Şimdi Ara

Philips 32PFL9705

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony KDL 32V2000 emektarı artık değiştirmenin zamanı geldi. Oturma odasında kullanacağım ve 32" düşünüyorum. "Mevcut tüm teknolojik yenilikleri ihtiva etsin, en az 5 sene bana yetsin" düşüncesi ile araştırırken Philips'in bu yeni modelini ( 32PFL9705 ) gördüm, sanırım daha TR'de satışa sunulmamış. Ambilight ile pek işim olmaz ama ilgimi çeken özellikleri yeni nesil back-lit LED, 200Hz yenileme ve 1 ms tepki süresi, üstelik 3D'ye de hazır. 5M/1 kontrast bana bu seviyede makul gibi görünüyor. 500cd/m2'de piyasa ortalaması bir aydınlatma değeri. Ekran Samsung gibi karşısına geç traş ol yerine yansıma önleyici satıh ile kaplı. Bir tanesi v1.4 olmak üzere toplamda 4 adet HDMI giriş var. Resmi sitesinden öğrenebildiklerim bunlar.

Ama EU sitelerinde ise bu modelin 400Hz yineleme hızı ile piyasaya sürüldüğünü görmekteyim. Neden bize sunulacak olan ile EU sürümü farklı?

Bütçem 3000TL (+/- %10). Philips görüşleriniz ve/veya bu beklentiler ve bütçeye uyar alternatif önerileriniz var mıdır?

• Selamlar

Phil Baclit-LED 5x/7x/8x/9x olarak geliyor;

5x White Direct-LED/8-bit Sharp UV2A Modül-100Hz
    7x White EDGE-LED/8-bit Sharp UV2A-Modül-100Hz
    8x White EDGE-LED/8-bit Sharp UV2A-Modül-200Hz
    9x White Direct LED/10-bit Sharp UV2A Modül+Local-Dimming(1.792 LED-224 Zone)-400Hz

ANCAK 1/2ms "palavra" RT değeridir,uyarmış olayım!!! maalesef bu RT işini hala çoğu insan ne bizde nede dışarda
    tam nasıl çalıştığını bilmiyor!!!

Phil in ilan ettiği 2ms her ne kadar Grey2Grey olsada;doğru değildir!! kaldıki Phil in ilan ettiği bu değer LGD nin S_IPS Modülleri içindir!!! yani "sallama"
    Dünyada bu konuda gerçek manada en düşük RT değerli Modülleri sadece Sharp lardadır!!

++
    Benim almak istediğim 32" panel için 3 tercihten 2.cisi Phil dir ama Sharp Modülün çalışmasını bekliyorum,dolayısıyla listemin 1.cisi
    de olabilir veya elenir(fiyatta bu arada tercihte kullanacağım kriterdir,kısaca "kazık" ise örneğin 9x serisi,tabiki almam!!)

Ben daha evvelde yazdım,Phil in bu yeni Sharp UV2A modüllü panelinden çok ümitliyim diye,umarım herifler bu sefer beni yanıltmazlar(örneğin 9704
    olayını yaşatmazlar)

Beklemedeyim

++

• merhaba sayın albani.bu 9704 sizde ne gibi bir hayal kırıklığı yarattı.çünkü bu mesajınızı birkaç yerde daha okumuştum.tam 52inç almak üzereyken.birde kuro 6090 almak için önerdiğiniz fiyat nedir?şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çaykaralı -- 4 Haziran 2010; 19:28:38 >
  • 1-9704 zaten eskidi!! tavsiye etmiyorum,ama bunu anlamak için Avrupadaki Siteleri takip etmen lazım!!
    Ama sen şimdi ...yaw onları kim takip edecek...filan diyorsan o zaman 9704 ü unut,9705 lere bakacaksın artık!!

