Merhaba arkadaşlar. Konuyu açtığım yer yanlışsa kusuruma bakmayın. En uygun yer burası diye düşünüyorum.
Öncelikle altta bahsettiğim sorunumu CS5 kullanmaya başladıktan 2-3 ay sonra yaşamaya başladım.
Photoshop kullanırken beklenmedik bir anda program APPCRASH başlığında bir hata veriyor ve kapanıyor. Eğer ki çalışmanızı kaydetmeyi unuttuysanız yada kaydetmeye hazırken hatayı aldıysanız gerçekten üzücü ve yorucu bir iş. Çünkü çalışmayı aynen yeniden yapmanız gerekecek.
Şimdi detaylı anlatayım. Çalışma içerisinde konumlandırdığınız bir nesneyi çoğaltıp diğer nesne üzerine konumlandırmak istediğinizde bu hatayı alıyorsunuz.
Örneğin en son hata aldığım çalışmayı samimi bir dille anlatacak olursam;
Tatlı fotoğrafından kestiğim bir parçayı çalışmama koydum. Daha sonra tatlının sağ alt köşesine tatlıdan küçük boyutlarda bir yuvarlak çizdim. Daha sonra tatlı layerini duplicate edip çizdiğim yuvarlağın layerinin altına aldım ve konum olarak yuvarlağın altına aldım. Daha sonra yuvarlağı seçtim ve altına koyduğum yeni tatlı nesnesini yuvarlağın alanı kadar kestim. Amacım yeni çizdiğim küçük yuvarlak kadar tatlı içerisinden kesit almak.
Daha sonra altta koyduğum kesilmiş layeri sildim. Şuan çizdiğim yuvarlak ve en son oluşan yuvarlak tatlı.
Şimdi küçük olan tatlıyı alıp yuvarlağın üstüne koydum derken.... APPCRASH hatasını aldım ve kapandı. Amacım tatlıyı yuvarlağın içine biraz daha küçük koyarak alttaki yuvarlağı tepsi yada tabak gibi göstermekti.
Evet şuan yeniden açtım baştan yapıyorum. Ama daha önceden alternatif bir çözüm bulmuştum. Bu tip işlemleri yeni dökümanlar içerisinde ayrı ayrı hazırlayıp ana dökümana alarak sorunu çözdüm.
Neden bu kadar ayrıntılı yazdım. Çünkü kaydetmeye hazırlanıyordum. Şunu da koyup kaydedeyim derken hata aldım ve canımı o kadar sıktı ki oturdum bu yazıyı yazdım.
Şimdi eğer bu hata ve çözümü ile ilgili bilgisi olan varsa benimle paylaşması çok faydalı olacaktır. Çünkü hem benimle paylaşmış hem de bu sorundan muzdarip olan değerli arkadaşlara yardım etmiş olacaktır. :))
Yardım ve destekleriniz için şimdiden teşekkürler...
Arkadaşlar çözüm için başka bir sitede de konu açmıştım. Bir çözüm önerisi geldi. Sorun yaşayanlar için link veriyorum. Ben sorunu farklı çözdüm. Daha doğrusu sorunu çözemedim. 1 ay önceki windows imajımı kurdum o şekilde çözdüm.Oradaki Lorduss adlı arkadaşın önerdiği çözüm yolunu denemenizi tavsiye ederim. Umarım faydalı olur.