Şimdi Ara

PHILIPS 55/65 PUS 9435 İnceleme ve Android TV Faydalı Bilgiler (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
926
Cevap
22
Favori
65.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostum istediğinize inanmakta özgürsünüz. Ben konuyu açarken bu konuyu çok araştırdım. Ve ayrıca aynı anda FALD ve Local Dimming Pro ya sahip SK 8500 LG sahibiyim. FALD olanda micro dimmingde daha başarılı tezini de videoyla çürütmeye hazırım. LG de de her ikisi de var. Ama siyah arkaplanda sürekli ghosting ve cloudingden geçilmiyor. Zaten Philips’i alma sebebim de buydu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alien2000a A kullanıcısına yanıt

    Alıntı yapmamışsınız ama üstteki arkadaş ben oluyorum. Mesajımda yazdıklarım arasından ben sanki PUS9435'in panelini başka tip veya daha kötü bir panel tipi olarak yazmışım gibi cımbızla "Ayrıca dostumuz “bunun bir üstü VA” ifadesini seçip kendinize argüman yapmışsınız.


    Oysa mesajımda ne yazmışım--> "Sonuç olarak VA panel ve DirectLed aydınlatmalı Ambilight'li TV bakıyorsanız PUS9435 direk önerebileceğim bir seridir. .... Artık bunun bir üstü VA ve FALD paneller zaten."


    VE YAZDIĞIM DOĞRUDUR. ZİRA FAL OLAN PANELLER OLMAYAN PANELLERE GÖRE DAHA ÜSTÜN PANELLERDİRVE PUS9435 FALD DEĞİL. Bu kadar açık. Üreticisinin bu yönde bir beyanı ve spesifikasyonu yok.

    Üreticilerden çok daha detaylı bilgiler sunun FlatpanelsHD, Displayspecifications gibi alanlarında önde gelen envai kaynaklarda bu yönde bir bilgi yok. Eğer varsa münferit 3.parti incelemelerin belki 1 veya 2 tanesinde bahsedilmişse de genel olarak diğer hiçbir incelemede bu bilgi yok.


    Ama sizin argüman--> "Üst segment televizyon olup ta FALD olmayan marka kaldı mı?" Evet var işte. Karşınızda PUS9435 serisi duruyor.


    Zaten LED TV'ler de söylediğiniz gibi edge veya full array olarak sınıflandırılmıyor. Arka aydınlatma olarak temel sınıfılandırma edge veya direct led tipindedir. Ama siz yok direct led demek direk FALD demek diyorsanız orası ayrı konu ama onu her yerde demeyin bence.


    Bir de ortada bilgi karmaşası var deyip bir sürü hatalı bilgi veriyorusunuz.


    Ayrıca FALD'ın reklam malzemesi olduğu da gayet ortada. Üst düzey TV modelleri bu özelliği ile birlikte belirtiliyor. Ürün spesifikasyonlarında ve incelemelerde bu nitelik özellikle belirtiliyor. Örneğin Philips'in 2021 serisi PML serisi spesifikasyonlarında da arka aydınlatma olarak FALD açıkça belirtiliyor. Şimdi Philips'in resmi ürün sayfasında yer almıyor diye bu TV'lere FALD değil diyecek değiliz. Panel bilgileri ortada ve 2021 serisinde FALD panel mevcut.


    65PUS9435 bende de var ve müthiş bir TV. Philips 2020 yılı LED ürün gamında TR'de satılan en üst modeli olması lazım. Daha üstünü görmedim en azından ve FALD olmaması onu kendi segmentinde daha kötü bir TV yapmıyor.


    Şimdi de 75XH 9096 sipariş verdim ve Philips'i %90 satacağım veya %10 başka bir evimde kullanacağım.


    Konuya ilişkin olarak başka bir cevap da yazmayacağım. Ama teknik olarak bu kadar açık olan bir konuyu "istediğinize inanın" diye geçiştirdiğinize göre zaten yazacak başka bir husus da olmaz.