2-9704 normalde görüntü kalitesi olarak mükemmel ancak Processor sıkıntılı ve hız konusunda panel kesinlikle sorunlu!!
    Stabil değil,LAG yüksek v.s

3-6090 için;şayet bizim Orhan ın elinde kaldıysa en son 9,5 kağıda veriyordu ve tabiki Digicom Garantilidir!!!
    Yine bildiğim kadarıyla Ankara BestBUY da 6090 bulunuyor sanırım yaklaşık o fiyatta!
    Pio için bizim Pio başlığına gel ve en son Sn.cemcem06 e döverek bunu aldırdık

Saygılar++
  • evet zaten görüntü kalitesine resmen hasta olmuştum.samsung B800 serisi ile yanyana duruyordu.samsunga göre görüntü çok naturel ve doğaldı.görüntü gerçekten muhteşemdi.tabi işlemcisi hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim.pio için heralde biraz daha beklemeliyim.fakat pionun bekleyeceğini hiç sanmam
    bu 52PFL9704H için 5000ytl gibi bir fiyat almıştım.bilgiler için teşekkürler...
  • Kardeş ben bu saatten sonra 9704 tavsiye etmiyorum!

Bütçeni ayrıca bildirirsen sana optimal/performans bir panel bulurum!

6090 için rakamı gördün,bunun altına düşmez,yani piyasada o kadal mal yok,kaldıki biz burada bir dünya şey yazıncada;
    zaten uyanıklar fiyatını düşürmezler,ayrıca zaten bunun maliyetide çok yüksek!!

-9704 için son 1 senede Avrupada çok fazla kullanıcı yorumu okudum ayrıca ve hep şikayet var nedense!!
    sonunda seri bitti,kavgasıda bitti
    9705 lerin ise artık absürt rakamdan çıkacağını sanmıyorum,kaldıki 9704 de öyleydi ve çok uzun süre satılamadı(Avrupada dahi!!)
    bizde ise ne olduğu anlaşılmadan bitti diyebilirim,onda da Sharp Modül vardı!!(ASV/PureBlack)ama çeşitli sorunlarda çıktı!!

++

• albani, görüşlerin için çok teşekkürler. 9705'den sende 400Hz diye bahsetmişsin, ama Philips TR resmi sitesinde bu değeri 200Hz olarak gösteriyor. Philipslerde Sharp panel mi kullanılıyor. Siz benim gözüme kestirdiğime "3 tercihten 2.cisi Phil dir" demektesinizi diğer tercihlerinizi de öğrenebilir miyim? Benim emektarı ben Hepsiburada'dan almıştım, o zaman için (2006 başı) fiyatı avantajlı idi, alabileceğim daha cazip satıcı tavsiyeniz olabilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Philips 55PUS8602
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben Phil Baclit-LED bilgilerini AVF den almıştım geçmişte,yine araştırırız!

Ancak bu Hz değerleri benim için "hikaye" sizler için bilemem gari,ben Engine çalışmasına bakıyorum,RR değerini herifler
    getirdiler Arabanın Hızı gibi lanse ediyorlar(örneğin LGE çakalı)ülen ne alakası var paneldeki hız ile RR nin
    LGE nin uyanık Korelisi çıkmış ekrana ....bu panelin Hızı 400Hz diyor.... herifi yatırıp odunla döveceksin ama insanlar maalesef
    bu "sallamaları" aynen yutuyor!!!

Demiyorki Baclilight-scaning yapıyor 100Hz;bunun yerine bizim panelin hızı 400Hz diyor;Araba gibi 400KM diyor hızına

++
    yaw 20 defa yazdım benim tercih listemi

1.Pany Baclit-LED
    2.Phil Baclit-LED
    3.Tosh SL733(bu çantada hazır bekliyor;ilk 2 elenirse bunu kapıyorum)

Phil ise 2009 dan itibaren Sharp Modül kullanmaya başladı bazı serilerinde ama hepside "sorunlu"!! ama bu yeni panellerdeki
    modüller yeni nesil UV2A dır,şimdilik kapalı kutu ama OK ise bunu alacağım,ancak 9x serisinde rakamı görmek istiyorum,abuk
    para 32" ye asla vermem!! işin bok tarafı Pany lerde çok pahalı,SL ise aslında hepsinden iyi ama,hele bir diğerlerini görelim sonra
    bakarım diyorum,benmki keyfe-keder senin anlayacağın,bende şuanda imzamdaki SV var panel olarak+

