Şimdi Ara

Phil Spencer: Activision Blizzard Satın Alımı Şimdiye Kadar Yaptığım Her Şeyin Çok Ötesinde (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kasatka kullanıcısına yanıt

    Gamepass para falan yapmıyor kendi geliri ile kendini süspanse eden bir sistem oldu artık haberleri takip et biraz madem böyle kafana göre analiz yapacaksan. Senin gidip paranla en pahalı arabayı aşamanın rakiplerin karşısında hiç bir stratejisi yok, bu satın alımın rakipleri karşısında çok büyük bir stratejik öneminide var bunu göremeyip boş boş bilgisizliğinle burada analiz yapmaya çalışmışsın birde. Sizin gibilere uyuz oluyorum, konsol fanısınız diye diğer tüm markaların yaptığı işleri körü körüne kötülüyorsunuz. Çatlayın arkadaş o çok hava attığınız god of war ı pcde oynuyorum Last of Us ıda oynayacağım böyle boş boş kudurun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan Allah'tan ea gibi firmaları batırmıyor çok yaşa microsoft

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun hayatları Gamepass e mahkum olanlardan başka öven yok dünyada bu alımları. Anca bizim gibi 3.dünya ülkelerinin fakirleri över.
  • Xbotlar sanki babaları oyuncak almış gibi seviniyor :d
  • Elliji her attığı işi batıran bundan 5 sene önce Xbox 360 daki başarısının da rüzgarıyla oyuncuya dünya kısıtlama koyan sonrasında geri adım atıp sirinliklere bürünmüş gibi görünen microsof tekel oluyor buda zil takmış oynuyor.

    Kur korumalı faiz açıklanınca halay çeken dongozlardan farkınız yok gözünde .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir PS Fanboyu ağlıyor gözleri yaşlı
  • Sony oyun fiyatlarına 2000 tl dese iç çamaşırına kadar satıp biat edecek tipler şu adamı eleştiriyorlar. microsoft xbox gelecekte sony playstationı tamamen yok edecek ve tarihin tozlu sayfalarına gömecektir. sony telefon sektöründe tv sektöründe pc sektöründe nasıl battıysa yine batacak. sadece fanlar ayakta tutuyor...
  • Çin - ABD savaşları. Tencent

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Forum mu sigir ahiri mi belli degil

  • Adam istese elindeki tüm oyunları pc ve konsollarına özel yapar tekel olur ama yapmadı.Tam tersi herkesin ulaşabileceği gamepass sistemini kurdu hem oyun yapımcılarına yeni oyunlarının denenmesi/oynanması ihtimalini ve dlc lerinden kar etmesi yolunu açtı hem de oyunculara cüzi fiyatla inanılmaz bir oyun kütüphanesine ulaşma şansı sundu.Hala bomboş yorum yapanların çoğu da çok uygun diye 3 senelik gamepass almadıysa birşey bilmiyorum.En büyük rakibi de Ms'nin ana platformu olan pc ye oyun getirmeye devam ediyor bu arada.

  • Playstation batacakmış ahahahahaha sen üstünü ört , bi tarafların açıkta kalmış.
  • Kasatka kullanıcısına yanıt

    Xbox un 5 sene önce yaptığı yanlışları bu adam toparladı, xbox yaptıklarının aynısını bu neslin başında Sony yapmaya çalıştı tepkilerden sonra façası yemedi. Bir oyuncu olarak en ucuza en çok seçenekle oyun oynamamı sağlayan firmaya bakarım ben. Bunu yarın Sony yapar gider onun platformunu kullanırım. Microsoftun Activisionı alması bir başarıdır, bu pazarda rakiplerine karşı oynadığı bir stratejidir bir tarafdan. Ben Sonyde gitsin batsın kafasında değilim sizin gibi fanboyluk ile işim olmaz Sonyde başarılı olsun ama ben kullanıcı olarak öncelikle cebime bakarım. Asıl sizin yaptığınızın bir şeyi körü körüne kötülemekten farkı yok. Yarın öbür gün neredeyse tüm Activision oyunlarını, bethesda oyunlarını aylık 30-40tl ye oynayabileceksin ki isterse zam gelsin aylık ücret 2 katına çıksın yine avantajlısın yine avantajlısın yine ucuza oynayacaksın. Avrupa piyasaları, Amerika piyasaları bizim ülkemiz gibi değil öyle istediğin gibi at koşturamazsın, tekelleşemezsin. Her yeri Türkiye gibi sanma ona göre değerlendirme her şeyi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hic bir firma babamin firmasi degil. Kimseyi destekledigim yok. Ben yalnizca iyi isi emegi guzeli kaliteyi desteklerim ki bu saydiklarimin hic biri ms de yok.

