Şimdi Ara

Pes ile Fifa arasındaki farklar nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
18.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bunu hep merak etmişimdir...Aralarındaki en büyük farklar neler?



    _____________________________
  • Yapay Zekanın Yanıtı

    PES ve FIFA Arasındaki Farklar

    Futbol oyunları söz konusu olduğunda iki dev isim olan PES (Pro Evolution Soccer) ve FIFA, yıllardır oyuncuların favorileri arasında yer almaktadır. İşte bu iki futbol simülasyonu arasındaki temel farklar:

    • Lisanslar: FIFA, gerçek oyuncuların, takımların, stadyumların ve liglerin lisanslarına sahiptir. PES ise bu lisansların çoğuna sahip değildir, ancak özel lisans anlaşmaları olan bazı ligleri ve takımları içerir.

    • Oynanış: FIFA, daha hızlı tempolu ve arcade benzeri bir oynanışa sahiptir. PES ise daha gerçekçi bir simülasyon deneyimi sunar ve top fiziği ve oyuncu hareketi daha ayrıntılıdır.

    • Grafikler: Her iki oyun da etkileyici grafiklere sahiptir, ancak FIFA genel olarak daha parlak ve canlı görsellere sahiptir. PES ise daha gerçekçi bir ton ve daha ayrıntılı oyuncu modelleriyle öne çıkar.

    • Kariyer Modu: FIFA'nın Kariyer Modu çok daha kapsamlıdır ve oyuncuların bir kulübü yönetmelerine veya bir oyuncu olarak oynamalarına olanak tanır. PES'in Kariyer Modu daha sınırlıdır, ancak yine de keyifli bir deneyim sunar.

    • Çevrimiçi Çok Oyunculu Modu: Her iki oyun da çevrimiçi çok oyunculu modlarına sahiptir, ancak FIFA bu alanda daha popülerdir. PES'in çevrimiçi çok oyunculu modu daha niş bir kitleyi hedefler.

    Sonuç:

    FIFA ve PES, her biri kendine özgü güçlü ve zayıf yönleri olan iki harika futbol oyunudur. Hangi oyunun sizin için daha iyi olduğunu seçmek, kişisel tercihlerinize ve oynamayı tercih ettiğiniz oyun stiline bağlıdır. PES daha gerçekçi bir simülasyon arayanlar için idealdir, FIFA ise daha hızlı tempolu ve arcade benzeri bir deneyim arayanlar için mükemmel bir seçimdir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • PES - ROBOT OYUNU

    FIFA - GERCEK FUTBOL OYUNU
    _____________________________
  • PS salonlarında PES oynandığı için PES daha iyi sanılıyor bence aralarında pek bir fark yok
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [DMC]

    PES - ROBOT OYUNU

    FIFA - GERCEK FUTBOL OYUNU

    Gerçekten de pesdeki oyuncular robot gibi
    _____________________________
  • pes te yapay zeka neredeyse sıfır c. ronaldo,eto'o gibi oyuncularla 5-6 kişiyi çok rahat çalımlayıp gol atarsın ama fifada böyle bi şey yapabilmen neredeyse imkansız.ve ayrıca arkadaşların dediği gibi pesteki oyuncular robottan farksız gerçekten.ama fifa öyle mi 90 dk. bi maç izledikten sonra fifa oynuyorum ve resmen zevkten dört köşe oluyorum doğru düzgün oyunu oynayamıyorum bir oyun bu kadar mı gerçekçi olur?..darısı NBA Elite'ın başına.
    _____________________________
  • Sadece bu kadar mı?
    _____________________________
  • PES te lisans sorunu var fifa da böyle bir şey yok ve Türkiye ligi var...aralarındaki farklar say say bitmez.Ama tabi pesin de fifaya göre bazı artı yönleri var;CL,become a legend gibi.Ha bir de unuttum fifanın online ı pes e göre çok daha güzel.
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pes'in next gen halinin atmosferi ve spikeri berbattır, fifa'nın eski jenerasyon halinin bile atmosferi çok çok üstündür.
    _____________________________
    i bless the rains down in africa..
  • Benim gözlemlerime göre;

    -Fifada top fiziği yıllardır değiştirilemedi.Top balon gibi.Bu konuda pes çok önde gerçeğe daha yakın.

