Şimdi Ara

PEUGEOT 3008 (200. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.080
Cevap
114
Favori
1.471.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam tşkrlr benim merakım şu ben şehirlerarası çok 90 ı geçmem şehiriçindeki ataklığı nedir çok performans düşkünü değilim ama doğan şahin gibi hantalllık varmı eski arabam şahindi yokuşta tıkanırdı şimdi getzim var lpgli çok atak ben sakin sürsem burada lpg ucuz şehiriçi ve şehirlerarası yakıtı nasıl olur arabadan memnunmusunuz kus bakmayın çok soru sordum ama alırsam 3008 alırım yoksa getzi seviyorum
  • resimde hoş durmuş bence ama bide canlı görmek gerek.
  • Valla acıkcası ben bu arabayı aldıgıma bıraz püsmanım cünkü baska bi araba begenemiyorum butun arbalar bana cok basit geliyor ben cok menunum ve kesınlıkle ilk günki zevk ve hevesle biniyorum sahinle kıyaslamanız yabnlıs olur onunla kıyaslamayın bende telfılexs marka lpg var 3008 ozel 3000 tl fıyatı performans kaybı 0 kesınlıkle gezt biliyorum onunla kıyaslamakta yanlıs olur o aracı bılıyorum atık bı arac cunku kucuk otomobıl 300 8 oyle degıl o performansı bulamazsın zaten gerekte yok inanım bana keske surme ımkanınız olsada kullasanız 36-39 mılyara var demıssınız temızını almaya bakınız 1-2 mılyar fazla olur temz olsun.sımıdı dusunuyorum ben satsam alacak araba yok yıne 3008 kesınlıkle konfor ıcının konsolu fılan gercekten ıyı lpg hıc sıkıntı yasamazsınız benım oncekı arabamda fıat bravaydı ondan daha hızlı :)
  • Tüm forum üyelerine yeniden merhaba ve hoşbulduk.
    Benzinli araç kullanan biri olarak sanırım forumda tek kalacağım ancak sonuçta 3008 kullanıcısıyım ve forumda yapılan bir çok paylaşım, fikir, teknik konulara destek ve uygulamalar bana da faydalı olacak düşüncesindeyim. Benim de araç ile ilgili izlenimlerim geliştikçe, ben de bunları sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
    Arka bölüm fanlarının farklı üflemesi konusunda son 2 gündür kendiliğinden iyileşme var, belki de servise gideceğinden korktu ve kendine geldi !!.. (Doktora gidecek hastanın, yolda ağrılarının geçmesi gibi bir şey belki de )
    Arabayı tanıma sürecinde olduğumdan sizlere bir kaç sorum olacak, yanıtlarsanız sevinirim. (Aracım 2011 Allure Benzinli otomatik)
    1. Aracın lastik basınçlarının öğrenebildiğini sanıyordum, ancak kitapçıkta bu konuda bir açıklama yok, yol bilgisayarını kurcaladım ancak orada bir şey bulamadım. Eğer bu özellik varsa bunu nasıl görebiliyoruz ?
    2. Yağmur sessörünün hassasiyeti şu an yetersiz görünüyor. Yağmur çiselemelerini algılamıyor ve bundan dolayı silecekelri kendim harekete geçiriyorum. Bu hassasiyetin arttırılabildiğini duydum ancak bu yalnızca serviste mi oluyor, yoksa araç içinden kendimiz bunu yapabiliyor muyuz ?
    3. Peugeot web sayfası - destek bölümünde kitapçık pdf olarak var, ancak bunu bilgisayara tek bir dosya olarak yükletmiyor, bölüm bölüm ve tek tek yükletiyor. . Bu kitapçığı tek bir dosya olarak bilgisayara yükleyebilen arkadaşımız varsa, bunu nasıl yaptığını bizlerle paylaşsın lütfen.
    4. Araçla özellikle geri gelip park yaparken direksiyonu tam sağa ya da tam sola kırdığımızda arka bölümde bir gerilme sesi oluyor, bu sesin nedeni ve bir sorun olup olmadığı konusunda bilgi ve düşünceleriniz ?
    Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Yolunuz ve forumunuz açık olsun

• Ayrıca;
    Silecek suyuna antifriz konusuna bakışınız nedir ?
    Özellikle İstanbul için pek gerekli demeseler de, hatta motor sıcaklığı yeterli olur deseler de, havaların şu sıralarda 1-2 derecede olması sonucu özellikle sabah saatlerinde silecek suyunun antifrizli olmasını gerektirir mi sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enerji_YC

