Şimdi Ara

PHILIPS HMP3000 MEDYA OYNATICI İNCELEMESİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
573
Cevap
8
Favori
49.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mp3'leri ileri sardırırken ''ok'' tuşuna başınca, şarkının baştan başlama sorunu biz kullanıcı hatasından kaynaklanıyormuş..
    Şarkıyı ileri sardırırken ''play'' tuşuna basınca, şarkı istediğiniz bölümden çalmaya devam ediyor..
    Bu sorun gibi görünen hatalı kullanımı bir arkadaş daha evvel ilk konuya yazmıştı ve ben de ''ok'' tuşuna basarak test etmiştim ve bunu sorun zannetmiştim..
    Fakat bugün tekrar deneyeyim dedim; şarkıyı ileri sararken ''PLAY'' tuşuna basınca, şarkı ilerlettiğiniz yerden çalmaya devam ediyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frux

    Mp3'leri ileri sardırırken ''ok'' tuşuna başınca, şarkının baştan başlama sorunu biz kullanıcı hatasından kaynaklanıyormuş..
    Şarkıyı ileri sardırırken ''play'' tuşuna basınca, şarkı istediğiniz bölümden çalmaya devam ediyor..
    Bu sorun gibi görünen hatalı kullanımı bir arkadaş daha evvel ilk konuya yazmıştı ve ben de ''ok'' tuşuna basarak test etmiştim ve bunu sorun zannetmiştim..
    Fakat bugün tekrar deneyeyim dedim; şarkıyı ileri sararken ''PLAY'' tuşuna basınca, şarkı ilerlettiğiniz yerden çalmaya devam ediyor..







  • Bir arkadaş ts uzantılı dosyayı açamadığını söylemiş. Bu dosyayı deneyen başka birileri var mı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReJim

    Bir arkadaş ts uzantılı dosyayı açamadığını söylemiş. Bu dosyayı deneyen başka birileri var mı acaba?


    İlk fırsatta TS uzantılı dosyalar için deneme yapacağım.
  • Philips hmp3000 media player mov - vob - TS gibi bir çok video formatını destekliyor...
    Kardeşim redline uydu alıcısı ile eskiden kaydettiği TS formatındaki videolarını seyredebiliyor..
    Zaten cihazın özelliklerinde de hangi video ve audio formatlarını desteklediği yazıyor..

    iboum inceleme sitesi >> http://www.iboum.com/pr/ph3000.php

     PHILIPS HMP3000 MEDYA OYNATICI İNCELEMESİ


    Ayrıca fotoğraf makinası ile çektiğim değişik çözünürlükteki ''mov'' formatlı video'ları seyredebiliyorum....




  • Evet TS uzantılı videolarda bir sorun yok. Oldukça akıcı bir şekilde oynatıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .ZeuS.

    Evet TS uzantılı videolarda bir sorun yok. Oldukça akıcı bir şekilde oynatıyor.



    cihazdan çok memnunum ama ben ts oynatamadım belki yazılımdandır, eski 42 olana nasıl dönebilirim denemek için, bir de benim ts dosyanın bilgileri bu şekilde acaba sizdeki farklı mı?

     PHILIPS HMP3000 MEDYA OYNATICI İNCELEMESİ

     PHILIPS HMP3000 MEDYA OYNATICI İNCELEMESİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thor1 -- 6 Ağustos 2011; 23:42:27 >




  • VC1 oynatabilen varmı
    yada oynatıpta tam performans alan
    ses ve görüntü senkronizasyonu uyan

    özellikle 1080p VC1 videolarda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .ZeuS.

    Evet TS uzantılı videolarda bir sorun yok. Oldukça akıcı bir şekilde oynatıyor.


    Benim de henüz oynatamadığım video olmadı. Dreambox ile ngrab programı aracılığı ile yaptığım kayıtlar dahil.

    Yalnız bir sorun tespit ettim. Aslında sorun değil belki de artı bir özellik ama memnun kalmadım özellikten. WD kullandım daha önce o direk ne varsa HDD içinde 60hz olarak sinyal gönderiyordu. Philips ise 1080p 24hz'e düşüyor. House izledim 350 mb'lık dosyalardan onda da aynısı oldu -1080p değil tabi ama 24hz'e düştü-. Bu seferde panelde 24 kare gelmesi problem yapıyor, bunu panelin ayarlarından hallettim aradaki boşluğu kendi dolduruyor ama bu seferde hareketli sahnelerde altyazılar bozulur gibi yapıyor çünkü panelin işlemcisi boş kareleri doldurmaya çalışırken gelen görüntüyü altyazı dahil işliyor. Sormak istediğim 24hz filmleri bu cihazla TV'ye direk 60hz veya 50hz gönderemez miyiz, bir ayarı var mıdır ben göremedim. TV aradaki boşluğu telafi edeceğine cihaz etmez mi acaba?

