Şimdi Ara

Pioneer Avic Kullananlar Buraya (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.358
Cevap
17
Favori
175.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rakipyasar

Herkese selam, uzun zamandır forumdan uzak kalmıştım. Baya okuyacak şey birikmiş ve ben de yardımcı olması açısından bilgilerimi paylaşmak istiyorum.

1 - f900bt cihazımın her tekrar açılışında haritaya ilk girerken "warning" yazısını çıkartması sinirlerimi bozuyordu. Paylaşılan no_warning'i daha uygulamadım ancak çok işime yarayacak teşekkürler.
    2- 3.020200 versiyonu kullanıyorum. cnsd-100fm ürünü var elimde. cnsd-100fm'den yaptığım güncellemenin üzerine internetten indirdiğim 3.020200 güncellemesini yaptım. Forumda aranılan cnsd-100fm içerisindeki wince versiyonu hala bulunamadıysa gönderebilirim. (sanıyorum cnsd-200fm'de çıkmış )
    3 - Bazen cihazım (her 30-40 kez çalıştırmanın 1'inde yapıyor) başlıyor ancak ne radyo iconuna tıklayınca, ne cd iconuna tıklayınca ne de diğer iconlara tepki vermiyor ve müzik çalmıyor. Kontağı kapatık açarak tekrar başlatmam gerekiyor cihazı. Ki çoook sinir bozucu bir durum olabiliyor. Arabayı çalıştırıp yola çıkıyorsunuz ancak 30-40 sn sonra cihaz açılıyor ve müzik olmadığını farkediyorsunuz. Tıklıyorsunuz iconlara ama bir sonuç vermiyor. Küfrede küfrede aracı kenara çekecek bir yer buluyor ve kontağı kapatıp aracı tekrar çalıştırıyorum. Böyle olunca sinir bozuyor tabi. Ama artık alışıyor insan bir süre sonra...
    4 - iPhone 3Gs'de şarj sorunum hiç olmadı. Şu an iOS4 kullanıyorum. Ancak 3 numaralı maddeden dolayı bazen cihaz sorun yaparsa tabi bu iPhone'un da hem şarj etmemesine ve 900bt tarafından kontrol edilememesine (hiçbir müzik aygıtı kontrol edilemiyor durumda oluyor) neden oluyor. Tekrar açıp kapatmak tek çare. (en azından benim şimdiye kadar yapabildiğim tek çözüm yolu)
    5 - iPhone 4'e geçiş yaptım. Sorunsuz olarak 900bt tarafından görülüyor ve kumanda edilebiliyor. Şarj olayında da bir problem yok. Ancak bumper kılıfı kullanıyorsanız 900bt için kullanılan iPod kablosu iPhone'a girmiyor. Bumper'ı çıkartıp kabloyu takmanız gerekiyor. Galiba kablonun sağından solundan törpülemek gerekecek bumperdaki boşluklara tam oturabilmesi için kablonun. Video olarak bir denemede bulunamadım. Ancak denemelerimi yapıp sonuçları paylaşacağım. ilk önce normal çözünürlükteki (3gs tarafından oynatabilen) videoları iPhone4 ile çalıp bunların görüntüleri 900bt'de sorunsuz görünüyor mu diye bakacağım. Sonra da HD video oynatarak bunu tekrarlayacağım.
    6 - Cihaz değişikliği yaptığım için bluetooth ile yeniden senkronizasyon yaptım ve kontaklarımı yeniden aktardım. Eskiden (3gs'de) kontaklar isim/soyisim şeklinde çıkarken şimdi soyisim/isim şeklinde çıkıyorlar. Bunun için yapabileceğim bir çözüm var mı?
    7 - Ankara'da ikamet etmekteyim. Malum burada bir çok trafik kamerası takmaya başladılar. Bunlara yakalanmamak için önceden uyarı almak çok güzel olur. Bu kameraların yer bilgilerini tutan dosya elinde olan var mıdır? Aslında cnsd-100fm ile gelen TeleAtlas haritalarını kullanıyorum. BaşarSoft değil yani. Benim kullandığıma uygun olarak speedcam dosyası ya da buna benzer bir dosyayı bulduğumda da hangi formaya çevirerek hangi klasör altına koymam gerekecek?
    8 - Navigasyon aktif durumda iken bize yol tarif eden kadın sesini bir butonla açıp/kapatmak mümkün oluyormuş. Bunu nasıl yapabilirim. Bazen kadının sesini duymak yerine arka planda çalan müziği duymayı tercih edebiliyor insan