    -Fifa da frikikler genelde çok kolay olur,ayrıca frikik atan oyuncuda pek önemli değildir.Ben mesela 5 frikikten rahatlıkla 3’ünü gol yaparım.Bi taneside belki direkte patlar :D

    -Pes, kronikleşen bi lisans sorunu var,formalar,amblemler,futbolcu isimleri vs her sene problemli olur.Fifanın en büyük artısı buradadır bi menejerlik oyunu edası ile yüzlerce takım yer alır.

    -Peste oyun atmosferi çok sönüktür,öyleki gol olduğunda dahi o anı yaşayamazsınız.

    -Fifa da oyun bugları kesinlikle pesten çok daha fazladır.Fifa 2008’e kadar Tevez’in kafasında balta şeklinde bi cisim vardı:D Ayrıca arada top üst direğin üzerinde kalırdı maç bitine kadar düşmezdi :D

    -Fifa da çimler her yeni oyunda daha da berbatlaştı.Fifa 2010 da yeşil bi elişi kağıdından farkı yok :D

    -Fifa genelde pesten daha yüksek boyutta (gb olarak) oyunlar üretir.Çünkü oyunun ebatının %50 si halihazırda soundtrack albümü gibidir.:D

    -Hakem konusunda Fifanın hakemleri berbattır;genelde ya bi maçta hiç faul vermezler ya da faullerden maçı hiç oynatmazlar.Bu sorun biraz Pes 2010da da var gibi.Ayrıca Fifa’nın hakemleri sarı kart vs gösterdiklerinde oyuncunun ismini kartın üzerine yazmazlar,genelde ellerine yazarlar :D Fifa 2006 ve 2007 de çok sık olurdu,cidden baya komik bi hata.Birde fifa da hakem olay yerine genelde ışınlanarak gelir,hakemi yürürken ya da koşarken görmek imkansızdır.

    -Oyun menülerine gelecek olursak fifa serisi daha janjanlıdır.Oyunun grafikleri rezil olmasına rağmen baya baya maç öncesi bi loading süresi beklenir.

    -Peste hakemler el var kuralını uygulamazlar,bazen yatarak müdahaleler nede olsa el var yok diyerekten misket oyununa döner.

    -Fifa da oyuncu modellemeleri berbattır.Bunu sadece grafik olarak söylemiyorum.Mesela oyuncuların gövde-uzuv-kafa oranları insan fiziğiyle uyuşmamakta.

    -Fifa genelde hep benzer goller atılır yani işi bilen biri hiç zorlanmaz.(Genelde ceza sahasına çaprazdan girerek yapılan şutlar ve de uzak mesafeli plase şutlar yüksek oranda golle sonuçlanır.)

    -Pes serisinde genelde oyuncuların yetenek puanları ya çok abartılır(Pes 6 da Adriano orta sahayı geçince vur gol olsun gibi) ya alkasız olarak özellik kartları verilir.(Arda Turan da uzun taç özelliği var :D)

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar :D
    _____________________________




  • Tarafsız bakış açısı işte bu..Çok güzel açıklamışsın bence
    _____________________________
  • Pes, Fifa 2010 dan daha iyi grafiklere sahip.(Formalar, çim, stadlar, ve oyuncu grafiği.)Fifa 2010 un grafikleri tam bir felaket, resmen paint ile çizilmiş gibi, 1680x1050 de full ayarlarda oynamama rağmen midem bulandı kuscak gibiydim.Fifa da grafik olarak bir tane artı yönünü bulamadım.
    Oynanabilirlikde al birini vur ötekisine, pes birazcık daha ağır basıyor sanki.Oynanabilirlik biraz kişiye göre değişiyor .Pes de oyuncular kambur gibi duruyor, fifa nın vucut modellemeleri insansı bir vucut gibi değil yaratık gibi duruyor.Futbol maçını açıp birde pes veya fifaya baktığınızda insan biraz tuhaf oluyor, futbol oyunu gibi durmuyor.
    Yapay zeka ikiside sınıfta kalmış birde konami yapak zeka süper olcak diye bas bas bağırıyordu, yapak zeka resmen gerizekalı.defansta kaybedilen gereksiz toplar, topu kaybedeceğini bile bile rakibin üzerine son sürat hızla dalma.Yanında rakipin olduğunu görse bile gerizekalı gibi hafadan aşırtma ara pas atma.Dibindeki oyuncuya havadan oynama ve onun devamında rakibin o topu alması.Daha bir çok özellik.Sanki fifa yapay zekada birazcık daha üstün gibi geldi bana.
    Maç atmosferini anlatmak biraz zor ben fifadaki o rezalet grafikleri görünce maç atmosferini iyi bir şekilde anlatamam.Pes de en azından grafikler sayesinde biraz olsun bir futbol maçında olduğumuzu anlıyoruz.Ses konusunda fifa daha başarılı gibi.
    Lisans ve takımlarda fifa tabiki daha üstün, pes den çok daha fazla takım lisanslı bir şekilde fifada bulunuyor.Pes in 5-6 tane ligi olmasına rağmen 2 tanesi lisanssız.Şampiyonlar ligi ve Avrupa ligi pesin tek artısı lisans konusunda.Fifada ayrıca Turkcell Süper Lig lisanslı olarak bulunuyor.
    Menüler kişiye göre değişir, zevk meselesidir ancak fifadaki menüler pes den daha sağlam duruyor.
    Müziklerde zevke göre değişir, fifanın müzikleri pese göre daha fazla kişi tarafından beğeniliyor.

