinci sorum ise şu, Pioneer sistemi aynı zamanda televizyona da bağlamak istiyorum. İkisine de bağlı dursun, hangisini istersem hiç kablo değiştirmeden onu kullanayım istiyorum. Optik bağlantı ile bilgisayara, diğer kablolar ile de tv ye bağlantı yapıp bu şekilde kullanabilir miyim?

Çok teşekkür ederim yanıt yazan herkese.

Pioneer HTP 073

Creative X-Fi Surround 5.1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csmx -- 24 Şubat 2015; 13:57:32 >

• Arkadaşlar, bir de Pioneer Htp 073 kutu içeriğinde Optik bağlantı kablosu mevcut değilmiş sanırım. Hangi kabloyu satın almalıyım bu bağlantı için?
  • Konu günceldir, hala bir cevap bekliyorum arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • csmx kullanıcısına yanıt
    Dostum öncelikle bilgisayarınızın ekran kartı modeli nedir ve hdmi çıkışınız var mı?

Eğer amd tarafında 5000 serisi yada nvdia tarafında 600 serisi yada daha üstü bir ekran kartınız varsa ekran kartınızın hdmi çıkışından AVR'ye doğrudan hdmi kablo ile bağlantı yapın. Bu sayede hem sesi hem de görüntüyü AVR'ye aktarmış olursunuz. Bu sayede ses kartını kullanmanıza gerek kalmaz.

Ve de dolby yada dts HD ses formatlarını sadece hdmi bağlantı ile aktarabileceğiniz için ses kartından optik bağlantı yaptığınızda bu HD sesleri aktaramazsınız. Bu sebeple Pc - AVR için en doğru bağlantı hdmi olacaktır.

Tv'yi de eğer dsmart, digitürk vs gibi harici bir kutudan Tv'ye aktarıyorsanız ise onu da doğrudan AVR'ye hdmi ile bağlayın. Daha sonra da AVR'nin hdmi Out çıkışından Tv'ye yine hdmi kablo ile görüntüyü aktarın. Bu sayede bütün cihazların görüntü ve sesini AVR'ye aktarmış olursunuz. AVR de sesi kendi işleyip hoparlöre verirken görüntüyü ise Tv'ye aktarır.

Bunun dışında tv anten kablosu doğrudan Tv'ye bağlı ise de Tv'nin sesini eğer TV'de optik çıkış varsa optik kablo ile AVR'ye aktarırsınız. Bunun için 20tl'lik bir optik kablo işinizi görecektir.

Bu arada arada ses kartı kullanmak istemeniz kaliteyi arttırmak amaçlı ise o ses kartı oldukça vasat bir kart olduğundan bir faydası olmayacaktır. Bizzat kendim o kartı kullandığım için söylüyorum. Bunu da not olarak eklemek isterim.

• Kardeşim çok teşekkür ederim yanıtın için. Ekran kartım Asus Gtx570 DC II.

Harici ses kartına boşuna dünyanın parasını verdim demek ki. Bunu almamın sebebi sanki forumlarda hep "DTS ve Dolby Digital ses kalitesini almak için optik kablo kullanılması gereklidir" yorumunu görmemdi. Vatan Bilgisaya'dan internet üzerinden sipariş vermiştim, henüz kargolanmadı, belki iptal ettirebilirim.

Sonuç olarak HDMI kablo, Optik bağlantıdan daha yüksek kalitede ses aktarımı yapıyor diyorsunuz yani.
  • Evet şu anki mevcut tüm ses formatlarını aktarabilen kablo hdmi dir. Yani bilgisayarınızı hdmi üzerinden ses sisteminin amfisinin hdmi in girişine, amfiyi de hdmi out üzerinden tv ye bağlantı yaparsanız, amfi görüntüyü tv ye aktarır, sesi de kendisi çözerek kendi hoparlörlerine (htp-073'ün) aktarır. Ses kartını da internet üzerinden aldığınız için iade hakkınız zaten var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UCO -- 25 Şubat 2015; 9:28:55 >
  • csmx kullanıcısına yanıt
    Önemli değil efendim.

Dts ve dolby sesleri dijital olarak çözülmeden aktarabilmek için optik, koaksiyel yada hdmi bağlantı kullanabilirsiniz. Arada bir kalite farkı olmaz. Sonuçta sesi aynı AVR çözecektir.

Hdmi daha fazla bant genişliğine sahip olduğu için dts-hd ve dolby-hd sesleri de iletebiliyor. Aradaki fark bu. Sonuçta sizin AVR ve hoparlörler giriş seviyesi olduğu için düz dts ile dts-hd arasındaki farkı anlamazsınız. Nispeten sizinkine göre daha iyi bir sisteme sahip olsam da aradaki farkı ben göremedim.

Bu arada ses kartını internetten aldığınız için zaten 14gün içinde cayma hakkınız var. Bugün bir hdmi kablo ile pc'yi AVR'ye bağlayın. Windows üzerinden varsayılan ses çıkış aygıtını da hdmi seçin. Eğer sesi AVR üzerinden alabiliyorsanız ses kartınızı iptal edersiniz.

Çünkü hatırladığım kadarıyla nvidia'nın eski nesil ses kartları hdmi üzerinden sesi aktaramıyordu. Ama sizdeki 570 nasıldır emin değilim.

Gerçi bu durumunda bir çözümü vardı. Anakarttan ekran kartına bir kablo bağlanıyordu ve sesi bu sayede ekran kartının hdmi çıkışından verebiliyordu. Google'da nvdia ekran kartları ile hdmi'dan ses alma diye aratınca forumdaki başlık çıkıyordu.