Şimdilik paylaşacaklarım ve soracaklarım bunlar. Şimdiye kadar hiç girmediğim harita ve navigasyon ayar yerlerine girdim dün. Fazla kurcalamadım ancak çok fazla kişiselleştirebileceğimiz ayar seçenekleri var. Bir ara bunları da kurcalayacağım. Teşekkürler...

Böyle bir durumda aracı kenara çekip kontağı kapatmak yerine reset butonunu kullanabilirsiniz.
    Speedcam klasörü benim update yaptığım dosyalarda var yada internette arattırırsanız bulmak çok kolay yeri ise Myflasfdisk/Apl2/Igo/content/speedcam içerisine atın.
    Navigasyon ayarlarından sesi kısın sizi rahatsız etmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: oncu007

Son olarak da benm cihazım gündüzleri de farlarım açık olduğu için kontrastı otomatik olarak gece moduna getiriyor ve gün ışığında daha az görülür oluyor ekran bunun nereden kapandığını da bulabilmiş değilim maalesef

yok mu bir cevabı olan arkadaşlar? gündüz hem far yakıp hem de video izleyemiyorum?
  • quote:

quote:

Son olarak da benm cihazım gündüzleri de farlarım açık olduğu için kontrastı otomatik olarak gece moduna getiriyor ve gün ışığında daha az görülür oluyor ekran bunun nereden kapandığını da bulabilmiş değilim maalesef

yok mu bir cevabı olan arkadaşlar? gündüz hem far yakıp hem de video izleyemiyorum?

Merhaba,

Farlarınız açıkken "Map" butonuna basın ve basılı tutun veyahut yine farlarınız açıkken "Sistem ayarları>Resim ayarı" na gelin ve parlaklığı 10 değerine getirin.

• Bu arada cihazı donma yapan arkadaşlar, USB belleğinizi cihaz üzerinde olmadan kullanmayı deneyin.Yine aynı sorun tekrarlıyorsa, kullandığınız "Data" dosyası bozuk veya uyumsuz demektir.
  • Bir önceki sayfada kendi cihazı hakkında eleştiri yapan Neo59 arkadaşımızın düşüncelerine saygı duyuyorum fakat hiç birine katılmıyorum.
    Pioneer cihazlar daha düne kadar legal olmadığı için mp3 bile okumuyordu, fakat rekabet ortamında bu özellik ilave oldu.Orjinal DVD' lerden okumadığına şahit olmadım, diğer codec leri neden okumuyor konusuna girersek konu uzar ve korsan olayına kadar geliriz,çünkü satış kaygısı olmayan bir markadan bahsediyoruz.Orjinal olmayan video' ları SD,USB' den oynatmak istiyorsanız da "HandBrake" programı ile convert ettiğinizde problemsiz oynatabiliyorsunuz.
    Geri vites kamera sorununa gelince, aracınıza yanlış montaj yapıldığı apaçık ortada, kamera besleme uçları hiç bir suretle cihazın tesisatına yaklaştırılamaz ve bağlanamaz, illa sürekli voltaj usülü ile bağlanacaksa direkt aküden bağlantı alınmalıdır, sorun buradan kaynaklanıyor.
    USB konusuna gelince, o kadar çeşitli marka var ki bazılarını PC bile görmüyor.900BT' de 2GB geçmemeniz gerekir, 4 veya 8 GB görür, fakat yavaş okur veya cihazda donmalara sebebiyet verir.
    Telefonla ilgili arayan numaranın gözükmemesi veya isminin çıkmaması ise kullandığınız telefonun bu özelliği desteklememesi veya sürümünün düşük olması ile ilgili.
    Elinizin altında olan ve touchcommand olarak çalışan bir cihazda uzaktan kumanda ne kadar kullanılabilir takdirinize bırakıyorum, ha sadece ilave bir özellik ise dediğiniz doğru..
    Navi bilgileri dahili bellekte üzerinde çalışan cihazların AV ve NAV donanımları tek engine üzerinde çalışır.Boot süresinin uzun olmasının nedeni (35 sn.) WınCE işletim sisteminden kaynaklanıyor, zaten bu yüzden yeni cihazlarda WinAuto' ya geçildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avicom -- 1 Ağustos 2010; 3:17:44 >

