Şimdi Ara

PHILIPS LCD TV+USB+SES SİSTEMİ BAĞLANTISI YARDIM !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
11.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Philips 42pfl540 LCD tv aldım ve tv'yi Digiturk uydu alıcıya bağladım scart ile..Ardından PC'de kullandığım 2+1 eski tip ses sistemini de (Sonia marka) uydu alıcıya coaxiel kablo ile bağladım ve gayet güzel uydu yayınlarında sesi 2+1'den alabiliyorum (Aşağıdaki resimde görülen subwoofer'dan değilde iki minik hoparlörden alabiliyorum bunu da anlamış değilim ama neyse)

Asıl yapmak istediğim ama bir türlü beceremediğim şey şu..Tv'ye USB bellek bağladığımda izlediğim filmin sesini 2+1'den nasıl alabilirim yada alabilirmiyim ?? USB taktığımda sadece TV'nin kendi hoparlöründen ses alabiliyorum.Dediğim gibi amacım USB'den (flashdisk) film izlerkende 2+1 'den ses alabilmek bu mümkün mü elimdekilerle ??

Ses sisteminin arkasında sadece standart bir kulaklık çıkışı var başka bir giriş-çıkış yok..TV'nin arkasındaki bağlantı noktalarını 2. resimde ekledim..

Bana bu işi bilen bir arkadaş en basit haliyle anlatabilir mi çünkü bu konularda zerre kadar bilgim yok (LCD tv + ses sistemi + uydu bağlantısı vs.vs.)

2+1'in subwoofer'ının (yada adı her neyse) arka kısmı böyle

Bu da TV'nin arkasındaki bağlantı noktalarının resmi..En sağdaki R yazan kırmızı bağlantı noktasının daha sağında birde kulaklık bağlantı noktası var,resimde çıkmamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phaldor -- 3 Kasım 2010; 17:23:34 >

• ses sistemini tv den gelen yayınlarda kullanmak için tv ye bağlamayı denediniz mi sayın Bora_T
    böylelikle hem digitürk sesini hem usb den izlediğiniz filmlerin sesini alabilirsiniz.
    tv nin durumunu bilmediğim için 3.5mm jack girişi olan bütün deliklerde deneyin :)
  • Ayrıca tvnin ses çıkışının ,ikinci soket veya jack girişleri olmalı ki sisteme verebilesin

ben ses sistemime tv-uydu-dvd bağladım ama usb girişi yok
    eskidi bile ,led tv almalı

>antenden uyduya giriş
    >uydudan sisteme soketle ses çıkışı
    >>uydudan tv ye soketle giriş
    >TV menüden ext ları kontrol edersin tabii (3-4 tane çıkış oluyo pc usb hariç)

karışık mı oldu uzaktan ancak bu kadar

dene bakalım

• Cevaplar için sağolun dostlar..Anladığım kadarıyla benim gidip adam gibi bir ses sistemi almam lazım elimdekiyle olmayacak galiba
  • nasıl bişey arıyosun tam anlamadım ama piyasada sürüyle marka-model var
    bi de fiat aralığı belirledin mi Bora ?

şu büyük avmlerde ya da spot çarşılarda,uygun fiata devasa sistemler var
    küçük ama güçlü ses çıkışı olanlar var

malum markalar arasında uçurumlar var

burdakilere de bak ama gidip kendin al internet siparişi olmasın
  • Suziş benim sıkıntım elimdeki 2+1'in epey eski olması..Coaxiel kablo bağlantısı bile yok ve aslında PC için kullanılıyor..

Birazdan gidip bir araştırıcam hem fiyat olarak hemde kullanışlı olması açısından uygun bişey bulursam alıcam..Kaliteli ev sinema sistemleri çok pahalı (1.000 TL'ye bile gördüm akşam bakarken) ben o kadar iddialı birşey istemiyorum TV'nin kendi zayıf cılız sesi yerine daha kaliteli güçlü ses versin yeter,çok kaliteli birşey alırsam sonra babamı TV başından kaldıramam ..Herhalde birkaç yüz TL'lik birşey işimi görür..
  • logitexh x540 z5500 lere bakabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tv Kartı Bağlantısı
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mckhan

logitexh x540 z5500 lere bakabilirsin.

Tavsiye için teşekkür ederim..Öncelikle bu modellerden başlıcam bakmaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bora_T

Suziş benim sıkıntım elimdeki 2+1'in epey eski olması..Coaxiel kablo bağlantısı bile yok ve aslında PC için kullanılıyor..