• Yahu hakikaten bu panel hikayesi resmen dipsiz kuyu, sonu yok aynen katılıyorum. Onun için dediğiniz gibi fazladan beklemeye hiç niyetim yok. RR ifadenizden bir şey anlamadım, bilgim bir son kullanıcı olarak sınırlı. Gördüğüm kadarı ile bu modeldeki modülün yeni nesil UV2A olup olmadığı henüz belli değil. Bunu nerden öğrenebiliriz? Fazla uzatmadan hemen alıp kullanmaya başlamak için sabırsızlanıyorum. Benim için değerli olan görüşlerinizi paylaştığınız i.in teşekkürler ...
  • Kardeş az daha sabret,arkandan kovalayan yok naslısa!
    Ayrıca kaçan-giden bir şey de yok ortalıkta

-RR(Refresh-rate=Ekran tazeleme hızı/Hz cinsinden verilen)

Modül UV2A bu High-End Phil panellerinde(2010 Modeller için yazıyorum)

Bir arkadaş başka başlıkta yazmıştı ve banada bugün eMail atmış;32" 5605 Baclit-LED aldı,sanırım ondan görüntü kalitesi olarak
    bir şeyler gelir!

Bende 2.tercihteki bu panelin işini bitirmek istiyorum ama biraz zaman alacak!

++

Çünkü Sharp Modül ile Phil Engine sorunlu birleşiyor!!
    UV2A da durum nedir bilmiyorum,aynı şekilde bu Modülü Sony de High-End te kullanıyor ama onlarda henüz çıkamadı,
    çıksada ilk olarak USA da çıkacak!!

Sharp ın yeni bir serisi var 8x/9x;sanırım bunlarda UV2A olmalı ama onlarda çıkamadı

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 5 Haziran 2010; 1:06:39 >

• EDIT: yazdığım mesaj daha çok UV2A hakkında olduğu için link>>>SHARP Lcd Tv'ler # Genel Konu # taşıdım

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bons@i -- 5 Haziran 2010; 11:15:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Selamlar

Phil Baclit-LED 5x/7x/8x/9x olarak geliyor;

5x White Direct-LED/8-bit Sharp UV2A Modül-100Hz
    7x White EDGE-LED/8-bit Sharp UV2A-Modül-100Hz
    8x White EDGE-LED/8-bit Sharp UV2A-Modül-200Hz
    9x White Direct LED/10-bit Sharp UV2A Modül+Local-Dimming(1.792 LED-224 Zone)-400Hz

ANCAK 1/2ms "palavra" RT değeridir,uyarmış olayım!!! maalesef bu RT işini hala çoğu insan ne bizde nede dışarda
    tam nasıl çalıştığını bilmiyor!!!

Phil in ilan ettiği 2ms her ne kadar Grey2Grey olsada;doğru değildir!! kaldıki Phil in ilan ettiği bu değer LGD nin S_IPS Modülleri içindir!!! yani "sallama"
    Dünyada bu konuda gerçek manada en düşük RT değerli Modülleri sadece Sharp lardadır!!

++
    Benim almak istediğim 32" panel için 3 tercihten 2.cisi Phil dir ama Sharp Modülün çalışmasını bekliyorum,dolayısıyla listemin 1.cisi
    de olabilir veya elenir(fiyatta bu arada tercihte kullanacağım kriterdir,kısaca "kazık" ise örneğin 9x serisi,tabiki almam!!)

Ben daha evvelde yazdım,Phil in bu yeni Sharp UV2A modüllü panelinden çok ümitliyim diye,umarım herifler bu sefer beni yanıltmazlar(örneğin 9704
    olayını yaşatmazlar)

Beklemedeyim

++

phıl 5605 led tv sini tavsiye edermisin nasıl iyimidir gelmesini bekliyorum bakalım ibb de gözüküyor ama orayıda iyi değil diyorlar

• Sn.zone

Bak senin nick in gibi olan 9x serisini almalısın 224Zone LD li panel
    Bahsettiğin şu çakal firma İB ise bana hiç sorma,ben onu hepten geçiyorum

++

Sn.joven

Hocam ben bu 32" yi diğer oturma odası için alacağım!!orada malum 23 senelik Sony CRT var,ama onuda atmayıp yatak odasına herhalde transfer ederim,
    çünkü görüntü süper 25.senesini doldurduğu zamanda Sony-Eurasia ya hediye edeceğim karşılığında onlardan bir tane High-End XBR12
    alacağım,nasıl fikir ama vermezlerse canları sağolsun deyip yine paneli onlara hediye edecğeim tabiki!!

