Şimdi Ara

PEUGEOT 301-ANA KONU (142. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.084
Cevap
56
Favori
679.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Harun hocam bu parçayı nereden temin edebiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: İLHAN AJANS

Parça derken?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bence isinamadiginiz araca yatırım veya harcama yapmamalisiniz. Siz daha iyi bilirsiniz.

• HarunHoca kullanıcısına yanıt
    amortisör nereden temin edebilirim. bunları yatırım olarak görmüyorum harun hocam yani orjinalinin üstüne bir parça koymadım, 3 sene oldu biniyorum 2 yıl daha binerim yani o yüzden gündelik yaşamı kolaylaştırıcı eklemeler iyi olur
  • quote:

amortisör nereden temin edebilirim. bunları yatırım olarak görmüyorum harun hocam yani orjinalinin üstüne bir parça koymadım, 3 sene oldu biniyorum 2 yıl daha binerim yani o yüzden gündelik yaşamı kolaylaştırıcı eklemeler iyi olur

Cidden zor iş; sevmediğiniz bir araçla üç yıl geçirmiş olup iki yıl daha kullanırım diyebilmek. Ancak anladığım kadarıyla sıfır aldınız ve sattığınız takdirde zarar söz konusu. Haklısın ne diyeyim. Hatayı galiba başta yaptınız, beklentilerinizi karşılamayan bir araç aldınız. Neyse geçti, önümüze bakmak lazım.
    Asıl konuya gelince; o amortisör işi benim de hoşuma gidiyor. Iyi bir usta, iki uygun amortisör ve basit malzemeler ile yapılabilecek bir şeye benziyor. Bu forumdaydi galiba görmüştüm hangi boy veya özellikte amortisör kullanıldığını anlatıyordu. Bir ara benim de niyetim var. Siz bir yöntem veya yol bulursanız burada paylasirsaniz seviniriz.

• quote:

Bakış açilarimiz bu anlamda ayrı. Siz sıfır aldığınız, ilk kullanıcısı olduğunuz araca hiç bir eklenti yapmazken, ben en az 15-20 noktasına irili ufaklı dokunuşlar yaptım ki benim aldığımda araç iki yıllık ve 57 binde idi.
    Araçta o kadar çok eksik ve iyileştirmeye açık alan var ki... neresine ne yapacağımı şaşırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarunHoca -- 24 Mart 2016; 10:04:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HarunHoca

quote:

Bakış açilarimiz bu anlamda ayrı. Siz sıfır aldığınız, ilk kullanıcısı olduğunuz araca hiç bir eklenti yapmazken, ben en az 15-20 noktasına irili ufaklı dokunuşlar yaptım ki benim aldığımda araç iki yıllık ve 57 binde idi.
    Araçta o kadar çok eksik ve iyileştirmeye açık alan var ki... neresine ne yapacağımı şaşırdım

Nerelerine neler yaptınız Harun Hoca. Bende dokunmayı düşünüyorum bazı yerlerine.

Gerçi 4 hoparlör taktırdım. Orjinal teybi, USB'li, SD kartlı bir başkasıyla değiştirdim. Kaput altı ve bagaj keçelerini taktırdım.

Bunlara ilaveten

Örneğin:
    1-Tüm gövde ses yalıtımı
    2-35mm spor yayla (büyük olasılıkla Vogtland olacak) rüzgarda savrulmayı ve yol tutuşu iyileştirmeyi düşünüyorum.

Ne dersiniz?

• necdetpek kullanıcısına yanıt
    Hoparlör için arkada kablo var mı acaba ??? yoksa teypten kablo çektirmek mi gerekli
  • İLHAN AJANS kullanıcısına yanıt
    Benim araçç 301 HDi Active..

Arka hoparlörler için kablo yoktu. Çektirmem gerekti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: necdetpek

quote:

quote:

Nerelerine neler yaptınız Harun Hoca. Bende dokunmayı düşünüyorum bazı yerlerine.

Gerçi 4 hoparlör taktırdım. Orjinal teybi, USB'li, SD kartlı bir başkasıyla değiştirdim. Kaput altı ve bagaj keçelerini taktırdım.

Bunlara ilaveten

Örneğin:
    1-Tüm gövde ses yalıtımı
    2-35mm spor yayla (büyük olasılıkla Vogtland olacak) rüzgarda savrulmayı ve yol tutuşu iyileştirmeyi düşünüyorum.

Ne dersiniz?