Tüm forum üyelerine yeniden merhaba ve hoşbulduk.
    Benzinli araç kullanan biri olarak sanırım forumda tek kalacağım ancak sonuçta 3008 kullanıcısıyım ve forumda yapılan bir çok paylaşım, fikir, teknik konulara destek ve uygulamalar bana da faydalı olacak düşüncesindeyim. Benim de araç ile ilgili izlenimlerim geliştikçe, ben de bunları sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
    Arka bölüm fanlarının farklı üflemesi konusunda son 2 gündür kendiliğinden iyileşme var, belki de servise gideceğinden korktu ve kendine geldi !!.. (Doktora gidecek hastanın, yolda ağrılarının geçmesi gibi bir şey belki de )
    Arabayı tanıma sürecinde olduğumdan sizlere bir kaç sorum olacak, yanıtlarsanız sevinirim. (Aracım 2011 Allure Benzinli otomatik)
    1. Aracın lastik basınçlarının öğrenebildiğini sanıyordum, ancak kitapçıkta bu konuda bir açıklama yok, yol bilgisayarını kurcaladım ancak orada bir şey bulamadım. Eğer bu özellik varsa bunu nasıl görebiliyoruz ?
    2. Yağmur sessörünün hassasiyeti şu an yetersiz görünüyor. Yağmur çiselemelerini algılamıyor ve bundan dolayı silecekelri kendim harekete geçiriyorum. Bu hassasiyetin arttırılabildiğini duydum ancak bu yalnızca serviste mi oluyor, yoksa araç içinden kendimiz bunu yapabiliyor muyuz ?
    3. Peugeot web sayfası - destek bölümünde kitapçık pdf olarak var, ancak bunu bilgisayara tek bir dosya olarak yükletmiyor, bölüm bölüm ve tek tek yükletiyor. . Bu kitapçığı tek bir dosya olarak bilgisayara yükleyebilen arkadaşımız varsa, bunu nasıl yaptığını bizlerle paylaşsın lütfen.
    4. Araçla özellikle geri gelip park yaparken direksiyonu tam sağa ya da tam sola kırdığımızda arka bölümde bir gerilme sesi oluyor, bu sesin nedeni ve bir sorun olup olmadığı konusunda bilgi ve düşünceleriniz ?

1. Lastik basıncınız düştüğü zaman size ön konsoldan uyarı veriyor,
    2. Bana görede silecekler fazla hassas ancak ayarının olup olmadığını açıkçası bilmiyorum varsa iyi olabilir bende sürekli manuel kullanıyorum.
    3. Kullanım kılavuzu ile ilgili yardımcı olamayacağım bilgim yok
    4. Aracınızın yeni olması bence etken olabilir çünkü parçaların alışma dönemi sonuçta.

• Hocam bu araba çok güzel bende burada lpg li bir 3008 var oto kiralamada bir gün kiralayacağım beğenirsem alacağım inş..:)en çokda beyaz renge hayranım bir tane 12000 km de temiz köpek balığı grisi diyor o renk nasıl olur acaba ben bu rengi pek görmedim benim favorim beyaz birde sizinki vti motormu thp motormu
  • quote:

Orijinalden alıntı: math4

Hocam bu araba çok güzel bende burada lpg li bir 3008 var oto kiralamada bir gün kiralayacağım beğenirsem alacağım inş..:)en çokda beyaz renge hayranım bir tane 12000 km de temiz köpek balığı grisi diyor o renk nasıl olur acaba ben bu rengi pek görmedim benim favorim beyaz birde sizinki vti motormu thp motormu

Benzinlilerde; VTI manuel, THP otomatik şansımanda, ayrıca VTI 120 hp, THP 156 hp. Ben THP otomatik kullanıyorum ve elbette benzini çok yakıyorum ancak yine de pişman olacağımı sanmıyorum. Bu gece TEM de 120 km ile giderken arkadan sellektör yapan bir vatandaşa aracın nasıl sadece 3 saniyede 170 km ye çıktığını göstermiş oldum. Sanırım bundan böyle 3008 lere sellektör yaparken bir daha düşünecektir
    Aracım sedef beyaz, ancak köpekbalığı gri de çok yakışıyor araca bence (Renk konusunda ben de uzun süre kararsızlık yaşamıştım). Ancak iç döşemenin açık renk oluşu kullanımda biraz sorun yaratabilir düşüncesi de yok değil.
    Aracın albenisi size de "al beni" dediğine göre, alın... hayırlısı olsun