• Şimdi çok cihaz kullandım, bu işlerlede az çok içli dışlıyım. Ben kendime göre eksiklerini yazdım, yani benim yazdıklarıma bahane bulmak yerine bu cihazında artıları yada diğer cihazlardan üstünlükleri şudur diyebilirsiniz. Ama artı yönünü bulamıyorda 2 gb dan fazla bellek okumuyor normal, bellek seçiyor normal, divx vs göstermiyor normal, yavaş açılıyor normal, kumandası yok gereksiz, numaraları doğru görüntülemiyor, telefonunu değiştir gibi bir mantıkla gidersek elimizde mükemmel bir cihaz var :-)
    Ben iddiamı tekrarlıyorum pioneer f900-700bt cihazda herşey olsun ama hiçbiri tam çalışmasın mantığı ile yapılmış cihazlardır. Türünün ilk versiyonlarıdır, her ilkte olduğu gibi çok sorunları vardır, pioneer bundan sonraki serilerinde çok daha üstün cihazlar çıkartacaktır. Ama f900-700bt sorunsuz, çok düzgün çalışan, eksiksiz cihazlardır derseniz sadece gülerim.

Yazdığınız diğer hususlarda olayı tartışmaya döküp iletiyi kirletmemek için cevap yazmıyorum. Sadece şu ikisini gönderiyorum.

quote:

Geri vites kamera sorununa gelince, aracınıza yanlış montaj yapıldığı apaçık ortada, kamera besleme uçları hiç bir suretle cihazın tesisatına yaklaştırılamaz ve bağlanamaz, illa sürekli voltaj usülü ile bağlanacaksa direkt aküden bağlantı alınmalıdır, sorun buradan kaynaklanıyor.

Kesinlikle yanlış bağlantı yok, kamera direk aküden gelen ve amfilere bağlı olan besleme kablosuna bağlı. Cihazın mavi tetiklemesi ise bir röleye bağlı ve cihazların tümünü bu yolla açıp kapatıyor, f900 ün tetikleme ucuna yük bile binmiyor. Zaten yanlış bağlantı olsa her seferinde problem çıkarırdı, cihazdan kaynaklı bir takılma olduğu çok bariz. Artı hangi kabloyu hangi kabloya yaklaştırırsanız yaklaştırın geri vitese geçtiğinde müziği kısması yada geri vites kamerasında takılı kalmasını açıklamaz.

quote:

diğer codec leri neden okumuyor konusuna girersek konu uzar ve korsan olayına kadar geliriz,çünkü satış kaygısı olmayan bir markadan bahsediyoruz.Orjinal olmayan video' ları SD,USB' den oynatmak istiyorsanız da "HandBrake" programı ile convert ettiğinizde problemsiz oynatabiliyorsunuz.

Satış kaygısı olmayan bir marka olamaz, kendi film şirketi olan ve korsandan en büyük zararlardan birini gören sony bile günümüzde nerdeyse tüm cihazlarında divx v.s desteği sunmaktadır. Firma olarak sen codec desteğini koyarsın korsan filmmi, yoksa kendi çektiğim bir videoyumu seyredeceğim bana kalmış birşeydir. Yani codec olayı maliyetten kaçmak (divx lisansı, kendi donanımı video oynatmaya yetmediğinden donanımsal güçlendirme gerekebilir v.s.) için bilerek yapıldığını düşünüyorum Sonuçta video oynatabilir diye alınan ama video oynatmayan bir cihazdan bahsediyoruz. Handbrake programını denemedim ama başka bir çeviriçi programla çevirdiğim bir video takılarak oynuyordu. (takılarak tam tabir değil yani tam akıcı değil anlamında)