Necdet bey işlemler yerinde olmuş. Bende spor yay meselesini düşünüyorum. Birde arkalara taktırdığınız hoparlör modelini paylaşırmısınız? Çünkü bende arka hoparlörlerin değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Malum hoparlörler bayağı ince

• temülken kullanıcısına yanıt
    Çok abartılı bir ses sistemi peşinde koşmadım.
    Özellikle uzun yolda dış sesleri bastırsın yeter dedim ve oto ses sistemi işleri yapan bir arkadaşı ziyaret ettim.

Arkalara FLI 210 W 3 yollu hoparlörler ön tarafa da aynı markanın göğüsteki yerine sığacak modelini koydu. Ses kalitesi ciddi oranda arttı.

Orjinal teybini de JVC marka bir radyo -usb çalar ile değiştirince ses benim için tatminkar hale geldi.

Arka hoparlörün resmini inceleyebilirsiniz.

Bu mesaja eklenen görseller:

PEUGEOT 301-ANA KONU

• quote:

quote:

quote:

Bunlara ilaveten

Örneğin:
    1-Tüm gövde ses yalıtımı

Ne dersiniz?

Ses sistemi konusunda fikir veya tecrübe sahibi değilim. Benim aracım da active. Benim yaptığım değişiklikler genelde görsel şeyler. Yapısal ve işlevsel bir değişiklik yapmadım. Sizin düşündükleriniz daha işlevsel ve güzel şeyler. Görsel konusunda düşünürseniz zaten standart bilinen pek çok arkadaşın yaptığı krom dekor ağırlıklı şeyler. Kolay gelsin.

• quote:

Çok abartılı bir ses sistemi peşinde koşmadım.
    Özellikle uzun yolda dış sesleri bastırsın yeter dedim ve oto ses sistemi işleri yapan bir arkadaşı ziyaret ettim.

Arkalara FLI 210 W 3 yollu hoparlörler ön tarafa da aynı markanın göğüsteki yerine sığacak modelini koydu. Ses kalitesi ciddi oranda arttı.

Orjinal teybini de JVC marka bir radyo -usb çalar ile değiştirince ses benim için tatminkar hale geldi.

Arka hoparlörün resmini inceleyebilirsiniz.

PEUGEOT 301-ANA KONU

Çok teşekkür ederim Necdet bey.

• Spor yay için arkadaşımı aradım araba konusunda çok iyi şekil için olur ama kesinlikle savrulma konusunda kendi yaylari kalsın dedi

• selcukserbetci S kullanıcısına yanıt
    Aslında eminim çoğunlukla hepimiz aracın orjinal olarak kalmasından yanayız.

Spor yay konusunda benim yaklaşımım şöyle,

Bir aracın ağırlık merkezi ne kadar yere yakınsa, o araç o kadar yere sağlam basar.
    Ayrıca araç yere yaklaştıkça ağırlık merkezinin yere yaklaşmasının dışında aero dinamik açısından da bir fark oluşuyor.

Aracın altında geçen hava, araç yere yaklaştıkça sıkışmaya zorlanmış ve dolayısızla hızlanmış oluyor. Bir uçağı uçuran, kanat üstündeki havanın hızlanmasıdır.
    Araba da ise bunun tersi meydana gelmiş oluyor ve atmosfer basıncı aracı yere doğru itiyor. Bu itiş hızla da doğru orantılı olarak artıyor.

(Spoiler uygulamalarıda benzer mantıkla hareket ediyor, üstten geçen havayı yavaşlat, alttan geçeni hızlandır ki araç yere bassın)

Kısaca anafikir aracın hem ağırlık merkezini yere yaklaştırmak hemde alttan geçen havanın hızını arttırarak aracın üstündeki downforce etkisini büyütmek.

Peugeot 301 ile ilişki olarak ise, rüzgarlı havalarda gezmeyi seven bir araç olduğu konusunda sanırım hepimiz hemfikiriz. Bu sorunu azaltmanın bir yolu olarak aracı alçatma
    bence olumlu etki sağlayacaktır.

35 mm neye yarayacak denebilir. Haklı da olabilir bu soru, ama kanımca daha fazla alçaltmak hem amortisörleri fazla yoracak hem de konforu fazlasıyla düşürecektir.

Şu ana dek yaptığım araştırmalarda büyük olasılıkla deneyeceğim seçenekler benim için şöyle olacak,

1- Vogland 35mm spor yay takılması
    2- Rot ayarlarının kontrolü ile değişikliğin yaratacağı açı farklarının tölere edilmesi
    3- Konfor kayıplarının giderilmesi ve zaten gürültülü bir araç olan 301 için tüm gövde ses yalıtımının yapılması.

Ya da aracı satıp, bu özelliklere sahip bir araç almayı düşüneceğim. Karar aşamasındayım. :)

• quote:

quote:

quote:

Bunlara ilaveten

Örneğin:
    1-Tüm gövde ses yalıtımı

Ne dersiniz?

