Hevesle getirdiğim ama aylardır üşenip elleyemediğim "hiç kullanılmamış, geldiği gibi duran " AVIC f500-BTmi satmaya karar verdim. İki çocukla ne kuracak ne de uğraşacak vaktim var.
( Kutusu yok. Kardeşim, öyle bir kutu yapmışlar ki ne bavula sığıyor ne de başka birşeye.. 10 saatlik tayyare yolculuğunda bir de kutuyla uğraşmamak için attım ..)
İyi günler,bende opel astra marka aracıma avic-f700 almak istiyorum,acaba hiç astra ya bu cihazlardan takan oldumu,aracla uyumu nasıldır,sorun varmıdır(Radyo,cd,yol bilgisayarı)??
arkadaşlar bilgisi olan biri bana yardımcı olursa sevinirim avic f 900 bt cihazımı bugün aracıma baglatım fakat hiç memnun kalmadım dvd mp3 radyo vs seçeneklerini kullanırken navigasyon açık oldugu için sürekli güncelliyor ve buda dinledigim müzigi kesip 5 saniye sonra tekrar müzik devam ediyor zannedersem müzik dinlerken navigasyon çalıştırmamak gerekiyor muhtemelen navigasyonu devre dışı bırakmak için bir seçenek var bunu nerden kapatabilirim yada navigasyon antenini söksem sorunu ortadan kaldırabilirmiyim lütfen yardımcı olun
quote:
Orijinalden alıntı: selcukacar_53
arkadaşlar bilgisi olan biri bana yardımcı olursa sevinirim avic f 900 bt cihazımı bugün aracıma baglatım fakat hiç memnun kalmadım dvd mp3 radyo vs seçeneklerini kullanırken navigasyon açık oldugu için sürekli güncelliyor ve buda dinledigim müzigi kesip 5 saniye sonra tekrar müzik devam ediyor zannedersem müzik dinlerken navigasyon çalıştırmamak gerekiyor muhtemelen navigasyonu devre dışı bırakmak için bir seçenek var bunu nerden kapatabilirim yada navigasyon antenini söksem sorunu ortadan kaldırabilirmiyim lütfen yardımcı olun
normalde mp3 veya radyo dinlerken navigasyonun çalışmasının çalınan müziğe hiç bir etkisi olmaz. bende şuana kadar hiç bir sorun olmadı. sadece video dosyalarını oynatırken bazn bazı kesiklikler olabiliyor o kadar. yani sizin cihanıza özel bir sorun var. sorunun ne olduğu ve nasıl düzltilebileceğine dair diğer tecrübeli arkadaşlar bağlandığında muhtemelen cvp verecektir.
yani bu navigasyon kapanmıyormu?
Navigasyon antenini aracın diregin içine yerleştirdi montajcı o yüzden kesiliyor olabilirmi teyip navigasyon antenini nereye montaj yaptırdınız arkadaşlar lütfen cvvpppp
heralde benim programın süresi dolmuş tekrar yüklemek gerekiyor birileri yardımcı olmıcakmı arkadaşlar hiç anlamıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: selcukacar_53
Navigasyon antenini aracın diregin içine yerleştirdi montajcı o yüzden kesiliyor olabilirmi teyip navigasyon antenini nereye montaj yaptırdınız arkadaşlar lütfen cvvpppp
benimki direğin yanında cama yapışık durumda
quote:
Orijinalden alıntı: selcukacar_53 arkadaşlar bilgisi olan biri bana yardımcı olursa sevinirim avic f 900 bt cihazımı bugün aracıma baglatım fakat hiç memnun kalmadım dvd mp3 radyo vs seçeneklerini kullanırken navigasyon açık oldugu için sürekli güncelliyor ve buda dinledigim müzigi kesip 5 saniye sonra tekrar müzik devam ediyor zannedersem müzik dinlerken navigasyon çalıştırmamak gerekiyor muhtemelen navigasyonu devre dışı bırakmak için bir seçenek var bunu nerden kapatabilirim yada navigasyon antenini söksem sorunu ortadan kaldırabilirmiyim lütfen yardımcı olun
Zannedersem sizin sikinti muzik dinlerken navigasyonun sesli yonlendirmesinin arkaplanda siz sesini kissaniz dahi calisiyor olmasi.bu yuzden saga don diyor mesela o esnada muzigi kesiyor.bunun cozumu soyle,sesi tamamen kapatan modlar var avic411 sitesinde.boylece navi ekraninda bir hoparlor resmi cikiyor,ona basinca hoparlorun ustunde bi carpi isareti cikiyor ve daha sonra hic kesilmeden muziginizin veya dvdnizin keyfini cikarabiliyorsunuz .
