Şimdi Ara

==> PEUGEOT 508 Hakkında Herşey <== (168. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.612
Cevap
138
Favori
1.408.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: hewes

Mesajım bulunsun

alem adamsın hewes, gördün şıkır şıkır işleyen forumu Bu arada forum havasında tam gaz gidiyor, ben yazacak birşey bulamadım. Sorular sorulmuş, cevaplar verilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENG_civ -- 6 Ağustos 2012; 13:33:35 >
    Bu fiyatı filo indimi ile aldım. Şayet sedefli beyaz ve 4 bölgeli klima almasa idim 2500 tl daha ucuza alabilecek idim. bu arada aldığım bayi 1450 tl kasko fiyatı verdi. Sizin kasko fiyatları ne civarlarda.

*elektronik park freni
    *anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi
    *18 inch jant
    *park mesafe ölçüm sistemi (sensörleri karman çorman etmişler listede, active'de ön-arka sensör var, allure'da sadece arka sensör var gözüküyor, yani üst donanımda daha az donanım var, kim yaptıysa listeyi )
    *klima 2 bölgeliden 4 bölgeliye çıkıyor ve yan ve arka cam storları,
    *Deri koltuk standart - yarı deri opsiyonel olarak istenebiliyor,
    *alarm ve süper kilitleme donanımını isteme hakkı

*jbl müzik sistemi isteme hakkı VAR...

Farkları yukarıdan aşağıya fiyatlandırsak(fiyatlar şahsi değerlendirmem) ; 1500+1500+1500+500+1000+2000=8.000TL fark çıkıyor. Listede bakıldığında ise Active-Allure arasında 7.200TL gibi bir fark gözüküyor. Bence fiyat farkı normal arkadaşlar.

Hala daha allure donanımda gördüğüm en büyük eksiklik koltuk ısıtmanın standart olarak sunulmaması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENG_civ -- 6 Ağustos 2012; 14:12:43 >

• Gördüğüm kadarıyla 2013 kasanın çıkmasının yakınlaşmaya başlaması ile birlikte bayiler satış fiyatlarında agresifleşmeye başlamışlar. Aynı zamanda pastanın küçülmeside fiyatlar üzerinde baskı oluşturuyor diye düşünüyorum. Yeni araç alacak arkadaşlar bu işten karlı cıkacak gibi görünüyor.

Orijinalden alıntı: av.alikaplan

quote:

Orijinalden alıntı: plateau

C5'teki süspansiyon ve izolasyon benim test ettiklerim içinde sınıfının en iyisi(passat,mondeo,laguna,508,avensis)...uzun yolda bu saydığım araçların tamamını kullandım yada yolculuk yaptım,C5 kadar uzun yol konforlu bir araca şahsen binmedim...özellikle sathi kaplamalı asfalt yolda (halk tabiriyle çakıllı asfalt) bu fark iyice anlaşılıyor...çukurları süspansiyonlar çok güzel emiyor,kabine yansıtmıyor...uzun yolda da amerikan arabalarına benzer tatlı bir salınım yapıyor...

508 süspansiyonu benim test sürüşünde kullandığım mesafeden gördüğüm kadarıyla oldukça dengeli...orta-sert denilenlerden...407'den yumuşak,C5'ten sert...Passat'la benzeşiyor diyebilirim...ama virajdaki durumu için uzun yolda denemek lazım tabiki...

MCP ve Auto6R donanımsal olarak aynı şanzımanlar,evet...ama muhtemelen yazılımsal farklılıklar vardır,vites oranlarıyla ilgili...tek kavrama olup geçişlerde sallaması dezavantaj ancak çift kavramalara göre sorunsuz ve arıza durumunda onarım yada yenilenme maliyeti çok daha düşük...DSG'ye yada tam otomatiğe alışkın biri rahatsız olacaktır,ama manuele alışkın kullanıcı çok da yadırgamaz...

Plateu; söylediklerine birebir katılıyorum D Sınıfı araçlar içinde en konforlu şanzıman kesinlikle C-5 te.Ama virajlarda maalesef insanı ürkütüyor.Kesinlikle virajlara dengeli girmen gerekiyor.508 in süspansiyonu gayet yeterli ama passat 508 den biraz daha iyi süspansiyonda.

En konforlu şanzıman derken yanlış yazmışsınız sanırım, bir yanlış anlaşılma olmasın C5 konforlu araçtır fakat birbirine benzer şanzıman kullandıkları için arada çok büyük fark olamaz. Herhalde bir hata var diye düşünüyorum ama şunu eklemek isterim C5 yeni araçlarında 1.6 litre dizel ile "Hydropneumatic" süspansiyon getirmiyor bildiğim kadarıyla. Bu süspansiyon bozuk yolda gerçekten çok başarılı, yol tutuş farkı yok değil ama böyle bir aracı zaten sınırları zorlayarak kullanmamak gerektiğini düşünürsek bence genel olarak daha iyi not alır. Kaldı ki psa iki aracın birbirinin satışlarını etkilemesini istemeyeceği için iki aracı farklı karakterde tasarlamış.

