Şimdi Ara

Peugeot 406 Hakkında Herşey (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.010
Cevap
46
Favori
770.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konunuzu bir süre rahatsız edeceğim ama bir duyuru yapmak istiyorum:

otomobil genel bölümüne girmeyen kullanıcılar için duyurumu yapmak istiyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_36922111/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm
    eğer ki yukarıdaki linke bakarsanız akaryakıt zamlarına karşı yapılan bir protestoyu görürsünüz.
    desteklerinizi esirgemezseniz sevinirim.
  • http://www.parcatreni.com

lazım olabilir güzel site olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soylukan

http://www.parcatreni.com

lazım olabilir güzel site olmuş

evet baya bi parça mevcutmuş..
  • slm peugeot 406 için cd changer arıyorsanız ankarada ersin elektronik var onları arayın 0312 3368139
  • aracımın koltuk döşemeleri kumaş.
    sökülüp yıkanabiliyormu?
    yada sonax ziebert gibi yeremi bırakmalıyım. onlarda detaylı iç temizliğe minimum 210 tl istiyor :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: bizimdenizci

aracımın koltuk döşemeleri kumaş.
    sökülüp yıkanabiliyormu?
    yada sonax ziebert gibi yeremi bırakmalıyım. onlarda detaylı iç temizliğe minimum 210 tl istiyor :(

hocam kumaş ise sonax da iyi iş görüyorlar, biz içi bej olan sedanı götürdük bilirsin çok çabuk kirlenir ilk günkü gibi oldu diyebilirim.

Deri için de, eğer fitillerde sorun varsa mutlaka derinin çıkarılması gerekiyor yeni fitili dikemiyorlar çıkarmadan, bende de öyle bir problem var, sanayide bikaç yer dolaştım 100-120 arası yapıyorlar, bir fitil için fazla geldi beklemedeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soylukan

quote:

Orijinalden alıntı: bizimdenizci

aracımın koltuk döşemeleri kumaş.
    sökülüp yıkanabiliyormu?

hocam kumaş ise sonax da iyi iş görüyorlar, biz içi bej olan sedanı götürdük bilirsin çok çabuk kirlenir ilk günkü gibi oldu diyebilirim.

Deri için de, eğer fitillerde sorun varsa mutlaka derinin çıkarılması gerekiyor yeni fitili dikemiyorlar çıkarmadan, bende de öyle bir problem var, sanayide bikaç yer dolaştım 100-120 arası yapıyorlar, bir fitil için fazla geldi beklemedeyim

Koltuklar ve iç döşeme kumaş.
    sonax mtv yi garanti internetten yatırırsam 210 tl ye detaylı iç temizlik yaparız dediler. bana tuzlu geldi bende uygun güzel bi yer bulunca detaylı iç temizlik yaptırmak istiyorum.. aracın içindeki koku bir türlü gitmedi. döşemeye sinmiş koku.

• SELAM ARKADAŞLAR. BEN ARANIZA YENİ KATILDIM YAKLAŞIK İKİ HAFDADIR FORUMU TAKİP EDİYORUM .1998 MODEL 20 SV OTOMATİK ARACIM VAR.aRACIMIN VİTES GEÇİŞİNDE KÜÇÜK BİR PROBLEM VAR 2-3 DEVİR ARASINDA 1. VİTESTEN 2 YE GEÇERKEN VURUNTU YAPIYOR AMA GAZA BASIPTA BASMAYA YANİ DEVİR YÜKSELMEYE DEVAM EDERSE HİÇ BİR SORUN YAPMIYOR, VİTES KÜÇÜLTMELERİ ÇOK GÜZEL HIZLANMALARDA ÇOK GÜZEL 1,2,3,4 SIRALAMASI VAR AMA SAKİN KULLANIMDA ÇOK KÖTÜ TAK DİYE 1 DEN 2 GEÇİYOR.ACABA NEDEN YAPIYOR SURUNU BİLEN VARSA PAYLAŞA BİLİRMİ. TEŞEKKÜRLER.

Peugeot 406 Hakkında Herşey

• Merhaba arabanız hayırlı olsun. Jantlar çok şık duruyor. Bende 2 hafta önce 1998 model düz vitesini aldım renk aynı. Arabanın camlarında film varmış gibi duruyor doğrumu acaba? Birde kaça aldın sorması ayıp olmassa. burda fiyat vermek istemessen özelden mesaj atabilirmisin. Probleminle ilgili ben yardımcı olamam ama burda tecrübeli arkadaşlar var sanırım yardımcı olacaklardır.
    Benimde yazmak istediğim öncelikle geçen mesajlarda belirttiğim hararet problemi ile ilgili. Hararet ş.dışı kullanımda 70 lerdeyken ş.içi kulanımda 900-100 aralığına çıkıyor. Arabayı bir arkadaşıma verdiğim için sorunu daha detaylı inceleyemedim.
    Birde arkadaşlar bizim arabaların lastik hava basıncı ne olmalıdır. Ben az önce 32 basınç hava bastım ama sanki gözüme az geldi. Siz ne dersiniz?
    son sorum :) arabanız size ayda ortalama nekadar masraf çıkartıyor. veya diyebilirsinizki 3 ay hiç çıkarmıyor sonra bir bakmışsın 100, 200, 300 tl masraf çıkartmış.