    MS de olan para. Istese ve sony de istese sonyi 5 kere satin alabilecek kapasitede.

    Ancak biz burda MS nin ne yapmak istedigini iyi anlamak zorundayiz. TEKEL olmak istiyor. Ya tekel olsun ben oyunlarimi ucuz vs gamepass da oynadiktan sonra DEME ? Oynayamazsin. EN yakin oldugum (oyunlariun bana hitap etemesi anlaminda ) sony bile ps3 un pahaliligindan dem vuran oyuncular icin o zaman ikinci iste calissinlar didebilecek kadar kustahti. PS3 zamaninda sony bedava her ay 2 oyun vermeye baslamisti babasinin hatirina mi veriyordu yoo LIVE gibi bir servisi yoktu ve xbox360 aldi basini gidiyordu.SU an gamerpass in da ucuz olmasinin sebebi bu. XBox un geride olmasi. Yoksa siz bizi oyunculari ciok seviyorda ondan mi SANDINIZ BAY SAF ?

    SOny ac gozluyse MS i 5 le carpacaksin. Ustelik aldigi firmalari kendid ic cekismeleri yuzunden batiran boka saplayan bir firma.(bkz RARE firmasi nintendoda neydi xbox a gecince ne oldu ) Dedigim gibi MS kafaya koymus. BU sektorde tekelolmak istiyor. PARA da var.RAkibi 3 verse bu direkt 10 veriyor. Bu bir basari degil hocam , dunyanin bazen 1. bazen 2.buyuk sirketi appple ile. Yani o para ile bane gelsinler bende sunu sunu sunu alin derim bunun icin Phill olmaya gerek yok ki.

    Ben size sosyleyim bundan sonra ki hedefleri de bir kac Japon firmasi olacak japon pazari icin. JRPG icin. Yeter ki sen bana paradan haber ver.

    Eger akkilia hamle gormek istiyorsana SONY e bak. LAAAAN bende para var piyasada ne kadar baba var herpsinui yutacak kac lirasiniz ulaaannn diye gezen MS nin aksine hedef belirleyip hedeflerine gore alim yapiyorlar. Ornek VR oyunu icin vr uzerine olan sirket, port ve remakeler icin port isinde usta firma , fps eksikligi icin de yakinlarda bungie aldilar ki buyukluk olarak degil ama stratejik olarak atilmis en iyi adimlardan biridir cunki sony nin kendi firmalarinin single oyun bolumu guclu iken multi online oyunlari neredeyse yok denecek kadar azdi ve bu zayifliga gore bungie alindi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • E tabi ötesinde kral 70 milyar bu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mali krizdeki bir ülkeye böyle bir para girse o ülke abad olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sırada başka projeler var demişti... el at şu elder'e

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sony fanboylar kudurmuş
  • Kasatka kullanıcısına yanıt

    Benimde babamın firması değil, ben bana sağlanan hizmet /fiyat ortalamasına bakarım kaç paraya ne kadar hizmet alabiliyorum. Sana göre kaliteli iş yok demişsin forzalar, halolar tüm bethesda oyunları gelecek olan Activision ve blizzard oyunları, bunların dışında gamepasste bulunan yüzlerce oyuna bakarım arkadaşım, bu oyunlarada kalitesiz de istersen. Yurtdışında senin burada sandığın gibi bir tekelleşme durumu yok olamazsın milyar dolar ceza keserler adama gözünün yaşına bakmazlar. Microsoft tekel olabilecek olsa kendi platformu windowsta steam gibi milyon dolarlar kar eden bir uygulamayı engeller kendi marketin zorunlu tutar en basiti. Sen ne kadar açık açık söylemesen farklı yerden bakıyormuş gibi görünmeye çalışsana aynı satın alımı şuan Sony yapmış olsaydı davul zurna ile gezerdin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasatka kullanıcısına yanıt

