Şimdi Ara

Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
63
Favori
109.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Malesef Kitkat'dan sonra sadece rootlu telefonlarda detay görebiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sp@wn -- 14 Ocak 2015; 8:23:22 >
  • sp@wn kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam saol...
  • arkadaşlar pil kullanımında Android Care Apps adında birşey var,, en çok pili kullanan uygulama,, internetten araştırdım ama bi çözüm bulamadım, varmıdır bilen eden??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rekor kırıyor telefon :)
    Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS)

• Makinam Samsung S3.

Bir süreden beri kendiliğinden kapanıyordu. Daha doğrusu kendini kilitliyor. Servise verdim yazılım falan değip yeni yükleme yaptık düzeldi dediler. Kullandığım uygulamaların bir kısmını yeniden yükledikten sonra aynı kapanma durumu tekrar etmeye başladı. Kapandığı zaman dışarıdan arayanlar telefon çalıyor ama cevap vermiyorsun diyorlardı. Bende kontrol ettim, gerçekten çalıyor ve cevap vermiyor göründüğünü doğruladım. Ancak pili çıkarıp, tekrar açtığımda makinayı açabiliyordum.

Sonradan dikkat ettim pil çok sürratle boşalıyordu. Pil kontrolü için Battery Doctor programı yükledim ve kontrole başladım. Makineyi açıp hiç bir proğram çalıştırmadığım halde, 5-6 dakika sonra geri planda 30 un üstünde proğramın kendiliğinden pil tükettiğini gördüm. Battery Doctor proğramı üzerinden optimize edip tüm proğramları kapattığım halde, 4-5 dakika sonra 20 nin üstünde 10-15 dakika sonra, bu defa yine 30 kadar proğramın kendiliğinden çalışıp aşırı pil tüketimine yöneldiklerini, makinanın da duruma göre bazen 2 saat bazen 4 saat içinde yine kendini kilitlemeye aldığını anladım.

Servise vermeden önce Fabrika ayarlarına dönmek geçmişte bir yarar sağlamamıştı. Yeniden fabrika ayarlarına dönmeyi denemeli miyim. Yoksa Recovery menüeye girerek format falan mı yapmam gerekecek? Gerçi Recovery menü hiç kullanmadım ve takip edilecek menü ve seçenekler hakkında hiç bir bilgim de yok. Tabi varsa daha farklı çözüm ve önerilerinizi var mıdır? Bilenlerden yardım ve destek bekliyorum.

Teşekkürlerim ile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barak hp -- 17 Şubat 2015; 21:55:12 >

• faruk0072 F kullanıcısına yanıt
    Dilini ısır Hocam
  • barak hp kullanıcısına yanıt
    Pilin kendisi ile ilgili bir sorun olabilir mi?

Arka planda o dara program çalışsa bile arama alamama sorunu olmaması lazım. Arka planda o kadar programın çalışması Android işletim sisteminin mantığında ve yapım mimarisinin özünde olan bir şey. Önemli program ve uygulamalar, sen onlara ihtiyaç duyduğunda hızlıca, beklemeden açılıp görevini yapması için arka planda askıda dururlar. Tabii bunun pil tüketimine olumsuz etkisi elbette oluyor.

Asıl sorun bu değil bence. Pilden veya yüklediğin uygulamalardan kaynaklanan bir sorun olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sp@wn

Pilin kendisi ile ilgili bir sorun olabilir mi?

Arka planda o dara program çalışsa bile arama alamama sorunu olmaması lazım. Arka planda o kadar programın çalışması Android işletim sisteminin mantığında ve yapım mimarisinin özünde olan bir şey. Önemli program ve uygulamalar, sen onlara ihtiyaç duyduğunda hızlıca, beklemeden açılıp görevini yapması için arka planda askıda dururlar. Tabii bunun pil tüketimine olumsuz etkisi elbette oluyor.

Asıl sorun bu değil bence. Pilden veya yüklediğin uygulamalardan kaynaklanan bir sorun olabilir.

