Şimdi Ara

Photoİnk Mi Cescesor Mu Orijinal Karşılaştırma (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
3
Favori
10.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • cescesor mürekkep kullandığmız 2 yazıcıda sorun yaşadık kafalar çabuk tıkandı yazıcıların ikiside epson markaydı.
  • selam kafası tıkanan yazıcıyı değiştirmek mantıklı mı? ya da yeniden bitmeyen kartuş sistemi mi almak lazım?
  • Kafa tıkanıklığı yaşayanlara yardımcı olabilir. Bir süredir yazıcı turuncu ışık hatası alıyordum,son zamanlar sıklaştı ve çıktı alamadım.(5 kere yanıp sönen). Yenı yazıcı ararken şansa internette video buldum ve yazıcı kafasını sıcak su ile yıkadım boyalar tam temizlenene kadar. Şuan hata vermeden çıktı alıyorum.Tam açılmadı sanırım birde solusyonla deniyeceğim.

    Genelde 1 ay olmadan düzenli çıktı alırdım gerekli olmasada sırf kafalar tıkanmasın diye. ama son zamanlar çıktı sayım azaldı ve ihmal ettim. Sanırım bu sebeple tıkandı .

    Yeni yazıcı almayı düşünenler bunu denemeden almasınlar ,tavsiyemdir. Yoksa yazıcıdan çok memnunuz zaten halen çıktı ve foto alıyorum kaç yıldır.

     Photoİnk Mi Cescesor Mu Orijinal Karşılaştırma
     Photoİnk Mi Cescesor Mu Orijinal Karşılaştırma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badcatbad -- 21 Ocak 2020; 1:35:39 >




  • Canon ip7250 için güncel mürekkep tavsiyesi olan var mı? Yazıcınım yanında verilen photoink mürekkep bitti sayılır aldığım baskılardan hiç memnun değilim soluk ve kısa sürede renk solması yaşadım güneş ışığında bunun dışında kaliteli baskı alabilceğim 100ml civarında satışı olan mürekkepler için varsa güncel tavsiyelerinizi almak isterim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gkhan7

    Canon ip7250 için güncel mürekkep tavsiyesi olan var mı? Yazıcınım yanında verilen photoink mürekkep bitti sayılır aldığım baskılardan hiç memnun değilim soluk ve kısa sürede renk solması yaşadım güneş ışığında bunun dışında kaliteli baskı alabilceğim 100ml civarında satışı olan mürekkepler için varsa güncel tavsiyelerinizi almak isterim.

    canon ip7250'nin de kullandığı 550-51 serisi kartuşlar ilk çıktığında canon mürekkebi değiştirdi. fakat pek çok satıcı 5 kartuşlu canon mürekkebi adı altında sattığı mürekkebi hala 550-51 ve sonrası serilere vermeye devam ediyor. Sizin mavimsi ve soluk baskılar alıyor olmanızın nedeni bu uyumsuz aslında eski serilere ait olan mürekkepleri kullanıyor olmanız linkteki ürün açıklamasında durumu detaylıca belirttik. gerekli argeler sonucu orjinal kartuş baskılarına çok yakın baskılar veren mürekkebi yıllardır chromalife10+v2 adı altında satmaktayız.


    https://urun.n11.com/kartus-dolum-urunleri/canon-chromalife100v2-murekkep-5x100-ml-set-ucretsiz-kargo-P174548009





  • teşekkür ederim deneyeceğim 👍


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıllar sonra konuya tekrar mesaj yazayım.
    pgi 2500 katuşlu 4 renk modellerde mürekkep önerisi olan varmı yazıcı maxify 5150.
    photo ink mi? cescesor mi önerirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abuabuabu

    yıllar sonra konuya tekrar mesaj yazayım.
    pgi 2500 katuşlu 4 renk modellerde mürekkep önerisi olan varmı yazıcı maxify 5150.
    photo ink mi? cescesor mi önerirsiniz

    Benim de şu an tam olarak araştırdığım konu bu. Bitmeyenkartuşa sorduğumda, ofis işleri için linkteki mürekkepleri tavsiye ettiler. Fiyatları da gayet uygun. Cescesor ise "lucia pigment " ürünlerini öneriyor ve sorunsuz, orjinal kalitesinde kullanılabileceğini söylüyorlar. Yalnız bu ürün çok pahalı, bunu dile getirdiğimde, deneyip sorunsuz olarak onayladıkları ürünün bu olduğunu ve diğer ürünleri denemediklerinden garanti vermediklerini söylediler. Arada da ciddi fiyat farkı var. Cescesor'un kalitesine ikna oldum fakat fiyatının yüksek oluşu kafamı karıştırdı.


    https://www.bitmeyenkartus.com.tr/urun/canon-yazicilar-icin-uyumlu-4-renk-1000-ml-murekkep-seti-photo-ink-akilli-murekkep


    https://www.cescesor.com/yazici-murekkebi/canon-murekkep/lucia-pigment.html





  • komponentkutusu K kullanıcısına yanıt

    ben evdeki yazıcımda ip7200 hem cescesor hemde photo ink kullandım.