    Al birini vur ötekisine yani, pesde ne kadar eksiklik olsada, çok kötü bir yapay zekasıda olsa fifanın grafiklerine katlanmak imkansız.o yüzden sana pes'i öneriyorum.Bu yazdıklarım pc versiyonu içindir.
    _____________________________




  • aralarındaki tek fark

    PES=futbol simulasyonu

    FİFA=oyun
    _____________________________
  • pes son demlerini yaşıyor.. bu yıl fifa11 deli dövecek pes2011'i.. eylüle kadar sabredin

    artık hem konsolda hem de pc'de fifa diyebileceksiniz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildlove -- 14 Temmuz 2010; 18:14:01 >
    _____________________________
    i bless the rains down in africa..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wildlove

    pes son demlerini yaşıyor.. bu yıl fifa11 deli dövecek pes2011'i.. eylüle kadar sabredin

    artık hem konsolda hem de pc'de fifa diyebileceksiniz..

    hemde yaş odunla dövücek
    _____________________________


    Didier Drogba
  • @LuX Aeterna
    Tarafsız ve güzel bir açıklama olmuş tebrikler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ala -- 14 Temmuz 2010; 21:14:16 >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WolfBloodTürk

    aralarındaki tek fark

    PES=futbol simulasyonu

    FİFA=oyun



    Kesinlikle katılıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxsleox

    Pes, Fifa 2010 dan daha iyi grafiklere sahip.(Formalar, çim, stadlar, ve oyuncu grafiği.)Fifa 2010 un grafikleri tam bir felaket, resmen paint ile çizilmiş gibi, 1680x1050 de full ayarlarda oynamama rağmen midem bulandı kuscak gibiydim.Fifa da grafik olarak bir tane artı yönünü bulamadım.
    Oynanabilirlikde al birini vur ötekisine, pes birazcık daha ağır basıyor sanki.Oynanabilirlik biraz kişiye göre değişiyor .Pes de oyuncular kambur gibi duruyor, fifa nın vucut modellemeleri insansı bir vucut gibi değil yaratık gibi duruyor.Futbol maçını açıp birde pes veya fifaya baktığınızda insan biraz tuhaf oluyor, futbol oyunu gibi durmuyor.
    Yapay zeka ikiside sınıfta kalmış birde konami yapak zeka süper olcak diye bas bas bağırıyordu, yapak zeka resmen gerizekalı.defansta kaybedilen gereksiz toplar, topu kaybedeceğini bile bile rakibin üzerine son sürat hızla dalma.Yanında rakipin olduğunu görse bile gerizekalı gibi hafadan aşırtma ara pas atma.Dibindeki oyuncuya havadan oynama ve onun devamında rakibin o topu alması.Daha bir çok özellik.Sanki fifa yapay zekada birazcık daha üstün gibi geldi bana.
    Maç atmosferini anlatmak biraz zor ben fifadaki o rezalet grafikleri görünce maç atmosferini iyi bir şekilde anlatamam.Pes de en azından grafikler sayesinde biraz olsun bir futbol maçında olduğumuzu anlıyoruz.Ses konusunda fifa daha başarılı gibi.
    Lisans ve takımlarda fifa tabiki daha üstün, pes den çok daha fazla takım lisanslı bir şekilde fifada bulunuyor.Pes in 5-6 tane ligi olmasına rağmen 2 tanesi lisanssız.Şampiyonlar ligi ve Avrupa ligi pesin tek artısı lisans konusunda.Fifada ayrıca Turkcell Süper Lig lisanslı olarak bulunuyor.
    Menüler kişiye göre değişir, zevk meselesidir ancak fifadaki menüler pes den daha sağlam duruyor.
    Müziklerde zevke göre değişir, fifanın müzikleri pese göre daha fazla kişi tarafından beğeniliyor.