• C5'te standart sunulan süspansiyon metalik süspansiyon diye geçiyor, konfor odaklı - plateau'nun verdiği bilgiler birebir doğru. "Hydropneumatic" süspansiyon en üst versiyonda 2.0 dizel ve 1.6 benzinli version ile mümkün, standart süspansiyondan daha konforlu ve yol tutuşu aracın yükseklik ayarı yapılabildiği için çok daha iyi diye biliyorum.

508'de ise GT versiyonda çift salıncaklı bağımsız ön süspansiyon var, tahminen daha konfor+performans odaklıdır.

Orijinalden alıntı: ENG_civ

C5'te standart sunulan süspansiyon metalik süspansiyon diye geçiyor, konfor odaklı - plateau'nun verdiği bilgiler birebir doğru. "Hydropneumatic" süspansiyon en üst versiyonda 2.0 dizel ve 1.6 benzinli version ile mümkün, standart süspansiyondan daha konforlu ve yol tutuşu aracın yükseklik ayarı yapılabildiği için çok daha iyi diye biliyorum.

508'de ise GT versiyonda çift salıncaklı bağımsız ön süspansiyon var, tahminen daha konfor+performans odaklıdır.

Bende standart süspansiyonda yükseklik ayarı yapılamıyor o sadece "Hydropneumatic" süspansiyonun özelliği olarak biliyorum ama yinede bu konuda kesin birşey söyleyemem. Hydropneumatic süspansiyonda ise yükseklik ve sertlik ayarı yapmak mümkün fakat bu ne çok yumşak süspansüyonlu araçlar kadar yumuşak nede sert süspansiyonlu araçlar kadar sert olabilmektedir. Ortalama konfor açısından bakıldığında en ideal süspansiyon sistemi olduğunu söyleyebilirim, fakat diğer bir yandan ilk alım maliyetleri yüksektir. GT versiyon ise doğası gereği daha yüksek performans odaklı bir araç, 204 bg güç üretiyor ve 300 kg kadar ağırdır. Çift salıncaklı süspansiyon sistemi ağır yük altında genel olarak lastiklerin aynı açıyla yüzeye temas etmesini sağlar ve bu nednele daha yüksek performanslı ve daha fazla ağırlık taşıyan araçlar için uygundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ediz__ -- 6 Ağustos 2012; 15:03:36 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: earaz74

Ben ilk 208 sahiplerinden biriyim. Ekim 2011 tarihinden beri kullanıyorum. Aracı çok beğenerek aldım. Genel anlamda memnunum. Fakat bazı can sıkan tarafları yok da değil. Mesela, 2.vitesten 1. vitese geçişte yığılma, aracın çeşitli yerlerinden gelen sesler (bazı sesleri servis yok etti), vites geçişleri araç eskidikçe ve biraz daha alıştıkça normale döndü, en can sıkıcı durum navigasyon, İstanbul dışında hiçbir yer yok otobanlar dışında, İstanbul içi de çoğu adresi bulamıyor, diğer en önemli sorunum direksiyon sertliği. Resmen kas yaptım, servise sordum normal diyor. Tek elle kullanmak çok zor, sokak aralarında manevra yaparken ya iki el kullanmak gerek yada avuç içleriniz acır. Varmı benim gibi sorunu olan.

Sayın earaz74; Benim aracım da 1.6 e-hdi alalı yaklaşık 2,5 ay oldu ve aracımın km.si de 8.000 km.ye yaklaştı.Bugüne kadar toprak köy yolları ve pek çok bozuk asfaltta dahil olmak üzere her türlü yolda aracı kullandım.Ama bugüne kadar hala aracın hiçbir yerinden ses gelmedi.Bazı ufak tefek seslerden yakınan arkadaşlar oldu,ama benim aracım da hiç bu türlü sesler olmadı.Sanırım ben bu konuda oldukça şanslıyım.Direksiyon konusuna gelince,508 in direksiyonu kesinlikle sert değil.Daha önce kullandığım tüm araçlardaki elektro servo hidrolik direksiyon yumuşaklığına ve rahatlığına sahip.Hatta 508 hakkında ilk çıktığı 2011 yılında yapılmış bazı testleri okuduğumda,yumuşak direksiyonun yüksek hızlarda yeterince sertleşmemesi,tepkilerde geç kalması eleştiri konusu yapılmıştı.Eğer bahsettiğiniz derecede (kas yapmanızı sağlayacak kadar sertlik) varsa mutlaka hidrolik direksiyon arızası vardır.Benim daha önce kullandığım araçlardan birinde de direksiyon kış aylarında aşırı derecede sertleşiyordu.Sebebini bulamayınca direksiyon pompası arızası var değiştirelim dediler.1.500-TL.fiyat verdiler.Bu arada ben değişim onayı vermeden araç serviste beklerken birden direksiyon normale dönmüş.Bu durumu gören teknisyen ,direksiyon hidroliğinde donmayı engelleyen antifiriz bulunmadığı için hava 0 derecenin altına düşünce hidroliğin donduğunu ve direksiyon da sertleştiğini,direksiyon pompası değişimine gerek kalmadığını söyledi..Hidroliği değiştirdiler ve sorun tamamen çözüldü.Kısacası bence senin direksiyonunda bir arıza vardır.Eğer gittiğin servis bu derece sert bir direksiyona normal diyorsa,başka bir servise gidip tekrar baktırmanı tavsiye ederim.

