Şimdi Ara

php öğrenmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • meraba arkadaşlar daha önce c++ ve c# programlama dilleini kullandım,şimdi ise php öğrenmek istiyorum.
    elimde notlar var fakat yazdığım programı nerde nasıl çalıştıracam onu bilmiyorum. Hangi editörü kullanmalıyım sanal server mü oluşturmam lazım hiç bi bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler



  • eyw çok sağol
  • daha önce c++ ve c# kullandın ve php öğrenmek istiyorsun ve burda bize soruyorsun öyle mi? sen o dilleri nasıl öğrendin? Ayrıca yukarı da "sanal server mü" yazmışın... Server kelimesini servör diye mi okuyorsun? amone'nin derslerini de tavsiye ederim.. faydalıdır.. ayrıca php.net'i ve w3cschools.com'u incele
  • PHP uygulamalarını çalıştırmak için sisteminde PHP yorumlayıcısı, Apache server, ve tercihen MySQL kurulu olmalı. Bütün bunları tek tek kurup ayarlarını yapmak kasar. Bu yüzden WAMP server adında bir uygulama var. http://www.wampserver.com/en/download.php Bu programı indir ve kur. Böylece yukarıda saydığım bütün programları sorunsuz bir şekilde kuracak ve ayarlarını yapacak.

    Sana kalan PHP kodlarını yazıp çalıştırmak. Kod yazmak için notepad++ kullanabilirsin. Bunun dışında pek çok ücretsiz PHP editörünü nette bulabilirsin.

    Wamp klasörünün içinde www adında bir klasör olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. Yazdığın php uzantılı dosyaları buraya koyacaksın. Sonra wamp server'ı çalıştıracaksın. Browser'ahttp://localhost/dosyaadi.php yazdığın zaman /www klasörü içindeki dosyaadi.php dosyasını çalıştırır.

    Olay temel olarak bu kadar. Yalnız... Biraz daha gayret edip araştırman lazım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RickRaven

    PHP uygulamalarını çalıştırmak için sisteminde PHP yorumlayıcısı, Apache server, ve tercihen MySQL kurulu olmalı. Bütün bunları tek tek kurup ayarlarını yapmak kasar.



    Öğrenmek isteyenin gözünü korkutma Bahsettiğin şeylerin ayarlanmasında kasılacak bişi yok. Her program gibi next next. Zaten Apache'ye entegre olma kısmını kendi yapıo PHP. Bişi öğrenirken her zaman incelikleriyle öğrenme taraftarıyımdır. En başından sonuna kadar. Senin dediğin hazıra alıştırmaktır. Hazıra alışan insan araştırma ruhu, problem çözme becerisi olmaz .

    Eğer PHP öğrenmek istiosan temelleri konusunda amone'nun dersleri var sabit konu olarak. (yanılmıosam sana verdiği linkte o). PHP'nin başlangıç düzeyinde temelini aldıktan sonra biraz daha ileri gitmek için W3Schools, sonrasında da, daha da ileri gitmek için (PHP'nin ileri düzeyde işlev görmesini sağlayan eklentilerle (örneğin cURL, Imagick, XMLParser) çalışmak için) PHP Dökümantasyonu'nu kullanabilirsin. Dökümantasyonu kullanmakta zorluk çekmezsin. PHP'nin 99%'u orada belgelendirilmiş durumdadır. Bu 99%un 90%'ı PHP ve PHP geliştiricilerinin yorumlarıyla örneklidir.




  • PHP öğrenmek istiyorsan zatan ben ders anlatıyorum göz atabilirsin linkten

    http://forum.donanimhaber.com/m_41228209/tm.htm
  • sadice ona odaklanman lazım başka işlerlede takılırsan başarılı olunamıyor .
  • Ben bilgisayar müh. 2. sınıfa geçtim bu yaz ve ilk yıl programlama dillerinden c öğretiliyor sadece. Bu yazı nasıl değerlendirsem diye düşünürken php kullanarak bir site oluşturmayı düşündüm ve bunun yanında css/html bilgilerimi de geliştirdim fakat php o kadar sıkıcı geliyor ki bana anlatamam C'den alışmışım herhalde her işimi kendim yapmaya, cde satırlarca sürecek bir işlemi tek bir fonksiyonla halletmek çok kolaycılık gibi geliyor bana ve bir süre sonra sanki programlama yapmıyormuşum gibi hissediyorum kendimi.
    Daha sonra Java öğreneyim dedim fakat bunun için hala güzel bir kaynak arayışındayım ve programlama mantığının farklı olması sebebi ile (object oriented) muhtemelen biraz uğraştıracaktır beni. Kaynak önerileriniz varsa paylaşmakta serbestsiniz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: thereisno_spoon

    Ben bilgisayar müh. 2. sınıfa geçtim bu yaz ve ilk yıl programlama dillerinden c öğretiliyor sadece. Bu yazı nasıl değerlendirsem diye düşünürken php kullanarak bir site oluşturmayı düşündüm ve bunun yanında css/html bilgilerimi de geliştirdim fakat php o kadar sıkıcı geliyor ki bana anlatamam C'den alışmışım herhalde her işimi kendim yapmaya, cde satırlarca sürecek bir işlemi tek bir fonksiyonla halletmek çok kolaycılık gibi geliyor bana ve bir süre sonra sanki programlama yapmıyormuşum gibi hissediyorum kendimi.
    Daha sonra Java öğreneyim dedim fakat bunun için hala güzel bir kaynak arayışındayım ve programlama mantığının farklı olması sebebi ile (object oriented) muhtemelen biraz uğraştıracaktır beni. Kaynak önerileriniz varsa paylaşmakta serbestsiniz


    PHP ve sıkıcılık. Yapma




  • Aslında C'yi sevdiysen PHP'den sıkılmaman lazım mantıksal benzerlik gösteriyor tabi senin seçimindir ingilizcen varsa sana tavsiye edeceğim sitehttp://www.javabeginner.com/ bir dehttp://www.java2s.com/Tutorial/Java/CatalogJava.htm
  • Dostum ben senin c++ bildiğine inammadım, çünkü öyle olsa buraya çıkıp php öğrenmek istiyorum demezdin bunu kendin bulabilirdin sen çok daha çömezsin böyle düşünüyorum.Bence sen c++ sı ya okulda dersde gördün oda belliki hiçbirşey öğrenmemişin, yada öyle bi ara baktın fazla uğraşmadın.

    Bu dediğimiz dil en az 2 - 2.5 yılda öğrenilebilecek bir dil, senin bildiğin c programlama olmasın bu c plus plus çok daha başkadır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.