Şimdi Ara

Physical Memory Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
23.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Lütfen Dikkatlice Okuyunuz.

Sistem Windows 7 64 bit hatası
    Oyun oynarken birden mavi ekran çıkıp, özetle " PHYSİCAL MEMORY %xxx " yazıp, %100 e kadar hızlı bir şekilde doluyor (yaklaşık 5 sn.) ve sistem kendisini resetliyor.
    Sadece bir oyunda yapıyor bunu başka oyunlarda hiç yapmadı. Normal internette gezerkende böyle bir sorun oluşmadı. Ayrıca sistem daha yeni bu sistem hakkınızda yorumlarınızı bildirmenizi rica ediyorum.
    Bu sorun ile ilgili yardım ve önerilerinizi önem ve dikkat ile bekliyorum.

Sistem Windows Xp 64 bit
    Ve simdide Countere girmek istedigimde yine pyhsical memory adında bir hata alıyorum.
    Hata aynen söyle:
    Your system reported only -135992.00K of phycial Memory, Half-Life requires at least 16 MB diyor.
    Ayrıca ZSZC oynarken bilgisayar 4-5 kilitlenip kalıyor ve sonra düzeldiginde oyunda iken oluşan hata resimleri.
    http://img337.imageshack.us/img337/884/oyunhata.jpg

http://img84.imageshack.us/img84/9409/oyunhata2.jpg

Ve warcraft 3 Fatal error hatası alıyorum.
    Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Sistem: İntel İ5 CPU 650 3,20 Ghz. GIGABYTE H55M-S2H S-SERİSİ ANAKART NVIDIA GeForce GT 240 4 GB HI-LEVEL 1333Mhz 820 GB HDD

• cs de o mesajı ben de hatırlıyorum ama onu nasıl aşmıştım onu tam hatırlamıyorum
    sanal belleği kaldırdın mı ?

cs 1.5 normalmiş
    ama cs 1.6 da uyumluluk modunu xp sp2 yapmışım ... ondan yapmış olabilirim ..dene istersen.

mavi ekranı ise ben 3 farklı şekilde yaşadım
    1 - hdd bad sector verdi ve servise gitti, yerine yenisi gelince düzeldi
    2 - ekran kartım bozulmuştu, yenisini alınca düzeldi
    3 - ramlerde sorun vardı

senin pc nin sorunu hangisi acaba 4. bir neden olabilir de

not : sorunu kısaca özetlemeye çalış. mesaj uzun olunca benim gibi uykusu kaçmışlar hariç kimse okumak istemiyor. okumaya üşenince de yardım eden çıkmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 10 Eylül 2010; 4:19:09 >

• cevabın için tşk ederim. Ama yeni olan bilgisayarda bu sorunlar hiç anlamıyorum. oyun oynarken renklerin biri birine girmesi normal mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark_shadow -- 11 Eylül 2010; 3:42:51 >
  • hocam sistem yeni diosn ekran kartı driverini güncelle dicem ama yine bi bak istersen driver update yap veya recovery dene sonuç alamazsan büyük ihtimal vga sorunu yaşıyosun
  • aynı sorunu bende yaşıyorum.. YARDIM LÜTFEN.

müzik programıyla çalıştığım zamanların dışından hiç karşılaşmadım.. programla çalıştıgım zamanlarda işlemci kullanımı %50 lere kadar çıkabiliyor.. arada sırada mavi ekran hata veriyor.. arkadaşın dediği gibi mavi ekranın en altında PHYSICAL MEMORY %xxx yazıyor ve doluyor sonrasında reset.. fiziksel bellek miktarını yükselttim fakat hiç bi değişen olmadı.. arada sırada hata verip resetliyor makina..

sonrasında sistem yeniden başlayınca bir bilgilendirme mesajı geliyor "windows beklenmeyen bir kapatmadan kurtardı" şeklinde ve altta şu bilgiler yer alıyor:

Sorun hakkında ek bilgiler:
    BCCode: 50
    BCP1: FFFFFFFF85479C8C
    BCP2: 0000000000000000
    BCP3: FFFFF88004835676
    BCP4: 0000000000000005
    OS Version: 6_1_7600
    Service Pack: 0_0
    Product: 256_1

Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:
    C:\Windows\Minidump\100410-26208-01.dmp
    C:\Users\PC\AppData\Local\Temp\WER-61214-0.sysdata.xml

• ramlerin yerlerini değiş makinenin tambir yedeğini al ve formatla. XP kur sonra sanal bellek değerini değiştirdiğin yere gir sonrasında ram in tam 1.5 katını sanal bellek olarak ayarla makineyi restart at sorun düzelir.
  • buarada win7 64bit kullanıyorum.. format atmadan ramlerin yerini değiştirsem ve sanal bellek miktarını yükseltsem bir faydası olurmu ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dumping Physical memory to disk
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bahsız kardeşim benim ben hala çözemedim ama çözersem sana bilgi verecegim.
    Yanlız benimle aynı sorunu paylaşıyorsunda bende windows 7 ultima da verdi mavi ekranı
    Windows xp 64 bitte öyle bir sorun yaşamadım.
  • bende aynı sroun cıkıyor ramları değişitim yine devam ediyor ekran kartını değişitim yine aynı sıkıntı var hdd yi değişitim yine aynı sorun var kafayı yiyecem nedendir bu hata.bazen günlerce yapmıyor bazende tekrarlıyor
    amd phenom IIX4 965
    8 gb adata gaming ram
    1 tb wd black hdd
    esc black edition 785 anakart
    saphirre vapor x 5870 sistem özelliklerim birileri konuda bilgi sahiniyse bilgilendirsin

Physical Memory Hatası
  • Arkadaslar ayni orun bendede vardi 1ayim cozmekle gecti isallah yardimim dokunur, nette cok arastirdim sorunuma yanit bulamadim, ilk hard disk degistim, ram degilstim, anakarti degistim,hepsini birden garantiye yolladim, sonra 5870 ekran kartini ve psuyu diger sisteme taktim ayni sorun devam ediyordu kesin ekran karti dedim oda olmadi psuyu degistim cozuldu sorun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erescan

Arkadaslar ayni orun bendede vardi 1ayim cozmekle gecti isallah yardimim dokunur, nette cok arastirdim sorunuma yanit bulamadim, ilk hard disk degistim, ram degilstim, anakarti degistim,hepsini birden garantiye yolladim, sonra 5870 ekran kartini ve psuyu diger sisteme taktim ayni sorun devam ediyordu kesin ekran karti dedim oda olmadi psuyu degistim cozuldu sorun.

ben sistemi thermaltake 500 watt tr2 rx model bir powerle besliyorum daha önceleri 5850 ekran kartıylada kullanırken bu sorunu tekrarlıyordu sanmıyorum powerlık sorun olsun gecen call of duty 7 yi tüm ayaraları açtım köşe yumuşatma 16x i devreye soktum yetmedi ayarladı üst seviyeyi cektim 1920X1080 de üatelik arka planda flash içerikli web siteler onlrda yetmedi kaliteli videolar açtım öyleki pcdeki eksoz fanlar tam devir işlemci roket gibi ses cıkarıyordu odamı adeta pc ısıttı ama makina ne reset nede mavi ekrana dücar oldu bazen masaüstünde hiç bişey yapmıyorken zırt mavi ekran hatası ve aldığımız o sıkıntılı mesajı alıyorum.