++

Sn.bonsai

Sharp UV2A konusu benim için yeni değil+dışarda bir sürü yorumlarda var ama açıkçası kimse ne olduğunu tam bilemiyor!
    Bu Sharp ın Modülünü kim kullansa bir türlü ortaya adam gibi panel çıkaramıyor

-Phil her ebatta Sharp panel kullanabilir,bunun 32"/37" v.s ilede alakası yok!
    Zaten bu UV2A ları High-End Baclit-LED serilerinde kullanacağı için 32" dede kullanacaktır ve serideki kaliteyi bozmak istemez!

-2008 de Tosh/Sony/Phil;Sharp ile Modül alım anlaşmaları imzaladılar;ancak henüz Tosh başlamadı,Sony ise High-End bazı serilerinde
    başladı(+USA da ayrıca 5100 serisinde yine ASV Modül kullandı!!)Phil ise geçen sene yine ASV ile başladı ama "hayal-kırıklığı"(özellikle 9704 ler!!)

-Sony,dünyanın en büyük ve gelişmiş vede Substrate(ham cam panel)sheet leride dünyanın en büyük cam plakalarını kesiyor!!!
    Yeni açtığı Sakai-City Plant/Osaka Bay de,bu arada 2008 de,uyanık Sharp bu tesislerin 1/3 Hissesini tam $ 1 Milyara Sony ye satmıştır
    böylece tesisleride bedavaya getirmiştir
    Japonya da zaten TFT-LCD Modül üreten bir tek Sharp kaldı(IPS-Japan ı saymazsak ki bunlarda çok kısıtlı sadece 32"/37" Modül üretiyorlar Pany ve Hitac için;
    benim favori Modüllerim bunlardır işte S_PVA ile birlikte!!)

+++

Bendeki Tosh LED bugün için Full-LED+Local-dimming olarak piyasadaki çok az modelden bir tanesi ama bu sene bütün üreticilerden böyle paneller geliyor
    tabiki High-End serilerinin en pahalıları olarak!

Sony den örneğin RGB FULL-LED+LD geliyor yine ama çok pahalı ve sanırım sadece Japan/Canada/USA market için,belkide sonra Avrupaya verirler!
    (XBR12 böyledir işte ve seviyeside "High-Advanced" olarak geçiyor!!)

Sakai City den 2011/12 lerde çok güzel süper Modüller gelecek yine ve sanırım o yüzden bu uyanık Sony buraya ortak oldu ardından Phil ve Tosh ta
    anlaşma imzaladı!!

++

• quote:

Sn.zone

Bak senin nick in gibi olan 9x serisini almalısın 224Zone LD li panel
    Bahsettiğin şu çakal firma İB ise bana hiç sorma,ben onu hepten geçiyorum

++

Sn.joven

Hocam ben bu 32" yi diğer oturma odası için alacağım!!orada malum 23 senelik Sony CRT var,ama onuda atmayıp yatak odasına herhalde transfer ederim,
    çünkü görüntü süper 25.senesini doldurduğu zamanda Sony-Eurasia ya hediye edeceğim karşılığında onlardan bir tane High-End XBR12
    alacağım,nasıl fikir ama vermezlerse canları sağolsun deyip yine paneli onlara hediye edecğeim tabiki!!

++

Sn.bonsai

Sharp UV2A konusu benim için yeni değil+dışarda bir sürü yorumlarda var ama açıkçası kimse ne olduğunu tam bilemiyor!
    Bu Sharp ın Modülünü kim kullansa bir türlü ortaya adam gibi panel çıkaramıyor

-Phil her ebatta Sharp panel kullanabilir,bunun 32"/37" v.s ilede alakası yok!
    Zaten bu UV2A ları High-End Baclit-LED serilerinde kullanacağı için 32" dede kullanacaktır ve serideki kaliteyi bozmak istemez!