    ikiside resimde renk sapması yapıyor orjinal gibi değil.

    cescesor kolay donuyor nedense. photı inkde bu olmadı.

    cescesor koyunca düzenli baskı almazsam mürekkeo temizleme yapmak zorunda kalıyorum ama photo inkte böyle bir şey yaşamadım.

    acaba canon mb5150 de durum nedir kullanan varmı merek ediyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salgın nedeniyle evde yazıcı ihtiyacı oldu. 5-6 sene önce alıp, pek fazla kullanmadığım Epson SX235W'yi kullanmak istedim. Doğal olarak o kadar uzun süre bekledikten sonra baskı kafasını kurumuş halde buldum. Bu nedenle Aliexpress'ten bir baskı kafası aldım. Yazıcının çalışıp çalışmadığından tam emin olmadan fazla masrafa girmemek için Hepsiburada üzerinden tek kullanımlık PPT Premium marka muadil bir kartuş seti aldım. Yeni gelen baskı kafası ve muadil kartuş setiyle yazıcı çok güzel bir şekilde çalıştı. Bu arada sonradan öğrendim ki bu set Dye mürekkep içeriyormuş. O sırada bu farkı bilmiyordum. Neyse bu kartuşlar bitene kadar da sorunsuz şekilde baskı ihtiyaçlarımı hallettim.


    Artık dolabilen bir kartuş seti ve mürekkep seti alarak ihtiyaçlarımı daha ekonomik şekilde halletme yoluna gitmeye karar verdim. DonanımHaber de dahil olmak üzere yaptığım araştırmalar beni Cescesor firmasına yönlendirdi. Kendileriyle telefonda da görüşerek bilgi aldım ve kendilerinin de tavsiyesi ile 1 set dolan kartuş ve 1 set Durabrite muadili (pigment bazlı) mevzubahis mürekkep setini Ocak ayında aldım. İlk birkaç baskı düzgündü fakat sonrasında baskılar gitgide kötüleşmeye başladı. Özellikle kırmızı renk baskı ya çok kötü ya da hiç basmamaya başladı. Defalarca kafa temizleme yapmama ve sıcak su ve solüsyonlar kullanarak baskı kafasını açmaya çalışmama rağmen bir türlü randıman alamadım. Her denemede ilk seferde idare eder bir baskı almasına rağmen devamında yine tıkanıklıklar baş gösterdi. En sonunda pes ettim. Sitelerinin anasayfasında en tepede kocaman harflerle "İADE GARANTİSİ Memnun kalmadığınız ürünü iade edin." yazmasından da cesaret alarak Cescesor firmasını aradım ve ürünlerden memnun kalmadığımı bildirdim. Sonuçta bir Türkiye gerçeğiyle yeniden yüzleştim, anasayfada "İADE GARANTİSİ Memnun kalmadığınız ürünü iade edin." yazısı yazmanın pratikte hiçbir karşılığı yokmuş. Benden incelemek için önce yazıcıyı sonra mürekkepleri göndermemi istediler. Kargosunu da benim ödemem gerekmiş. Yani kısacası işi yokuşa sürdüler. Ben de hiç uğraşmadım bıraktım peşini.


    Sonrasında Konya'da Photoink marka mürekkepleri Duruink markasıyla satan Duru Kırtasiye adlı firmadan dye bazlı mürekkep seti aldım. Uzun uğraşlarla baskı kafasındaki tıkanıklığı açabildim ve yazıcıyı Duruink mürekkeplerle kullanmaya başladım. Tıkanıklık yoktu ama maalesef bu süreçte tıkanıklığı açabilmek için solüsyonundan sıcak suyuna, alkolünden kolonyasına baskı kafasını bir sürü farklı kimyasala soktuğum için kafadaki nozzle'lar bozulmuş, genişlemiş. Renkler basılıyor ama bir bulanıklık, mürekkepin çok dağılması söz konusu oluyordu. Sonuç olarak bozulan baskı kafasını çöpe attım ve Aliexpress'ten bir baskı kafası daha aldım. Şimdilik Duruink (Photoink) mürekkeple sorunsuz baskı alıyorum.


    Bu arada yine Cescesor'dan aldığım dolan kartuş setinde herhangi bir sorun yok. Arada bir x kartuş tanınmadı diyor, söküp takıyorum devam ediyorum.


    Burada bahsettiğim, bir miktarını kullandığım mürekkep setini kargo ücretini alıcının ödemesi koşuluyla talep edene ücretsiz göndereceğim. Riskler ve sorumluluklar talep edene aittir.


    Linkteki ilandan talep edebilirsiniz.


    https://forum.donanimhaber.com/cescesor-epson-durabrite-muadili-4-renk-murekkep-ucretsiz--149320499





  •  Photoİnk Mi Cescesor Mu Orijinal Karşılaştırma
  • Birde bu mürekkebi deneyin

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.