• Tamam isde dedigim gibi Imkanin var ise farkli psu dene bakalim duzelicekmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erescan -- 4 Ocak 2011; 12:50:22 >
  • demin pc hiç bi şekilde yük altında değildi gidip abdest aldım geldim geldiğimde pc kendini resetlemişti yani pc yükte değilken cpu 3.4 ghzden 1.9 ghz ye düşüyor halilyle cok daha az voltaj cekiyor ekran kartı yükteyken 250 watt cekiyorken yükde olmayınca 19 watt gibi muazzam seviyelere cekiyor gücünü power olsa gecen günki o deneyimde afalardı zira bilgisayarın cacığını cıkardım offf demedi
  • tamam hocam siz bilirsiniz psu haric her seyi deneyin o zaman 2.448 gb rar dosyasini indiriyordum son 5mb kala yine birden mavi ekran verdi 4tane pes pese sigara ictim ve yattim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erescan -- 4 Ocak 2011; 13:27:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibonline

demin pc hiç bi şekilde yük altında değildi gidip abdest aldım geldim geldiğimde pc kendini resetlemişti yani pc yükte değilken cpu 3.4 ghzden 1.9 ghz ye düşüyor halilyle cok daha az voltaj cekiyor ekran kartı yükteyken 250 watt cekiyorken yükde olmayınca 19 watt gibi muazzam seviyelere cekiyor gücünü power olsa gecen günki o deneyimde afalardı zira bilgisayarın cacığını cıkardım offf demedi

Isin ilginc yani genelde oyundayken veya yuk altinda degilken yapiyor dimi hatta pcyi kapat komutu verdiginde bile yapabiliyor.
  • hala bir sonuca ulaşan yokmu bir ara btti tamam dedim çünkü yoktu haftalardır demin yine yaptı
  • İlk mesajdaki arkadaşın aldıgı mesaj " Your system reported only -135992.00K of phycial Memory, Half-Life requires at least 16 MB diyor." bu gösteriyorki sistem makinadaki ramleri kabaca söleyelim göremiyor gibi bişe. Zaten verdigi hatada aynen o şekilde. Half Life oyununun en az 16mb ram istedigi ancak sisteminizin -135992.00K rame sahip oldgunu söylüyor. Bu durumda ilk önce işletim sistemini yeniden kurmasını mümkünse başka bir cd ile tavsiye ediyorum. Eger sorunu çözmezse bios update yardımcı olabilir.

ibonline senin sorununda sadece fikir yürütüyorum ama ekran kartıyla alakalı olabilir. Ne alaka diyebilirsin ama bi dönem kullanadıgım ati x1950 pro ekran kartımda bu sekilde sorunlara sebep oluyordu. Çözüm olarak tek yapabildigim downclock yapmak oldu. "Ati tray tools" isimli programla hardware kısmından ekran kartının hız degerlerini biraz aşagı cekmeyi deneyebilirsin. Baştan uyarayım sakın bilinçsizce yukarı çekmeye çalışma zarar verebilirsin. Ekran kartımdaki bi sorun butun sistemimi etkileyerek yersiz mavi ekran hataları ve resetlere sebep oluyordu ancak düzelmişti. Bi denemeni tavsiye ederim.

Ati kartların bi çogunda özellikle önceleri bu sorunla karşılaşılıyordu simdi tekrarlamış olması şaşırtıcı olmaz benim için. O dönemden beri ati tercih etmeyişimin sebebide o çektigim sıkıntılar zaten

• Arkadaşlar bende windows 7 kullanıyorum.half life a sağ tıklayın özellikler e basın.uyumluluk sekmesini açın ve bu programın çalıştırılacağı uyumluluk modu tikini işaretleyin.windows xp service pack 3 ü seçin ve tamam a tıklayın.İyi oyunlar
  • cs 1.5 1.6 pysical memory hatasının çözümü sistem geri yüklemeden pc yi önceki bir zamana almak birdahada hile vs cfg,rc gibi saçma şeyler kullanma:)
  • Konu eski biraz ama ne muhabbetler dönmüş böyle burada ekran kartı değiştirmeler, işlemci değiştirip format atmalar.

Bu uyarıyı alan arkadaşlar sadece şunu yapacak. Oyuna girdiğiniz simgenin üzerinde sağ tıklayın ve uyumluluk ayarını windows xp sp2 ye getirin. Böylecebu memory hatasını almazsınız!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.