Açıklama için teşekkürler Av.Alikaplan. Direksiyon sertliği konusu çok enteresan. Bazen kuş kadar hafifliyor, çoğu zamanda sertleşiyor. Dişçiye giderken diş ağrısı geçermiş. Benimki de aynen öyle, servise giderken yumuşuyor. Şunu sormak istiyorum; bir köşeyi döndünüz diyelim, direksiyonu bıraktığınızda direksiyon kendi kendini seri bir şekilde toplamaz mı? Ben döndükten sonra direksiyonu bırakıyorum araç dönmeye devam ediyor, çok yavaş topluyor yada elle topluyorum. Bu durum anormal değil mi? Yine tekrar ediyorum her zaman böyle değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: -mhm-

Değerli arkadaşım
    Bu fiyatı filo indimi ile aldım. Şayet sedefli beyaz ve 4 bölgeli klima almasa idim 2500 tl daha ucuza alabilecek idim. bu arada aldığım bayi 1450 tl kasko fiyatı verdi. Sizin kasko fiyatları ne civarlarda.

Ben araç bedelinin 18.000-TL.si için Kuveyttürk'ten kredi almıştım. Kuveyt Türk'ten 3.000-TL.Kasko fiyatı vermişlerdi.Ama kabul etmedim tabiki.Önceki aracımıun devamı olarak kaskoyu yaptırdım.11 ay için hasarsızlık indirimleri ile birlikte 856-TL.Kasko ücreti ödedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ediz__

quote:

quote:

C5'teki süspansiyon ve izolasyon benim test ettiklerim içinde sınıfının en iyisi(passat,mondeo,laguna,508,avensis)...uzun yolda bu saydığım araçların tamamını kullandım yada yolculuk yaptım,C5 kadar uzun yol konforlu bir araca şahsen binmedim...özellikle sathi kaplamalı asfalt yolda (halk tabiriyle çakıllı asfalt) bu fark iyice anlaşılıyor...çukurları süspansiyonlar çok güzel emiyor,kabine yansıtmıyor...uzun yolda da amerikan arabalarına benzer tatlı bir salınım yapıyor...

508 süspansiyonu benim test sürüşünde kullandığım mesafeden gördüğüm kadarıyla oldukça dengeli...orta-sert denilenlerden...407'den yumuşak,C5'ten sert...Passat'la benzeşiyor diyebilirim...ama virajdaki durumu için uzun yolda denemek lazım tabiki...

MCP ve Auto6R donanımsal olarak aynı şanzımanlar,evet...ama muhtemelen yazılımsal farklılıklar vardır,vites oranlarıyla ilgili...tek kavrama olup geçişlerde sallaması dezavantaj ancak çift kavramalara göre sorunsuz ve arıza durumunda onarım yada yenilenme maliyeti çok daha düşük...DSG'ye yada tam otomatiğe alışkın biri rahatsız olacaktır,ama manuele alışkın kullanıcı çok da yadırgamaz...

Plateu; söylediklerine birebir katılıyorum D Sınıfı araçlar içinde en konforlu şanzıman kesinlikle C-5 te.Ama virajlarda maalesef insanı ürkütüyor.Kesinlikle virajlara dengeli girmen gerekiyor.508 in süspansiyonu gayet yeterli ama passat 508 den biraz daha iyi süspansiyonda.