• Neo59 arkadaşımın anlattığı cihaz benim ve bu forumdaki birçok insanın kullandığı cihaz değil diye düşünüyorum çünki söylediklerini ne yaşadım nede onun dışında yaşayan duymadım bende geri vites kullanıyorum tüm teçhizatı kendim bağladım hiçbir sorunum yok ve DivX klip ve film olmak üzere sorunsuz izliyorum Uzun açılış süresine gelince insanların cep telefonlarının açılış sürelerine çabuk alıştığını ama aynı hoş görüyü AVIC için göstermediği kanaatindeyim içinde windows ve symbian olan bütün cihazların boot time ı uzun sürer lütfen olumlu veya olumsuz fikirlerini paylaşırken biraz daha hassas olalım olumsuz etkilenen arkadaşlarımız olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avicom

Bu arada cihazı donma yapan arkadaşlar, USB belleğinizi cihaz üzerinde olmadan kullanmayı deneyin.

Sayın Avicom, arkadaşımın cihazı da f700bt ve sürekli usb bellek takılı kullanıyor, donma şikayeti yüzünden 3 defa servise verdik, vermiş olduğumuz
    semt servisi de istanbul ana merkeze yolladı:) testlerde prb yok dediler:)
    prb in ne olduğunu sizden öğrendik......
    Bizi bilgisiz bırakmayın...
    Saygıyla....
  • Merhaba,

İletiyi uzatmamak için alıntı yapıp cevaplamak istemedim, çok ta tartışma platformu da yaratmak istemem fakat Neo59 arkadaşımızın kendine göre eksiklerini yazdığı aksaklıklar yine kendi kullandığı cihazın veya tesisatın aksaklıklarıyla ilgili diye düşünüyorum.Bir an farklı bir model mi kullanıyorum acaba diye şüphe duydum.Arka kamera, anfi gibi tesisatları bende aracımda kullanıyorum, ama yaşadığınız problemlerin birini bile yaşamıyorum.Ha cihazın hiç mi eksiği yok derseniz, eksiği olmasa update yayınlanmaz.Bahsettiğiniz F700/900BT cihazlar sorunsuz dediğimde birilerinin gülmesi için aynı modeli kullananların tümünde benzer sorunlarla ilgili şikayetler olması gerekirdi.Kullandığınız cihaz 2.el bir cihazsa, ki öyle hatırlıyorum problemlerin nedeni bu olabilir.

Kendi film şirketi olan markalara gelince, cihazların spesifikasyonlarında açmaması gereken bölge kodları ve codecleri görürsünüz(Anlaşma gereğidir) ve satıcı size açtığını söyler denediğinizde ise medyayı açtığını görürsünüz, demekki satış kaygıları var..

Çin malı bir marka cihazda Bluetooth Audio özelliği vardı ve ben kendi telefonumda A2DP özelliği olmadığı için bu sistemi çalıştıramadım,telefonumu değiştirmek zorunda kaldım.Şimdi bu Navigasyon cihazının mı eksikliği..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avicom -- 4 Ağustos 2010; 22:30:07 >

• arkadaslar selam herkese bir yardiminizi istiyorum. acaba bu linkteki urunle ; http://www.digicom.com.tr/urundetay.aspx?UrunID=186&AltKatID=4
    bu ürünhttp://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Products/CarAudioVideo/In-Dash/GPS-Navigation-Systems/AVIC-X910BT
    aynı mı? ben de görüyorum farklı bir model ismi geçiyor ama sormak istedim. farklıysa farkları nelerdir yardımcı olursanız sevinirim saygılar selamlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: bulut308

arkadaslar selam herkese bir yardiminizi istiyorum. acaba bu linkteki urunle ; http://www.digicom.com.tr/urundetay.aspx?UrunID=186&AltKatID=4
    bu ürünhttp://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Products/CarAudioVideo/In-Dash/GPS-Navigation-Systems/AVIC-X910BT
    aynı mı? ben de görüyorum farklı bir model ismi geçiyor ama sormak istedim. farklıysa farkları nelerdir yardımcı olursanız sevinirim saygılar selamlar..

