Şimdi Ara

Phenom II 965 Black Edition OC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba herkese. Emektar canavarıma aldığım günden beri elleme gereği duymadım ve bu günlere kadar getirdi bizi. Şimdi 1050ti alma arefesindeyim ve darboğaz olmaması için bir miktar overclock yapmak istiyorum işlemciye. Hyper 212 Evo soğutucu takılı üzerinde. Anakartım Gigabyte MA785-GT UD3H rev1.0

Çok anlamıyorum bu overclock işinden ve internetten de hiç bilmeyen birine göre anlatan bir tutorial bulamadım. Yetkin arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sırf ryzen almak için bunu satmistim eski yoldasim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Hocam oc tecrüben varsa biraz yardıma hayır demem. Hiç ihtiyaç duymadığımdan bilgisizim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • KilliKarpuz kullanıcısına yanıt
    Anlamıyorum ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hala yardıma ihtiyaç var
  • Konuyu görünce eski günlerim aklıma geldi... Ne günlerdi...

Aşağıdaki konuda resimlerimden bazıları hala duruyor, faydası olabilir. İşlemci çarpanı, voltaj, FBS bilgileri işine yarar ki benim yaptığım bu OC işlemi, işlemci ve belleklerden maksimum faydayıyı alabileceğin şeklidir. Dikkat edersen sadece işlemci çarpanıyla yapılmamıştır ama bu da stabiliteyi zorlaştırabilir. O yüzden ilk olarak çarpan artırımlarıyla işe başlamanı tavsiye ederim.

Eğer işlemcin C3 REV. ise bu değerler daha olası, diğerinde biraz zor :)
    https://forum.donanimhaber.com/amd-phenom-iix4-965-b-e-4ghz-nb-3k-ht-3k-oc-100-stabil-testler-on-air--36521102

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 8 Mart 2017; 13:44:24 >

• ßekir kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler değerli yorumunuz için. Sizce direk sizin değerlere çeksem sistemi 4 Ghz'de stabil kullanabilir miyim? Soğutucu olarak yukarıda bilmiyorum belirttim mi ancak Cooler Master Hyper 212 Evo var.

Benim sistem şu şekilde:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KilliKarpuz -- 8 Mart 2017; 18:54:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Phenom II X4 810
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    İlk aşamada sadece CPU'ya 1.45V ver ve çarpanı 40x olarak değiştir. OCCT Linpack testiyle yüklen, eğer stabil olursa ve ısı değerlerini soğutucun kontrol edebilirse, voltajı biraz biraz aşağı çekersin. İşlemcin yukarıda da belirttiğim gibi C3 revizyon olduğu için 4GHZ'i görmen olası ki benim yaptığım o overclockda FSB artırdığım için daha fazla voltaj gerektiriyordu. Stabil voltajını buldukdan sonra benim yaptığım şekilde denemelerine devam edebilirsin ama dediğim gibi bu sefer ilki kadar kolay olmayacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 8 Mart 2017; 19:20:27 >
  • ßekir kullanıcısına yanıt
    Hocam direk cpu clock çarpanını artırdım ve 3.8Ghz'e getirdim.
    AIDA64 Extreme stress test yaptım bi 10 dakika kadar denemek için. Cpu sıcaklığı 43 dereceyi geçmedi.
    Benim asıl amaç ekran kartını bottleneck etmemesi olduğu için sınırım neresi olmalı tam kestiremiyorum. Witcher 3 oynarken bazen Cpu kullanımı %100 olabiliyor.
    Cpu-Z değerleri şöyle:

AIDA64 de iyi ama tavsiyem OCCT Linpack testidir, 10dk'da bir haylı suyunu sıkar işlemcinin :)

İlk aşamada söylediğim değerlerde 4GHZ'i dene, sornasında dediğim gibi ve linkini verdiğim konudaki şekilde FSB değerini artırarak OC yapmalısın. O şekilde OC işleminden maksimum faydayı sağlayabilirsin
    Halen bir ekran görüntüsü bekliyoruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.