• İlker bey öncelikle aracınız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. Genel olarak otomatik viteslerde sarsıntılı geçiş ve d konumunda ayak frendeyken aracın kendini ileri atması gibi problemlerin görülmeye başlanmasında ben ilk olarak şanzıman yağınızı kontrol etmenizi ve değiştirmenizi öneriyorum. Muhtemelen geçişleriniz yumuşayacaktır fakat gayet alakasız bir şekilde kulakçıklardan birinin kırık olması yüzünden var olan sarsıntıyı daha şiddetli bir şekilde de hissediyor olabilirsiniz. Bunlar sorunuza çözüm olmuyorsa da aracınızı kaliteli bir otomatik vites tamircisine baktırmanızı tavsiye ederim. Bu arada sorunla ilgili sagacity nin de görüşünü almanız iyi olabilir zira ayni problemleri yaşamış olabilirsiniz.

@SilentMode:
    dostum aracınla ilgili olası problemleri ve durumun aciliyetini yukarıda yazdım gerisi malesef servisin işi, bir an önce göstermeni tavsiye ederim zira çok ender bir durumla karşı karşıyasınız.

Masraf olarak da şöyle diyebilirim; 5000 de bir bakıma sokarım aracı bu bakımlarda yağ, yağ filtresi, hava ve polen filtresi gibi temel ekipmanlar değişir, eğer gerekiyorsa belli aralıklarla da diğer ekipmanlar. Son 2 bakımımda normal liste hariç motor kulakçığı değiştirmişim maliyeti 40 tl.. yağ castrol edge 5w-40 fiyatı 70 lira civarı 4 litresi, araç 5 litre alıyor bir de 1 litrelik ufaklarından alıp tamamlıyor veya 2 adet alıp bagajınızda yağ bulunduruyorsunuz, herneyse bunun masrafı 100 tl civarı, filtreler de 50 gibi desek, normal bir bakım işçilik dahil 170 gibi bir rakama geliyor ki eğer değişecekler sadece filtre ve yağ ise bunları kendim değiştiriyorum.

• ilker59
    Aracın Hayırlı olsun

Soylukan Hocam..
    Aracı neden 5000 km de bakıma sokuyorsunuz 10 bin değilmi bakımlar?
  • Teşekkürler Soylukan; ben aslında periyodik bakımlar dışında masraf çıkarıyormu çıkarıyorsa ne kadar diye sormuştum. Örneğin ben eski hyundai aracım için 6 ayda yaklaşık 400 tl ye yakın masraf yapmıştım. ,ayda 70 tl gibi bir masraf bedeline tekabül ediyor. 406'lar için nasıldır diye merak ettim.
    Birde hava basıncı ile ilgili sorumada bir cevap alırsam sevinirim.
  • Arkadaşlar ilginize TEŞEKKÜRLER, SilentMode: aracımı 13.500 e aldım 17 İnç cms jantlar 205-50-17 pirelli P 7 lastikler film jantlar krem rengi çok iyi durumda deri koltuklar.
    Soylukan : Yarın aracımın 4 amortisör , motor yağı, otomatik şanzıman yağı,motor suyu + antifirizi,direksiyon yağı ,fren hidroliği, arka z kolları çifti, tabla burçlarını değişeceğim komple bakımdayım yani... inşaallah şanzımanımdaki vuruntu düzelir.,vuruntu gaza yüklenince yapmıyor ama buda yakıtı arttırıyor devamlı kalkışlarda tam gazla kalkmam gerekiyor 1 den 2 ye geçince düzeliyor 3 e geçmesi gerektiği zaman yine yüklenmem gerekiyor, düzelir herhalde.
  • slm lar oncelikle boyle bi site yaptiniz icin tesekurler arkadaslar benim 1999 2.0hdi bir 406 arabam var araba suratli giderken hic titreme falan yok ama frene bastimmi neden titriyo bilgisi olan varmi
  • hocam hava basıncıyla ilgili olarak 32 basıyorum bende, daha fazlası yürüyen aksamı yoruyor gibime geliyor, normalde kaç bar basılması gerektiği kapı içlerindeki plakada yazıyor ama benimki malesef yerinden çıkmış olduğu için birşey söyleyemiyorum hatta biriniz bakabilir bana da söylerse çok sevinecem fabrika değerleri ne gösteriyor önemli sonuçta..

