Şimdi Ara

PHP/ASP Yerine Ruby on Rails?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Ben HTML ve CSS bilen bir bilişimciyim. Aklıma takılan bir soru hakkında sizden yorum almak istiyorum: anladığım kadarıyla HTML ile yapılan statik siteler, PHP veya ASP ile dinamik web sitelerine update ediliyor(Kullanıcı Paneli vb. şeyler). Mesela ben HTML vs CSS ile siteyi tasarlayıp, Ruby on Rails ile back-end yapabilir miyim? Yani; Ruby on Rails, PHP gibi bir işlev için kullanılabilir mi? PHP'i tamamen kullanmadan, ihtiyaçlar Ruby on Rails ile karşılanabilir mi? Bunu yapmamın sebebi Ruby'e karşı olan empatim ve syntax kolaylığı gibi nedenler. Teşekkür ederim şimdiden. Ayrıca ileride scriptler tasarlayıp, kurum ve bireylere özel siteler yapmak istiyorum. Javascript(Frameworkleri vb.) şeyleri öğrenmek kafamda, onun yanında Ruby on Rails'in işe yararıp, yaramayacığını merak ettim. Teşekkür ederim şimdiden.

    Not: HTML + CSS + JAVASCRIPT(Pop-uplar vb. şeyler için) + Ruby on Rails ile yapılan bir sitede; hangi veritabanı sistemi kullanılmalı?







  • Agile Web Development With Rails kitabında o bahsettiğin şeyler yani HTML nasıl ayarlanır, CSS nasıl eklenir bayağı iyi anlatılıo. Ayrıca form doğrulama aşamasında örneğin bir TextBox'ın dolu olması gerekiosa onun Javascript kullanmadan, Rails ile nasıl yapıldığı da anlatılıo. Bu anlattıklarım 2009'da aldığım kitabın 3. baskısında vardı, kitap şimdi 5. baskısında. Rails 2014-2016 gibi modası geçti / eskidi, sadece bir Backend API'si oldu gibi yorumlarla muhatap oldu, hatta o esnada Rails tasarımcısı DHH bir makalesinde hiçbir teknoloji sürekli kullanılmaz hepsinin bir son kullanım tarihi vardır gibi makalesi de cıktı. Ancak web geliştirme işi göründüğünden daha zor bir iş ve yeni çıkan diğer teknolojiler bu işi kolaylaştıramadığı için Rails alanında hala en cazip seçeneklerden biri.



    PHP ile Rails'in hiçbir bağantısı yok. PHP Laravel sayesinde web geliştirme işini profesyonelleştirdi ancak temeldeki zorluk aynı ve Laravel esasen Rails ile yaygınlaşan yöntemlerin PHP'ye uyarlanmış hali; Laravel'le oluşturduğun bir proje Rails le oluşturanla, proje dizin yapısı olarak çok benzer. Aynı benzerlik Zend Framework için de geçerli.



    Rails'te veritabanı önemli değil cunku Rails'in amaçlarından biri zaten DB işlemlerini soyutlamak,tüm veri işlemleri nesneler üzerinden yapılıyor. Bahsettiğim kitapta DB olarak Rails 'le yerleşik gelen SQLite kullanılıo örneğin.



    Son olarak, avrupa'daki IT projelerinde Rails cok yaygın kullanılıo. Yani bizde web geliştirmede PHP haricinde ASP.Net ve Python yaygınsa orada Rails yaygın. Aynı şekilde Amerika'da da Ruby ve Rails cok yaygın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Düşüncelerinizi ve bilgilerinizi aktardığınız için teşekkür ederim.
  • Rails, Microsoftun PHP ye karşı bir pazar oluşturma gazı ile geldi. Çok düşük performansı ile gitti.

    Bir şeyler öğreneyim diyorsan.

    Google Go öğren, hem iyi bir şey öğrenirsin, hem sana iyi programcılık öğretir.
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Go iyidir ancak web alanında Ruby'nin yerini tutmaz. Sistem programları ayrı, Go orada iyi. Rails 4 ile gidiyor gibi oldu ancak 5 ile bayağı iyi geri döndü. PHP Laravel, Rails'in biraz değiştirilmiş klonu gibi. Zend Framework te Rails'ten örnek alınarak geliştirilmiş. Bir de hocam, örnek verdiğim Agile Web Dev With Rails kitabı için cok ilginç bir yorum gördüm: This is the best introduction to web development in any language. Yani her bir dil için uygulanabilecek cok pratik ve isabetli şeyler var Rails 'te :|

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yalan söyliyeyim hadi leeen demek için gittim söyle bir baktım sağa sola.

    Bizim uğraştığımız işler bazında RoR artık yok. Yani performans isteyen web projeleri.

    Lakin.

    Çabuk uygulama çıkarmak için hala geçerli.

    Yani ?

    Web tabanlı muhasebe cari vs türünde işler yapacaksan, ciddi bir alternatif.

    Yok benim uçan bir web sitem olacak, saniyede şu kadar bağlantıya cevap verecek. Bu işler için yerler yaş.

    Aslında arkadaş Nodejs öğrense ya. Niye en damarından veriyoruz ki. Madem öğreneceksin nodejs yani javascript öğren arkadaşım. Tam senlik.
  • Rails performansta da iyileşti. Bende 1.25Ghz CPU ve 512MB RAM'li eski bir Mac var 2009'da Rails 2.2'yi kurarak birkaç basit uygulama çalıştırırken dahi yavaşlıyordu. Aynı Mac te Rails 5.1'i kurdum performans süper iyileşmiş. Ayrıca bende Raspberry Pi ilk serisi var yani üstünde 256MB RAM ve 700Mhz CPU var, onda da MySQL, PHP kullanan bir OpenCart mağazası kurdum cok yavaştı ancak Apache web sunucuyu kaldırıp nginx'e geçtim baya hızlandı, PHP üstüne de Varnish Cache'yi kurdum süper hızlı oldu. Herşeye çözüm var :|

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.