    Ancak rica ediyorum PUS9435 serisinin FALD olduğunu gösteren resmi tek bir kaynak varsa benimle paylaşın. Hatta TPVision'a soralım. Gelecek resmi cevabı da konuda paylaşırız.

    Eğer Philips'in FALD yorumu Microdimming Pro ise (ki Microdimming için üreticisine göre lite, pro, premium,ultimate sürümleri var) o zaman bunu da açıklığa kavuşturur TPVision.


    Böylece bende satarken satış fiyatımın üzerine nereden baksanız 1000-1500TL daha koyabilirim. Çok hoş olur yani.


    İyi akşamlar.


    Not: 6 ay önce başka bir forumdaş yine bu konuda aslında açıkça cevap da vermiş-> https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/147021441


    Micro Dimming: Just as frame dimming is a cheaper version of edge-lit dimming, micro dimming is a cheaper version of full-array dimming. In fact, in micro dimming, it doesn’t actually dim the backlight. Instead, it varies the contrast of different zones in the frame. Pure TV tech geeks often subjectively disapprove of this because it transmutes the original content. So full-array dimming is better than micro dimming any day.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 31 Mayıs 2021; 21:1:59 >




  • Dostum kimseyi hedef yapmıyorum ben. Sizin gibi yarım sayfa da yazacak değilim. Herkes okur kendi kararını verir. Philips’in VA olmadığını söylediğiniz br yorum vardı. Evet yanış bilgi ve yanıltıcı. FALD konusu da öyle. İnternet dediğiniz bilgi deryadı da bilgi çöplüğü de olabiliyor. Sağdan soldan link paylaşsak günlerce sürer. Benim FALD TV’mde var 65 inch LG. Üşenmeyip bir gün aynı filmi HDD den ikisinden de çekip paylaşacağım ve ana konuya ekleyeceğim. Orada FALD olduğunu bas bas bağıran TV nin bu olmadığını iddia ettiğiniz TV nin yanındaki performansını görünce belki ikna olursunuz.


    Yaşı yetenler hatırlayacaktır. Beta vs VHS. DVD+R vs DVD-R hep böyleydi hala böyle ve hep böyle olacak. Biri FALD diyecek biri Mcro Dimming Pro. TV ler ya yandan aydınlatılan ledlere sahip olacak ya da ekranın altına direkt satır satır döşenen ledlere. İkinci tip arka aydınlatma olan tip Full Array. İngilizceniz var ne anlama geldiğini biliyorsunuz. Gerisi de o markanın işlemcisinin yapay zekayla bölgesel karartma algoritmaları. İsim ne derse desin bu TV edge led diye iddia etmiyorsanız o zaman tartışmaya gerek yok bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  •  

  • Sony 75XH9096 mdeol TV'ye geçerek Philips dünyasından şimdilik ayrıldım. Ancak hem dahili soundbarı hem de Ambilight'ı arayacağımı rahatlıkla söyleyebilirim. PML veya sonraki seriler ile yine de Philips modellerini değerlendiriyor olacağım. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bu ürün grubu TV bakanlar için en iyi alternatif kesinlikle PUS9435 serisidir. Y

  • quote:

    Orijinalden alıntı: oup59

    Sony 75XH9096 mdeol TV'ye geçerek Philips dünyasından şimdilik ayrıldım. Ancak hem dahili soundbarı hem de Ambilight'ı arayacağımı rahatlıkla söyleyebilirim. PML veya sonraki seriler ile yine de Philips modellerini değerlendiriyor olacağım. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bu ürün grubu TV bakanlar için en iyi alternatif kesinlikle PUS9435 serisidir. Y

    Hocam merhaba, öncelikle yeni tv niz hayırlı olsun. Tv elinize geçtiği zaman Philips'e kıyasla siyas performansı, görüntü kalitesi vb. artıları eksileri nelerdir yazabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler

  • Exheo kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam . TV'yi dünden beri kullanıyorum. İlk izlenimlerim oldukça olumlu. Sony XH9096'nın beni daha iyi bir TV'ye geçiş yaptığım konusunda ikna etmesi uzun sürmedi. Ancak uzun zamandır Philips TV kullandığım için biraz Sony karakteristilerine alışmam gerekecek. Bir ara etraflıca ayarlarımı kişiselliştireceğim. Ayrıca 65 inch'ten 75'e geçince bu kadar büyük bir ebat fark algısı beklemiyordum. TV gerçekten büyük.


    PUS9435 renk gösterimi zaten iyi ve siyah renk ise şimdiye kadar kullandıklarımın (49PUS6561 ve 58PUS7304) en iyisiydi. Ancak Sony XH9096 ile bu tecrübem yukarı çıktı diyebilirim. Ama tekrar vurguluyorum. Bu TV'yi kullanmadan önce PUS9435 ile zaten oldukça iyi bir siyah gösterimim vardı. O yüzden aradaki fark iki modeli de gören birisi tarafından algılanabilir ancak sadece PUS9435 kullanan da o TV'den çok memnun kalacaktır.


    Sony görüntüsü daha bir pastel dokulu ve doğal geldi. Bunu zaten daha önceden okumuştum. Philips TV'lerde Samsung modellerinde olan yapay canlılık kesinlikle yok. Ama XH9096 PUS9435'e göre daha doğal ve gerçeğe yakın bir görüntü veriyor. Sonuçta panelleri de görüntü işlemcileri de farklı. Bu beğeni biraz da benim tercihimden kaynaklanıyor olabilir. Zira yapay parlaklık/canlılıkta olan görüntüyü sevmiyorum. Samsung'a karşı olan önyargımdan bundan kaynaklanıyor. O tarz görüntüyü sevenler de bu TV'lere için "cansız/renksiz" diyebiliyor mesela.


    Sony ilk izlenim olarak yıllar önce kullandığım Panasonic plazmamdaki (50UT30 diye aklımda kalmış. 2011 yılında almıştım. Hala da annemlerin evinde kullanılıyor.) doku hissini verdi. Onu çok seviyordum.

    Görüntü gerçekten doğal geldi.Elbette o görüntünün çok daha kalitelisi. Annemlere de 55XH9096 aldım ve onların da görüşü mevcut plazma gibi doğal bir görüntü veriyor ama çok daha kalitelisi.

    Babamın Chelsea - MCity final maçı için yorumu "sanki gerçekten stattan maçı izledim" gibi oldu :)


    Şimdilik Shield TV Pro, PS4 Pro ve DSmart'ı takıp hızlıca bir baktım ama her bir kaynak için ayrı bir özelleştirme yapmak gerekecek. Biraz panele ve menülerine alışmam gerekir. Son 5 yıldır Philips Ambiligt TV kullanıyorum.

    Android TV de olsalar kendi iç menü ve seçenekleri farklı. Sony TV ayarlarının kişiselleştirme seçeneklerini pek kurcalamadım henüz.


    Sony görüntü işlemcisinin başarılı olduğu da bir gerçek ki açıkçası bu da bilinen bir durum. Genel olarak Sony panel tipi ve görüntü işlemcisi ile Philips panel tipi ve görüntü işlemcisinin sundukları farklı. Beklentiyi ona göre

    belirlemek gerekir. Samsung ve LG (nanocelli ev ortamında görmedim ama teknomarketlerde baktım biraz)'ye göre öncelikle Philips tercih ederim. Ama Sony şu an tercih listemde onların üstüne çıktı.