-2008 de Tosh/Sony/Phil;Sharp ile Modül alım anlaşmaları imzaladılar;ancak henüz Tosh başlamadı,Sony ise High-End bazı serilerinde
    başladı(+USA da ayrıca 5100 serisinde yine ASV Modül kullandı!!)Phil ise geçen sene yine ASV ile başladı ama "hayal-kırıklığı"(özellikle 9704 ler!!)

-Sony,dünyanın en büyük ve gelişmiş vede Substrate(ham cam panel)sheet leride dünyanın en büyük cam plakalarını kesiyor!!!
    Yeni açtığı Sakai-City Plant/Osaka Bay de,bu arada 2008 de,uyanık Sharp bu tesislerin 1/3 Hissesini tam $ 1 Milyara Sony ye satmıştır
    böylece tesisleride bedavaya getirmiştir
    Japonya da zaten TFT-LCD Modül üreten bir tek Sharp kaldı(IPS-Japan ı saymazsak ki bunlarda çok kısıtlı sadece 32"/37" Modül üretiyorlar Pany ve Hitac için;
    benim favori Modüllerim bunlardır işte S_PVA ile birlikte!!)

+++

Bendeki Tosh LED bugün için Full-LED+Local-dimming olarak piyasadaki çok az modelden bir tanesi ama bu sene bütün üreticilerden böyle paneller geliyor
    tabiki High-End serilerinin en pahalıları olarak!

Sony den örneğin RGB FULL-LED+LD geliyor yine ama çok pahalı ve sanırım sadece Japan/Canada/USA market için,belkide sonra Avrupaya verirler!
    (XBR12 böyledir işte ve seviyeside "High-Advanced" olarak geçiyor!!)

Sakai City den 2011/12 lerde çok güzel süper Modüller gelecek yine ve sanırım o yüzden bu uyanık Sony buraya ortak oldu ardından Phil ve Tosh ta
    anlaşma imzaladı!!

++

teşekkürler 2000 liraya kadar düşünüyom acaba o fiyata olur galiba 9xxx serisi 32, olarak
    senin alacağın 5605 led serisini alsak olmazmı iyi değilmidir

• 9x 32" 2000 kağıda olmaz,ama İB de olsada zaten almam!!

Ben ayrıca 5605 alacağım demedimki!!

Daha ben hangi marka kararda veremedim,henüz incelemeler/yorumlar v.s olmadığı için,kafamda ik tercih
    Pany Baclit-LED panel var ama bu merette çok pahalı!
    Phil in de bu serisi yani 8x/9x hatta 7x gelirmi bunuda bilmiyorum++

Ancak bu seriler yinede güzel ve başarılı olur diye tahmin ediyorum,çünkü özel ve farklı paneller bu seriler ve herifler
    bu sene Baclit-LED te bizde varız diye bir şeyler vermek zorundalar,öyle değilmi??

+
  • quote:

9x 32" 2000 kağıda olmaz,ama İB de olsada zaten almam!!

Ben ayrıca 5605 alacağım demedimki!!

Daha ben hangi marka kararda veremedim,henüz incelemeler/yorumlar v.s olmadığı için,kafamda ik tercih
    Pany Baclit-LED panel var ama bu merette çok pahalı!
    Phil in de bu serisi yani 8x/9x hatta 7x gelirmi bunuda bilmiyorum++

Ancak bu seriler yinede güzel ve başarılı olur diye tahmin ediyorum,çünkü özel ve farklı paneller bu seriler ve herifler
    bu sene Baclit-LED te bizde varız diye bir şeyler vermek zorundalar,öyle değilmi??

+

teşekkürler ozaman 9xxx 8xxx 7xxx serisi gelcek olan ledlere bakarız

lcd olarak ne önerirsin mesela led pahalı gelirse lcd ye yönelicem
  • Bu 9705 baya bi kafama yattı. Ama Albani haklıısn koşturan yok, aceleye mahal vermemek gerek. Bekle-Gör taktiğine yatacağız. Bu spec'de herhalde 9705, 2500 aralığında falan gelir TR'ye diye düşünüyorum. Üzerinde bir etikete niyetlenirse pek tutulmayacaktır nacizane beklentim. Ama şu Sharp modül uygulaması kafamda soru işaretlerine neden oldu. Philips bu modülü bu soruda sorunsuz olarak kullanabilecek mi?