ben 5000 bin km yi sizin 10 bin km yaptığınız süre içinde tamamladığım için ve biraz da pimpirikli olduğum için 5 binde bir sokuyorum aracı bakıma. Ki zaten servis bakım süresi aracın çalışma saati üzerinden hesaplanmalıdır, düşünün 10 km lik bir mesafeye trafiksiz 10 dk içinde de gidebilirsiniz, trafikte 1 buçuk saatte de gidebilirsiniz, motorun çalıştığı süre, motor elemanlarının aşındığı süre iki durumda da farklı olacaktır. Bana yaklaşık 6 aydır ekstra bir masraf çıkarmadı, en son olağandışı olarak ne çıkardı inanın hatırlamıyorum. Servis kağıtlarından bakar söylerim.

ilker hocam sende bakımdan sonra gelişmeleri bizimle paylaşırsan elimizden geldiğince yardım ederiz.

• MERHABALAR BEN ELAZIĞDAN KATILIYORUM ARKADAŞLAR .SİZE Bİ SORUM VAR KARŞILAŞTINIZMI BİLMEM BUNDAN Bİ HAFTA ÖNCE YETKİLİ SERVİSTE OTOMOTİK ŞANZIMANIN SELENOİD VANALARINI DEĞİŞTİRDİM. GÜNCELLEME YAPILDI . YANLIZ 3. VİTES TE DAHA DOĞRUSU BÜTÜN VİTESLER DE BOŞLUK VAR . HAFİF CE CEKİP VEYA İTTİN Mİ VİTES GECİYOR HIZLI CEKTİNMİ GECMİYOR .VİTES KOLUNDAN VE HALATINDAN ŞÜPHELENİYORUMM YETKİLİ SERVİS REVİZYON DİYOR AMA MANTIKSIZ BULUYORUM . HALAT VEYA KOL AYARI OTOMOTİK VİTESLERDE VARMIDIR.
  • Selam Arkadaşlar Benim Takada bu..
    Lastik Basınçları için Yazılı yeri çekip paylaşıyorum hemen..

Yaw O değerleri gösteren Parçayıda Çektim ama bi türlü yükleyemedim hata verip durdu.. resim isminide değiştirdim..
    Bende elle Yazayım :)

2.2 2.2 bar

195/65 R15 91H
    MICHELIN
    XHI ENERGY
    PIRELLI P6000
    DUNLOP SP220E

CONTINENTAL
    ECOCONTACT CP

GOODYEAR
    EAGLE TOURING

PRESSION ROUE
    SECOURS
    2 4 Bar

''PRESSIONS CONTROLEES PNEUS FROIDS (+- 0.05 bar)''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizimdenizci -- 13 Ocak 2010; 19:30:20 >

• bizimdenizci arabanın rengi çok güzel. Allah yolunu açık etsin. 195/65 R15 için 2.2 bar 32 basınca denk geliyor o halde doğru yapmışız. ilker59 bende 13.000'e aldım aynı şekilde deri koltuklu ancak benimki lpg'li. Geçenlerde bir arkadaşa verdim. Uzun yol yaptı. Ş.dışı 0,200 tl ş.içi 0,250 yakıyor hesapladık ama biraz tahmini oldu. Tüpün tankı çok büyük 120 TL'ye doluyor :) Onu küçültmeyi düşünüyorum. Bu resim çekme muhabbeti güzel olmuş. Bende çekip göndereyim ama bi yıkatmam lazım öyle kirli kirli podyuma çıkartmam.
  • @ASLAN_23:
    Sorduğun şey beni aştı, malesef birşey söyleyemeyeceğim.

@bizimdenizci:
    Aracın çok hoş, ayni bizim sedana benziyor. Bagaj açma tuşu solmuş her 406 da olduğu gibi, yakında onun nasıl değiştirileceğini fotoğraflı anlatım ile burada paylaşacağım. Böylece kendiniz değiştirebilirsiniz. Lastik basıncı olayı da zahmet oldu sana ama çok makbule geçti doğru basıyormuşuz arkadaşlar 32 ile devam, fazla basmayın yürüyen aksama zeval gelmesin

@SilentMode:
    Bekliyoruz senin 406 yı da podyuma

herkes koymuş madem bende koyiyim;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edilhan -- 28 Ocak 2010; 20:58:49 >
  • Rica Ederim..
    bilgi Paylaştıkça güzeldir derler ya..
    Vardı Paylaştım.

Silecekleri değişmem lazım ama ölçüsünü alamadım henüz (metre yokta ) silecek ölçüleri neydi?
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.