Birazdan gidip bir araştırıcam hem fiyat olarak hemde kullanışlı olması açısından uygun bişey bulursam alıcam..Kaliteli ev sinema sistemleri çok pahalı (1.000 TL'ye bile gördüm akşam bakarken) ben o kadar iddialı birşey istemiyorum TV'nin kendi zayıf cılız sesi yerine daha kaliteli güçlü ses versin yeter,çok kaliteli birşey alırsam sonra babamı TV başından kaldıramam ..Herhalde birkaç yüz TL'lik birşey işimi görür..

sana bi önerihttp://www.sunny.com.tr/sunny_ses_goruntu_ses_sistemi.html

fiatlar
    http://www.ucuzu.com/ev-sinema-sistemi-c3165/sunny/

gerisi sende karışmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: suzi dilara

quote:

Suziş benim sıkıntım elimdeki 2+1'in epey eski olması..Coaxiel kablo bağlantısı bile yok ve aslında PC için kullanılıyor..

sana bi öneri
    https://www.sunny.com.tr/
    Sunny Elektronik
    http://www.sunny.com.tr/sunny_ses_goruntu_ses_sistemi.html

fiatlar
    http://www.ucuzu.com/ev-sinema-sistemi-c3165/sunny/

gerisi sende karışmıyorum

Valla verdiğin linkteki ürünleri beğendim fiyatları da uygun görünüyor..Bir tekno markete gidip yakından göreyim kurcalayıp mıncıklayayım alırım hemen

• ben de spot mağazadan görüp beğendim bu markadan ,ses çıkış süperr
    ٠amfi bile var٠ arabaya mı alsak ?

ama evdeki Sony Sava500 dururken alamam
  • Digitürk alıcısında coaxial bağlantı var mıydı ya? benim bildiğim sadece 2 scart var. (DT + değilse tabi. onda ekstradan optik ve hdmi var.) Nasıl bağladın ki ses sistemine? Coax olduğuna emin misin? Senin TV'de coax bağlantı vardır kesin. Usb'den 2+1 veya diğer çok kanallı sesleri almak istiyorsan coax ve/veya optik bağlantısı bulunan bir ses sistemi lazım sana. Z5500 böyle bir sistem. Ama hiç denemedim, çalışır mı bilemiyorum. Ya da hiç harcama yapmadan mevcut iki hoparlörünü tv'deki kırmızı ve beyaz stereo girişlere takarak 2+0 şeklinde kullanabilirsin, sub devre dışı kalır mecburen. Sadece uydu yayınları izliyorsan çok da problem değil sub olmaması. Ama diğer yandan şunu söyleyeyim, elindeki Philips LCD'nin (aynı model bende var) kendi hoparlörleri senin pc speaker'lardan daha iyidir gibime geliyor. 2 x 10 W + 20 W sanal surround veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joddy -- 6 Kasım 2010; 9:32:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: joddy

Digitürk alıcısında coaxial bağlantı var mıydı ya? benim bildiğim sadece 2 scart var. (DT + değilse tabi. onda ekstradan optik ve hdmi var.) Nasıl bağladın ki ses sistemine? Coax olduğuna emin misin? Senin TV'de coax bağlantı vardır kesin. Usb'den 2+1 veya diğer çok kanallı sesleri almak istiyorsan coax ve/veya optik bağlantısı bulunan bir ses sistemi lazım sana. Z5500 böyle bir sistem. Ama hiç denemedim, çalışır mı bilemiyorum. Ya da hiç harcama yapmadan mevcut iki hoparlörünü tv'deki kırmızı ve beyaz stereo girişlere takarak 2+0 şeklinde kullanabilirsin, sub devre dışı kalır mecburen. Sadece uydu yayınları izliyorsan çok da problem değil sub olmaması. Ama diğer yandan şunu söyleyeyim, elindeki Philips LCD'nin (aynı model bende var) kendi hoparlörleri senin pc speaker'lardan daha iyidir gibime geliyor. 2 x 10 W + 20 W sanal surround veriyor.

Cevap için teşekkür ederim öncelikle..

Digiturk+ yok bende geçmeyi düşünüyorum,şu anda normal abonelik mevcut..Eski Vestel üretimi (üzerinde DCR yazan siyah kutu) receiveri değiştirttim çünkü son zamanlarda iyice sorun çıkartıyordu,o dönemde zaten LCD tv'im yoktu..Şimdi (sanırım Sunny üretimi) yeni Digikutu kullanıyorum,onun arkasında ses için kırmızı ve beyaz renkte iki çıkış var (coaxial kablo bağlantısı) gece eve gidince resimlerini eklerim..Bendeki ses sisteminde sadece audio input var eski bir ses sistemi yani ama yine de ses alabiliyorum..Benim sıkıntım USB bellek takınca tv'ye ses sisteminden yararlanamamaktı onu da bir ara parçayla çözdüm ama tabi yine de bir ses sistemi almayı düşünüyorum..