Birkaç tane pilim var ama hepsinde de aynı kapanma oluyor. Arama alamama durumu makina kendini kitlediğinde oluyor.
  • Hiç bir proğram ve uygulama çalıştırdığım halde, samsung S3 fil gibi sömürüyor pili.

1 saat 47 dakikada, pilin % 16 sını yemiş alet...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barak hp -- 18 Şubat 2015; 5:26:54 >
  • Bir kaç gün önce lollipop 20h batarya eziyetinden sonra kitkata dönüp telefonu rootlayarak takip etmeye başladım. Android is yüzdem her zaman yüksekti %15 lerin üzerindeydi ve %9 u falan geçerse sorun olduğunu söylemişti bir kaç kişi. Ekte görüntülerini göreceğiniz üzere android is %19 olmasına rağmen wld istatistiklerine göre (sanırım) telefonda herhangi bir sıkıntı yok. Ve 4 saatlik bir ekran sürem var.

Bu batarya performansının iyi olup olmaması bana kalırsa ekran süresi ile alakalı değil. wifi 3g senkronizasyon sürekli açık, yoğun şekilde konuşma sms ve whatsapp kullanıldığında o kadar uzun ekran süreleri alınabileceğini tahmin etmiyorum.

Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS)Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS)Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS)Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS)Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS)

• Selamlar, ben yanlış hatırlamıyorsam 2 senedir S4 kullanıyorum. Şimdiye kadar hiç pilden sıkıntı yaşamamıştım, gece şarjdan çektiğimde sabah %99 şarjla falan uyanıyordum. Hatta milletin pil sorunlarını uydurduğunu düşünmeye falan başlamıştım. Neyse pil olayıyla bağlantısı var mı bilmiyorum ama, geçenlerde telefonumun sinyal almadığını fark ettim bir anda, telefonu baştan başlattım ve olay düzeldi. Ondan bir iki gün sonra da müzik dinlerken bir anda sesi yarıya aldı kendi kendine, telefonu aldım baktım ses yarıda, sesi yükselttim sonra. Şimdi asıl sorunuma gelirsek, geçen hafta akşam %100'de bıraktığım telefonun şarjı sabah %30'da falandı kalktığımda, ben de hemen ayarlardan pil bölümüne girdim, öyle çok fazla program kullanan, oyun oynayan biri değilim, o yüzden fazla pil yiyecek bir şey yok. Ancak baktım ki Facebook Messenger %70 pil yiyor. Hemen uygulamayı zorla durdurdum, aradan bir iki gün geçti unuttum olayı. Ancak problem devam ediyordu, daha sonra hatırlayınca pil kısmına tekrar girdim, bu seferde ekran %60 şarj yiyor, diğer programlar (android os vs.) %9 falan. Ancak ekranı kendimi bildim bileli en düşük parlaklıkta kullanıyorum. Yok mu yardımcı olabilecek bir babayiğit?

• Bu wakelock detector root izni istiyor. Başka root istemeyen bunun gibi varmı?

• Yerinde olsam çok elzem değilse kaldırırdım o programı..
  • 1.si bu piller lipo (lityum polimer) degil lion (lityum ion) pillerdir. 2.si tamamen bataryayi bosaltmak bu pillerin omrunu azaltir %30 dan asagi dusmeden sarj etmekte fayda vardir. Yazinin devamini okumadim yoksa 3.4.5.... bu maddelerin sonu gelmeyecekti.

• tsugayu T kullanıcısına yanıt
    Hangi yazıdan bahsediyorsun?
  • Çok teşekkürler. Yararlı bilgiler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

• arkadaşlar geçen hafta asus me176cx tablet aldım, şarjı fulleyip yattım, sabah kalktığımda tablet boştayken şarj %35 e inmiş, ayarlardan android os' un %64 tüketim yaptığını gördüm, bunun sebebi nedir, ne yapmam gerekiyor acaba?
  • Eline sağlık

• wakelock detector programı cihazım rootlu olmasına rağmen ayrıntıları vermiyor. root suz muş gibi davranıyor.. nedeni nedir acaba
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.