Merhaba,
Süresi dolmuş diye bir şey olamaz.Sıkıntınızı tam olarak açıklayamamışsınız.Sorun medya dinlerken navigasyonu kapatmaksa Hedef menüsünden "rota sil" derseniz sorun hallolur veya Ayarlar>Navi ayarlar>Ses ayarlarından birincil sesi kısarsanız yönlendirme sesi de kısılacaktır.
navigasyonun sesi kapalı fakat müzik dinlerken ne dinlersen dinle yani radyo mp3 usb farketmiyor uydudan sinyal almaya çalıştıgı için ses kesiliyor 5-10 saniye sonra devam ediyor şeklinde sorunu navigasyon antenini sökmekle hallettim ama navigasyon özelliginide kullanmak istedim rota sil dedigimizde navigasyon devre dışı kalıyor demek ben fişini çekerek bu sorunu hallettim ama geçici bi çözüm bu bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim
[[ coupe96 ]]hocam selam size telefonla nasıl ulaşabilirim bi telefon verebilirimisiniz ? pionner ile bi soru soracagım teşekkür ederim
Hocam yine icinden cikamadigim bir sorunum var yardimci olabilirmisiniz?
Bluetooth 2.9 versiyonu yüklü iken, arama yaptigimda arama sesi cikmiyor fakat genel anlamda daha saglikli bir görüsme yapiyorum 3.3 versiyon yüklü iken arama yaptigimda arama sesi geliyor ama bu seferde arama geldiginde sesi sonuna kadar acmam gerikiyor ses cok az geliyor, ben arama yaptigimda hicbir sorun yok hatta sesi kismak zorunda kaliyorum. bu sorun zaman zaman 2.9 versiyonundada oluyor..
sorun ne olabilir acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: Poyrazcr
Hocam yine icinden cikamadigim bir sorunum var yardimci olabilirmisiniz?
Bluetooth 2.9 versiyonu yüklü iken, arama yaptigimda arama sesi cikmiyor fakat genel anlamda daha saglikli bir görüsme yapiyorum 3.3 versiyon yüklü iken arama yaptigimda arama sesi geliyor ama bu seferde arama geldiginde sesi sonuna kadar acmam gerikiyor ses cok az geliyor, ben arama yaptigimda hicbir sorun yok hatta sesi kismak zorunda kaliyorum. bu sorun zaman zaman 2.9 versiyonundada oluyor..
sorun ne olabilir acaba?
Bu sorun cihazınızda yüklü olan Rom Image veya kullandığınız telefonun yazılım uyumsuzluğundan kaynaklanmış olabilir. 6228 Image ve BT330 bir çok marka telefon ile sorunsuz çalışıyor.Öncelikle link' te verilen Compatibility listesinden telefonunuzun olması gereken sürümü kontrol edebilirsiniz.Bu sorunu çözmez ise; cihazı 3.0200 yani 6228 rom Image yükseltmeniz gerekecektir.Takip ettiğim kadarıyla Pioneer servislerinde CNSD-100FM fiyatı KDV dahil 50 Euro' ya kadar indirilmiş.
avicom hocam ben daha cihazımı hic guncellemedim hala 2007 haritası kullanmaktayım 3000e yukseltmek icin wince ile birlikte guncelleme acıklamasını bulamadım bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim birde sitedeki This firmware is for AVIC-F700BT and AVIC-F900BT which are updated with CNSD-100FM. isimli firmware guncellemesi ne ise yarar aydınlatırsanız sevinirim.
Merhaba; cihazım f700 bt sürüm 3.010 , i-go 8.3 haritalarını nasıl kullanırım?? kullanabilen arkadaş var ise yardım istiyorum.. şimdiden teşekkürler, saygılar.
Hocam tekrar selamlar.. Telefonum iphone 3g suanda son surum sorun telefondan olabilirmi bilmiyorum? Peki benim icin cok onemli bir soruyu sormak isterim, pioneerin legal yukseltmesini uygularsam cihazi tekrar test modda acabilirmiyim. Yani benim icin onemli olan ugrasip yaptigim bir temam var passat aracimin aydinlatmalarina uyan bir tema onu tekrar yukleyebilirmiyim?
Son olarak bu legal surumu yine sizin daha once sundugunuz gibi bi cozumle yukselemiyecekmiyiz?
quote:
Orijinalden alıntı: barsy
avicom hocam ben daha cihazımı hic guncellemedim hala 2007 haritası kullanmaktayım 3000e yukseltmek icin wince ile birlikte guncelleme acıklamasını bulamadım bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim birde sitedeki This firmware is for AVIC-F700BT and AVIC-F900BT which are updated with CNSD-100FM. isimli firmware guncellemesi ne ise yarar aydınlatırsanız sevinirim.
