Şimdi Ara

Phs reinforce ve Mag reinforce kısa bilgi......

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ----Arkadaşlar aşağıdaki örnek resim ve hesaplamalar yabancı bir forumdan alıntıdır.-----

Aşağıdaki bilgiler Phs. Reinforce ile Mag. Reinforce ne işe yaradığını hakkında az çok bilgi verecektir.

Resim1
    http://img123.imageshack.us/img123/9100/sro2006121217582459rr3.jpg
    Resim2
    http://img201.imageshack.us/img201/3151/sro2006121217581036bi7.jpg

Resimlerdeki bilgileri kullanarak Mag reinf. max dmg olan etkisi aşağıdaki şekilde hesaplanmıştır.

Resim 1 : Blade 56+3 silahın mag power'i 705 ,
    Mag reinforce 166.3%,
    verilmiş olan toplam int 207 ,

Şimdi bunun Mag dmg hesaplayalim;

Mag reinf. bonus katkısı dmg (silah kullanıldığı zaman)=207(int) *166.3%(Mag.reinforce)=344.2.
    Toplam max verebileceği magic dmg attack değeri =705(silahın mag.gücü)+344.2(Mag.reinforce bonus katkısı)=1049.2(Resim2 )

Yani Phs ve Mag reinforce değerleri sizin max.Phs ve Mag attack değerlerinizi belirler.

Bu değerlere yakın dmg vurabilmek içinde attack ratinglerinizin yüksek olması lazım.Bunun içinde silahın attack ratingi artırarak (alch. tablet ile),attack artırıcı scrollar,Pacheon skillerini (beyaz,mavi şahin) veya pasiflerini kullanabilirisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenasi44 -- 15 Ocak 2007; 15:00:39 >

• İşte kac gündür aradığım şey buydu çok çok faydalı bi konu ellerin kolların dert görmesin klavyene sağlık

bide bu hit ratioyu nası yukseltebılırz ????
  • quote:

Orjinalden alıntı: fenasi44

----Arkadaşlar aşağıdaki örnek resim ve hesaplamalar yabancı bir forumdan alıntıdır.-----

Aşağıdaki bilgiler Phs. Reinforce ile Mag. Reinforce ne işe yaradığını hakkında az çok bilgi verecektir.

Resim1
    http://img123.imageshack.us/img123/9100/sro2006121217582459rr3.jpg
    Resim2
    http://img201.imageshack.us/img201/3151/sro2006121217581036bi7.jpg

Resimlerdeki bilgileri kullanarak Mag reinf. max dmg olan etkisi aşağıdaki şekilde hesaplanmıştır.

Resim 1 : Blade 56+3 silahın mag power'i 705 ,
    Mag reinforce 166.3%,
    verilmiş olan toplam int 207 ,

Şimdi bunun Mag dmg hesaplayalim;

Mag dmg (silah kullanıldığı zaman)=207(int) *166.3%(Mag.reinforce)=344.2.
    Toplam max verebileceği magic dmg attack değeri =705(silahın mag.gücü)+344.2(Mag.reinforce)=1049.2(Resim2 )

Yani Phs ve Mag reinforce değerleri sizin max.Phs ve Mag attack değerlerinizi belirler.

Bu değerlere yakın dmg vurabilmek içinde attack ratinglerinizin yüksek olması lazım.Bunun içinde silahın attack ratingi artırarak (alch. tablet ile),attack artırıcı scrollar,Pacheon skillerini (beyaz,mavi şahin) veya pasiflerini kullanabilirisiniz.

bilgi için saol kardeş yaralı oldu bilgiler

• Arkadaşlar aceleyle yazmaya çalıştım,eksik tarfı olusa kusuruma bakmayın.
  • Eline sağlık.
  • çok faydalı bir bilgi...tşkler...
  • Faydalı konular çoğalmaya başladı.İnşallah devamıda gelir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Önemli : +7 HB Ve Flame Damage!!!
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evt yakın bır zamanda bende cevap aramıstım bu konuya iyi oldu gercekten..demek ki bu reınforce yüzdelerı cok önemli toplam da vurulabılecek damage ıcın..peki yanlarında kı % neyi ifade ediyor..mesela ılk resımde sılahın magıcal reınforce durumu %166.3(%16)...bu rada ki %16 ne?bu silahın alabılecegı reınforce oranını mı ıfade edıyor?yanı bu sılah sadece %16 lık bır reınforce kullanıyor aslında bu düşük..%16 sı %166 lık bır reınforce mu yapıyor bu durumda %25-30 luk bır degerde reınforce herhalde %200-250 lerı bulacak..su merak ettıgım % yi de bir çözersek herhalde cok az sey kalmıs gerıye çözulmemiş?
    benım kulllandıgım sılahta da vardı..onda magıcal damage si 375 ti ama parantez ıcı %0 dı..ben reset magıcal damage add new damage tabletı kullanınca damage 382 oldu parantez ıcı de %20 yani şöyleydi..

