Şimdi Ara

philips htr5000 sistemi tv ye bağlamak için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 5.1 ses sistemi aacağım düşündüğüm sistem philips htr5000 + dvd player. digiturk receiverımda coaxiel ses çıkışı var htr5000 i coaxielden receivera bağladığımda ses alabilirim gibime geliyor ama tek sakıncam coaxil in sadece cd playera uyumlu olabileceği düşüncesi yani receiverı coaxiel bağladığımda bütün hoparlorlerden ses alabilirmiyim?

• receiver i coaxiel olarak bağlantı yapabilirsin,tüm haporlerlerden ses alabilmen yayına bağlı,bu arada htr 5000 i dolby prologic 2 ye getirmen lazım,coax. bağlantıyı receivere tahsis edince, dvd ye optik bağlantı kalır,veya dvd inde decoder varsa analog bağlantı da yapabilirsin.
  • bende böyle düşünüyorum ama bugün sistemi teknosada inceledim benim kafamı karıştıran üzerindeki source tuşuna bastığımda : disc optic , disc coax , tv ,radio, 6.1 şeklinde gösteriyor yani coax sadece disc yani dvd için kullanılabilir zannettim boşuna disc coax veya disc optic yazmıyolardır herhalde aklım karıştı
  • o önemli değil,bu cihazın görevi gelen ses sinyallerini değerlendirmek,ekrandaki yazının amacı bu cihazlar genellikle kodlu 5.1 ses üreten dvd amaçlı olduğu için oraya gönderme yapılıyor,yoksa dediğim gibi bu cihaz hangi kaynaktan gelirse gelsin gelen ses sinyallerini bize duyurmak.
  • teşekkür ederim içimi rahatlattın şimdi en ucuz nerde araştırıp satın almak kaldı geriye
  • rica ederim ne demek,yardımcı olabildiysem.
  • yalnız kullanacağın alanı tahmin edebiliyorum,ancak bu tür cihazlarla (sadece bu marka değil bu tür ev sinema sistemleri) stereo kaliteli müzik dinleyemezsin,çok önemli değil diyorsan f/p olarak çok iyi bir cihaz bende önceki modeli olan lx 600 ü kullanıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • öncelikli amacım dvd ve tv seyretmek müzik kalitesi çok önemli değil...
  • o zaman ok.
  • teknosa ve ep center da 496 ytl
  • hocam sistemi aldın mı?

lütfen bizi aydınlat

bugun teknosa da gördüm hastası oldum sistemin...

vereceğin ayrıntılar can olur..
  • hayır almadım ama sesı kökledim en ufak bozulma olmadı yanında durulmuyor zaten gercı benım kafam onun yanındakı e100 lere takıldı harman kardon la guzel bı ıkılı olmus
  • Ben kullanıyorum. Hem dvd de hem müzik de ses hoşuma gitti.
    Müzik dinleneceği zaman kumandadan ayarı music seçeneğine getirdiğiniz de ses güzel.
    Ben televizyon için Uydu receiver'ın stereo çıkışından alıyorum sesi. Receiver da optik çıkış da var. Acaca optik çıkışdan philipse bağlarsam tv modunda veya disk optik modunda ses alabilir miyim kuşkuluyum?
    Hiç böyle bir şeyi deneyen oldu mu acaba?
  • Herkese Merhabalar;

HTR5000 ve 5140 sahibiyim.

TV yayinlarini 5.1 dinleyemiyorum. Yayin yapan kurulustan mi, Kablo tv den dolayı mı yoksa ne olabilir ??? Uskan yayina bagli demis digiturk te olsa ayni sey olacak yani, dogru mudur ?

Ben Kablo Tv yayinini kullaniyorum. Tv’im 29PT9020 Philips. Tv’nin kendi ses ayarlari secenekleri "Incrd. Surround" ve "Virtual Dolby". Ancak bunlarin HTR5000’ine bir etkisi olmadigini dusunuyorum zira kulagimda rear hoparlorlerle her secenegi deneyisimde “Off” secenegi de dahil olmak uzere hic bir ses farki olmadigini farkettim.

Tv izlerken HTR5000 inin kumandasindan SURROUND tusuna basarak MOVIE modunu sectigimde REAR lardan cok ciliz ses geldigini farkettim. MUSIC modunu sectigimde ise ciliz ses cok az olsa da kuvvetlendi ama oturdugum yerden bu sesleri duymak cok guctu. Ancak gercek stereo yayin yapan tek kanal olarak TV nin algiladigi POWERTURK kanalina geldigimde rear lardan verimli bir ses alabildim yani kulaklarim oturdugum yerden sesleri duyabildi. Bu arada CNBC dizileri Stereo diye cikio hep baslarken ama TV stereo olarak tanımlamiyor ve 5.1 duymuyorum. Gerci bu farkli biliyorum ama dedigim gibi POWERTURK te TV yayini stereo algiliyor taniyor ve 5.1 sesi duyuyorum.

Kısacasi sadece POWERTURK te mi guzelce 5.1 dinleyebilecegiz ? Yada Digiturk te boyle bir sorun yok mu ? Aklima TV Receiver arasi ses baglantisini degistirmek geliyor. TV Headphone cikisindan receiver AUX a bagladim, sonuc 5.1 ses yok dahada kotu oldu.

Ya TV headphone cikisindan yada su anda kullandigim audio out tan receiver in coaxieli’ne giris yapicam ozel kablo ile tabi, sizce olur mu ? Olur gibi geliyor bana yapinca sonucu da yazarim tabi buraya…

Birde Aux tan bilgisayari bagladim sonuc gayet basarili idi. Benim ses kartim falan yok onboard yani ama dts ve dolby digital test soundlarini hepsini guzelce caldi. Tabii stereo olanlari ise stereo caldi. Soru ses kartina ihtiyacim yok, dogru degil mi ? Birde yukarida bahsettigim TV olayi icin, aynı durum pc icinde gecerli yani stereo olan muzikleri tum kolonlardan dinlemek icin pc headphone cikisindan receiver coaxiline giris yapsak olur mu ki ?

Uzun oldu biraz biliyorum ama tam anlatmak istedim. Kusura bakmayin.

Saygilar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.