En konforlu şanzıman derken yanlış yazmışsınız sanırım, bir yanlış anlaşılma olmasın C5 konforlu araçtır fakat birbirine benzer şanzıman kullandıkları için arada çok büyük fark olamaz. Herhalde bir hata var diye düşünüyorum ama şunu eklemek isterim C5 yeni araçlarında 1.6 litre dizel ile "Hydropneumatic" süspansiyon getirmiyor bildiğim kadarıyla. Bu süspansiyon bozuk yolda gerçekten çok başarılı, yol tutuş farkı yok değil ama böyle bir aracı zaten sınırları zorlayarak kullanmamak gerektiğini düşünürsek bence genel olarak daha iyi not alır. Kaldı ki psa iki aracın birbirinin satışlarını etkilemesini istemeyeceği için iki aracı farklı karakterde tasarlamış.

Evet PLATEU hatamı hemen farketmişsin.Ben yanlışlıkla en konforlu şanzıman C-5 te diye yazmışım.Hatamı hemen düzelteyim.En KONFORLU SÜSPANSİYON C-5 te demek istemiştim.Ayrıca Peugeot 508 in şanzımanı,C-5 e göre daha iyi, çünkü vites geçişleri daha az hissediliyor.Umarım hatamı düzeltmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: KODEM

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: celikcem

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -mhm-

Merhaba arkadaşlar,
    dün itibariyle bende 508 active tr için kaporamı verdim. Araç çarşamba günü elimde olacak inşallah.
    Active tr sedefli beyaz+dört bölgeli klima ve arka perdeler. Alış fiyatım 70.750 tl.
    Aracı almamda büyük etken olan değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.

Sayin mhm; simdiden aramiza hosgeldiniz. 70.250 TL. ye aldiginiz arac 1.6 e-hdi mi?. Yoksa baska bir model mi? Eger 1.6 e-hdi ise nasil bu kadar uygun bir fiyata alabildiniz ve hangi bayiden aldiniz?

Ben de 70.500'e aldım. 1.6 hdi active tr paket + sunrooflu. Filo indirimi yapılınca 2.500 TL kadar avantajınız oluyor. Sunroofsuzu için 68.500 TL fiyat almıştım.

Allure - 1.6 e-HDi 112 bg Stop and Start - Auto6R için
    (metalik boya,alarm,elektrikli yarı deri koltuk ve baldır desteği=1485TL opsiyon toplamı)
    81 bin TL fiyat verildi. Çoklu araç (filo)olursa 78 bin TL olur deniyor

Şöyle derli toplu anlatılmamış broşür ve web sayfasında;
    acces özellikleri şu.....
    active özellikleri: acces+.....özellikler
    allure: active+acces+.... özellikler BÖYLE OLSA SÜPER olur.(ŞİMDİ FORUMDA ÖNCEKİ MESAJLARA BAKARKEN GÖRDÜM SARPYY BUNUNLA İLGİLİ PAYLAŞIM YAPMIŞ)

deri ve elektrikli koltuk ve sunroof istemiyorum. Xenon olmasa da olur mesela.Gerek yakıt tasarrufu ve gerekse de vergi/bandrol avantajı nedeniyle 1,6 olması şart...Bu durumda active paketli fevkalade yeterli gibi, ne dersiniz?

2010 yılından buyana tam otomatik(değilse bile tek kavramalı değil) araçlar (audi A4-volvo S80-captiva) kullanıyorum... otomatikleştirilmiş mi düz vites mi olsun tereddütlüyüm.

Bugün C5 otomatikleştirilmiş 1,6 dizel test ettim(c5 in 1,6 dizel otomatikleştirilmiş şanzımanlı full versiyonu 68 binTL). Bu araçtaki gibi midir vites geçişleri,motor performansı? EN ÖNEMLİSİ C5 teki süspansiyon mükemmel çukur tümsek hissettirmiyor...

Fiyat farkı ele alındığında ve senin beklentilerin de yazdığın gibiyse eğer 508 e-hdi active tr beklentilerini fazlasıyla karşılayacaktır.Hatta celikcem in aldığı mükemmel fiyata bakarsan eğer bence mutlaka sunrooflusunu tercih etmelisin.10.000-TL.yi bulan fiyat farkı ile allure almanın bence hiçbir anlamı yok.Benim bildiğim kadarıyla da C-5 ile 508 in motoru ve şanzımanı aynı.Sadece vites geçişlerinin 508 de daha az hissedildiğini biliyorum.Performans ve yakıt tüketimi açısından 508, C-5 ten daha iyi,çünkü 508 C-5'ten daha hafif.O yüzden de 508 in hem yakıt tüketim değerleri daha az,hem de C-5 ten daha performanslı.Ayrıca iç mekan açısından 508, C-5 e göre hem daha geniş bir alan sunuyor,hem daha konforlu,hem de malzeme ve işçilik kalitesi biraz daha iyi düzeyde.SÜSPANSİYON olarak c-5 ile 508 tamamen farklı. C-5 de yumuşak süspansiyon kullanıldığı için yoldaki kasisleri ve darbeleri neredeyse hiç hissettirmiyor,fakat buna karşılık yol tutuşu zayıf kalıyor.Özellikle sert viraj girişlerinde kaymaya daha meyilli.508 de ise orta sert süspansiyon kullanıldığı için yoldaki kasisleri ve darbeleri hissediyorsun,C-5 kadar konforlu değil bu konuda.Buna mukabil 508'in yol tutuşu C-5 ten çok daha iyi,yola daha iyi oturuyor ve daha fazla güven veriyor.Yüksek hızlarda (180-200 km. gibi hızlarda) ise derin virajarda 508'in dahi çok fazla güven veremediğini söyleyebilirim.Ayrıca C-5 seneye kasa değiştirecek,yüzü iyice eskidi.508 ise tamamen yeni bir araç.Tüm bu sebeplerden dolayı C-5 ile 508 kıyaslamasında düşünmeden 508 almanızı önerebilirim.

