Şimdi Ara

Petrol Ofisi DEXOS 2 -motor yagi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
19.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yazdıklarını sonuna kadar okudum :)
    servislerle yaşadığın diyalogları ben de birebir ben de yaşadım. Ama en sonunda pes edip Dexos harici başka bir kaliteli yağ koydurdum Mobil 0w40 newlife. Bence siz de GM veya Mobil 5w30 esp filan koydurabilirsiniz. piyasanın en iyi yağı diyorlar.
    GM markası ile satılan yağ PO ile aynı. çünkü PO üretiyor . Enteresan bir şekilde PO ile aynı yağ olmasına rağmen daha ucuz... PO'yu arayıp teyit ettim aynı yağ olduğunu. PO almak yerine GM alabilirsiniz.
    Benim bildiklerim bu kadar. Size tavsiyem yağ götürmekle uğraşmayın ve kafanıza en çok yatan yağı koyan ve uygun fiyat veren yere gidin. kıllık yapıyorlar. tabii ki aracınızın başında durmanıza izin verip vermediklerini de sorun. yoksa nasıl bileceksiniz. hangi yağı koyduklarını... :)
    Saygılarımla
  • Dexos2 GM'in daha uzun servis aralığı için yeni getirdiği bir norm. Bundan önce de aynı motorlar vardı ve gerekli şartları sağlayan yağlar mevcut.
    Dexos2 onaylı yağ arıyorsanız, Mobil1'in dışında benim bulduğum alternatifleri yazayım.

- Shell Helix Ultra serisinde tam ismini hatırlayamadığım bir yağı var Dexos2 onaylı (HX-AG olabilir). Dexos2 onaylı yağlar listesinde de var zaten, ordan da görebilirsiniz bu yağı.

- Castrol Edge serisinde de 5w-40 dexos2 onaylı bir yağ var. Onu da gene Castrol'un Türkiye sitesinde bulabilirsiniz. Spesifikasyonlarına göz atabilirsiniz.

Yalnız şu var. Dexos2 onaylı olmayan uygun viskozite aralığındaki kaliteli bir tam sentetik yağı da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Mobil1 0w-40, mobil1 esp 5w-30 gibi. Kullanmazsam motor biter, mahvolur diye birşey yok.
  • yağı verdim mi onu koymak zorunda zaten kalanını veya şişesini isterim geri.Benim verdiğim yağı çöpe döküp boşunu bana vericek hali yok.(gerçi onu da yapar bunlar).Mobil 1 esp 5w30 alıcam büyük ihtimalle.
    Zaten yüksek km yapmıyorum şuan aracım 5500 kmde temmuza kadar 7000 olur maksimum yani 1 yılda 7000 km zeytinyağı bile koyabilirim
  • castrol edge 5w40 dediğiniz gibi dexos 2 yi sağlıyor.Bulabilirsem bu yağdan almayı düşünebilirim. Shell de bir usta 5w40 koyarsan yağ eksiltir demişti .Eksiltir mi?
  • arkadaşımız göstermiş. aslında castrol 5w40 da (dexos2) kullanabilirsin. benim yaşadığım yer kışları çok soğuk olduğu için 0w40 mobil1 new life kullandım, muhtemelen bunla da devam ederim.. Ama şahsen ben de servis koyduğu sürece 5w30 esp yi tercih ederdim eğer yaşadığınız yer sıcak ise...
    yağ filan eksiltmez, araç yeni zaten.. araç eski olsaydı belki. ama sizin aracın yağ yakmadan ötürü yağ eskilteceğini hiç sanmam. eksiltme rodajdan olabilir sadece yeni arabada..
    Saygılarımla
    quote:

Orijinalden alıntı: mahmut_isikan
    castrol edge 5w40 dediğiniz gibi dexos 2 yi sağlıyor.Bulabilirsem bu yağdan almayı düşünebilirim. Shell de bir usta 5w40 koyarsan yağ eksiltir demişti .Eksiltir mi?
  • istanbulda yaşıyorum yılda 2 kez sakaryaya gidiyorum onun dışında bir yere gittiğim yok.
  • 5w bildiğim kadarıyla -25 dereceye kadar yeterli ? siz nerede yaşıyorsunuz ?
  • ben çorumdayım burası bu kış -20leri gördü. dayanabiliyordur muhakkak ama daha rahat çalışma istedim. o yüzden 0w40 kullandım.
    bence 5w30 mobil 1 esp kullanın siz...
  • teşekkür ederim castrol edge 5w40 bulabilirsem ve birkaç usta tavsiyesinden sonra ya castrol edge 5w40 yada mobil1 esp 5w30 kullanırım.
  • Şu servisler ve yağ konusu öyle güzel ki canım memleketimde...

Buralarda da yazmakta kendisi, bir abimiz zamanında TSI motorlarda kullanılacak yağ için gitti geldi, saydı sövdü ve Doğuş'un kullandığı yağı değiştirtti. O derece diyeyim size. Adamlar tamamen yalan yanlış bir yağ kullanıyormuş.

