Şimdi Ara

Photoshop ta yapılan karşılaştırma ve yapılma şekli

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• molku kullanıcısına yanıt
    linkler bozuk

hızlıca baktım, kullanılanlar, auto tone, levels, curve ve unsharp mask gibi görünüyor.
    arkasından fotoğrafı biraz kırpmışlar (Crop) ve bitirmişler.

Çok zahmetli bir işlem değil, 1-2 dk'da üretirsiniz. Ancak bu karenin ayrıca rotate edilerek,
    biraz sağa doğru döndürülmesi gerekiyor.

Bu arada biraz levels'i çok arttırdıklarından geri plan fazla parlak hale gelmiş.
    Belki biraz da Spot Healing uygulanmış olabilir, zira fotoğrafın bir kaç yerinde lens'ten kaynaklanan lekeler var.
    Bunları kaybetmek için Spot Healing uygun bir araçtır.

orijinalden ben de böyle bir şey uydurdum...

• İlginizden dolayi tesekkur ederim.

Bu sekilde bircok urun resmi mevcut. Bunlari bu sekilde yaparak internet sitemize koymak istiyoruz.
    Bu yaptiginiz islemleri yaparken video olarak kayit etme imkaniniz var mi? Diger resimlerede ayni sekilde uygulamak istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bunu anlatmam mümkün ama şöyle bir durum var; bu tip işlemlerde her karede yapılan adımlar farklı olabilir.
    Yani size anlatacağım bir işlem aşaması ile sadece bu karede güzel sonuç alırken; diğer bir karede farklı işlemler
    yapmanız gerekebilir. Bu tamamen sizin fotoğraf beklentinize göre değişiyor.

Öte yanda madem bir sürü fotoğraf için bunu yapmayı düşünüyorsunuz. Sizin bir kompozisyon bulmanız gerekiyor.
    Yani internet sitesindeki bütün fotoğrafların uyumlu olması için;
    a- bütün fotoğraflar yatay veya dikey çekilmeli.
    b- Eğer kare bir format kullanılacaksa; fotoların çevresi temiz bir hale getirilmeli ve çekimler böyle tamamlanmalıdır.
    c- Her hangi bir düzeltme sonrasında bütün karelere yazı eklenecekse buna da bir düzen getirmeli, bir ahenk sağlanmalıdır.

Bu çalışmaların tamamı color correction olarak geçer; genel bir terim olmasına rağmen Youtube üzerinde binlerce video bularak
    yapılanları incelersiniz, daha sonra da kendi karelerinize bu adımları uygularsınız. Eğer Photoshop karışık geliyorsa;
    Adobe Lightroom ile daha hızlı çözüm alırsınız. Hazır Presets'ler ile her kareyi aynı tona kısa sürede çevirirsiniz, böylece sanki
    tek seferde çekilen fotoğraflarınız olur.

Eğer fotoğrafları siz çekiyorsanız; o zaman bunları softbox ile çekmeye çalışın; geri plandaki kumaş parçasını da daha beyaz
    kullanabilirsiniz. Ayrıca zeminin sert olması da yine sağlanabilir. Ek olarak fotoğraf makinasında White Balance'ı doğru
    ayarlamak gerekiyor.

Lightroom'da benzer bir kare için aşağıdaki görsellik sağlanabilir. Photoshop'a benzer olmakla beraber çoklu karelerde
    hızlı sonuç alabilirsiniz. Gerçi Photoshop'ta da Batch Developer var ama bunun için önce bir Action Set'i oluşturmanız gerekiyor.
    Kısacası konu oradan oraya uzuyor.

Tavsiyem; youtube üzerindeki color correction videolarına bir göz gezdirin, sonra da denemelere başlarsınız.

aşağıdaki karede; elimdeki presets'lerden birisini sizin kareye uyguladım ve arkasından biraz Tone Curve ile uygun hale getirdim.

• Harris32 kullanıcısına yanıt
    Detaylı olarak anlatımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.

Dediğiniz şekilde videoları izleyerek, gerekli programlarda testlerini gerçekleştiririm.

Yardımlarınızdan dolayı tekrardan çok teşekkür ederim.
    rica ederim, bolca video izleyip, kendinize hazır action set'leri bulmaya çalışın.
    Eos7D ile çekilen bu karelerde flash kullanılmamış ve doğal ışık ile çekilmiş, softbox konusunu tekrar düşünün.
    Softbox'a 2-3 açıdan flash/ampul yerleşirse çok şık kareler elde edebilirsiniz. Tabii bunlar biraz uğraştırıcı detaylardır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.