• Şansıman değil tabi, "şanzıman" klavyem sürçmüş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: araba1

Cemalettın bey bence olmamıs abı ama sızın arabamız ıcın yaptıklarınıza hayranım vıdeolarınız olsun resımlerınız olsun kısacası (bılmıyorum evlımısınız ama bengıbı arabanıza asıksınız :) bir arkadas LPG ıcın yorum yazmıs ben son 10 sayfada LPG ile ilgili soruları yanıtlamıstım o sayfayı okuyunuz eger memnun kalmazsanız tekrar sorunuz cevaplamaya calısayım ama LPG de performansta bı kayıp yok zaten araba buyuk ve agır normal sartlarda 2.0 motor bı arbadan beklenılen performasn beklemem gerkır ortalama ben bıraz hızlı kullanırım 130-150 km hızla 240 kurus yakara sehırler arası :) sımdı arakadaslar sehır ıcınde yapsaydın dıyecek 130-150 km hızı :) aban silim bufur lazım arkadaslar nette var bı arkaDAS satıyor sanırım form uyesi olabılır 700 tl dedi bana pahalı geldı daha ucuza varsa almak istiyorum.

sıfırı ben 1100 küsüre aldım 700 e satıyorum aslında yetrnce indirim yaptım bendeki cihaz pahalı ama edison un ürünü var sadece kutusu anfisiz 250 lira ve onada orta yol bir anfi ve kumada takarsanız 600 civarına mal edebilirsiniz.

Bu arada arka alta bagaja özel kutu vs yapıldı rms i yüksek anfi ve bass takıldı fakat inanaın pioneer ın sesini alamadım ondan da biraz moralim bozuldu. biraz daha ince ayar yapacağım olmadı gene pioneer ın slimini kullanacağım ki yeni takılan tüm cihazlar rockford un orta serisi cihazları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eirdem -- 15 Ocak 2012; 3:58:50 >

• eirdem bey memnun değilmisiniz wofurdan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtvolkanozbay

quote:

Orijinalden alıntı: endlessblue

Ben suan total kullaniyorum 5-6 aydir. Bi anormallik yok. Bendeki arizanin mazotla ilgili oldugundan emin olamiyorum. Kalkislarda motor sogukken sanki baski balatasi biten bir araba gibi ilk gaza bastigimda kavramayip kacirip yigilma yapip ikincide kavrayip kalkiyormus gibi. Yani aniden kalkmak istedigimde kalkamiyorum bi yigilma yapip ikincide kalkabiliyor arac. Motor isindikca yavas yavas azaliyor ama o azalmadan ben gidicegem yere varmis oluyorum zaten. Servis enjektorden oldugu konusunda israrli. İstanbulda bir serviste kesin cozum oldugunu bilsem kalkip gelicem izmirden. Ama onun garantiside yok.

Ben problemin şanzımandan yada egr sisteminden (yakıt burda etki eder) kaynaklandığını düşünüyorum. keza bana göre sizin çok yüksek tecrübeniz var bu konuda. benim anlaştığım feline araçta 19000km şanzımanda anormalikler olmuş sahibi cebinden yaklaşık 2700tl ödüyerek yeniletmiş görünüyor. e-hdi motorun pek kabatinin olduğunu düşünmüyorum
    quote:

Orijinalden alıntı: teomanonur

arkadaşlar ikinci el olarak aldığım 3008'imde karşılaştığım bazı sorunları servise gitmeden önce sizinle paylaşmak istedim. öncelikle kasisli yollarda yavaşlarken ya da rölantide çalışırken motor tarafından sanki gıcırtıya benzer kuş sesi gibi bi ses geliyor açıkcası nerden geldiğini çözemedim. daha sonra yoğun şehir içi trafikte yaşadığım bi sorun oldu o da araç dur kalklarda birinci viteste sanki manuel vitesli araçlarda yaşanan istop edecekmiş gibi titreme yapıyor. dikkat ettim 8 ya da 9 km de yapıyor bu titremeyi sanki gaza az basıyormuşumda debriyajdan ayağımı erken çekmişim gibi..şimdilik bu 2 sorun biraz canımı sıktı paylaşmak istedim.