    Al birini vur ötekisine yani, pesde ne kadar eksiklik olsada, çok kötü bir yapay zekasıda olsa fifanın grafiklerine katlanmak imkansız.o yüzden sana pes'i öneriyorum.Bu yazdıklarım pc versiyonu içindir.


    çim yamasını yuklersen fıfaya mıden bulanmaz
    _____________________________




  • Yama niye yükleyelim ki..Kendileri yapsınlar bir zahmet
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9600_G_T


    quote:

    Orijinalden alıntı: maxsleox

    Pes, Fifa 2010 dan daha iyi grafiklere sahip.(Formalar, çim, stadlar, ve oyuncu grafiği.)Fifa 2010 un grafikleri tam bir felaket, resmen paint ile çizilmiş gibi, 1680x1050 de full ayarlarda oynamama rağmen midem bulandı kuscak gibiydim.Fifa da grafik olarak bir tane artı yönünü bulamadım.
    Oynanabilirlikde al birini vur ötekisine, pes birazcık daha ağır basıyor sanki.Oynanabilirlik biraz kişiye göre değişiyor .Pes de oyuncular kambur gibi duruyor, fifa nın vucut modellemeleri insansı bir vucut gibi değil yaratık gibi duruyor.Futbol maçını açıp birde pes veya fifaya baktığınızda insan biraz tuhaf oluyor, futbol oyunu gibi durmuyor.
    Yapay zeka ikiside sınıfta kalmış birde konami yapak zeka süper olcak diye bas bas bağırıyordu, yapak zeka resmen gerizekalı.defansta kaybedilen gereksiz toplar, topu kaybedeceğini bile bile rakibin üzerine son sürat hızla dalma.Yanında rakipin olduğunu görse bile gerizekalı gibi hafadan aşırtma ara pas atma.Dibindeki oyuncuya havadan oynama ve onun devamında rakibin o topu alması.Daha bir çok özellik.Sanki fifa yapay zekada birazcık daha üstün gibi geldi bana.
    Maç atmosferini anlatmak biraz zor ben fifadaki o rezalet grafikleri görünce maç atmosferini iyi bir şekilde anlatamam.Pes de en azından grafikler sayesinde biraz olsun bir futbol maçında olduğumuzu anlıyoruz.Ses konusunda fifa daha başarılı gibi.
    Lisans ve takımlarda fifa tabiki daha üstün, pes den çok daha fazla takım lisanslı bir şekilde fifada bulunuyor.Pes in 5-6 tane ligi olmasına rağmen 2 tanesi lisanssız.Şampiyonlar ligi ve Avrupa ligi pesin tek artısı lisans konusunda.Fifada ayrıca Turkcell Süper Lig lisanslı olarak bulunuyor.
    Menüler kişiye göre değişir, zevk meselesidir ancak fifadaki menüler pes den daha sağlam duruyor.
    Müziklerde zevke göre değişir, fifanın müzikleri pese göre daha fazla kişi tarafından beğeniliyor.

    Al birini vur ötekisine yani, pesde ne kadar eksiklik olsada, çok kötü bir yapay zekasıda olsa fifanın grafiklerine katlanmak imkansız.o yüzden sana pes'i öneriyorum.Bu yazdıklarım pc versiyonu içindir.


    çim yamasını yuklersen fıfaya mıden bulanmaz

    Herşeyi de yamaya bırakmamak lazım.
    _____________________________
    arkadaşlar... oyuna gelmeyelim arkadaşlar.




  • Ne yalan söyleyeyim. Fifa 2005'ten sonra hiç fifa oynamadım. Hep pes oynadım. Bakalım bu yıl fifa nasıl olacak
    _____________________________
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.