Şimdi Ara

Php ve SQL den anlayanlar yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazı arkadaşlar için çok kolay gelecektir ben mantığında takılı kaldı,

2 tablomuz var üye ve istekler

Üyelik tablomuzun altındaki kayıtlarda standart---> uyeID uyeadi,sifre,vs.. ve en önemlisi kategori diye bir sql yapısı mevcut

İstekler tablosunda isteklerle alakalı sql yapısı istekuyeID,talepID,vss gibi ve en önemlisi istekkategori diye bir bölüm var...

Sorum;

İstekler diye sayfama kullanıcı giriş yapıyor ve kullanıcının kayıt olduğunda kategorisinde kitap yazıyor ise isteklerdeki sayfamda sadece kitap yazanları görmesini istiyorum,

üye kaydında kategorisi kitap seçilmiş istek listemde defter kayıtları varsa bu üyenin görmesini istemiyorum,

Şimdiden teşekkür ederim,

• select * from uyeler inner join on uyeler.uyeID=istekler.istekuyeID where istekler.istekkategori=uyeler.uyeKategori and uyeler.uyeID = --istekleri gösterilecek üye ID--

ID değeri verilen üyenin kategorisiyle aynı kategorideki istekleri gösterecektir. Sorgudaki alanları veritabanına göre düzeltmen gerekebilir.
  • and uyeler.uyeID = olan kısımında neye eşit olursa yapılacak -istekleri gösterilecek üye ID-- ID değeri demişsiniz,

and uyeler.uyeID = bosmu kalacak

and uyeler.uyeID = -- (yoksa bu iki çizgimi olacak)
  • kozmo K kullanıcısına yanıt
    O kısım yorum anlamına geliyor hocam. Oraya gelcek ifadeyi söylemiş.

uyeler.uyeID = ÜYENİN-ID'Sİ

Şeklinde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • demek istediğim uyeler.uyeID = den sonra sistem kendisimi çekecek yoksa sistem girişi olduktan sonra ben tanımlayıp orayamı yazdıracağım manuel olarak ben değer girmem sanırım,şuan şirketteyim akşam ilk işim denemek olacak, şuan mantık olarak aklıma yatıyor ancak son kısımı anlayamadığım için sordum,
  • SELECT DISTINCT
    *
    FROM
    istekler
    INNER JOIN uyeler ON uyeler.uyeID = istekler.istekuyeID
    WHERE
    istekler.kategorialma = uyeler.Kategori AND
    uyeler.uyeID

yapdım kendi kafasına göre anlam veremediğim şekilde filitreledi kategoriye göre filitreleme yapmadı başka çözümü olan varmı yada ben mı yanlış yazdım
  • kozmo K kullanıcısına yanıt
    UyeID alanına bir değer belirtmek gerekiyor. Bu değer scriptten üyeID değerini sorguya ekleyerek veritabanına göndermeli ki hangi üyenin kategorisi olduğunu bilsin.

ID 5 olan üye için sorgu şöyle olmalı.

SELECT DISTINCT
    *
    FROM
    istekler
    WHERE
    uyeler.uyeID = 5
  • Herkeze teşekkürler,,

SELECT DISTINCT
    *
    FROM
    istekler
    WHERE
    uyeler.uyeID = buraya sesion ile giriş yapanın İd sini getirdim çalıştı,
  • Yukarda verilen tablolar doğrultusunda aşağıda verilen sorguları gerçekleştirecek SQL ifadelerini yazınız.
    Turgut Özseven'e satılan aracın aynısından başka hangi müşterilere satıldığını bulmak için kullanılacak SQL ifadesini yazınız.

Satışı yapılan araçların bilgilerini listelemek için gerekli SQL ifadesini yazınız.

Satış tutarı alım tutarından düşük olan araçları listelemek için gerekli SQL ifadesini yazınız.

Opel marka araç yapılan satışların ve alımların hangi müşterilerle yapıldığını bulmak için gerekli SQL
    ifadesini yazınız.

Araç fiyatı 20.000'den yüksek olan araçların hangi fiyata satıldığını bulmak için gerekli SQL ifadesini
    yazınız.

Turhal ve Amasya'ya yapılan satışların toplam tutarını azalan sırada listelemek için gerekli SQL ifadesini
    yazınız.

Satış veya alım yapılmayan müşterilerin bilgilerini listelemek için gerekli SQL ifadesini yazınız.

5 ve 6. ayda yapılan satışların kimlere yapıldığını bulmak için gerekli SQL ifadesini yazınız.

Alımı yapılan fakat satışı yapılmayan araçları listelemek için gerekli SQL ifadesini yazınız.

Aynı marka araç alan müşterileri ve aldığı araç markasını listelemek için gerekli SQL ifadesini yazınız.

3 yaşından büyük olan araçların markasını ve ortalama alım tutarını listelemek için gerekli SQL ifadesini
    yazınız.

En yüksek fiyata satılan aracın marka, fiyat ve kime satıldığı bilgisini listelemek için gerekli SQL ifadesini
    yazınız.

Araçların ortalama satış tutarından daha yüksek fiyata satılan araçları listelemek için gerekli SQL ifadesini yazınız.

Cevaplarınızı bekliyorum simdiden teşekkür ederim. Php ve SQL den anlayanlar yardım

• müşteri ve araç tablosu 1nf kuralına uygun değil. 6 nolu sorunun cevabını bu tablo ile bulmak zor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.