Bildirim
Photoshop'ta Nasıl Crop Yapılır?
Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Hemen hemen tüm grafik yazılımlarında crop ve transform işlemlerini yaparken shift tuşuna basılı tutarsın böylelikle oran korunur. Crop alanını oluştur sonrada shifte basarak kadrajını oluştur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 23 Temmuz 2010; 12:50:45 > -
quote:
Orijinalden alıntı: feylosoft
Hemen hemen tüm grafik yazılımlarında crop ve transform işlemlerini yaparken shift tuşuna basılı tutarsın böylelikle oran korunur.
Teşekkür ederim.
Peki 4:3'lük bir fotoğraftan 16:9'luk bir crop nasıl yapabilirim? -
Üstten Ve Alttan 16:9 Gibi Kafanda Kararlayarak Crop Yapabilirsin Düzgün Shift İle Birlikte Seçip Al -
marque toolu seç pixel ratio ayarından 16,9 yap. bu seçim alanını seçip kenarlarını temizleyerek alabilir daha sonrada crop yapabilirsin. -
quote:
marque toolu seç pixel ratio ayarından 16,9 yap. bu seçim alanını seçip kenarlarını temizleyerek alabilir daha sonrada crop yapabilirsin.
Marque tool?
Photoshop CS5 kullanıyorum. -
Yenisiniz herhalde:). Siyah okun seçim aracının altındaki araçlara marque tool denir bizim özelimizde rectangle marque toolu seçiyonuz:) -
quote:
Yenisiniz herhalde:). Siyah okun seçim aracının altındaki araçlara marque tool denir bizim özelimizde rectangle marque toolu seçiyonuz:)
:-)
Çok yeniyim.
Daha doğrusu alaylıyım. PhotoShop gibi bir programı kendim öğrenmeye çalışıyorum, basit şeyler yapıyorum ama deneme-yanılma ile olunca uzuyor işler.
Teşekkür ederim tekrardan. -
:) Unuttum Ben Ismını :D
Bu Kadar Daft Punk Mix Yapınca Beynim Karısıyor / DJ HERO :D -
Merhaba Photoshop'u yeni öğreniyorsanız benim çektiğim eğitim videoları işinizi görebilir. Şuan MEB sayfasında ve ücretsiz.
uzaktanegitim.meb.gov.tr
ben Photoshop CS3 ve Flash CS3 eğitim videolarını çektim şuan sitede CS4 eğitim videoları var. CS5 kullanıyorsunuz ama o videolar mutlaka sizi geliştirir.
Kolay Gelsin.
--
ADOBE ADAMI By Şemsettin Cankurtaran - adobeadami.com -
krop'u bulamıyom baaada yerdım edin lütfen -
quote:
Orijinalden alıntı: volkmen
krop'u bulamıyom baaada yerdım edin lütfen
Toolbox'da 5. Sırada Yer Alıyor. -
tulbaksıda bulmıyom nolur cogh madurum -
Japonca mı bu? -
quote:
Japonca mı bu?
Toolbox İşte Arac Kutusu Nasıl Anlatayım Yani Bunu Şimdi :D Tamam Ögrendımde Görerek Yapabiliyoruz. Ezbere Anlatamıyorum Menüleri
Soldaki Arac Kutusu (TOOLBOX)'dır.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X