Yine Türkiye'ye ilk gelen RX8'lerin yağlarını "yetkili" denen öküz servisler salak saçma yağlarla değiştirerek motorların kırılmasına sebep olmuşlar.

Bugün bu forumda bile "yağ ne kullanayım" sorusuna millet işkembeden cevap veriyor, "0-40 iyidir, Castrol'den şaşma" diye.
    Yahu adamlar 100 çeşit yağ üretiyor. Öyle lafla, tavsiyeyle, kafaya göre takılmayla olsaydı ohooo...
    Yukarıda arkadaşın da dediği gibi, sonuçta motora bitkisel yağ da koysanız olur o zaman bu gözle bakarsak...

Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair kullanıyorum.
    Bu araca ACEA C3 ve Fiat 9.55535-s2 standartlarını karşılayan 5w-40 koyun deniliyor.
    Bu standardı karşılayan çok az yağ var piyasada, hatta kimisi sizin bahsettiğiniz şekilde sadece distribütörden bulunabiliyor.

Arabayı 10.000 bakımı için servise götürdüğümde gelecek yağı çok merak etmiştim. Şimdi dandik bi yağ getirip beni sinir edecekler diye düşünürken, orada deneyimli bir usta baktım ki elinde tam da kitapçıkta bahsedilen Selenia ACEA C3 yağı ile geldi. Helal demiştim...
    Yahu bunu ben daha sonra bakıma gelmeden elden satınalabilir miyim dedim. Tabi neden olmasın dediler.
    Hiç olmadı bulamazsam Shell'in, Opet'in, BP'nin birebir bu standartlara uyan yağları var, artık onları ararım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 11 Nisan 2012; 15:02:15 >

• opelde ve chevrolet'de biz malesef sizler kadar şanslı değiliz. deneme yanılma ve tecrübeler yoluyla edindiğimiz bilgilerimizi paylaşıyoruz.
    dexos2 yağı rahat bulunamadığı durumlarda benzinliler için GM-LL-A-025, dizeller için GM-LL-B-025 yağlarını kullanabilirsiniz. new life de bu standartları sağlayan ve rahatlıkla bulabileceğiniz bir yağdır.
    Saygılarımla
  • castrol edge 5w40 motor yağını internette 2 ayrı yerde buldum ama fiyat olarak arada uçurum var

ikiside aynı yağ değil mi bir bakar mısınız?
    http://urun.gittigidiyor.com/garaj/castrol-edge-5w40-4-litre-85c061-53801878#product-information
    https://www.tummakina.com/1767-castrol-edge-5w-40-motor-yagi-4-lt-satinal.html

• normalde dükkandan alsanız 80 liraya filan alırsınzı. hepsiburada uçmuş.
    ben olsan ikincisinden alırım. ama tabii ki sahte yağ riski de var.
    quote:

castrol edge 5w40 motor yağını internette 2 ayrı yerde buldum ama fiyat olarak arada uçurum var
    ikiside aynı yağ değil mi bir bakar mısınız?
    http://urun.gittigidiyor.com/garaj/castrol-edge-5w40-4-litre-85c061-53801878#product-information
    https://www.tummakina.com/1767-castrol-edge-5w-40-motor-yagi-4-lt-satinal.html

• quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

opelde ve chevrolet'de biz malesef sizler kadar şanslı değiliz. deneme yanılma ve tecrübeler yoluyla edindiğimiz bilgilerimizi paylaşıyoruz.
    dexos2 yağı rahat bulunamadığı durumlarda benzinliler için GM-LL-A-025, dizeller için GM-LL-B-025 yağlarını kullanabilirsiniz. new life de bu standartları sağlayan ve rahatlıkla bulabileceğiniz bir yağdır.
    Saygılarımla

Eh yarın o servis o yağı getirmese ben de oturup yağ arayacağım

BP, Shell, Opet vs'de neredeyse hepsinde bu standartta yağ varken, piyasada bulmak bir işkence.

Dükkana gidiyorsunuz, şu şu şu yağ var mı?
    Yok.
    "Neydi abi sizin yağ, 5-40 mı, heee, e 5-40 bu var, çok güzel yağ" diye uzatıyor herif.
    Olay orada bitiyor zaten.

Standart yağlar haricinde birazcık "özel" olanları bulamıyorsunuz. Çünkü adamlar satamayacaklarını düşünüyorlar, ya çok az oluyor, ya da distribütörden hiç alınmıyorlar. Anca dediğiniz gibi 4lt x 4 şeklinde alıyorsunuz.