    Eksi olarak dahili ses sistemi ve ambilightı söyleyebilirim. Ambilight ile çevresel aydınlatmayı biraz arayacağım gibi duruyor o da bir gerçek. Çünkü sevdiğim bir özellik. Eğer alışmaz da Ambilight istersem belki HDMI sync box ve gradient light ile eklerim. Ama şu an böyle kullanacağım. Zaten 75 inch izleme alanını gerçekten fazlası ile doldurdu. Ambilight'ın bir katkısı da aslında çevresel aydınlatma ile izleyini içeriğin biraz daha içine dahil etmek ve ekranı daha da büyük olarak algılatmak. En azından bendeki etkisi buydu diyeyim. Bu arada Sony modelinin ses performansı beklediğimin üzerinde çıktı ama elbette 2.1.2 Bower&Wilkins soundbar ile yarışamaz. Kanal ayrım hissini çok iyi veren dahili bir soundbarı TV ayak çözümü olarak sunmak gerçekten çok yenilikçi. Ayrıca XH9096 kumandasının aydınlatması yok. 9505 serisinin kumandası aydınlatmalıymış. PUS9435 kumandası da aydınlatmalı.


    Ürün segmentleri farklı olsa da Philips PUS9435 2020 yılı için Philis LED ürün gamında en üst model ama XH9096 Sony'nin 2020 LED ürün gamında en üst model değil. Üzerinde 9505 serisi var. Ama panel olarak bakacak olursa XH900 serisi VA, Directled FALD ve 100/120Hz paneli ile Philips'in VA,Directled ve 50/60Hz panelinin üstünde bir panel. OLED'e en yakın paneller olarak zaten 9505 ve sonra da 9096 serileri söyleniyor.


    Kullandıkça ve aralarındaki farklı gördükçe eklemeler yapabilirim. Philips 65PUS9435 dün itibariyle kapandı. Şimdilik satışa çıkartacağım veya duruma göre birkaç hafta sonra kayınpederimin evine götüreceğim.


    İleride Philips serilerini belki tekrardan değerlendirmeye alırım. Yeni gelecek miniled PML9636 teknik özelliklerine göre çok iyi duran bir TV ama 75 inch için 3300-3500 Euro gibi fiyatlar konuşuluyor.


    O yüzden de beklemedim ve 75 inch olarak Sony'ye geçiş yaptım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 5 Haziran 2021; 9:24:30 >




  • oup59 kullanıcısına yanıt

    Hocam detaylı anlatımınız için teşekkür ederim. Sizin gibi yardımsever insanlar olduğunu görünce foruma olan sevgim biraz daha arttı. Dediğiniz gibi ambilight a alışınca başka tv markası düşünemiyor insan. Ben de 55pus7304 kullanıcısıyım ancak tv de ışık sızması beni biraz rahatsız etmeye başladı. 65 inçte PML9636, Sony X95J veya Samsung QN95A arasında bir seçim yapacağım bu sene. Samsung'un görüntüsü bana da her zaman yapay ve aşırı sarıya kaçan tonlarda gelmiştir. Ayrıca Dolby Vision desteği olmaması da bir eksi Samsung için. Philips'in yeni miniled modellerinin performansından aşırı umutluyum ve hevesliyim :) Sanırım tercihim PML9636 veya X95J olacak ancak 65 inçte bile sanıyorum ki fiyatlar 25-26k dan başlayacak. Fiyatlar o seviyelerden başlasa bile umarım güzel indirimler görürüz black friday zamanı. Tekrar teşekkür ederim.