Meslektaşım cevabınız için teşekkürler...
    Forumda paylaşılan listeyi inceleyince 1,6 cc 508 e-hdi active tr den farklı olarak;
    1,6 cc 508 allure tr de:

*elektronik park freni
    *anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi
    *park mesafe ölçüm sistemi
    *park yardım sistemi
    *klima 2 bölgeliden 4 bölgeliye çıkıyor ve yan ve arka cam storları
    *opsiyonel olarak yarı deri koltuk döşemesi isteyebilme hakkı yerine tümüyle deri koltuk isteyebilme hakkı :)
    *alarm ve süper kilitleme donanımını isteme hakkı
    *18 inch alim. jant isteme hakkı
    *jbl müzik sistemi isteme hakkı VAR...

Bunlardan active tr pakette ilave olarak anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemini çok ama çok isterdim. 1,6 motor seçeneğinde olmamasına rağmen masaj fonksiyonlu koltuğu(mümkünse deri olmadan) çok ama çok isterdim. Yine imkan olsa elektronik park frenini de...
    ACABA ÖZEL SİPARİŞLE ACTİVE 'e eklenemez mi bunlar???

Tr paketinde ne var onu bulamadım (ama tr paketi acces, active ve allure'un her biri için geçerliyse zaten problem yok)

Liste gerçekten eksik gibi...uzun-kısa far asistanı nerede hangi pakette belli değil?

Forumu geriye doğru taramaya devam ediyorum...Beyaz renk dışındaki renklerde foto paylaşımlarına pek rastlayamadım.

Şimdi alacak olsanız "1,6 cc dizel 508 e-hdi active start/stop tr" pakete neler ekletirdiniz?

Forumu geriye doğru taramaya devam ediyorum...Beyaz renk dışındaki renklerde foto paylaşımlarına pek rastlayamadım.

Şimdi alacak olsanız "1,6 cc dizel 508 e-hdi active start/stop tr" pakete neler ekletirdiniz?

KODEM ; Meslektaşım derken hitabınız banaysa eğer,508 formunda bir avukat arkadaşımızın daha olması beni ziyadesiyle mutlu edecektir.508 Allure seçeneğinde fazladan bulunan donanımlarda sizin yazdıklarınızın yanı sıra bir de uzun-kısa far asistanı var.Active TR de uzun-kısa far asistanı bulunmuyor.Ayrıca Eng_civ arkadaşım da bunları yukarıda açıklamış zaten.Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemini ve elektronik park freni özelliklerini sadece Allure donanımda alabilirsin.Active veya Active TR donanımda özel siparişle de olsa bu donanımları alamıyorsun maalesef.Bana sorarsan bunlar çok da lüzumlu özellikler değil.Elektronik park frenli araç kullanan bir çok arkadaşım,keşke el freni olsa daha iyiydi deyip duruyorlar.Bir türlü alışamamışlar bu özelliğe 18 inç jantla 17 inç arasında da öyle önemli bir fark yok bence.Allure alınırsa sadece ve sadece DERİ KOLTUK için bir de uzun-kısa far asistanı için alınır.Kaldı ki gördüğüm kadarıyla sen zaten deri koltuk istemiyorsun.Bu durumda Allure donanımı seçeneklerin arasından çıkartman bence hem senin için,hem de cebin için daha faydalı olacaktır.Şimdi alacak olsanız "1,6 cc dizel 508 e-hdi active start/stop tr" pakete neler ekletirdiniz? diye sormuşsun. Benim aracımda 4 bölgeli otomatik klima ve arka yan cam perdeleri var (1.000-TL.) fazladan,ayrıca koltuk kafalıklarına donanım listesinde bulunmayan ama servislerde satılan 8 İnçlik (oyun,müzik,video,dvd,tv) ekranı monte ettirdim (1.250-TL.).Bunlardan memnunum.Bunun dışında SUNROOF olmasını çok isterdim.Bence mutlaka sunrooflu araç almalısın.Fiyat farkı 2.000-TL.civarında sunroof un ama kesinlikle değer.Zaten bunlardan başka Active TR modele ekletebileceğin bir donanım yok.Sadece aksesuarlar ekletebilirsin.Active TR donanımda normal ActivE versiyonlar ek olarak ; Navigasyon (7 inç ekranlı),Head Up Ekranı,Ledli,gündüz farlı,sürüşe duyarlı,otomatik ayarlı akıllı Xenon far sistemi, far yıkama,Navigasyon ekranında beliren araç animasyonlu ön ve arka park sensörleri,17 inç style 09 veya 04 jantlar var bildiğim kadarıyla.Ama tam liste istersen tek tek yazabilirim buraya. Eğer avukatsan ve İstanbul'da ya da başka bir büyükşehirde yaşıyorsan mutlaka 1.6 e-hdi almanı öneririm.Çünkü hem konforlu,hem otomatiğin rahatlığı var,hem de çok az yakıt tüketiyor araç.Ayrıca donanım olarak ACTİVE TR modeli de fazlasıyla dolu ve yeterli bir araç.Acsess i sakın düşünme,donanımı çok eksik.Allure ise deri koltuk istemiyorsan hiç yaklaşma ve boşuna o kadar fiyat farkı verme derim ben.