    Kullandığım TV panasonic 42GW30. Olan sorun ise 24hz oynatırken ekrana titreme gelmesi, fluctating brightness diye adlandırılan sorun. Onu menüden halledince de motion blur gibi tuhaf bir şey hareketli sahnelerde telafi ederken hafif bozulmalar yapması. Çözümü ise cihazdan direk 60 hz alabilmem ama alabilir miyim menülerinde rastlayamadım... HDMI ayarlarını değiştirerek olur mu acaba? İlk günden bilmeden o kadar kurcalamak da istemedim.

    Edit:

    Menüye bir daha baktım daha dikkatli incelemeliymişim kabak gibi karşıma çıktı video ayarlarına girince. Şu an gayet sorunsuz herşeyi 60hz oynatıyor.

    Soruyu değiştireyim Ses menüsünde HDMI seçenekleri var LCVM, Raw ve multi channel gibi bunlar ne işe yarar acaba? Bir de video zoom özelliği kapalıyken zoom yapabiliyordum açınca ne oluyor?

    Son olarak da önemli bir sorun 21:9 formatlı filmleri alt ve üstte siyah bant olmadan izlemek istiyorum kullandığım yazılım ise sonu 42'li olan. TV'den zoom yapmadan bu cihaz 21:9'u 16:9'a çevirir mi üst yazılımlarda ve de üst yazılıma geçtikten sonra geri dönüş imkanı var mı? 1080p 24hz kapalı seçeneği giderse üzülürüm ve de geri dönemezsem.

    Bu arada hepsiburada.com'dan 109 lira artı kargo ücretine aldım, perşembe öğlen 15:30 gibi sipariş verdim cihaz aynı gün 18:30-19.00 saatleri arasında paketlenip kargoya verilsede o günkü sevkiyata yetişememiş. Ertesi gün sabah 6 gibi yurtiçi kargodan takip mümkün oldu cihaz Cumartesi günü de elimde oldu. Şu an sınırlı stok indirimli ve süper hızlı gönderi de en son 25 adet falan kaldı diye yazıyorlardı. Şu ana kadar olan deneyimlerimle herkese tavsiye ederim. Hatta internet tarayıcı gibi özellikler önemli ise yine tavsiye ederim. İnternetli düzgün markalı bir şey 240 lira, Sony Blue Ray player internetli 199 lira diğer markaları da bulmak mümkün. Bu tip cihazların işi bence internet değil, internet için blueray player fiyatları uygun rakamlara geldi. Taşınabilir video oynatıcı olarak ise mükemmel bir cihaz. Bir tek menü makyajı kötü, altyazı sorunu ise çok nadirde olsa yaşarsınız. Ben gömülü altyazılı Cars.mkv açtım altyazıyı onda denedim ilk ve şok geçirdim Türkçe karakter sorunu yaptı. Sanırım ripinde sorun var ama aynı mkv'nin altyazıları TV'nin kendi oynatıcısında sorunsuzdu. Sonra aynı sorunu yaşamak için bir sürü MKV açtım hiçbirinde sorun olmadı. Tamamen sorunsuz değil ama belki de hiç biriniz kullanım ömrü boyunca altyazı sorunu yaşamazsınız ben de bir daha yaşayacağımı sanmıyorum sadece şanslık ve rip ile ilgili bir sorun olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 7 Ağustos 2011; 5:29:27 >




  • 3d filmleri oynatır mı acaba ?
  • Menüdeki bazı ayarlar işlevsiz sanırım. O Zoom olayını ben de anlamadım. Ayrıca HDD'leri otomatik taramayı kapatsanız da, cihazı açıp kapadığınızda yeniden tarıyor. Stop tuşuna basmak gerekiyor taramayı durdurmak için. Bunlar ilerleyen zamanlarda yeni yazılımlarla düzeltilecektir.
  • @engunaydın.. Cihazın yazılımını güncellemen gerek.. Philips'in sitesinde; ana yazılımdan sonra çıkan üç yazılımda da ne gibi değişiklikler ve iyileştirmeler yapıldığının açıklaması var...
  • İlk zamanlar yeni yazılımları hızla hazırlamışlar ama şu sıralar biraz yavaşlamışlar anlaşılan. Ben kendilerine cihazdaki ufak tefek hatalar konusunda mesaj attım. Cevap da verdiler. Bakalım yeni yazılım ne zaman çıkacak.
  • Efendim selamlar bu güzel inceleme için Teşekkür ederim.