  • Exheo kullanıcısına yanıt

    7304 serisinde 58 inch kullandım ama VA panel idi. 55 inch IPS olması lazım. Işık sızması da o kaynaklıdır. Sony özelinde konuşacak olursam 2021 serisi LED'ler inanılmaz pahalı geldi. Görüntü işlemcisi yeni nesil ama ne kadar bir kazanım sağlıyor bilmiyorum. Ancak aradaki fiyat farkını haklı çıkaracak bir avantaj sağlayacağını düşünmüyorum. 2021 serisi 75 inh XJ modeli 30.000TL ve 65 inch ise 20500TL. 2020 modellerinin fiyatı ise 75 inch için şu an 19K ve 65 inch için 13500TL. Geçen ay Sony destekli ciddi indirimler yapıldı. Tekrar gelir mi bilmiyorum. Ama kısa süre içinde 2020 modelleri kapalı kutu bulmak zor olacaktır. Kurlar da arttığından artık onların fiyatı bile bu aralıklarda gezer. Zira 2021 modelleri ile çok ciddi fiyat farkı var. Black Friday zamanı elbet indirim olur ama o zamana kurlar ne olur orası da ayrı konu. Bir de 20500TL'ye satılan XR6590J'nin fiyatı kurlar aynı bile olsa o zaman bile 15K altına ineceğini hiç sanmıyorum.


    Philips tarafında 65PML9636 için konuşulan rakam 2500 euro. Bugün gelse normalde 26-27K'dan çıkar. Hadi Philips bölgesel fiyatlama yaptı desem 23-24K'dan aşağı olmaz. Bir de açıkçası Philips'in de artık üst segment grubunda diğer markalara rakip ürünler çıkartmasından dolayı fiyatlarını onlardan aşağı tutacağını sanmıyorum. Birçok ürün grubunda bunu gördüm. Ne zaman rakipleri ile denk ürünler geldi. Fiyatları da direk o seviyede geldi. Zira Ambilight olsun dahili B&W soundbar olsun sadece kendisinde olan ve kitlesini çeken ilave özellikleri var. Bunlar da maliyeti yüksek parçalar aslında. 2021 serisi konusunda fiyatları paylaşmıştım. PML serisini orada konuşuyoruz. Tabi gerçek fiyatları yaz sonunda göreceğiz.


    PML konusu-->https://forum.donanimhaber.com/2021-philips-tv-leri-miniled-oled-dled--149054382


    Umarım istediğiniz ürünü istediğiniz fiyata bulursunuz hocam. Ben indirim zamanı 75XH9096 aldım ve şimdilik bir süre için TV bahsini kapattım. Açıkçası bir de miniLED'lerin kullanıma başlanıp geri beslemelerin gelmesini bekliyorum. OLED'lerin yok ekran yanığı idi yok sonradan ortaya çıkan ölü piksel idi derken direk tercihlerimin dışında bıraktım. LED'lerde bu durumlar yok en azından ve de çok olgunlaştı. Ama miniLED'ler için durum ne olacak göreceğiz. Mesela Sony miniLed işine şimdilik hiç girmedi.


    Genel olarak Philips TV alınacaksa bence en üst seri alınmalı. Philips tüm iddiasını o modellerde yoğunlaştırıyor. O yüzden 2021 için de 9636 serisi almayı tercih ederdim.


    Elimden geldiğince Philips TV'ler hakkında da girdi yapmaya devam edeceğim. Zira genel olarak takip ediyorum. Bilgi paylaştıkça çoğalıyor. Yazdıklarım birilerinin işine yarıyorsa ne ala.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 6 Haziran 2021; 11:5:12 >




  • Sanırım yeni güncelleme gelmiş, İngilizce ve Türkçe ayrıntısı aşağıdadır,


    -------------------------------------------------------------------------------


    Software history Android P

    Philips 2K20 85x5/8x5/9x5/9235/9435/9005 – ranges

    Philips 2K19 73x4/7504/8x04/8x4/9x4 ‐

    ranges TPM191E _ 101.002.022.002 – Date: 2021/05/14


    - Improvements for Ambilight Hue

    - PVR improvements

    - Fix for no sound after standby

    - Fix for unexpected appear of OLED screen saver when use apps

    - Stability improvements

    - Other general improvements


    -------------------------------------------------------------------------------


    Kod

    Yığını:
    Yazılım geçmişi Android P Philips 2K20 85x5/8x5/9x5/9235/9435/9005 – seriler Philips 2K19 73x4/7504/8x04/8x4/9x4 aralıkları TPM191E _ 101.002.022.002 – Tarih: 2021/05/14 - Ambilight Hue için İyileştirmeler - PVR iyileştirmeleri - Bekleme modundan sonra ses olmaması için düzeltme - Uygulamaları kullanırken beklenmedik OLED ekran koruyucu görünümü düzeltildi - Kararlılık iyileştirmeleri - Diğer genel iyileştirmeler




