Şimdi Ara

Philips 170X6 - DVI - ekran karti sorunsali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar Merhaba;

Geçen gün 4 yıllık CRT monitörüm olan Philips 107E yi LCD ile deiştireyim dedim. Aslinda pek araştırma yapamadım ama 170X6FB de karar kıldım. (Abi en kötü monitörü almışsın demeyin düşer bayılırım) İlk izlenimlerim estetik bir monitör olduğu yönünde ama renk dengesi mi demeli yoğunluğu mu demeli gerçekliği mi demeli bilmiyorum, eskisi kadar tatmin olmadım. (bu arada 1280x1024 @75Hz de çalışıyor) bi ayarlarımı var ben bulamıyorum ama ne yazılım varsa yükledim ama eskisi gibi olmuyor. (bu arada bu light frame denen zımbırtıların presetleri hiç iyi ayarlanmamış, mesela internet moduna geçince cyan tona geçiş yapıyo monitör, philips mühendisleri cyan renkte daha iyi internet gezildiğini keşfetmişler heralde )Standart bi kullaniciyim yani oyun fln oynamam. Hatta nadiren film izlerim (ne antisosyal adamım yaw) Ama amatör olarak fotoğrafla ilgilendiğim için renklerin gerçekliği benim için önemli. Belkide alışmak için beklemem gerekiyor biraz. Neyse, sonra okudumki bunun DVI-D diye bi özelliği (daha doğrusu girişi diyelim) varmış. Şöyle bi araştırdımda LCD lerin netliği şusu busunu arttırması açısından yararı varmış. E ben de kullanayım dedim (şu an DVI olmayan girişten bağlı monitör) ama ekran karti Ge Force 2 MX 400 ( Oyunla aram olmadığını söylemiştim :) ) şimdi bu tunç devrinden kalma kartta DVI çıkışı şusu busu yok. Ben bu durumda nasıl olcakta DVI özelliğini kullancam. (hacı sen yeni kart alacan demeyin sakın :O ) Bunun Converterı bi ucu DVI diğer ucu normal olan bi kablosu felan yok mu. ( Bu işin bi oluru yok mu :) ) Şimdi diyelimki bi oluru var, bunun şu an halihazırdaki LCD görüntü kaliteme artısı ne kadar olur veya dönüşüm sırasında görüntü kaybı olur mu. Arkadaşlar bi yardım ediverin yaw. Bilseniz bilseniz siz bilirsiniz. Şu cahili bi bilgilendirin. Herşey daha güzel bir LCD deneyimi için. ( Bu arada eski monitöre 70ytl veriyolar. İyi mi sizce satmaya değer mi? )

(foruma yeni üye oldum, yanlış yere yazdıysam msjı kusura bakmayın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisayarcahili -- 27 Ağustos 2006; 2:02:13 >

• 17" LCD monitörlerden alabileceğin en iyi modellerden birini almışsın. Sıfır ölü piksel garantisi sayesinde 2 yıl ölü piksel derdinden kurtulmuşsun. Ancak bu model piyasadaki birçok LCD model gibi 16.2 milyon renk verebilen bir panele sahip. Piyasada azınlıkta kalmış birkaç model 16.7 milyon renk verebiliyor. Gözünün ilk başta alışamaması bundan kaynaklanıyor sanırım. Light Frame özelliği konusunda sana katılıyorum. Kendi hali daha çok hoşuma gidiyor o yüzden onu kullanmıyorum bile. DVI bağlantısına gelirsek bu monitörü DVI bağlayabilmen için hem DVI çıkışlı bir ekran kartına hem de DVD-D kabloya ihtiyacın olacak. Zaten ekran kartın artık iyice eski bir model bence değiştirmen yerinde olur. Dönüştürücüler elbette var ama DVI kalitesini vermiyor bildiğim kadarıyla.
  • Yüzbaşım çok sağol, monitörün kalitesi konusunda su serptin yüreğime. Artik napalım bi süre böyle kullanıp kartıda yenilicez maalesef. Verdiğin değerli bilgiler ve zaman ayırdığın için çok teşekkür ederim.
  • crt'den LCD'ye geçince renkler biraz garip gelir.. ama zamanla alışırsın...
    bi de gözlerin rahatlar.. göz çevresindeki kaslar yorulmaz eskisi kadar..
    75 hz yapmana gerek yok... 60 hz iyidir...

LCD monitör seçimin güzel... kaliteli ve ölü piksel garantili...
    DVI gerçekten fark ediyor ve ayar sorunu falan kalmıyor... DVI'a geç bir an önce...
    güle güle kullan...
  • Benimde dün elime geçti aynı monitor, normal ayarı gerçekten çok güzel, resim video ayarına geçince rezalet oluyor.
    DVI resim kalitesi önemliyse faydalıdır, analog/dvi çevirici kullanmak işe yarasa bile resim kalitesini yükseltmez, doğana ferrari süsü vermeye benzer :))
  • Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler. Bugün tesadüfi Adobe Gamma die bişi farkettim.(Start->Control Panel->Adobe Gamma) Herhangi bi adobe ürünü (reader, photoshop,..) yükleyince gelen ve monitörleri kalibre etmeye yarayan startupta load olan bi program. Ordaki gamma degerleri ile oynayinca referans aldigim ve crt monitörlerde gördüğüm haliyle görememekten şikayet ettiğim fotoğraflarımı crt dekine yakın görmeye başladım. Ayrıca renkler artık daha tok. Monitörü kalibre ederken kurcalanması gereken bi program. Ayrıca farklı profiller oluşturup kaydetme imkanı da var. Örneğin format attınız bilgisayarınıza Adobe gamma da gidiyor haliyle. Binbir güçlük ve titizlikle yaptığınız ayarlarınızı da kaybetmek istemiyorsunuz. O durumda hemen formattan önce kaydetmiş olduğunuz profil dosyasını Adobe gamma nın içinden load ediyosunuz ve işlem tamam. Yaa abicim biz bunu taş devrinden beri biliyoruz diyor olabilirsiniz ama yeni öğrenince heyecan yaptım paylaşayım dedim. Haydi sağlıcakla kalın.

• Bende iki gün önce aldım aynı monitörden.Açıkcası çok tatmin verici bir monitör.Renkler adeta canlı benim çok hoşuma gitti.Yanlız bir sorum olacak.Benim ekran kartı da tarihi eser denilebilir.Bu DVI girişi ne oluyor arkadaşlar, monitörü burdan bağladığımızda ne fark ediyor,artıları ve eksileri nelerdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 170c ile 170x arasındaki tek fark ölü pixsel garantisim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POLEMARCH -- 10 Eylül 2006; 2:08:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.