Merhaba,
CNSD-100FM , biri 1GB diğeri 2GB değerinde iki adet SD karttan oluşan ve cihazınızı sürümünü 3.020100 çıkartan ayrıca Türkiye dahil 44 Europa ülke TA haritasını, Poi ve 3D Buldıng dosyalarını içeren güncelleme kitidir. Cihazınızı bu sürüme yükselttiğinizde, bir çok görsel değişikliğin yanında en belirgin olarak; Boot süresi 35 sn.gibi bir süreye inecek Touch panel response ve Bright seviyesi artacaktır.Cihazın bir süre sonra hantallaşmasına sebebiyet veren User klasörünü, System Settings menüsünden silme olanağı verecektir.Haritalarda ise; eski versiyona kıyasla %41,5 <%58,5 kapsama alanı arttırlmış ve en önemlisi kolay navigasyon için yol yönlendirme levhaları bu sürüme ilave edilmiş.
Sorduğunuz soruya gelince; eğer cihazınız 3.0 sürüme yükseltilmiş ise pioneer sitesinde bulunan 3.020200 firmware update dosyasını indirip yükleyebilirsiniz.Eğer eski sürümde iseniz yine pioneer sitesindeki 2.009000 update dosyasını indirip yükleyebilirsiniz.Sizin cihazınız eski sürümde olduğu için, 3.020200 firmware güncellemesini görmeyecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: Poyrazcr
Hocam tekrar selamlar.. Telefonum iphone 3g suanda son surum sorun telefondan olabilirmi bilmiyorum? Peki benim icin cok onemli bir soruyu sormak isterim, pioneerin legal yukseltmesini uygularsam cihazi tekrar test modda acabilirmiyim. Yani benim icin onemli olan ugrasip yaptigim bir temam var passat aracimin aydinlatmalarina uyan bir tema onu tekrar yukleyebilirmiyim?
Son olarak bu legal surumu yine sizin daha once sundugunuz gibi bi cozumle yukselemiyecekmiyiz?
Merhaba,
Sorunun telefondan kaynaklandığı söylemek yanlış olur, benim düşüncem bağlantıda daha stabil çalışan nokıa marka bir telefonla denemeniz olacaktır.Bunun yanında 3.0 sürümünde özellikle iPod ve iPhone iyileştirmeleride yapılmış. CNSD-100FM kullanarak yükseltme işlemi yaptığınızda şu anda olduğu gibi yine aynı şekilde test modunda açabilir aynı şekilde temanızı yükleyebilirsiniz.
Legal veya illegal yükleme yapılması doğrudur ama yanlıştır buraya çok fazla takılmıyorum.Lakin her iki yüklemeyide denediğim için daha önce sitede verdiğim şekli ile yüklendiğinde anlamsız reboot ve donma olayının önüne geçemiyorsunuz.Bunun nedeni de CNSD-100FM kit yazılımının içinde bulunan "Auto file correction" renewal dosyalarını test modunda cihaza yükleyemiyoruz.Çünkü Auto update esnasında renewal dosyaları APL klasöründeki dosyaları yamalıyor. WınCE işletim sisteminin kullanım esnasında kolayca bozulabilen dosyalar ise cihazın reboot etmesine veya donmasına sebebiyet veriyor. Ben temin ettiğimde bu kitin fiyatı 120 Euro gibi bir fiyattı.Forumdaki arkadaşların ve pioneer servislerinin ifadesine göre şu an 50 Euro' ya veriliyormuş, üstelik güncelleme kiti sizin oluyor ve yine aynı SD kartlarla orjinal yazılımınızı defalarca yükleyebiliyorsunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: avicom
quote:
Orijinalden alıntı: barsy
Merhaba,
CNSD-100FM , biri 1GB diğeri 2GB değerinde iki adet SD karttan oluşan ve cihazınızı sürümünü 3.020100 çıkartan ayrıca Türkiye dahil 44 Europa ülke TA haritasını, Poi ve 3D Buldıng dosyalarını içeren güncelleme kitidir. Cihazınızı bu sürüme yükselttiğinizde, bir çok görsel değişikliğin yanında en belirgin olarak; Boot süresi 35 sn.gibi bir süreye inecek Touch panel response ve Bright seviyesi artacaktır.Cihazın bir süre sonra hantallaşmasına sebebiyet veren User klasörünü, System Settings menüsünden silme olanağı verecektir.Haritalarda ise; eski versiyona kıyasla %41,5 <%58,5 kapsama alanı arttırlmış ve en önemlisi kolay navigasyon için yol yönlendirme levhaları bu sürüme ilave edilmiş.
Sorduğunuz soruya gelince; eğer cihazınız 3.0 sürüme yükseltilmiş ise pioneer sitesinde bulunan 3.020200 firmware update dosyasını indirip yükleyebilirsiniz.Eğer eski sürümde iseniz yine pioneer sitesindeki 2.009000 update dosyasını indirip yükleyebilirsiniz.Sizin cihazınız eski sürümde olduğu için, 3.020200 firmware güncellemesini görmeyecektir.
oncelikle ilginiz icin tesekkur ederim. bu kiti edinmeden guncelleme yapmak pek saglıklı olmuyor benim anladıgım kadarıyla peki bu kiti nerden edinebilirsiz internetten siparis verebilecegimiz bir yer var mı?