Bu arada coaxiel ses kablosu derken kastettiğim aşağıdaki kablo,tam olarak bunu kullanıyorum.Bir ucu 3.5 mm stereo jack diğer ucu kırmızı ve beyaz coaxial..İsmini yanlış telaffuz etmiş olmayayım da

• Ok, anladım. Digikutu'daki stereo çıkışları kullanmışsın, problem yok o konuda. Ama subwoofer'ın çalışmaz - ki bahsetmiştin ilk mesajında - çünkü o digikutu çıkışları stereo yani 2 kanaldır. 2+0 ses alırsın. USB sorununu nasıl bir ara parçayla çözdün? merak ettim.
  • 2+1'i tv e bağlamayı denedinmi? yani film izlerken 2+1'i resimde görünen kırmızı+beyaz girişle televizyona bağlarsın,uydu yayınlarınıda izlerken receiver'a bağlarsın,yeni bi ses sistemi alana kadar böyle idare edersin :) birde z5500 fazla gelir,aradığın tv yayınlarında ve filmlerde hem ucuza hemde idare edicek bi ses sistemi ise 5+1 alma,benim bilgisayarımda kullandığım x230 modeli alınabilecek en iyi fiyat/performans speakerleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joddy

Ok, anladım. Digikutu'daki stereo çıkışları kullanmışsın, problem yok o konuda. Ama subwoofer'ın çalışmaz - ki bahsetmiştin ilk mesajında - çünkü o digikutu çıkışları stereo yani 2 kanaldır. 2+0 ses alırsın. USB sorununu nasıl bir ara parçayla çözdün? merak ettim.

Aynen öyle 2 kanallı ses alabiliyorum o da bana yetiyor.

USB için aşağıdaki gibi bir çözüm buldum..Ara parçayı tv'nin arkasındaki kulaklık çıkışına taktım diğer ucundaki renkli çıkışlara da yukarıda resimlerden birinde gösterdiğim,bir ucu stereo jack diğer iki ucu coaxial olan kabloyu bağladım ve oldu

• Bora almadın sanırım daha bişey

bu başlıkkta tv alınca paylaştığım bilgiler ve sony home teatre fotolarım vardı

2. sayfada da başka bi üyenin yeni ses sistemi vardı bi bak istersen

http://forum.donanimhaber.com/m_22285367/mpage_1/f_/key_pixellence//tm.htm#22285367

• quote:

Merhaba arkadaşlar

Philips 42pfl540 LCD tv aldım ve tv'yi Digiturk uydu alıcıya bağladım scart ile..Ardından PC'de kullandığım 2+1 eski tip ses sistemini de (Sonia marka) uydu alıcıya coaxiel kablo ile bağladım ve gayet güzel uydu yayınlarında sesi 2+1'den alabiliyorum (Aşağıdaki resimde görülen subwoofer'dan değilde iki minik hoparlörden alabiliyorum bunu da anlamış değilim ama neyse)

Asıl yapmak istediğim ama bir türlü beceremediğim şey şu..Tv'ye USB bellek bağladığımda izlediğim filmin sesini 2+1'den nasıl alabilirim yada alabilirmiyim ?? USB taktığımda sadece TV'nin kendi hoparlöründen ses alabiliyorum.Dediğim gibi amacım USB'den (flashdisk) film izlerkende 2+1 'den ses alabilmek bu mümkün mü elimdekilerle ??

Ses sisteminin arkasında sadece standart bir kulaklık çıkışı var başka bir giriş-çıkış yok..TV'nin arkasındaki bağlantı noktalarını 2. resimde ekledim..

Bana bu işi bilen bir arkadaş en basit haliyle anlatabilir mi çünkü bu konularda zerre kadar bilgim yok (LCD tv + ses sistemi + uydu bağlantısı vs.vs.)

2+1'in subwoofer'ının (yada adı her neyse) arka kısmı böyle

Bu da TV'nin arkasındaki bağlantı noktalarının resmi..En sağdaki R yazan kırmızı bağlantı noktasının daha sağında birde kulaklık bağlantı noktası var,resimde çıkmamış

Kardeş bu tv den memnunmusun yarın mediamart ta kampanyalı ürün almayı düşünüyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.