önce

magıcal damade 375 (%0)

tabletten sonra

magical damage 382 (%20)

nedır bu konunnun astı astarı ..bu %20 lık degerler nasıl daha yukarılara cekılebılır?

• quote:

Orjinalden alıntı: calebkan

evt yakın bır zamanda bende cevap aramıstım bu konuya iyi oldu gercekten..demek ki bu reınforce yüzdelerı cok önemli toplam da vurulabılecek damage ıcın..peki yanlarında kı % neyi ifade ediyor..mesela ılk resımde sılahın magıcal reınforce durumu %166.3(%16)...bu rada ki %16 ne?bu silahın alabılecegı reınforce oranını mı ıfade edıyor?yanı bu sılah sadece %16 lık bır reınforce kullanıyor aslında bu düşük..%16 sı %166 lık bır reınforce mu yapıyor bu durumda %25-30 luk bır degerde reınforce herhalde %200-250 lerı bulacak..su merak ettıgım % yi de bir çözersek herhalde cok az sey kalmıs gerıye çözulmemiş?
    benım kulllandıgım sılahta da vardı..onda magıcal damage si 375 ti ama parantez ıcı %0 dı..ben reset magıcal damage add new damage tabletı kullanınca damage 382 oldu parantez ıcı de %20 yani şöyleydi..

önce

magıcal damade 375 (%0)

tabletten sonra

magical damage 382 (%20)

nedır bu konunnun astı astarı ..bu %20 lık degerler nasıl daha yukarılara cekılebılır?

%20 nası yaptıysan oyle gene tabletlerle ama tabletlerde biraz riskli herzamn yukselticek die bişi yok resetlio muhtemelen seninkide once 0 a inip sonra yukselcektir yani 8-9 tane tablet biriktirip oyle yapıcaksın muhtemelen yuksek deger alır

• hımmm..yanı bu %20 ıken 30 da olabılır 10 a da dusebılır demek sanırım..pekı bır tabletle %70-80 i yakalamak mumkun mu?yanı bır tabletle boyle bırsey yapmanın ımkanı var mı?yoksa dedigin gibi 10-15 tabletle yavas yavas mı artıcak ya da ınıcek..tabı 1 tabletle %60-70 ı yakalamak sanırım zor bıraz ama olabılıyor mu yanı?
  • Gaymax bu konularda pek bilgi vermez,genelde oyuncuların kendi tecrübeleri ile ortaya çıkar.

Silahların yanında bulunan %+ ne anlama geliyor tam olarak bilmiyorum.Ayrıca şunuda belirteyim,yukardaki bilgi silahın toplam mag. gücünün hesaplanmasında, silah üzerinde bulunan "Mag. reinf" değerinin bonus katkısını göstermektedir.

Aynı formulu Phs. gücü için kullandığınız zaman ufak bir ekleme yapmanız lazım "Mastery weapon power".

Yukardaki ornekte master weapon lvl tam olarak bilmiyorum , 55 olduğunu(benim tahminime gore) farz edersek o zaman

şu şekilde formule etmemiz lazım;

Phs.mag gücü toplam=(127(toplam str)*%112.1(Phs.reinforce))+461(silahın Phs.gücü)=603.367* 1.55 (mastery weapon lvl)=935,2

Bu konuda bilgisi olan arkadaşların bilgilerini paylaşmasını rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenasi44 -- 16 Ocak 2007; 11:01:33 >
  • Gayet hos bi calısma :) valla hic vakit ayırmadım formulüz3e etmeye .HELAL OLSUN
    Bi ekleme de benden %40 lık bir attack power = +1 elixir etkisi yani %80 +3 = +5 ki ben hep +2 +3 alarak max verim alırım hehehe ve para gani
  • HER ZAMAN MAGİC DERİM
  • Güzel bi bilgi paylaştığın için teşekkürler. Ama zaten bu hesaplamayı oyun kendisi yapıp oraya yazıyo Daha yararlı bi bilgi bence silah alırken nelere önem verilmesi gerektiği şeklinde olsa arkadaşlar dahada aydınlanmış olur gibi yada attack arttırmak için ne yapılması gerekir gibi mesela rakamların sonundaki %ler ne işe yarar acaba kesin bi bilgisi olan varmı bu konuda?
  • Arkadaşlar eywallah saolun...