    Hocam Microsoft tekel oldu bile :)


    GFN, 2014'de başlatılan PsNow, Google Stadia, Eaplay, Ubisoft+ ... Bunların hepsini toplasan sanırım 10 milyon abone etmiyorken tek başına Gamepass 25 milyon aboneye sahip... Ve bu sayı katlanarak büyüyor :)


    Adamlar çıkıp başka büyük bir firma; Apple, Amazon, Google da çıkıp gelmesin diye bu alımları yapıyorlar... Activision-Blizzard alımı en üst noktaydı... Bunun üstüne EA ya da 2K'yi de almaları artık aşırı olası...


    Apple dışında da bence Microsoft ile rekabet edebilecek bir firma yok bu alım konularında... Adamlar diğer firmaların 10 yıldır filan uğraştığı bir şeyler yapmaya çalıştığı marketi alıp şekillendirip ele geçirdiler...


    Sony çıkıp getirsin 70 dolardan çıkardığı oyunları dayone mesela?

    Ubisoft mesela çıkıp getirsin cloud oyunculuğunu?

    EA ekstra para almadan tüm oyunları sisteme dayone koysun mesela?


    Microsoft hepsini yapıyor işte :)) adamlar dayone oyun koyuyor, adamlar kendi kütüphanesi ile clouddan oyun sunuyor... Bunu bu kapasite ve standartta yapabilecek rakiplerin elini şimdiden güçsüzleştiriyor ve de milyon milyon büyüyen bir kitle ile bunu yapıyor.... Adamlar tekel :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 7ender kullanıcısına yanıt

    Hayirli olsun o aman gozunuz aydin :)

    Tekrar ediyorum MS nin amaci buyuk , Tekel olmak yada ona yakin bir sey. Bu alimlar da bu karin verdiligini acikca ortaya koyuyor. Yani sen bir sirkete bile 70 milyar dolar veriyorsan olumine gideceksin anlami cikar.,

    Ancak isin ayagi oyle degil. Kendi eko sistemini olusturmaya calisiyor. Birak Playstation Store u Steam i tehtit ediyor ancak yine diyorum birde isin aci gercekleri var. Gamepass da oyun tutmak cok masrafli. Genelde buyuk bas diger firmalarin oyunlari gamepass a cok gec geliyor ve zamanli. Belli bir sure sonra tutma parasi cok oldugu icin gamepasstan ayriliyorlar. Bunun onune gecmek icin de ms kiralamak yerine oyunlari oyun firmalarini satin aliyor. Kiralamadan bence daha iyi bir fikir ama hangi birini alacaksin ?

    Yada aldin kendi gamepass ini besleyecek duruma geldin. Hep ayni pilav. Yeni ip cikarman lazim ki oda risk ve extra para demek ki oda konumuzun ana konusu olan :


    Ya Gamepass a buyuk bir zam

    Ya Gamepass in abonaliklerinin ayrilmasi (bronz (ac fakir tayfa icin ) Silver (orta) Gold (parasi olanlar icin) ki fiyatlar ona gore belirlerinir indie oyunlar bronzz a AA oyunlar ve indir silvera ve AAA ve diger oyunlar gold a acilir.

    Yada en kotuy ihtimal buyuk capli oyunlarin gamepasstan ayrilmasi.

    EN olasi 2. secenek.

    SU an MS sistemi kurma ve oturtturma asamasinda tabiki sirinlikler yaopacak kiyak gececek ta ki ortam musait olana kadar, Tekrar ediyorum GAMEPASSS bu haliyle yurutulebilir bir ekonomik model DEGIL..kesinlikle sistem oturdugunde buyuk bir fiyat guncellemesi tabiki de oyucular aleyhinde gelecektir.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.