Şimdi Ara

PHP HAMMALLIK MI ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bana görede asp.net ile büyük projeler daha hızlı yapılıyor. PHP'de bu durum uzun sürmektedir ama özgünlüğü banada çok çekici gelmekte
  • :) PHP + C#.net + JAVA Mükemmel Kombinasyon :D 2 hafta önce arkadaşlarımla hadta sonu buluşup bir otomasyon projesi yapmaya karar verdik :D haftada 3 gün toplanıyoruz akşamları 3 kişiyiz hepimizin uzman oldugu dil farklı :D ne yapalım nasıl yapalım diye belki 5 saat düşündük ve ortaya mükemmele yakın işler çıkmaya başladı :D :D :D PHP + C#.net + JAVA PHP noktasında ben görselliği yüksek mantıksal açıdan hızlı işlem gerektirecek yerleri yapıyorum C#.Net bilen arkadaşım kullanıcı değer ekleme çıkarma formlarını yapıyor java bilen arkadaşımda donanımsal noktada dış iletişi sağlayacak noktayı yapıyor bunları nasıl bir kombinasyon haline getirdiniz derseniz c#.net de bir istemci javada bir sunucu yazılımı yaptık ikisi bir port uzerinden veri alışverişinde bulunuyor php nin entegrasyonu konusunda ise c#.net e birere web browser nesnesi yapıp içinde dondurduk ve php alanlardan gelen verileri "id"'leri sayesinde c# la yazılmış kod yığınına atıyoruz oradanda 1234 portu uzerinden java ile iletişim kurmasını sağlıyoruz ve sonuçlar gerçekten mukemmel ve denenmesi gereken bir nokta gerçekten aşırı derecede zevk verici

• quote:

Orijinalden alıntı: Asiatico

:) PHP + C#.net + JAVA Mükemmel Kombinasyon :D 2 hafta önce arkadaşlarımla hadta sonu buluşup bir otomasyon projesi yapmaya karar verdik :D haftada 3 gün toplanıyoruz akşamları 3 kişiyiz hepimizin uzman oldugu dil farklı :D ne yapalım nasıl yapalım diye belki 5 saat düşündük ve ortaya mükemmele yakın işler çıkmaya başladı :D :D :D PHP + C#.net + JAVA PHP noktasında ben görselliği yüksek mantıksal açıdan hızlı işlem gerektirecek yerleri yapıyorum C#.Net bilen arkadaşım kullanıcı değer ekleme çıkarma formlarını yapıyor java bilen arkadaşımda donanımsal noktada dış iletişi sağlayacak noktayı yapıyor bunları nasıl bir kombinasyon haline getirdiniz derseniz c#.net de bir istemci javada bir sunucu yazılımı yaptık ikisi bir port uzerinden veri alışverişinde bulunuyor php nin entegrasyonu konusunda ise c#.net e birere web browser nesnesi yapıp içinde dondurduk ve php alanlardan gelen verileri "id"'leri sayesinde c# la yazılmış kod yığınına atıyoruz oradanda 1234 portu uzerinden java ile iletişim kurmasını sağlıyoruz ve sonuçlar gerçekten mukemmel ve denenmesi gereken bir nokta gerçekten aşırı derecede zevk verici

Vaay gerçekten eğlenceli olmuştur. Başarılar programınızda :)

• Şahsen PHP için NetBeans IDE kullanıyorum ve hiçbir şikayetim yok birkaç eksiği var kolon seçimi filan ya yapamıyor ya da ben nasıl yapıcalağını bulamadım :D onun içinde zaman zaman Edit Plus dan yardım alıyorum.

PHP de proje geliştirme hızı laravelle birlikte hızlandı gibi ama .NET bilmediğim için onunla yarışır mı bilmem...
  • .net ile gerçekten proje php'den hızlı gelişiyor ama veritabanları daha hızlı diyorlar tam profosyonel bilmesemde asp.net biliyorum php öğreneyim dedim gerçekten hamallık gibi geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Php hammallik mi ?

Hammallik, her degisiklikten sonra 70 mb deploy etmek zorunda kalmak ve bunun icin 10 dakika beklemek denebilir.

Glassfish omrumu yedin omrumu :)

• Ben PHP öğrenmeye başlayacaktım :( Web olayında çok iyi şeyler çıkaran arkadaşlar vardı.Kafamı karıştırdınız şimdi :/
  • Merhaba,