şanzımana baktırın derim. daha öncedende özelikle yeni tip motor sahibleri bu tip şikayetleri daha çok oldu eski sayfaları çok karıştırdım aynı ifadeler ar 700-900 devir/dk tekabül ediyor olabilir mi 8-9km hiz ? bakın bir kullanıcı bir problem yazmış sonuç egr valfi çıkmış. ekliyorum:
    gaza basıyorum nerdeyse stop edecek gaz çok geç tepki verdi sonra topladı. bir türlü anlam veremiyorum. sabah soğukta sorunsuz çalışan araba akşama kadar güneşin altında ısındıktan sonra ya stop ediyor ya da tır tır stop etmeye çalışıyor. ancak sonrasında kontağı kapatıp açtığımda hiç sorun yok. ayrıca bu sorunlar devam ederken aracımın hız tümseğinde yavaşladığımda titremeye başladığını hissetmeye başladım. bu sorunlar sabah soğukta yok ancak araç akşama kadar güneşte kaldığında oluyor. sonrasında kontağı açıp kapatınca geçiyor. servise nasıl anlatacağımı bilemiyorum her zaman olmadığı için eminim aracınızda problem yok diyecekler. ancak bu kadar para verip böyle sorunlar yaşamak gerçekten çok kötü bir duygu. yarın da aynı sorunu yaşarsam sevise götüreceğim.

cevap:
    Sorunum çözüldü Allah'a şükür. Sorun EGR sisteminde imiş. Arabaya bilgisayarla bakınca ortaya çıktı. Beyin geçici arıza olarak hafızasına kaydetmiş. Egzos sistemindeki bir vana yada valfin elektronik olarak açılmasında yada kapanmasında problem varmış. Yazılımı yeniden yüklediler. Sorun devam ederse garantiden değiştireceklerini söylediler. Ve sorun ortadan kalktı. Araba maşallah sorunsuz çalışıyor. 2500 bakımı geldi hafta sonuna randevu aldım. Araba ile ilgli tek sıkıntım vites geçişleri çok sarsıntılı ve sesli. Özellikle 1. ve 2. viteslerde geçiş esnasında çok ses ve sarsıntı oluyor. Büyük viteslerde sorun yok. Servis elamanı test etti ve normal dedi. Ama ben bir türlü alışamadım. Bunun dışında çok memnunum. Arbadan inmek istemiyorum. 3008 i sürmek çok zevkli. yakıt gittikçe düşüyor. 7.5 olan ortalama 6.5 oldu. Dahada düşeceğini tahmin ediyorum. Şu 2650 km oldu. Ara ara motoru açmak için uygun yollarda zorlayıp hız yapıyorum. Bu arada manuelde daha az yakıyor otomatiğe göre yaklaşık 1 lt fark ediyor 100 km de

sizin egr değişmemişmiydi?

aracını yeni alıp aramıza katılan herkese hayırlı olsun diyorum.

bendeki problem şanzıman değil yazılımsal. çünkü sağ dikiz aynasının altında su damlası şeklinde bir sensör var. bu aynaya buz dolu poşet bağladığımız zaman araçta sarsma silkeleme falan kalmıyor. zaten şu aralar malum kış soğuk olduğu için aracım normal. ama yazın 15 derece üstündeki sıcaklarda silkeleme oluyor. şimdi yeni bir yazılım bekliyorlar ocak ayı içinde gelicekmiş servis aradı. o yazılımla düzeltmeye çalışacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endlessblue -- 15 Ocak 2012; 11:26:35 >

• quote:

quote:

quote:

Ben suan total kullaniyorum 5-6 aydir. Bi anormallik yok. Bendeki arizanin mazotla ilgili oldugundan emin olamiyorum. Kalkislarda motor sogukken sanki baski balatasi biten bir araba gibi ilk gaza bastigimda kavramayip kacirip yigilma yapip ikincide kavrayip kalkiyormus gibi. Yani aniden kalkmak istedigimde kalkamiyorum bi yigilma yapip ikincide kalkabiliyor arac. Motor isindikca yavas yavas azaliyor ama o azalmadan ben gidicegem yere varmis oluyorum zaten. Servis enjektorden oldugu konusunda israrli. İstanbulda bir serviste kesin cozum oldugunu bilsem kalkip gelicem izmirden. Ama onun garantiside yok.

