Şimdi Ara

Philips soundbar 5140 düşük bass (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
4.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • oyle bir de karsilastiririm ki. logitech en azindan ugrasiyor. philips artk sesten elini ayagini cekti, ve dostlar alisveriste gorsun hesabi calisiyor, ben olsam teknosada mono bir ses sistemi var onu alirdim.
    ayrica sesde onemli olan watt degil kalitedir. logitech olsun creative olsun alayi tda serisi kullanir. ama tasarim farki.
    sen de o farki bikir ve yakalayabilirsen kralini daha da ucuza yaparsin.
    ek olarak ben o kadar para verirsem gider xplod alirdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben geçen hafta LG NB5540 aldım, Teknosa'da 999 TL'ye piyasaya göre uygundu fiyatı.

    Sonra, farkettim ki bütün incelemelerde Philips HTL5140, LG'ye göre daha iyi.

    http://www.trustedreviews.com/philips-htl5140-review
    http://www.whathifi.com/philips/htl5140/review
    https://www.avforums.com/review/philips-htl5140-soundbar-review.11089

    Hizlial.com'da 799 TL'ye HTL5140 buldum. Hemen LG'nin iadesini yaptım, Philips HTL5140 aldım.

    Alet bugün geldi. Basslarda bir problem yok, hatta ben -4'e getirdim bass ayarını. HDMI ARC ile bağlı TV'ye.

    HTL5140'nin ses kalitesi LG'den daha iyi (bence tabii, sonuçta göreceli şeyler biraz da). Müzik, Film vesaire farklı kaynaklarla ikisini karşılaştırdım. HTL5140 daha çok tatmin etti beni açıkçası. 200 TL daha ucuz olması da cabası.

    Bu arada LG'de bluetooth ile müzik dinlerken, kumandadan şarkıyı durdurma, sonrakine geçme falan çalışmadı, Philips'te çalışıyor. Ayrıca Philips'te Bluetooth aptX var, bluetooth üzerinden daha kaliteli müzik dinlemek için. LG'de aptX yok, ama Hi-Fi DAC var. Yalnız o da USB'den çalışıyor, o yüzden pek kullanışlı değil.

    HTL5140'ı kesinlikle tavsiye ederim, ben memnun kaldım.




  • ben sorunu buldum galiba. bass sesler duyum dpygunlugu acisindan cesitli etmenlere gore-hoparlorun yapisi amfinin gucu ve kolon yapisi- size belli bir uzaklikta ve belirli bir alanda olmali. misal benim 4 ohm 5 watt full range eski mi eski bir takim hoparlorum var. kulagniai dibine dayarsaniz cazirti bile duyarsiniz-hos nedeni korugun yirtiklari:-) - ama o kadar guclu bir manyetik alan ve bobini var ki avometreyi diyota alip bagladiginizde buzzer ses verir ama problari tutarken korugu hizlica ileri bastirirsaniz bir an icin bobin enerji uretir ve omaj artarak kisa devreyi keser. bu kadar guzel bir manyetik alan-bobin ikilisini cok cok az hoparlorde gordum. neyse. iste o hoparloru oda icinde bana yarim metre mesafede iken bass alamazdim. yani alirdimda tamamini alamiyormusum. bir gun masadan kalkinca basslarin baya arttigini hissettim. aslinda aylar oldu ama nedense aklima simdi geldi. siz o makineyi daha genis bir alana koyarsaniz basslar artar.
    cunku hoparlor onu acik tip kabin. monitor tip mi ne deniyordu unuttum simdi, hoparlorun tamamen gizli oldugu kabinlerde alan cok bir etki etmiyor ama acik tip kolonlarda alan olduica etkili.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhaba,

    5140 kullanıyorum, TV eski olduğu için optik çıkışı yok, kırmızı beyaz audio out çıkışında AUX in girişine bağladım.

    soundbar ın üzerinde AUX veya AUDIO IN seçerek ses alabiliyorum, 2 sinin farkı nedir ? sanki AUDIO IN daha iyi ses veriyor
  • Dün lg las450 almaya gittiğim vatan bilgisayarda bu sistemi 400tl ye görünce ve ses kalitesi olarak las450 ile arasındaki devasa farkı görünce aldım. Sonra internetten fiyatlarına bakınca 800-900 tl gibi rakamları görüp şaşırdım. Tamam ses fena değil, ama yıllar önce 250tl ye aldığım philips hts5000 5.1 kadar iyi de değil. Neyse bunu dert etmedim ama cihazın sony mdr 7500 kulaklığımla kullanırken her 15 dakikada bir tüm video aktarımını da kesmesi çok canımı sıktı. Forumlarını araştırınca philips tarafından bu durumun normal olarak belirtildiğini öğrendim. Yani hdmi pass through sadece sistem ses verebiliyorsa çalışıyor. Kaynaktan ses gelmezse auto stand-by moduna alıp görüntüyü de aktarmıyor. Nasıl bir geri zekalılıktır anlamak mümkün değil. Bunun çözümünü bilen, varsa custom firmware linki paylaşan olursa çok sevinirim. Bu sorun dışında sistemden memnunu. Kablo kalabalığı kalmadı. Tatmin edecek seviyede bir sesi var, hele de aldığım fiyat düşünülürse.

    Bu arada bu sistemin baslarını az buluyorsanız kulaklarınıza veya sisteminize bir baktırın derim. Subwhoofer edge firing sürücüye sahip ve tam anlamıyla hormonlu baslar üretiyor. Ben basları -4'e kadar kısıp öyle kullanıyorum, diğer frekansları ezmemesi için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULYSES -- 25 Ekim 2015; 19:18:30 >




  • Arkadaslar 5140 alalı 1 hafta oldu. Digi iq kutudan direk cihaza, ordan da hdmi arc ile tv ye bagladım. Yayınlar sırasında ara ara sanki subwooferdan gelen yada o tokluğu sağlayan basa sesler yokoluyor ve ses tizleşiyor. Tam anlatamadım belki ama sorun yayındaki sesten mi cihazdan mı anlamadım. Bluetooth ile telefondan dinlediğim müziklerde de oluyor arada. Diğer soundbarlarda da bunu yaşayan oldu mu acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.