Ben genelde .net ortamında geliştirme yapan biriyim fakat öyle illede .net ile geliştireceğim diye fanatiklik yapmadım hiç bir zaman. Mesela geçen bir olay yaşadım, şöyle ki; her projemde lisanslama işlemleri, müşterilerim ile ilgili işlemleri tekrar tekrar yazmak istemediğimden bir rest api geliştirmeye karar verdim. Bunun için ilk önce Asp.Net Web Api ile bir deneme yaptım fakat Asp.Net Web Api bir web uygulaması şeklinde .dll olarak çalıştığı için hosting ile ilgili bir sorun ortaya çıktı benim almış olduğum hosting paketinde full trust özelliği yokmuş bu nedenle .dll sistemini çalıştıramıyordu ve bunu çalıştırabilmem için 88tl'lik bir ek-ödeme yapmam gerekiyordu. Bende asp.net web api kullanmaktan vazgeçtim ve alternatifler aramaya başladım, derken php'de de rest api ile ilgili framework'ler olduğunu öğrendim. Ve hostingimin cloud hosting olması sayesinde windows sitemin yanına bir adette linux site açtım subdomain atarayarak. Daha sonrada bu linux sistem üzerinden php'deki luracast restler 3 framework'ünü kullanarak rest api'ımı istediğim gibi geliştirdim. Ve dolayısıyla rest api olduğu için istediğiniz türden geriye veri göndermeniz mümkün ben json tercih ettim. Ve haliyle json veriyi parse edebildiğiniz bütün diğer dillerle api'ımı konuşturabiliyorum. Şu 2 haftalık deneyimime bakacak olursam PHP gerçekten çok hızlı bir dil veritabanı işlemleri vb. gibi şeyleri çok hızlı halledebiliyorum, sanırım bundan sonra bu tür projelerde PHP kullanacağım, ha bu arada ben IDE olarak Zend Studio kullanıyorum ve şuana kadar bir eksiklik hissetmedim gayet rahat bi' şekilde ftp üzerinde geliştirme yapabiliyorum. Velhasıl; 6 sene çalıştıktan sonra PHP'yi bırakmak yazık olur bencede PHP ile devam et. Sende istersen yeri geldiğinde .net kullanabilirsin, aynen benim yeri geldiğinde php kullanmam gibi.

Başarılar dilerim...

• PHP veya asp.net kıyaslaması çok yapıldı herkezin artık az çok fikri var , bir başka en önemli bakış açısı para yaptığın işin hakkını alma , yarın aile kurduğunda kimseye muhtaç olmadan yaptığın işin standartlarında yaşamak .
    istisnalar hariç çevremde .net ile site yapanlar yaptıkları işi daha iyi satıp daha çok para kazanıyorlar , php tarafına bakarsan sorunsuz kod , kaliteli çevre, vizyon ( işini satabilme , ikna edebilme ) bunlardan 2 si yok ise webmaster sitelerinde 100 tlll , 50tl diye bağıranlanlar dolu....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecarpar

PHP vs .NET

Öncelikle bir yazlımcı neden .net seçer?
    .net open source değildir, kodlama ilemi bittiğinde publish alarak yeni dosyalar verir ve kaynağı asla vermez, Bencilcedir para kazanam amaçlıdır,

bir yazılımcı neden PHP tercih eder, arkasında sadece tek bir firma yoktur, açıktır, insanlar kodlarını paylaşırlar, sorularınıza kolay cevap alabilirsiniz, ve kesinlikle çok güçlüdür..

neden .net ' e geçmeliyim ?
    öncelikle .net'in kullanımı için bir program vardır ve oldukça yardımcıdır, bir döngünün 10 olduktan sonra neden patladığını size kendisi söyler yeterki sormayı bilin, PHP de malesef bu tip bir durum yoktur, noktalı virgül unutsanız kodunuzun neden patladığını anlamazsınız ..

Ama ben kişisel oarak derimki PHP open source kullanın, maddi kaygılarınız var ise .net' i tercih edin çünki sizinde belirttiğiniz gibi dahahızlı yazabilmeniz için gerekli uygulama api vs her bişeyi vardır oldukçada iyi bir kontrol mekanizması vardır, size PHP yada .net diye zorluyamayız elbette, PHP daha samimi geliyor bana ben php yazıyorum henüz beni zorlamadı bakalım 4 sene sonra ben ne diyeceğim umarım .nete geçiyorum demem.

bu arad php değil ama genede open source

http://www.youtube.com/watch?v=9QFK1cLhytY

1000TL üzeri Microsoft Visual Studio lisansı üzerine Windows Server fiyatları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kangiten -- 21 Ağustos 2013; 17:35:03 >

• ben bu programlama işini yeni yeni duydum hiçbirşey bilmiyorum siz bu işe nasıl başladınız eğitim aldınız mı bende başlamak istiyorum yardım edermisiniz ?
  • Çevrendeki İnsanların asp Kullanması Okullarda Eğitim Olarak Verilmesi İçin.
    Eğitim Olarak C# Görüyoruz Okuldan Sonra Sınıfta Kalanlarlada Asp.Net Görüyoruz
  • ben işe ne yapmakla başlamalıyım bi cevap yazsanız of
  • Bu dediklerini duymamış olayım bir phpci olarak, PHP Frameworklarine bir göz at bakalım önce.
    PHP aspye kıyasla ezici üstündüklere sahiptir. ASP'yi Microsoft tekelindeki 2.dünya ülkeleri kullanır.
  • node.js diyip ortalığı karıştırayım bari
  • Bence biraz "hamallik" ozellikle buyuk bir proje icin. Programlama dilinin type safe olmayisi, compile ve ide gibi parametrelerde sorunlu olmasi handikap. Ama internette zilyon tane kaynak var, ustelik yazmak da hizli ozellikle bilen ellerde. Bir de syntax I cidden okunabilir degil.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.