Ama ufak ufak bu tip yağlar ortaya çıkmaya başladı.
    Tüketici olarak bilinçlendiğimizde, kafaya göre değil de arabaya göre yağ istemeye başladığımızda sorun çözülecek... de biz görebilecek miyiz, orası şüpheli

• "O yok şunu verelim" "bu yağ ona beş çeker" "o yağ yaramaz" "ondan getirmiyoruz, kimse istemiyor, ilk defa siz sordunuz" diyaloglarını çok yaşadım. sonunda gittim GM dexos2 aldım napıym. periyodik bakımda da mobil1 0w40 koydurdum. sabah çalışmaları biraz daha rahatladı gibi. heralde 0w40dan devam ederim gibi geliyor bana.
    Size de kolay gelsin diyeyim,napıym başka :)
    standardı sağlayanı bulamasanız da en azından viskozitesi aynı olsun. ona dikkat edin
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

BP, Shell, Opet vs'de neredeyse hepsinde bu standartta yağ varken, piyasada bulmak bir işkence.

Yok.
    "Neydi abi sizin yağ, 5-40 mı, heee, e 5-40 bu var, çok güzel yağ" diye uzatıyor herif.

Standart yağlar haricinde birazcık "özel" olanları bulamıyorsunuz. Çünkü adamlar satamayacaklarını düşünüyorlar, ya çok az oluyor, ya da distribütörden hiç alınmıyorlar. Anca dediğiniz gibi 4lt x 4 şeklinde alıyorsunuz.

Tüketici olarak bilinçlendiğimizde, kafaya göre değil de arabaya göre yağ istemeye başladığımızda sorun çözülecek... de biz görebilecek miyiz, orası şüpheli

• quote:

"O yok şunu verelim" "bu yağ ona beş çeker" "o yağ yaramaz" "ondan getirmiyoruz, kimse istemiyor, ilk defa siz sordunuz" diyaloglarını çok yaşadım. sonunda gittim GM dexos2 aldım napıym. periyodik bakımda da mobil1 0w40 koydurdum. sabah çalışmaları biraz daha rahatladı gibi. heralde 0w40dan devam ederim gibi geliyor bana.
    Size de kolay gelsin diyeyim,napıym başka :)
    standardı sağlayanı bulamasanız da en azından viskozitesi aynı olsun. ona dikkat edin
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Yok.

Petrol Ofisi DEXOS 2 -motor yagi
    bakın benim aracın kullanım kitapçığında -25 dereceye kadar 5w30 veya 5w40 demiş.Ben 5w40 dexos 2 standardını karşılayan yağ buldum Castrol Edge 5w40 tamamdır bundan koyuyorum .

Dexos 2 hiç bir işe yaramaz diyen boş yere ondan koyma diyen ustalara bunu göstericen resmen dexos 2 şartlarını sağlayan yağ bulamazsanız performans düşüklüğü yaşayabilirsiniz yazmışlar.Ayrıca dexos 2 normlarını karşılamayan yağı her yağ değişiminde en fazla 1 litre kullanın diyor

• benimkinin kitapçıkta dexos2 yoksa GM-LL-B 025 de kullanılabilir diyor. sizinkinde yazmıyormuş. ben de ona bakarak 0w40 ı koydum. eğer dexos2 0w40 bulursam bir dahaki sefere onu koyarım.
    paylaşım için teşekkürler. 5w40 castrol ü de sizden öğrendim iyi oldu (ben aradığım zamanlarda dexos2 değildi). eğer öğrenirseniz başka dexos2 li yağ/yağlar paylaşmayı unutmayın lütfen.
    Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 12 Nisan 2012; 22:22:34 >
  • yağlarımı ucuz bulduğum yerden aldım bugün geldiler.Resmini ekliyeyim.4 lt olan 30.01.2012 üretimli ve yeni kutusunda.Yeni kutuda dexos 2 normlarını karşıladığını yazmışlar.1lt olan 31.10.2011 üretimli o eski ambalaj olduğundan dexos 2 yazmıyor ancak yağlar tamamen aynıymış.
  • güle güle kullanın diyorum
    kaça aldınız 4 litreliği???
    quote:

yağlarımı ucuz bulduğum yerden aldım bugün geldiler.Resmini ekliyeyim.4 lt olan 30.01.2012 üretimli ve yeni kutusunda.Yeni kutuda dexos 2 normlarını karşıladığını yazmışlar.1lt olan 31.10.2011 üretimli o eski ambalaj olduğundan dexos 2 yazmıyor ancak yağlar tamamen aynıymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 16 Nisan 2012; 18:14:25 >

• quote:

güle güle kullanın diyorum
    kaça aldınız 4 litreliği???
    quote:

yağlarımı ucuz bulduğum yerden aldım bugün geldiler.Resmini ekliyeyim.4 lt olan 30.01.2012 üretimli ve yeni kutusunda.Yeni kutuda dexos 2 normlarını karşıladığını yazmışlar.1lt olan 31.10.2011 üretimli o eski ambalaj olduğundan dexos 2 yazmıyor ancak yağlar tamamen aynıymış.

Teşekkürler
    4 litreliği 69 tl ye aldım

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.