• quote:

quote:

quote:

Ben ilk 208 sahiplerinden biriyim. Ekim 2011 tarihinden beri kullanıyorum. Aracı çok beğenerek aldım. Genel anlamda memnunum. Fakat bazı can sıkan tarafları yok da değil. Mesela, 2.vitesten 1. vitese geçişte yığılma, aracın çeşitli yerlerinden gelen sesler (bazı sesleri servis yok etti), vites geçişleri araç eskidikçe ve biraz daha alıştıkça normale döndü, en can sıkıcı durum navigasyon, İstanbul dışında hiçbir yer yok otobanlar dışında, İstanbul içi de çoğu adresi bulamıyor, diğer en önemli sorunum direksiyon sertliği. Resmen kas yaptım, servise sordum normal diyor. Tek elle kullanmak çok zor, sokak aralarında manevra yaparken ya iki el kullanmak gerek yada avuç içleriniz acır. Varmı benim gibi sorunu olan.

Sayın earaz74; Benim aracım da 1.6 e-hdi alalı yaklaşık 2,5 ay oldu ve aracımın km.si de 8.000 km.ye yaklaştı.Bugüne kadar toprak köy yolları ve pek çok bozuk asfaltta dahil olmak üzere her türlü yolda aracı kullandım.Ama bugüne kadar hala aracın hiçbir yerinden ses gelmedi.Bazı ufak tefek seslerden yakınan arkadaşlar oldu,ama benim aracım da hiç bu türlü sesler olmadı.Sanırım ben bu konuda oldukça şanslıyım.Direksiyon konusuna gelince,508 in direksiyonu kesinlikle sert değil.Daha önce kullandığım tüm araçlardaki elektro servo hidrolik direksiyon yumuşaklığına ve rahatlığına sahip.Hatta 508 hakkında ilk çıktığı 2011 yılında yapılmış bazı testleri okuduğumda,yumuşak direksiyonun yüksek hızlarda yeterince sertleşmemesi,tepkilerde geç kalması eleştiri konusu yapılmıştı.Eğer bahsettiğiniz derecede (kas yapmanızı sağlayacak kadar sertlik) varsa mutlaka hidrolik direksiyon arızası vardır.Benim daha önce kullandığım araçlardan birinde de direksiyon kış aylarında aşırı derecede sertleşiyordu.Sebebini bulamayınca direksiyon pompası arızası var değiştirelim dediler.1.500-TL.fiyat verdiler.Bu arada ben değişim onayı vermeden araç serviste beklerken birden direksiyon normale dönmüş.Bu durumu gören teknisyen ,direksiyon hidroliğinde donmayı engelleyen antifiriz bulunmadığı için hava 0 derecenin altına düşünce hidroliğin donduğunu ve direksiyon da sertleştiğini,direksiyon pompası değişimine gerek kalmadığını söyledi..Hidroliği değiştirdiler ve sorun tamamen çözüldü.Kısacası bence senin direksiyonunda bir arıza vardır.Eğer gittiğin servis bu derece sert bir direksiyona normal diyorsa,başka bir servise gidip tekrar baktırmanı tavsiye ederim.