    İki adet sorum olacak müsadenizle;

    1) Cihazın DVD,İSO dosyalarını menülü oynattığını okudum birkaç yerde, bunun doğruluğunu bana sizde onaylarsanız çok mutlu olacağım, ancak asıl sorum o değil. Dual layer bir DVD'yi iso formatlı kayıt edersek eğer, sorunsuz bir şekilde menüğlü şekilde oynatmak mümkün mü acaba? bunu denediniz mi?

    2) Cihazda .flv dosyası desteği olduğunu biliyorum (youtube formatı diyende var ) bunu deneme şansınız oldu mu acaba?

    Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim, hayırlı çalışmalar dilerim efendim...
  • Arkadaşlar ben de 2 haftadır yaşadığım dertleri uzun uzun konu başlığı yapıp anlatacaktım ama arkadaşların yardımları ile soru ve konu başlığına bile gerek kalmadı.

    Forumdaki bu paylaşımlar için ne kadar teşekkür edilse azdır bence.

    2 hafta kadar önce teknosa'daki indirimle LG LW4500 55" LED TV aldım(3.599 TL). Daha önce kullandığımız 32" LCD yanında devasa kaldı tabii hemen. Cihazla gelen 7 adet polarize gözlüğü hemen gözümüze takıp cihazın 2D'den 3D çevirme fonksiyonunu denedik tabii haliyle eşimle. Eviçin mükemmel bir televizyon ve pasif gözlük de harika bir olay. Bu arada göz doktoruyum ve stereopsisin( 3 boyutlu görme diyelim) önemini çok iyi biliyorum. Aktif gözlükler bir hayli yorucu, her iki göze gönderilen polarize ışığın eş zamanlı algılanması ile TV keyfi üst noktaya çıkıyor. Fakat TV'nin kendi aklına göre çevirdiği 2D canlı yayın görüntüsü elbetteki gerçek bir üç boyutlu film hissi vermiyor. Fakat yine de ne yalan söyleyeyim heyecanlandık ikimiz de.

    Daha sonra hemen internetten Avatar'ın 3 boyutlu 20 GB'lık mkv'sini indirdim. Daha sonraki günde bir arkadaşımdan Smartmedis HD player'ını ödünç alarak eve geldim. Allah'tan bu forumu takip ederek media player'lar hakkında biraz bilgi edinmiştim. Adı geçen mediaplayer mediamarket'te de en çok satan media player'dı ve iyi ki de sadece ödünç almıştım. Arkadaşlar o üç boyutlu filmi ne yaptımsa bu alette seyredemedim. Diğer filmlerde bir sorun yoktu ve arayüz de yeterince basitti fakat ısınmasın diye arkadşım altına bir notebook soğutucusu koymamı önermişti ve çok da haklıymış. Aletin üstünde yumurta yapabilirsiniz. Smartmedia HD'yi arkadaşıma iade ettim ve arayışlara girdim hemen.

    Dün yine B.düzü mediamarket'a gittim ve yanımda kendi harddiskimi götürerek orada 5 tane mediaplayer test ettim philips'e gelinceye kadar. Asus fos çıktı, darkmedia 'da, WD2ın küçük bi modeli var o da. Ben philips'ten bu performansı hiç beklemiyordum doğrusu. 20 GB'lık filmi tak diye açtı. Ben de daha fazla uğraşmadan 139 TL'ye eve getirdim aleti.