Bu sebeple ses kartı en son başvurulacak çözüm olmalıdır. Ki onun yerine daha ucuz olan Asus Xonar dsx de aynı işi görecektir. Ve de pc'yi avr'siz kullandığınız zaman Creative'den daha iyi sonuç verecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ses kartı siparişimi iptal ettim. Dün sistemi şu şekilde kurdum;

Digitürk Plus -> Pioneer (HDMI)
    PC (GTX 570 üzerinden) -> Pioneer (HDMI)

Pioneer -> TV (HDMI)

Bilgisayardan harika ses alıyorum. Dolby Digital, DTS destekli filmlerde gerçekten surround ses aldığımı gördüm. Fakat sorun şu ki, Digitürk'ten yayın alırken ne yaptıysam ne ettiysem bir türlü 5.1 ses alamadım. Arka 2 hoparlörden ses gelmiyor hiç. Digitürk ayarlarını karıştırdım baya bi, fakat orda da bir şey bulamadım.

Digitürk'ten nasıl 5.1 ses alınır acaba? Nerededir, nasıldır bunun ayarı?

@UCO @turuncu55

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csmx -- 26 Şubat 2015; 13:47:33 >
  • merhaba arkadaşlar birşey sormak istiyorum bu avr li 5.1 de subwoofer aktif mi yani sintali avr den alıp sub kendimi yükseltiyor yoksa avr den mi sesi direkt alıyor?
  • metal-mania kullanıcısına yanıt
    Eğer htp-073 setin özelinde konuşursak bu setteki sub woofer pasiftir. Yani gücü AVR'den alır (diğer pasif uydu hoparlörler gibi).

Ama güncel diğer setlerde AVR'lerde pasif sub woofer çıkışı olmuyor ve sadece ses sinyali ileten sub pre out çıkışı oluyor. Buraya da aktif (kendi içinde amfisi olan) sub wooferlar bağlanıyor.
  • peki daha sonra hoparlörleri güncellemek istesem aktif bir sub alsam avr üzerinde (sub pre out) çıkışı mevcutmudur. ve hoparlörlerle alakalı pek fazla döküman bulamadım frekans aralığı wattı nedir biliyormusunuz. tiz ve bas kalıtesi nedir almaya değer mi acaba
  • metal-mania kullanıcısına yanıt
    Htp-073 setteki AVR, vsx-324 diye geçen bir modelmiş. Maalesef bu modelde sub woofer pre out çıkışı mevcut değil. Bu sebeple bu AVR'ye daha sonra aktif bir sub woofer bağlama şansınız yok. Altta cihazın fotoları ve ilgili linkleri mevcut.

http://www.pioneer-audiovisual.eu/eu/def/products/htp-073#
    http://www.pioneer.web.tr/?newUrun=1&Id=1184899&CatId=bs658080&Fstate=&/Pioneer-HTP-073-Ev-Sinema-Sistemi#detaylar

Bu da kullanıcı manueli.
    http://www.pioneer-audiovisual.eu/sites/default/files/manuals/HTP-073_manual_ENpdf_001.pdf

Cihaza 6 ile 16 ohm arası hoparlörler bağlanabiliyormuş. Ve de 6 ohm'da da kanal başına anlık 100w güç verebiliyormuş.

Ayrıca cihazın gücü de düşük olduğu için daha üst seviye bir hoparlör bağlanırsa hakkıyla süremez diye düşünüyorum. Bu sete en fazla Heco yada Magnat'ın giriş seviyesi gibi yüksek hassasiyet değerli raf tipi hoparlörler bağlayarak kullanılabilir diye düşünüyorum.

Eğer daha sonra geliştirmeyi düşünüyorsanız, aktif sub bağlayabileceğiniz vsx-329 modeline bakın derim. Yanına da 2.el Canton Movie serisi, Boston Acoustics yada Harman Kardon hkts serisi 5.1 hoparlör seti alabilirsiniz. Bu sayede sistem en azından geliştirmeye açık olur.

• önce teşekkür ederim uğraşıp araştırmışsın ben bulamamıştım :) fiyat olarak baya iyi olduğu için başka bi seçenek düşünmüyorum açıkçası bu fiyata avr li ev sinema sistemi bulunmaz heralde. bilmiyorum siz test ettiniz mi ses kalitesi nasıl özellikle bass sesler gigaworks s750 de kullandım tabi onun gibi bi ses vermez gerekte yok zaten apartmanda yaşayan biri için ama en azından tatmin etsin diyorum samsung vs gibi marlakarın 400 tl ye olan setleri gibimidir acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metal-mania

önce teşekkür ederim uğraşıp araştırmışsın ben bulamamıştım :) fiyat olarak baya iyi olduğu için başka bi seçenek düşünmüyorum açıkçası bu fiyata avr li ev sinema sistemi bulunmaz heralde. bilmiyorum siz test ettiniz mi ses kalitesi nasıl özellikle bass sesler gigaworks s750 de kullandım tabi onun gibi bi ses vermez gerekte yok zaten apartmanda yaşayan biri için ama en azından tatmin etsin diyorum samsung vs gibi marlakarın 400 tl ye olan setleri gibimidir acaba ?

htp 329 set var. bunun abisi . vsx 329 k cıkıyor içinden. hoparlor takımı ve aktif sub da var. eh işte hoparlorler ama set halinde epey ucaza geldiğinden alınır yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.