  • Tam 35 gün geçti fakat sonunda iadem kabul edildi ve paramı aldım 🙃
    Bana geçmiş olsun.
    Şimdi ben de TV bakıyorum, sanırım yukarıdaki arkadaş gibi 9096 alcam, güzel bir fırsat bekliyorum ama sanırım 12500 civarına alacağım gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beetleguese kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Umarım içinize sinen bir tv alırsınız

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhabalar. TV’ye klavye mouse bağlamak istedim ve bluetoothlu Microsoft Designer Keyboard & Mouse aldım fakat bazen İngilizce Q klavye olarak algılıyordu bazen Türkçe Q. Ben de yine Microsoft’un All in One medya klavyesi diye trackpadli kablosuz bir klavyesini daha aldım fakat bunda da aynı sorunu yaşıyorum. Klavye TV ayarlarında Türkçe Q klavye olarak tanımlı ve test et dediğimde tuşlar doğru. Fakat Youtube veya Netflix içinde klavye birden İngilizce Q klavyeye dönüyor. TV menüsüne dönüyorum arama kısmına geliyorum Türkçe Q oluyor. Android ayarlarından da klavye ayarları Türkçe gözüküyor fakat değişen bir şey yok. Bu konu canımı çok sıkıyor kumandadan bir şey yazmak eziyet cidden. Bu tarz bir sorunla karşılaşan kimse var mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zabuzaretta kullanıcısına yanıt

    Tv nin klavye uygulaması işlevsel değil, mouse ile tuşlara basılamıyor, Leanback Klavyesi apk sı yükledim, mouse ile yazı yazılabiliyor, tek eksiği otomatik tamamlama özelliği yok ya da ben yapamadım. Bluetooth ile tv ye bağlı mouse um, Log. m590, sessiz ve geri tuşuyla gayet iş görüyor, tavsiye ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu televizyon almayı düşünüyorum. sıfır olarak satan bir yer biliyor musunuz? Önerir misiniz? Kronik arızaları var mıdır?

  • Merhabalar 65 Pus 9435 kullanıcısıyım.Kumandanin pil yuvasını nasıl açacağım hususunda sıkıntı çekiyorum.Tam anlamadığım için kırmaktan korktum zira kapak nerede tam belirgin değil.Vakti olan biri bir zahmet bilgi verebilir mi.Çok teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • macaw M kullanıcısına yanıt

    Kumandanın arka tarafı komple kapak. Aşağı kaydırın. En alt kısımda pil yuvası var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: oup59

    Kumandanın arka tarafı komple kapak. Aşağı kaydırın. En alt kısımda pil yuvası var.

    Teşekkür ederim. Hızlı başlangıç kılavuzu da öyle gösteriyor, ancak elime alınca kapak bayağı oturmuş durumda olduğundan fazla zorlamaktan çekindim kırılır diye. Belki bir püf noktası vardır boş yere kırmayayım dedim. Tekrar çok sağolun.

  • macaw M kullanıcısına yanıt

    Arka tarafı üst tarafta hafifçe aşağı ittirin çıkıyor hocam zaten kapak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yedek olarak şu kumandayı aldım. Fena değil: https://www.hepsiburada.com/parmis-philips-ambilight-netflix-rakuten-tv-tuslu-led-tv-kumandasi-43pus6504-62-hy1650-p-HBCV0000025X4E fiyatı 55,90 TL (kargo bedava) Çocuklar orjinal kumandanın düğmesini kırmışlar. Orjinal kumandanın premium bir hissiyatı var ama kullanımı zor gibi.

  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.