Ben problemin şanzımandan yada egr sisteminden (yakıt burda etki eder) kaynaklandığını düşünüyorum. keza bana göre sizin çok yüksek tecrübeniz var bu konuda. benim anlaştığım feline araçta 19000km şanzımanda anormalikler olmuş sahibi cebinden yaklaşık 2700tl ödüyerek yeniletmiş görünüyor. e-hdi motorun pek kabatinin olduğunu düşünmüyorum
    quote:

Orijinalden alıntı: teomanonur

arkadaşlar ikinci el olarak aldığım 3008'imde karşılaştığım bazı sorunları servise gitmeden önce sizinle paylaşmak istedim. öncelikle kasisli yollarda yavaşlarken ya da rölantide çalışırken motor tarafından sanki gıcırtıya benzer kuş sesi gibi bi ses geliyor açıkcası nerden geldiğini çözemedim. daha sonra yoğun şehir içi trafikte yaşadığım bi sorun oldu o da araç dur kalklarda birinci viteste sanki manuel vitesli araçlarda yaşanan istop edecekmiş gibi titreme yapıyor. dikkat ettim 8 ya da 9 km de yapıyor bu titremeyi sanki gaza az basıyormuşumda debriyajdan ayağımı erken çekmişim gibi..şimdilik bu 2 sorun biraz canımı sıktı paylaşmak istedim.

şanzımana baktırın derim. daha öncedende özelikle yeni tip motor sahibleri bu tip şikayetleri daha çok oldu eski sayfaları çok karıştırdım aynı ifadeler ar 700-900 devir/dk tekabül ediyor olabilir mi 8-9km hiz ? bakın bir kullanıcı bir problem yazmış sonuç egr valfi çıkmış. ekliyorum:
    gaza basıyorum nerdeyse stop edecek gaz çok geç tepki verdi sonra topladı. bir türlü anlam veremiyorum. sabah soğukta sorunsuz çalışan araba akşama kadar güneşin altında ısındıktan sonra ya stop ediyor ya da tır tır stop etmeye çalışıyor. ancak sonrasında kontağı kapatıp açtığımda hiç sorun yok. ayrıca bu sorunlar devam ederken aracımın hız tümseğinde yavaşladığımda titremeye başladığını hissetmeye başladım. bu sorunlar sabah soğukta yok ancak araç akşama kadar güneşte kaldığında oluyor. sonrasında kontağı açıp kapatınca geçiyor. servise nasıl anlatacağımı bilemiyorum her zaman olmadığı için eminim aracınızda problem yok diyecekler. ancak bu kadar para verip böyle sorunlar yaşamak gerçekten çok kötü bir duygu. yarın da aynı sorunu yaşarsam sevise götüreceğim.

cevap:
    Sorunum çözüldü Allah'a şükür. Sorun EGR sisteminde imiş. Arabaya bilgisayarla bakınca ortaya çıktı. Beyin geçici arıza olarak hafızasına kaydetmiş. Egzos sistemindeki bir vana yada valfin elektronik olarak açılmasında yada kapanmasında problem varmış. Yazılımı yeniden yüklediler. Sorun devam ederse garantiden değiştireceklerini söylediler. Ve sorun ortadan kalktı. Araba maşallah sorunsuz çalışıyor. 2500 bakımı geldi hafta sonuna randevu aldım. Araba ile ilgli tek sıkıntım vites geçişleri çok sarsıntılı ve sesli. Özellikle 1. ve 2. viteslerde geçiş esnasında çok ses ve sarsıntı oluyor. Büyük viteslerde sorun yok. Servis elamanı test etti ve normal dedi. Ama ben bir türlü alışamadım. Bunun dışında çok memnunum. Arbadan inmek istemiyorum. 3008 i sürmek çok zevkli. yakıt gittikçe düşüyor. 7.5 olan ortalama 6.5 oldu. Dahada düşeceğini tahmin ediyorum. Şu 2650 km oldu. Ara ara motoru açmak için uygun yollarda zorlayıp hız yapıyorum. Bu arada manuelde daha az yakıyor otomatiğe göre yaklaşık 1 lt fark ediyor 100 km de

sizin egr değişmemişmiydi?

bendeki problem şanzıman değil yazılımsal. çünkü sağ dikiz aynasının altında su damlası şeklinde bir sensör var. bu aynaya buz dolu poşet bağladığımız zaman araçta sarsma silkeleme falan kalmıyor. zaten şu aralar malum kış soğuk olduğu için aracım normal. ama yazın 15 derece üstündeki sıcaklarda silkeleme oluyor. şimdi yeni bir yazılım bekliyorlar ocak ayı içinde gelicekmiş servis aradı. o yazılımla düzeltmeye çalışacaklar.

Alıntıları Göster

inşallah düzelir sizden çok ben sevinecem:)

• quote:

Orijinalden alıntı: toledox

quote:

Orijinalden alıntı: Enerji_YC

Tüm forum üyelerine yeniden merhaba ve hoşbulduk.