F-910BT Avrupa versiyonu, X-910BT Amerika-Kanada versiyonu. Radyo disinda herhangi bir farklari yok. Amerika'da radyo frekanslari sadece tek kanallarda oldugu icin X-910BT'de 91.1---91.3---91.5---91.7 gibi kullaniliabiliyorken, F-910BT'de 91.0---91.1---91.2---91.3 seklinde tum kanallar kullanilabiliyor.

• Arkadaşlar selam;

2011 modelGOLF comfortline aracım içn Pioneer AVIC 9110 BT düşünüyorum.

her türlü görüşünüzü bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: munans

quote:

Orijinalden alıntı: bulut308

arkadaslar selam herkese bir yardiminizi istiyorum. acaba bu linkteki urunle ; http://www.digicom.com.tr/urundetay.aspx?UrunID=186&AltKatID=4

F-910BT Avrupa versiyonu, X-910BT Amerika-Kanada versiyonu. Radyo disinda herhangi bir farklari yok. Amerika'da radyo frekanslari sadece tek kanallarda oldugu icin X-910BT'de 91.1---91.3---91.5---91.7 gibi kullaniliabiliyorken, F-910BT'de 91.0---91.1---91.2---91.3 seklinde tum kanallar kullanilabiliyor.

E o zaman bu iyi bir şey abi. F-910T modelini tercih edebiliceksem neden onu almayayım değil mi? :)

• Arkadaşlar kim nasıl video izlediğini paylaşabilir mi?

Örneğin DVDye mi aktarıp izliyorsunuz hep
    flash diskten çok küçük boyuttaki videoları oynatıyor benm cihazım sadece.
    özellikle iphonedan izleyenler, ötneğin 55mblık bir avi veya mp4 ü takılmadan izleyebiliyor musunuz?

DVD ye kayıtla izlenebilecek uzantılar nedir? hangi uzantıları açmıyor DVD'den.
  • quote:

Arkadaşlar kim nasıl video izlediğini paylaşabilir mi?

özellikle iphonedan izleyenler, ötneğin 55mblık bir avi veya mp4 ü takılmadan izleyebiliyor musunuz?

iPhone'dan film/video izlemede bir sorun görmedim hiç. ister 340x260 gibi bir çözünürlükle (10 dk veya 45 dklik videolar) ya da 480x320 gibi (tam rakamlardan emin değilim şimdi) daha yüksek çözünürlüklü videoları sorunsuz izliyorum. Zaten video oynatma işlemini iPhone yaptığından avic'te bir takılma olmuyor.

• Merhaba Arkadaşlar tekrar evime döndüm 20 gündür İzmirde idim artık evdeyim sorularınızı ve sorunlarınızı bekliyorum.

YAŞASIN AVİC KARDEŞLİĞİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: combo2009

Merhaba Arkadaşlar tekrar evime döndüm 20 gündür İzmirde idim artık evdeyim sorularınızı ve sorunlarınızı bekliyorum.

YAŞASIN AVİC KARDEŞLİĞİ

Hosgeldiniz ustadim, gozumuz yollarda kaldi.

YAŞASIN AVİC KARDEŞLİĞİ
  • Teşekkür ederim hoş bulduk
  • Ankarada 3d bina görüntüsü alabilen var mı?
  • quote:

Arkadaşlar kim nasıl video izlediğini paylaşabilir mi?

Bütün sorularınızın cevabı cihazınızın kullanım kılavuzunda oldukça detaylı olarak var oraya uzunca bir süre yani 1 saat kadar göz atarsanız hiç sorununuz kalmaz. kılavuz yoksa mesaj atın göndereyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combo2009 -- 12 Ağustos 2010; 13:38:05 >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.