    2 günde neler söyleyebilirim bilmiyorum fakat 1-2 defa cihaz kitlendi elimde. Hızla filmler arasında play yapıp sonra diğer filme geçerken aniden durdu. elimdei mpg-avi- mkv tüm filmleri sorunsuz oynattı. Altyazı özellikleri çok basit-kullanışlı yani benim için mükemmel. wmv dosyalarımıçalıştırmadı zaten bunları da desteklemiyor. Sesle ilgili problem yaşamadım daha 5.1 ses sistemlerini araştırmadığımdan bir tane almadım fakat optik çıkışı olması güzel. Cihazla birlikte HDMI kablo gelmemesi bir eksi. Bilmeyen hevesli biri cihazı evine götürüp tüm gece öylece sinirden çıldırarak bakabilir. 20Gb'lık half sbs avatar'ı sorunsuz oynattı ama sadece x2 ileri sarabiliyor ve geri saramıyor. Diğer 8 GB'a kadar mkvlerde bunu yaşamadım. Bence mükemel bir ufaklık. İnternet-youtube-torrent derdim yok zaten netbook'umu bağlayıp o işlerimi çok rahat da oradan görebilirim. Ben annemlerin evine bile almak istiyorum bu cihazdan çünkü çok basit ve performanslı bir cihaz. LG LW 4500 serisi sahiplerine de şiddetle öneririm. Ben hard diskimi TV'ye taktığımda oynattığım 720p filmlerde filin akışında doğal olmayan bir yavaşlama ve sonra hızlanma oluyordu. Bilgisayarda kare atlaması olur bazen ama bu farlı bişi. Aynı zamanda DTS de desteklemiyordu ve yine AVATAR'dan bi görüntü alamamıştım.

    Neyse dün akşam itibari ile Avatar ve Hubble'ı 3D seyredebildim. Şimdi sırada Resident Evil var müsaadenizle.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: James_Sunderland

    Efendim selamlar bu güzel inceleme için Teşekkür ederim.

    İki adet sorum olacak müsadenizle;

    1) Cihazın DVD,İSO dosyalarını menülü oynattığını okudum birkaç yerde, bunun doğruluğunu bana sizde onaylarsanız çok mutlu olacağım, ancak asıl sorum o değil. Dual layer bir DVD'yi iso formatlı kayıt edersek eğer, sorunsuz bir şekilde menüğlü şekilde oynatmak mümkün mü acaba? bunu denediniz mi?

    2) Cihazda .flv dosyası desteği olduğunu biliyorum (youtube formatı diyende var ) bunu deneme şansınız oldu mu acaba?

    Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim, hayırlı çalışmalar dilerim efendim...


    DVD ISO deneme şansım olmadı hiç. Pek kullanılmıyor zaten DVD ISO'lar. Büyük ihtimalle sorunsuz çalıştıracaktır. BluRay'lerin menülerinde sıkıntı olabilir ama bu sıkıntılar her cihaz için geçerli olanlar olacaktır.

    FLV'lerde sorun yok. Gayet akıcı bir şekilde oynatıyor.




  • Teşekkür ederim, bakalım hepsiburada stoklarında kalmış mı?
  • @.ZeuS. Açıkçası aklımda başka bir ürün vardı, ama senin bu incelemenden ve bu kadar açıklamandan sonra saat 06:09 da siparişi verdim :)

    WD 1,5 TB HDD min içerisinde DVD, 720p ve 1080p filmlerim var onları izlemek için alıyorum. umarım sorun çıkarmaz. ayrıca emeğin anlatımın için teşekkürler.
  • Filmlerin görüntü oranını, görüntüde kayıp yaşamadan (yanlardan kırpmadan) değiştirmenin imkanı yoktur. Ya film kenarlardan gider, ya da görüntü oranı bozulur ve o saçma sapan bazı ulusal kanalların filmlerin içine ederek yayınladığı şekilde izlersiniz (bkz. Yüzüklerin Efendisi). Şahsen bir filmi orjinal boyutu dışında izleyeceğime hiç izlemem daha iyi. Yazık filme.
  • altyazı da sorun yaşayan arkadaşlar eğer türkçe karakter sorunuyla karşılaşırsanız, filmi izlerken altyazı seçeneklerinden dili türkçe'ye çevirin düzeliyor. bazı filmlerde sorun yaşadım, menüden bakınca altyazı dilinin ingilizce olduğunu gördüm, türkçe'ye çevirince düzeldi.
    bir de bende alet sıkça donma sorunu yapıyor fotoğraflara bakarken. 500 gb lık harddisk'de eşimle fotoğrafları seyrederken arka planda müzik ile, 3-4 sefer klasör değiştirirken donma yaşadım. şu an versiyonunu bilmiyorum ama sanırım versiyonu güncelleyince bu sorundan kurtulurum. almayı düşünen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim. ben bugüne kadar bilgisayar'dan bağlayıp izliyordum lakin 5.1 ses sistemi alınca bu sefer laptop'un optik çıkışı olmadığından harici ses kartı arayışına grdim. daha sonra bu ürün'ü gördüm ve düşünmeden sipariş ettim. şimdi hem büyük bi hammaliyetten kurtuldum (bilgisayarı tv'ye bağlamak) hem dts albümleri ve filmleri tam performans dinleyip, izleyebiliyorum. düşünmeden alın.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.