1. Lastik basıncınız düştüğü zaman size ön konsoldan uyarı veriyor,
    2. Bana görede silecekler fazla hassas ancak ayarının olup olmadığını açıkçası bilmiyorum varsa iyi olabilir bende sürekli manuel kullanıyorum.
    3. Kullanım kılavuzu ile ilgili yardımcı olamayacağım bilgim yok
    4. Aracınızın yeni olması bence etken olabilir çünkü parçaların alışma dönemi sonuçta.

Arkadaşlar,
    Geçen mesajımda kullanım kılavuzu ile ilgili bir kaç sorum oldu ancak forumdan bu konuda bir yanıt alamadım, ben de peugeot web siteye girdim ve hizmetler sayfasından kılavuzu inceledim.
    Bildiğiniz üzere aracın kullanım kılavuzu pdf olarak "peugeot web sayfası - hizmetler"de mevcut, ancak konular sayfa sayfa verilmiş ve tek bir kitapçık şeklinde pc ye indirilmiyor.
    Şu an kitapçığı "tek bir dosya" haline getirmeye çalışıyorum. Eğer başarabilirsem sizlerle paylaşacağım. (Bazı sayfalar ikişer kez verilmiş, bazı sayfalar diğer dosyanın içine girmiş vs vs.) Oldukça meşakkatli bir iş ama yine de uğraşacağım.
    Ancak asıl sorun şu, bu dosyayı forumda nasıl paylaşacağım ? Forum bu tür bir imkan sağlıyor mu ?
    Eğer dosya paylaşımı olmuyorsa ilgilenen arkadaşlara e-mail ile de gönderebilirim. (Ancak dosya 45 mb lık bir dosya olacak ve mail ile gönderim şansı pek yok gibi)
    Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

• upload edin internete link ide burda paylaşın herkez ordan kendi biligisayarına indirsin
  • quote:

teşekkür ederim inşallah. sizde de var mı aynı sorun ?
  • istanbula epey kar yağıyormuş sanırım. yok mu video çekip paylaşan :) aracımızın kardaki performansı nasıl deneyen olursa paylaşırsa güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endlessblue -- 15 Ocak 2012; 19:30:15 >
  • quote:

istanbula epey kar yağıyormuş sanırım. yok mu video çekip paylaşan :) aracımızın kardaki performansı nasıl deneyen olursa paylaşırsa güzel olur.

Arkadaşlar bu akşam ankara'da yoğun kar yağışı var. 5-6 arkadaşımız rampada kaldılar. Yaşadığımız tecrübeyi kısaca aktarayım.

Honda crv'de yaz lastikleri vardı, bu nedenle yolda durmakta bile zorlanıyordu. Fakat araç 4x4 olduğu için rampada hiç ama hiç zorlanmadı. Dört çeker gerçekten bambaşka birşey.
    Kış lastikleri olan megane II rampayı çıkamadı, auto sock ürününü uyguladığımızda rahatlıkla çıktı.
    Olmadık ve tehlikeli bir yerde kalan arkadaşımıza yine auto sock ürününü tatbik ettik, aracı yerinden kurtardık. Fakat aracın lastikleri, lastik çorabından çok küçük olduğu için dolandı ve yırtıldı. Sonuçta her an kaza olma ihtimali yüksek olan yerden arkadaşımızı kurtardık ya önemli olan bu.
    Herkesin kaldığı yerde ben 3008'i denemeyi ne yazık ki yetiştiremedim, çünkü ben rampayı inerken yol tuzlanıyordu. Olsun, daha önceki testlerden aracımın kapasitesini biliyorum:))

Herkese keyifli sürüşler...

• quote:

quote:

ben şuan bilemiyorum araca kapora verdim . üzerinde rehin var aracın temiz kağıdı bekliyorum çarşamba kısmetse ruhsatı alıcam. hava soğuk olduğu için bende ancak yaza kadar sorunun cevabını bilemeyecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtvolkanozbay -- 15 Ocak 2012; 22:36:30 >
  • quote:

quote:

quote:

ben şuan bilemiyorum araca kapora verdim . üzerinde rehin var aracın temiz kağıdı bekliyorum çarşamba kısmetse ruhsatı alıcam. hava soğuk olduğu için bende ancak yaza kadar sorunun cevabını bilemeyecem

Anladim tekrar hayirli olsun araciniz. Umarim sizin aracta yoktur bu ariza. Aynen dediginiz gibi 16-17 derecelerde hava bulamazsaniz anlayamazsiniz.

• 
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.