Açıklama için teşekkürler Av.Alikaplan. Direksiyon sertliği konusu çok enteresan. Bazen kuş kadar hafifliyor, çoğu zamanda sertleşiyor. Dişçiye giderken diş ağrısı geçermiş. Benimki de aynen öyle, servise giderken yumuşuyor. Şunu sormak istiyorum; bir köşeyi döndünüz diyelim, direksiyonu bıraktığınızda direksiyon kendi kendini seri bir şekilde toplamaz mı? Ben döndükten sonra direksiyonu bırakıyorum araç dönmeye devam ediyor, çok yavaş topluyor yada elle topluyorum. Bu durum anormal değil mi? Yine tekrar ediyorum her zaman böyle değil.

Sayın earaz74; ben dönüşlerde direksiyonu bıraktığım zaman seri şekilde kendini topluyor.Benim direksiyonla ilgili hiçbir şikayetim yok.Senin aracın direksiyonu bana bayağı bi ilginç geldi.Bi sert bir yumuşak,bazen dönüşlerde kendini topluyo,bazen dönmeye devam ediyor.Bence senin direksiyon sisteminde bir arıza var arkadaşım.Daha önce de söylediğim gibi,bu sorununa bir kaç değişik serviste baktırman en doğrusu gibi gözüküyor.

• KODEM; Bu arada şunu da söyleyeyim.Biz aracı aldığımız zaman ACTİVE ve ACTİVE TR iki farklı donanım şeklinde satılıyordu.Ama artık Active versiyonda,Active TR de olan (yukarıda fark olarak yazdığım) herşey bulunmakta.Yani Active ile Active Tr ayrımı artık ortadan kalkmış durumda.

KODEM ; Meslektaşım derken hitabınız banaysa eğer,508 formunda bir avukat arkadaşımızın daha olması beni ziyadesiyle mutlu edecektir.508 Allure seçeneğinde fazladan bulunan donanımlarda sizin yazdıklarınızın yanı sıra bir de uzun-kısa far asistanı var.Active TR de uzun-kısa far asistanı bulunmuyor.Ayrıca Eng_civ arkadaşım da bunları yukarıda açıklamış zaten.Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemini ve elektronik park freni özelliklerini sadece Allure donanımda alabilirsin.Active veya Active TR donanımda özel siparişle de olsa bu donanımları alamıyorsun maalesef.Bana sorarsan bunlar çok da lüzumlu özellikler değil.Elektronik park frenli araç kullanan bir çok arkadaşım,keşke el freni olsa daha iyiydi deyip duruyorlar.Bir türlü alışamamışlar bu özelliğe 18 inç jantla 17 inç arasında da öyle önemli bir fark yok bence.Allure alınırsa sadece ve sadece DERİ KOLTUK için bir de uzun-kısa far asistanı için alınır.Kaldı ki gördüğüm kadarıyla sen zaten deri koltuk istemiyorsun.Bu durumda Allure donanımı seçeneklerin arasından çıkartman bence hem senin için,hem de cebin için daha faydalı olacaktır.Şimdi alacak olsanız "1,6 cc dizel 508 e-hdi active start/stop tr" pakete neler ekletirdiniz? diye sormuşsun. Benim aracımda 4 bölgeli otomatik klima ve arka yan cam perdeleri var (1.000-TL.) fazladan,ayrıca koltuk kafalıklarına donanım listesinde bulunmayan ama servislerde satılan 8 İnçlik (oyun,müzik,video,dvd,tv) ekranı monte ettirdim (1.250-TL.).Bunlardan memnunum.Bunun dışında SUNROOF olmasını çok isterdim.Bence mutlaka sunrooflu araç almalısın.Fiyat farkı 2.000-TL.civarında sunroof un ama kesinlikle değer.Zaten bunlardan başka Active TR modele ekletebileceğin bir donanım yok.Sadece aksesuarlar ekletebilirsin.Active TR donanımda normal ActivE versiyonlar ek olarak ; Navigasyon (7 inç ekranlı),Head Up Ekranı,Ledli,gündüz farlı,sürüşe duyarlı,otomatik ayarlı akıllı Xenon far sistemi, far yıkama,Navigasyon ekranında beliren araç animasyonlu ön ve arka park sensörleri,17 inç style 09 veya 04 jantlar var bildiğim kadarıyla.Ama tam liste istersen tek tek yazabilirim buraya. Eğer avukatsan ve İstanbul'da ya da başka bir büyükşehirde yaşıyorsan mutlaka 1.6 e-hdi almanı öneririm.Çünkü hem konforlu,hem otomatiğin rahatlığı var,hem de çok az yakıt tüketiyor araç.Ayrıca donanım olarak ACTİVE TR modeli de fazlasıyla dolu ve yeterli bir araç.Acsess i sakın düşünme,donanımı çok eksik.Allure ise deri koltuk istemiyorsan hiç yaklaşma ve boşuna o kadar fiyat farkı verme derim ben.