Asıl amacım burda max. Phs ve Mag dmg lerin nasıl hesaplanadığını göstermek değildi.Dikkatinizi çekmek istediğim nokta Max dmg degerlerini artıran etkenleri göstermek ve değerlere ulaşmak için neler yapılacağını göstermektir.

Çoğumuz (ben dahil) Mag. ve Phs. reinforce değerlerini pek önemsemez,tablet basarak değerleri artırmak için pek uğraşmayız.Daha ziyade Crt,attack değerleri noktasına odaklanırız.

İlk mesajda belittiğim gibi ,Max. Phs ve Mag. değerlere ulaşmak için ,attack rating artıran tabletler,scrollar,pacheon skillerini (passiflerini,beyaz ve mavi şahin) kullanabileceğimi belirtim.

Bu bilgiler daha ziyade yüksek lvl 'e ulaşmış agresif oyun oynayan ,Pvp-Pve lerde daha fazla vurmak için gayret gösteren oyuncular içindir.Hızlı bir şekilde lvl atlayıp sürekli yeni silah eline alan oyuncular için o kadar öndemli değildir.Adam zaten ilk gün lvl20 oluyor en az 4 silah değiştiryor günde,daha sonraları bu hız azalıyor ama lvl 52+ ye kadar hızlı bir şekilde lvl atlaya atlaya gidebiliyor.

Bu arada değerler yanında yazan %+ ifadesinin etkisini tam olarak bulamadım,bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

• Resinforce için yapılan açıklama süper bi açıklama . teşekkürler..

silah üzerinde ki % ifadeleri silah hakkında bilgidir. yani şöyle:

npc de satılan silahlara bakın % ifadelerinin hepsi sıfır değerdedir. yani. ham ( işlenmemiş.)

bunun üzerine % + olarak 1 bile olsa o silaha ne kadar eklenti olduğunun göstergesidir. silahın her özelliği için ayrı ayrı..

ve bunların toplamı yani genel görünüm. silahın kalitesi ve dolayısıyla değeri hakkında bilgi verir.

SAYGILAR..........
  • yandaki % lerin ne olduğu hakkında kısa bir bilgi vereyim...diyelim elinizde phys attact power 600-700 %0 olan +3 bir bow var..eğer ki bu bowunuzun phys attact değerindeki % , %50 üstünde bir değer olsaydı +3 bowunuzun vuruş değeri 650-750 civarında olucaktır demektir..72 silahımın critical ı 11 falan phys %22 ..toplam 20 tane reset bastım %22 yi aşamadım..inş bir gün o değer %80 leri görücek :)) ozaman 72 +7 bowum 72 +11 gibi vurucak ^^
  • Herhalde kücük kaldı ama oyunu 5 ay önce bırakmadan pek kimsenin de bilmediği bir seyi sizle paylastım ama okumamıssınız ve üstüste de % ne ise yarıyor demissiniz.Genclik mi dikkatsizllik mi ????
    %40 attack power = +1 elixir in verdiği dmg e denkdir yani %80 attack power varsa ona parayı kıyıp (reel para) astral felan basıp +5 yaparsanız o silah artık sos +2 dmg ine sahip olacaktır
    Olay budur ama nedense %0 attack power olan +3 silahı millete 3m e gazlayanlar da epey zengin oldular oysa ben %40 %50 lik düz bi silahı 100k ya alır +2 yapar ve lvl atlarım gayet de rahat atlarım hehehe
    Artık %0 lı bi silaha o kadar para vermezsiniz dimi vermezsiniz misiniz
  • Hacım güzel yazmışsın ellerine sağlıkta, % değeri hakkında herkesin az çok yakın bilgisi var.

Bunu formüle edebilirmiyiz.Çünkü kime sorsan hemen hemen aynı şeyleri söylüyor.
  • çoq saol...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.