Şimdi Ara

peugeot 208 uzun dönem incelemesi, EAT6, 110 beygir (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
4.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elcas

    iyi forumlar arkadaşlar.

    bugün itibari ile aracımı lalı tam 1 yıl olmuş. ben de konuma bir mesaj yazma gereği hissettim. aracım şu an 11 bin kmde. 1 yılda bu kadar kullanmışım. bu süreçte eylül ayı itibari ile hatun, kızımızı okula bırakmak ve kendi okuluna gitmek sureti ile bana büyük sürpriz yaptı. bu sene her sabah erkenden kalkmaktan kurtulmuş oldum. ben kendi saatime yakın okula kadar yürüyüp, aracı alıp kendi okuluma gidiyorum. hatunun okulu 500m, benim okulum ise 5km. akşam dönüşte de bebişimizi alıp eve geliyoruz. yani günde 12 km civarı yol yapıyoruz. hafta sonları da 40km civarı.

    araç tam otomatik olunca ve direksiyon küçük olunca karting aracı gibi kola kullanılıyor. benzinli olunca 2 dk sonra sıcak hava gelmeye üfleyerek içerisini sıcacık yapıyor. mtv en alt dilimde. önceki aracım clio4 ile yıllık masrafını karşılaştırınca sadece 600tl fazla vermişim.

    bakımı 10. ayda ve 9000km de iken yaptırdım. çünkü fabrika çıkışına göre 15 ay olmuştu. yetkili servise 300tl verdim.

    önceki aracımdan alışkanlık anahtarsız girişi çok arıyorum. ses sistemi daha iyi. çift bölgeli otomatik klimayı seveceğimi düşünmemiştim.

    11 bin km ortalamam 5.9 litre. bugünlerde 6.5 litre civarına çıkan tüketim hafta sonu 6 lara düşüyor. bu şekilde mücadelemiz sürüyor. kredi kartı benzin para puan kampanyasını aldığımız için ve totalde kurumsal karta %7.5 indirimi de kullandığımız zamanlar 4,70 civarına yakıt alıyorum. en yüksek %7.5 indirimli alıyorum. zaten 1,5 ayda ancak bitiriyorum. şu an bonusa totalde kampanya var. 15 şubata kadar. dün paraftan 40 tl lik bonus yakıt aldım. depo biraz büyük olsa iyi olacak.

    araçta sağ ön göğüsten hafif bir zırıltı olacak şekilde trim sesi alıyorum. bunu bazen alıyorum, bazen almıyorum. zaten çoğu zaman müzikle dinliyorum. tahminime göre yaza doğru biraz artar.

    bu aracı herkese tavsiye ediyorum. özellikle bayanlara. şu an 70 bin civarına çok temizlerini bulabilirsiniz.
    Selamlar... sizin durum bizim duruma benziyormuş biraz :) Hanıma aldık 208, 110hp eat6, çocuğu bırakıyor, kendi kullanıyor vs. Gayet mutlu şimdilik.

    Yalnız yakıt konusunda yüksek kalıyor biraz, şuan ortalamamız 9,3lt. Ortalama hız da 28-30km/h civarı. Acaba bir sorun mu var? Yoksa normal mi? 100tl'lik yakıt aldım geçen gün, 250km menzil gösterdi, araç ilerledikçe hemen 230'a falan düştü.

    Bir de sizden ricam araçla ilgili serviste ücretsiz/garanitden yapılan güncelleme işleri vs varsa onları da paylaşabilir misiniz?




  • 9.3 lt 28-30km ortalama hızlar için normal bir diğer. Bu ortalama sürekli sehir içi yoğun trafik ve kısa mesafe gidiş geliş kullanımıysa gayet normal.
    Bakmayın TSİ cıların 4 lt şehir içi verilerine.
  • d_darko kullanıcısına yanıt
    hocam bu konu biraz değişken. tam otomatik ile çift kavrama arasında 1 litre zaten fark var. ancak EAT6 bu durumu yarım litreye düşürüyor. TSİ bu mantıkla puretectden daha tutumsuz gibi. tabi ki benim yorumum. şu bir gerçek ki turbo benzinler dikkat etmezsen çok yakıyor. dün eve usta geliyor diye spor moda aldım. kendi çapımda spor oto gibi geldim. 15 dk yolu 5 dkda geldim. ama 20 litre.

    ben eşime eğitim vererek öğrettim. park dahil. neyi nasıl yapacağını anlatıyorum. usta öğretici olmamım da etkisi var tabi ki. her hatayı ve doğrusunu anlatıyorum. mesela takip mesafesi, kasise yaklaşma ve viraja giriş gibi. kırmızı ışığı söylemiyorum bile. benim şu an itibari ile 6,5 litreye çıktı (son 2000km). ortalama hızım 31. hatun ve soğuğun etkisi.20 bin ortalamam 5.9 idi. full depo 650 gösteriyor. bitmeden doldurduğum için bilmiyorum.

    şu an 24 bin ve tam 2 yıllık kullanımım ile memnunum. yanılmıyorsam buji değişimi gibi bir şey için ücretsiz gittim. 1. yıl bakımı 300 tl. sadece yağ. gerisi dışarda. 2. yıl bakımı dışarda yağ beleş filtreler ve işçilik 180 tl. daha ekonomik bir araç var mı bilmiyorum.

    bu ay mtv 6 aylık 300 tl.




  • araçla 27 aydır 25 bin kmdir devam eden birlikteliğimizde lastiklerle ilgili bir yorum yazayım. ilk 10 binde çok iyi olan michelin lastikler artık sertleşmeye başladı. gerek yol tutuşta gerekse frenlemede fark ediyorum. araç durumu toparlamak için daha erken ABS kullanmaya başladı.

    3. usun dönem yakıt ortalamam 4 bine geldi ve 6.5 gösteriyor.yaz aylarında aşağı inmesini bekliyorum.

    aracın arkasından ufak tefek cızırtılar almaya başladım. ancak radyo kullandığım için önemsemedim. sesler artarsa ilgileneceğim.

    bunların dışında bir sorunumuz. yok.
  • Bu konuyu nasıl görmemişim enteresan.

    Yakıt tüketiminiz gayet iyiymiş. Kullanımın da etkisi var tabi. Benim her dizel aracımda genel ortalama 6 litre ya da biraz altında oluyor. Benzinli ile ve geneli ş.içi kullanımla gayet iyi.

    Lastik konusunda ben de muzdaribim. Yeni aldığım 308 henğz 15 bin kmde ama araç ciddi kayıyor, baya temkinli kullanıyorum. Yazlık lastikler 3 sene dedin mi işi bitiyor gibi, az km de olsa. Halbuki kışlıklar 3 senelikti, hala zımba gibiydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.