Evet avukatım. Eşim bursada s. avukat ben ise Sakaryada. Bu nedenle her hafta Bursadan Sakaryaya gidip geliyorum. Bu yüzden aralıkta sıfır aldığım captiva 19.500 km ye ulaştı bile..

Esasında ön-arka görüntülü park sensörü, hız sabitleme, usb li teyp dışında çok olmazsa olmazım yok. Tümü sıfır alınarak (2002 skoda (1,6 elegance) octavia-2005 nissan primera 1,6 tekna,2006 2.0 dizel manuel passat comfortline, 2010 2.0 dizel otomatik A4,2011 volvo 2.0 dizel s80 d3, 2012 captiva şeklinde) C'den E'ye kadar ve SUV segmenti dahil önce benzinli sonra dizel (2010 yılından itibarende tam otomatik vitesli) araç deneyimlerim oldu.
    20 bin km binip sattığım volvo (bugün 160 bin TL) veya A4 passattan sonra inanın verilen daha fazla parayla orantılı artı keyf veremiyor sürücüsüne.Böylece lux segmente merakım ilgim tümüyle sona erdi :)

Çok ilginç gelecek tüm bu deneyimlerde tek aradığım ve asla bulamadığım düşük hızlarda (bizim bozuk yollarda böbrek taşı döktürmeden fısır fısır gidecek) yumuşak süspansiyonlu araçtı. İLGİNÇTİR bunu da TESADÜFEN ve hiç aklımda yokken bir kaç gün önce CİTROEN C5 te buldum. Biraz araştırınca 508 de de aynı motor ve robotize şanzımanı duyunca(PSA grubu) onu da araştırmaya başladım.Ancak henüz test etme imkanı bulamadım 508'i. Test etmeden bayiide görüldüğü kadarıyla kokpit çok başarılı "Almanlaşmış" Fransız adeta.

Tek düşüncem robotize şanzımana alışabilirmiyim...

Geçmiş araç tecrübelerimden sun roof- deri koltuk(yazın büyük zulüm)-elektrikli koltuk,xenon beni cezbetmedi.

Ama anahtarsız çalıştırma,şerit takip,kör nokta, adaptif hız sabitleme, önde engel çıktığında sürücüyü uyarma/aracı durdurma,uzun-kısa far asistanı,lastik basınç izleme,yorgunluk takip,masajlı koltuk türü yenilikleri yaşayabilmeyi isterdim.

C5 te 1,6 robotize şanzımanlı dynamic paket 68 bin TL
    508' de bursa bayiileri active paketli araca 73,500 diyorlar (aracı şirkete almak ve şirketinde 3-4 aracı olmak kaydıyla filo indirimiyle 2,5-3 bin TL ilave düşüyorlar) Lakin hala test edemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 7 Ağustos 2012; 2:40:01 >

• Orijinalden alıntı: av.alikaplan

Orijinalden alıntı: ediz__

Evet PLATEU hatamı hemen farketmişsin.Ben yanlışlıkla en konforlu şanzıman C-5 te diye yazmışım.Hatamı hemen düzelteyim.En KONFORLU SÜSPANSİYON C-5 te demek istemiştim.Ayrıca Peugeot 508 in şanzımanı,C-5 e göre daha iyi, çünkü vites geçişleri daha az hissediliyor.Umarım hatamı düzeltmişimdir.

işte bu önemli bir detay
  • yazıları yanlış yere yazmışsın KODEM, alıntılar birbirine girmiş

Orijinalden alıntı: ENG_civ

yazıları yanlış yere yazmışsın KODEM, alıntılar birbirine girmiş

bu hatayı arada yapıyorum
    alıntıları azaltayım gereksiz tekrar olmasın derken (merhametten maraza çıkar misali) böyle oluyor, ama birbirine girme yok en altta olan benim yorumum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KODEM -- 7 Ağustos 2012; 21:45:06 >
  • Bende su aracımın dizeline geçsem iyi olacak galiba vti kullanan bı ben kaldım sanırım bu arada Ankarada 1300 km yol yaptım ortalama 6.6 Lt maşallah Ankara'da trafik sehirler arasi gibi işlek bı de Anadolu bulvarını kapatmasalar iyi olacak ... Tabi ben genelde istanbul Eskişehir ve Konya yollarını kullanıyorum... Herkese selamlar...

Foto ve renk çok güzel paylaşmak istedim, forumda beyaz renk harici 508 pek yok gibi.
    www.otomobiltutkunu.com sitesinden alıntıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: yilmazcann

==> PEUGEOT 508 Hakkında Herşey <==

Foto ve renk çok güzel paylaşmak istedim, forumda beyaz renk harici 508 pek yok gibi.
    www.otomobiltutkunu.com sitesinden alıntıdır.

Maşallah çok guzel gözüküyor ...

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.