301 için kaput altı keçesinin olduğunu biliyorum da bagaj keçesi yok diye biliyordum. Bagaj kaplamasının bir fotosunu yükler misiniz. Ve nereden kaça aldığınızı paylaşırsanız sevinirim. Yay konusunda bilgi sahibi değilim ancak usb li ve SD kartlı bir teyp ile değiştirerek arkaya iki hoparlör takmak son derece mantıklı ve yapılabilir geldi bana. Hoparlörlere giden kabloyu nereden çektiler bilgi verir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarunHoca -- 25 Mart 2016; 8:09:27 >

• HarunHoca kullanıcısına yanıt
    Arka hoparlörler için kabloyu sağ taraftan taban halılarını kaldırarak çektiler. Ben her olasılığı düşünerek oldukça kaliteli bir kablo kullandırdım.

Bagaj ve kaput kaplama keçelerinin tamamını gittigidiyor.com dan aldım ve kendim taktım yerlerine. Özellikle kaput lastiğinin çok işe yaradığını, o aradaki boşluktan içeriye dolan
    tozu çamuru kesmesi nedeniyle motoru tertemiz tuttuğunu söylemeliyim. Hala takmayan arkadaş varsa en azından sadece kaput lastiğini mutlaka taksınlar.

10 Aydır 30binden fazla km yaptım ve motoru hiç yıkatmadım. Aldığım gün motorun yüzüne bakılacak hali yoktu ve ilk işim motor yıkatma olmuştu.

Sanırım bagaj kapağı keçesinin adı Citroen Elysee olarak geçiyordu diye hatırlıyorum. Peugeot 301 olarak göremezseniz bir de Citroen diye de aratırsınız.

PEUGEOT 301-ANA KONU PEUGEOT 301-ANA KONU PEUGEOT 301-ANA KONU

• quote:

Arka hoparlörler için kabloyu sağ taraftan taban halılarını kaldırarak çektiler. Ben her olasılığı düşünerek oldukça kaliteli bir kablo kullandırdım.

Bagaj ve kaput kaplama keçelerinin tamamını gittigidiyor.com dan aldım ve kendim taktım yerlerine. Özellikle kaput lastiğinin çok işe yaradığını, o aradaki boşluktan içeriye dolan
    tozu çamuru kesmesi nedeniyle motoru tertemiz tuttuğunu söylemeliyim. Hala takmayan arkadaş varsa en azından sadece kaput lastiğini mutlaka taksınlar.

10 Aydır 30binden fazla km yaptım ve motoru hiç yıkatmadım. Aldığım gün motorun yüzüne bakılacak hali yoktu ve ilk işim motor yıkatma olmuştu.

Sanırım bagaj kapağı keçesinin adı Citroen Elysee olarak geçiyordu diye hatırlıyorum. Peugeot 301 olarak göremezseniz bir de Citroen diye de aratırsınız.

PEUGEOT 301-ANA KONU PEUGEOT 301-ANA KONU PEUGEOT 301-ANA KONU

Bagaj keçesi birebir uyumlu oldu mu yoksa işlem yaptınız mı? Halı bagaj havuzu adlı satıcıdan mı aldınız acaba? Bende sipariş geçeceğim.

• temülken kullanıcısına yanıt
    Evet halı bagaj havuzu adlı satıcıdan almışım. Girip aldıklarım listesine baktım. Ama ben set halinde almışım. Hem ön kaput için lastik ve keçe hem de bagaj için gereken 3 parçanın tamamı
    set olarak o zamanlar satılıyormuş. Bunların tamamına 375.-TL ödemişim. Sanırım tek tek alınırsa çok daha pahalıya geliyor şimdi.

Bagaj kapağı için keçe resimdeki gibi oldu. Daha iyi olabilir mi bilmiyorum. Bence sorun yok. Şimdiye kadar bagajı açıpta bu olmamış diyene de rastlamadım.
  • quote:

Evet halı bagaj havuzu adlı satıcıdan almışım. Girip aldıklarım listesine baktım. Ama ben set halinde almışım. Hem ön kaput için lastik ve keçe hem de bagaj için gereken 3 parçanın tamamı
    set olarak o zamanlar satılıyormuş. Bunların tamamına 375.-TL ödemişim. Sanırım tek tek alınırsa çok daha pahalıya geliyor şimdi.

Bagaj kapağı için keçe resimdeki gibi oldu. Daha iyi olabilir mi bilmiyorum. Bence sorun yok. Şimdiye kadar bagajı açıpta bu olmamış diyene de rastlamadım.

Diğer iki parçayı aldım fakat bagaj için emin olmadığım için almamıştım. Bende sipariş geçeceğim

• 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.