Şimdi Ara

Photoshop'ta Nasıl Crop Yapılır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Photoshop CS5 indirdim, kurdum. Microsoft Picture Manager gibi kıytırık bir programın en-boy oranını koruyarak yaptığı crop'lama işini Photoshop'ta bulamadım. Bilen varsa gösterebilir mi?

Microsoft Picture Manager:

Photoshop CS5:

• Hemen hemen tüm grafik yazılımlarında crop ve transform işlemlerini yaparken shift tuşuna basılı tutarsın böylelikle oran korunur. Crop alanını oluştur sonrada shifte basarak kadrajını oluştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 23 Temmuz 2010; 12:50:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Hemen hemen tüm grafik yazılımlarında crop ve transform işlemlerini yaparken shift tuşuna basılı tutarsın böylelikle oran korunur.

Teşekkür ederim.
    Peki 4:3'lük bir fotoğraftan 16:9'luk bir crop nasıl yapabilirim?
  • Üstten Ve Alttan 16:9 Gibi Kafanda Kararlayarak Crop Yapabilirsin Düzgün Shift İle Birlikte Seçip Al
  • marque toolu seç pixel ratio ayarından 16,9 yap. bu seçim alanını seçip kenarlarını temizleyerek alabilir daha sonrada crop yapabilirsin.
  • quote:

marque toolu seç pixel ratio ayarından 16,9 yap. bu seçim alanını seçip kenarlarını temizleyerek alabilir daha sonrada crop yapabilirsin.

Marque tool?
    Photoshop CS5 kullanıyorum.
  • Yenisiniz herhalde:). Siyah okun seçim aracının altındaki araçlara marque tool denir bizim özelimizde rectangle marque toolu seçiyonuz:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yenisiniz herhalde:). Siyah okun seçim aracının altındaki araçlara marque tool denir bizim özelimizde rectangle marque toolu seçiyonuz:)

:-)
    Çok yeniyim.
    Daha doğrusu alaylıyım. PhotoShop gibi bir programı kendim öğrenmeye çalışıyorum, basit şeyler yapıyorum ama deneme-yanılma ile olunca uzuyor işler.

Teşekkür ederim tekrardan.
  • :) Unuttum Ben Ismını :D

Bu Kadar Daft Punk Mix Yapınca Beynim Karısıyor / DJ HERO :D
  • Merhaba Photoshop'u yeni öğreniyorsanız benim çektiğim eğitim videoları işinizi görebilir. Şuan MEB sayfasında ve ücretsiz.

uzaktanegitim.meb.gov.tr

ben Photoshop CS3 ve Flash CS3 eğitim videolarını çektim şuan sitede CS4 eğitim videoları var. CS5 kullanıyorsunuz ama o videolar mutlaka sizi geliştirir.

Kolay Gelsin.

--
    ADOBE ADAMI By Şemsettin Cankurtaran - adobeadami.com
  • krop'u bulamıyom baaada yerdım edin lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkmen

krop'u bulamıyom baaada yerdım edin lütfen

Toolbox'da 5. Sırada Yer Alıyor.
  • tulbaksıda bulmıyom nolur cogh madurum
  • Japonca mı bu?
  • quote:

Japonca mı bu?

Toolbox İşte Arac Kutusu Nasıl Anlatayım Yani Bunu Şimdi :D Tamam Ögrendımde Görerek Yapabiliyoruz. Ezbere Anlatamıyorum Menüleri

Soldaki Arac Kutusu (TOOLBOX)'dır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.