Bu RR bir pazarlama afyonu mu gerçekten? Ben 50-100-200-400Hz değerler görünce, değerin yüksekliğine paralel o kalite ve derinlikte görüntü elde ediliyor diye düşünüyordum.

quote:

LGE nin uyanık Korelisi çıkmış ekrana ....bu panelin Hızı 400Hz diyor.... herifi yatırıp odunla döveceksin ama insanlar maalesef bu "sallamaları" aynen yutuyor!!! Demiyorki Baclilight-scaning yapıyor 100Hz;bunun yerine bizim panelin hızı 400Hz diyor;Araba gibi 400KM diyor hızına

Backlit-scannink ilişkisi nedir? Yani backlit teknolojisi aynı zamanda beraberinde kumlanma-ghosting vs bir hatayı da beraberinde mi getiriyor? Ve bunu telafi için mi RR yükseltilmek zorunda kalınıyor?

(NOT: Bu arada IB eleştirilerine sonuna kadar katılıyor ve destekliyorum. Tatlı su kurnazları bir de bu türden forumlara farklı nick'lerle takılıp "ben aldım, müthiş bir firma tavsiye ederim" sazanlamaları yok mu, ifrit oluyorum. Neyseki moderatör arkadaşlar sağolsun arada bir tespit edip temizlik yapıyorlar.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ascentarium -- 5 Haziran 2010; 21:04:16 >

• Kardeş önce son cümlenden başlıyayım,ben bu çakallara aleni karşıyım(bilen bilir)ancak benim bu uyanıklara karşı olmam
    DH/TF gibi Sitelerde yaptıkları çakallıklaradır,yoksa adamlar Ticaret yapıyor Allah kazançlarını daim eylesin ama böyle yemleme/gazlama
    ve Fake ile girip ben aldım,süper firma çıktı cart-curt yapmalarına takıyorum ve veriyorum odunu bunlara,karşımada çıkmayın diye
    aynen tehdit ediyorum,bu kadar açık ve basit!!
    Ticari emelleri için burasını mekan tutarlarsa çok fena girişiyorum bu uyanıklara!!

++

9705 32" için rakam doğrusu benimde gözümü korkutuyor,ancak bu yeni UV2A Modüller;üretim teknikleri itibarıyla "ucuzdur" ancak çakal sadece
    İB değil!!! bu uyanık Koreli/Japon üreticilerde böyle;herifler maliyeti düşürüyorlar ama "yeni" diye malı daha yüksek fiyattan satıyorlar
    Phil zaten kazıkçının önde gidenidir,neyseki herifler biraz akıllandılarda fiyatlarını 2009 dan itibaren makul seviyelere getirdiler!
    Ancak Sharp Modüllü 2009 Model High-End panelleri yine çok pahalıydı v.s

Bu yeni Baclit-LED içinde hele bir görelim fiyatlarını,ama en önemlisi resmi bir görelim,sonra daha önemli olan Motionhandling teki başarı+stabilitesini
    görelim,sonrada notumuzu verelim

++
    Bahsettiğin Ekran Tazeleme Hızı(Refresh-rate);50/100Hz de OK,zaten panel Baclight-scan olarak 100Hz tarar veya 200Hz tarar,bunun üstü palavradır!!
    Ancak uyanık üreticiler bütün değerleri birbirine karıştırarak;buradan nemalanmak istiyorlar;seneyede zaten 800Hz ler geliyor,daha sonra 1200Hz ler yolda
    Bunları bana yeninden anlatma,zamanım yok,sende kafanı takma bunlara
    Sen sanırım çok "sallama" üretici katalog bilgileri okudun yada Forumlarda çok efsane panel hikayeleri okudun

Bak bizim Mert in bir imzası var onu bul ve oku;işin özeti orada yazmaktadır (nick Caution)

Eyvallah+

• Bu modelin TR satışına hala başlanmadı mı? Alan-kullanan-gören kimse var mı?
  • anlaşılan henüz gelmedi buralara...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.