Şimdi Ara

PHILIPS TV EKRAN ORTASI YATAY ÇİZGİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar üstadlar. Philips 82 ekran tüplü. 32pw9765 tv nin ortasında boydan boya yatay çizgi var. Bi kaç salladım falan geldi gitti görüntü. Soğuk lehim olabilir diye düşünüyorum. Biraz araştırdım Vertical entegre yada EHT trafosunda sorun olabileceği sonucuna vardım ama hangisi nedir tam emin değilim. Basit bir soğuk lehim yada kondansatör arızası ise yapabilirim diye düşünüyorum. Tabi yüksek gerilim riskide var ama güvenli olmadıkça elektrik vermem zaten. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Servis çağırsak bi ton para isterler basit birşey için.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Philips TV Ekranında Yatay Çizgi Sorunu

Philips TV'nizde ekranda yatay bir çizgi görüyorsanız, bu birkaç sorundan kaynaklanıyor olabilir. İşte olası nedenler ve çözümleri:

Donanım Sorunları:

• Kayıp veya gevşek bağlantılar: TV'nizin güç kablosu veya HDMI kablosu gevşemiş veya hasar görmüş olabilir. Tüm kabloları kontrol edin ve gerektiğinde yeniden takın.
    • Hasarlı ekran paneli: Ekran paneli fiziksel olarak hasar görmüşse, yatay çizgilere neden olabilir. TV'nizi düşürmekten veya üzerine ağır nesneler koymaktan kaçının.
    • Arızalı anakart: TV'nin anakartı arızalanmışsa, ekranda yatay çizgiler de dahil olmak üzere çeşitli sorunlara neden olabilir. Bu sorunu çözmek için profesyonel bir tamirciye başvurmanız gerekebilir.

Yazılım Sorunları:

• Yanlış yapılandırılmış görüntü ayarları: TV'nizin görüntü ayarları yanlış yapılandırılmışsa, yatay çizgilere neden olabilir. Ayarları fabrika varsayılanlarına sıfırlamayı ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol etmeyi deneyin.
    • Bozuk yazılım: TV'nin yazılımı bozuksa, çeşitli sorunlara yol açabilir. TV'nize en son yazılım güncellemelerini yapmayı deneyin.
    • Uygun olmayan içerik kaynağı: İzlenen içerik kaynağı hasarlı veya düşük kaliteliyse, yatay çizgilere neden olabilir. Farklı bir içerik kaynağı kullanmayı deneyin.

Diğer Nedenler:

• Elektromanyetik parazit: TV'nizin yakınında güçlü elektromanyetik alanlar, ekranda yatay çizgilere neden olabilir. TV'nizi bu tür alanlardan uzaklaştırmayı deneyin.

Yukarıdaki adımları uygulamak sorunu çözmezse, profesyonel bir tamirciye başvurmanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sorun budur arkadaşlar varmı yardımcı olabilecek?

PHILIPS TV EKRAN ORTASI YATAY ÇİZGİ?
  • Kardeş merhaba, sizin philipst eki aynı arıza amcamın tv sinde oldu. Ekran görüntüsü bile aynı dikey saptırma arızası. Vert deft. Yazısına kadar gelmiştim bende şema ararken sizin topiği gördüm. 4-5 kondans değiştirdim ama yakayamadım arızayı. Siz ne yaptınız? Yoksa servis kumanda ayarlarındanmı çıktı? Paylaşırsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış bilgi vermeyeyim okuduğum kadarıyla PTC yada NTC oluyordu televizyonlarda onu değiştirince düzeliyordu galiba???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lcd tvde Çizgi şerit çıktı
    15 yıl önce açıldı
    LG Led Tv Arka Işık ayarı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.